Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Magda,mysle, ze poza kwestia finansowa jest to przede wszystkim sprawa indywidualnych upodoban - mi sie nie podobaja plytki polozone wszedzie, gdzie sie da i w dodatku do sufitu. w gornej lazience klade - tam gdzie umywalka i kiebelek do 1,2 (czyli do wys wyznaczonej przez obudowe geberitu). Pod prysznicem i kolo wanny wyzej (ale tez nie do samej gory).

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania, zazdroszczę Ci, że masz juz sprawna kotłownię.. :( :( :( U mnie jak zwykle - zdążyłam się juz przyzwyczaić- znowu prace w kotłowni przesunięte na po świętach.....pocieszające jest to, że kotłownie zrobi mi człowiek znający się na rzeczy i bedzie działała dobrze a przynajmniej mam taka nadzieję. Chociaż mam juz próbki robot wykonanych przez ta Firmę .....u mnie w Banku. Robili cały węzeł grzewczy. Było to o wiele bardziej skomplikowane niż moja kotłownia i..... działa, mam ciepło w pracy ... :D :D :D Oby u mnie było tak samo.....

Na budowie ocieplacze poprawili listwy przyokienne na budynku gospodarczym i teraz jest ok.

A tak na marginesie, czy u pozostałych osób nic się nie dzieje na budowie?? czy nikomu nie chce sie pisać o postepach???

Pozostali granatowcy .......odezwijcie sie od czasu do czasu i napiszcie jak tam na budowie. Zawsze z ciekawoscia czyta sie informację jak postepuja prace w naszym jednakowym ale zawsze innym projekcie granaciku....

U nas podbitka dalej się robi w sobotę majster zleciał z rusztowania :o

na moich oczach (dobrze, że z 2,5 metra) ale twardy chłop wstał i wlazł na rusztowanie i robił dalej

panowie tynkarze już drugi tydzień gipsują z maszyny ściany (w czym 3 dni naprawiali i 2 dni nie było prądu)

wpadne w sobotę to już powinny być parapety zew i podbitke sfotografuję

realizuje prosbe i pisze. Moj granat jest jeszcze w czesciach ale w ostatnim tygodniu zostalo przygotowane drewno na dach. Czekajac na pozwolenie nie chce tracic czasu i cos sie robi. Pytanko czy blacha na dach razem z orynnowaniem chodzi tu o lepsza blache szwedzka za 8 tys to dobra cena bo znajomy mi zalatwil nie wiem jak to zrobil ale jest. Czy przy tej cenie blachy moge sie wachac miedzy blacha a dachowka?? Pozwolenie bedzie w maju i wtedy ruszamy z dalsza robota a teraz przygotowania dlatego nie pisze pozniewaz mam tylko same pytania a nie chce zameczyc innych. I na koniec jeszcze jedno pytnie czy wiatrolap nie jest troche za maly?? ( moze znajdzie sie ktos mily i pozwoli ogladnać swojego granacika w okolicach podkarpacie?? jesli nie to moge pojechac dalej) pozdrawiam wszystkich i zycze milych swiat

realizuje prosbe i pisze. Moj granat jest jeszcze w czesciach ale w ostatnim tygodniu zostalo przygotowane drewno na dach. Czekajac na pozwolenie nie chce tracic czasu i cos sie robi. Pytanko czy blacha na dach razem z orynnowaniem chodzi tu o lepsza blache szwedzka za 8 tys to dobra cena bo znajomy mi zalatwil nie wiem jak to zrobil ale jest. Czy przy tej cenie blachy moge sie wachac miedzy blacha a dachowka?? Pozwolenie bedzie w maju i wtedy ruszamy z dalsza robota a teraz przygotowania dlatego nie pisze pozniewaz mam tylko same pytania a nie chce zameczyc innych. I na koniec jeszcze jedno pytnie czy wiatrolap nie jest troche za maly?? ( moze znajdzie sie ktos mily i pozwoli ogladnać swojego granacika w okolicach podkarpacie?? jesli nie to moge pojechac dalej) pozdrawiam wszystkich i zycze milych swiat

Mariusz powiem ci tak blachodachówka za 8 tyś. jest ok. cenowo ale jakościowo to już nie wiem. Więc może podaj producenta profil ? Będziemy mogli Ci razem jakoś pomóc w wyborze. Dachówka natomiast wyniosła by cię 12-14 tyś. ale skoro masz już więźbę przygotowaną to sam już dałeś sobie odpowiedź co wybrać, jeśli zmniejszyłeś wymiary krokiew zrób już blachodachówkę natomiast jeśli zrobiłeś normalną jaka jest w projekcie to lepsza jednak ta dachówka. Ale cóż nic na siłę twój wybór.

A jeśli chodzi o wiatrołap to nie jest on taki mały. :D

Znowu ja czy moze mi ktos podac roznice w cenie miedzy dachem z blachodachowki i dachowki bo napewno kazdy to przeliczal. Dziekuje i przepraszam ze nic nie moge napisac ale jeszcze nie zaczalem i zadnego doswiadczenie nie posiadam. Jak tylko znajde wolna chwile przedstawie moja wizje ogrzewania i cieplej wody w granaciku moze kogos to zainteresuje, a moze ktos juz taki system posiada pozdrawiam

Witam wszystkich Granatowców!

W piątek odebraliśmy pozwolenie na budowę :D

Mamy zamiar zacząć po świętach ale jak będzie to zobaczymy.

Teraz mamy nadzieje że będziemy częściej pisać bo chyba będzie o czym.

Wiernie śledzimy wasze poczynania i życzymy granatowych sukcesów

Miło jest zobaczyć jak niektórzy z was lada dzień zamieszkają i z pewnością opiszą nam swoje wrażenia i zadowolenie.

Pozdrawiamy i ŻYCZYMY WESOŁYCH ŚWIĄT.

krokwie mam przygotowane pod dachowke a ile wynosi calkowity koszt dachu z dachