Ani1719500334 18.03.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Magda,mysle, ze poza kwestia finansowa jest to przede wszystkim sprawa indywidualnych upodoban - mi sie nie podobaja plytki polozone wszedzie, gdzie sie da i w dodatku do sufitu. w gornej lazience klade - tam gdzie umywalka i kiebelek do 1,2 (czyli do wys wyznaczonej przez obudowe geberitu). Pod prysznicem i kolo wanny wyzej (ale tez nie do samej gory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 18.03.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ani@ a jak tam dolna łazienka? Kurcze to będzie burza mózgów z tą górną łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.03.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ania, zazdroszczę Ci, że masz juz sprawna kotłownię.. U mnie jak zwykle - zdążyłam się juz przyzwyczaić- znowu prace w kotłowni przesunięte na po świętach.....pocieszające jest to, że kotłownie zrobi mi człowiek znający się na rzeczy i bedzie działała dobrze a przynajmniej mam taka nadzieję. Chociaż mam juz próbki robot wykonanych przez ta Firmę .....u mnie w Banku. Robili cały węzeł grzewczy. Było to o wiele bardziej skomplikowane niż moja kotłownia i..... działa, mam ciepło w pracy ... Oby u mnie było tak samo..... Na budowie ocieplacze poprawili listwy przyokienne na budynku gospodarczym i teraz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A tak na marginesie, czy u pozostałych osób nic się nie dzieje na budowie?? czy nikomu nie chce sie pisać o postepach???Pozostali granatowcy .......odezwijcie sie od czasu do czasu i napiszcie jak tam na budowie. Zawsze z ciekawoscia czyta sie informację jak postepuja prace w naszym jednakowym ale zawsze innym projekcie granaciku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 18.03.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 U nas podbitka dalej się robi w sobotę majster zleciał z rusztowania na moich oczach (dobrze, że z 2,5 metra) ale twardy chłop wstał i wlazł na rusztowanie i robił dalej panowie tynkarze już drugi tydzień gipsują z maszyny ściany (w czym 3 dni naprawiali i 2 dni nie było prądu) wpadne w sobotę to już powinny być parapety zew i podbitke sfotografuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.03.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Magda, a jaką robisz podbitkę? Drewniana czy PCV ? i w jakim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 18.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 realizuje prosbe i pisze. Moj granat jest jeszcze w czesciach ale w ostatnim tygodniu zostalo przygotowane drewno na dach. Czekajac na pozwolenie nie chce tracic czasu i cos sie robi. Pytanko czy blacha na dach razem z orynnowaniem chodzi tu o lepsza blache szwedzka za 8 tys to dobra cena bo znajomy mi zalatwil nie wiem jak to zrobil ale jest. Czy przy tej cenie blachy moge sie wachac miedzy blacha a dachowka?? Pozwolenie bedzie w maju i wtedy ruszamy z dalsza robota a teraz przygotowania dlatego nie pisze pozniewaz mam tylko same pytania a nie chce zameczyc innych. I na koniec jeszcze jedno pytnie czy wiatrolap nie jest troche za maly?? ( moze znajdzie sie ktos mily i pozwoli ogladnać swojego granacika w okolicach podkarpacie?? jesli nie to moge pojechac dalej) pozdrawiam wszystkich i zycze milych swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 18.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 realizuje prosbe i pisze. Moj granat jest jeszcze w czesciach ale w ostatnim tygodniu zostalo przygotowane drewno na dach. Czekajac na pozwolenie nie chce tracic czasu i cos sie robi. Pytanko czy blacha na dach razem z orynnowaniem chodzi tu o lepsza blache szwedzka za 8 tys to dobra cena bo znajomy mi zalatwil nie wiem jak to zrobil ale jest. Czy przy tej cenie blachy moge sie wachac miedzy blacha a dachowka?? Pozwolenie bedzie w maju i wtedy ruszamy z dalsza robota a teraz przygotowania dlatego nie pisze pozniewaz mam tylko same pytania a nie chce zameczyc innych. I na koniec jeszcze jedno pytnie czy wiatrolap nie jest troche za maly?? ( moze znajdzie sie ktos mily i pozwoli ogladnać swojego granacika w okolicach podkarpacie?? jesli nie to moge pojechac dalej) pozdrawiam wszystkich i zycze milych swiat Mariusz powiem ci tak blachodachówka za 8 tyś. jest ok. cenowo ale jakościowo to już nie wiem. Więc może podaj producenta profil ? Będziemy mogli Ci razem jakoś pomóc w wyborze. Dachówka natomiast wyniosła by cię 12-14 tyś. ale skoro masz już więźbę przygotowaną to sam już dałeś sobie odpowiedź co wybrać, jeśli zmniejszyłeś wymiary krokiew zrób już blachodachówkę natomiast jeśli zrobiłeś normalną jaka jest w projekcie to lepsza jednak ta dachówka. Ale cóż nic na siłę twój wybór. A jeśli chodzi o wiatrołap to nie jest on taki mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 18.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 krokwie mam przygotowane pod dachowke a ile wynosi calkowity koszt dachu z dachowki ?? dziekuje za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 18.03.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Znowu ja czy moze mi ktos podac roznice w cenie miedzy dachem z blachodachowki i dachowki bo napewno kazdy to przeliczal. Dziekuje i przepraszam ze nic nie moge napisac ale jeszcze nie zaczalem i zadnego doswiadczenie nie posiadam. Jak tylko znajde wolna chwile przedstawie moja wizje ogrzewania i cieplej wody w granaciku moze kogos to zainteresuje, a moze ktos juz taki system posiada pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.03.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Mariusz, bardzo dobrze robisz, że gromadzisz juz materiały....nie będzie później przestojów...a wiatrołap nam wystarczy...... Jak bedziesz kiedys na północy to zapraszam do siebie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 18.03.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 dziekuje za zaproszenie ale az tak daleko to sie nie wybieram chociaz teraz jestem duz\o dalej od mojego mniejsca zamieszkania to do elblaga mi nie po drodze, ale jezeliby sie znalazl ktos mily z poludniowej lub srodkowej Polski to chetnie skorzystam z zaproszenia. Jeszcze raz pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 19.03.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam wszystkich Granatowców! W piątek odebraliśmy pozwolenie na budowę Mamy zamiar zacząć po świętach ale jak będzie to zobaczymy. Teraz mamy nadzieje że będziemy częściej pisać bo chyba będzie o czym. Wiernie śledzimy wasze poczynania i życzymy granatowych sukcesów Miło jest zobaczyć jak niektórzy z was lada dzień zamieszkają i z pewnością opiszą nam swoje wrażenia i zadowolenie. Pozdrawiamy i ŻYCZYMY WESOŁYCH ŚWIĄT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 19.03.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Wasiek podbitka drewniana kolor tik lub teak imitacja złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 19.03.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 krokwie mam przygotowane pod dachowke a ile wynosi calkowity koszt dachu z dachowki ?? dziekuje za zainteresowanie Witam Ja kupowałem dachókwe Koramic "falistą"(czarną angobe, szkliwiona), na dom i osobny garaż. Razem coś troszke ponad 300m2 dachu,(dom w wersji bez garażu ma około 200m2) w skład wchodziły dachówki podstawowe, krawedziowe, wentylacyjne, gąsiory, spinki itd. Całośc kupowałem w pazdzierniku 2007r. Koszt to około 17tys. PLn. Ceny metra2 i poszczególnych części składowych dachu nie pamietam,jeśli kogos to interesuje, to ewentualnie żona mogłaby podać, ja niestety znajduje za granica i ciężko pracuje na "Granata". I tak jak kolega mariusz221, kompletujemy materiał,(juz praktycznie wszystko jest na dom i garaż) zezwolenie już jest, czekamy na geodete, aby wbił paliki na działce i rozpoczynamy gdy pogoda sie poprawi i wody gruntowe opadną , aby ciężki sprzęt mógł dojechać na działkę. Pozdrawiam granatowców A zapomniał bym "Życze wszystkim pogodnych, radosnych Wesołych Świąt Wielkanocnych spedzonych w Granatach, oraz mokrego dyngusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.03.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Magda, jak będziesz dzisiaj u siebie na budowie to zrób zdjęcia podbitki. Ciekawa jestem czy chowacie krokwie, czy zostawiacie na wierzchu tak jak my. AgaKuba super, że macie już wszystkie materiały na dom. Teraz jak papierologia już zakończona to tylko patrzec a nowy Granat wyrosnie szybciutko......powodzenia.... Gosia, znowu zapominasz o nas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwija7 21.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam wszystkichU nas na razie bez istotnych zmian. Nanosimy zmiany w projekcie (robimy piwnice), w przyszłym tygodniudo odboru. Mieliśmy zaczynać po świętach ale........chyba nic z tego. Jakoś wszystko się przeciąga. DLA WSZYSTKICH GRANATOWCÓW - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 21.03.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Krokwie mamy schowane, podbitka narazie malowana dwa razy potem mąż ma malować jeszcze bo za jasna, dzisiaj odbieramy parapety zewnętrzne, na działkę w planach to mamy na poniedziałek, teraz trzeba się na świąteczne ...........przygotować Smacznego jaja i mokrego Dyngusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 21.03.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Wszystkim tym którzy budują swe ukochane domki >>> WESOłYCH śWIąT oraz mokrego śmingusa-dyngusa:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siates 21.03.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Zajączka pięknego, dyngusa mokrego, koszyczka pełnego, śniadania smacznego, pisanek kolorowych, świąt wesołych i zdrowych, palemki ozdobnej, owieczki modnej. Wesołych Świąt życzy: Granatowiec Granatowcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts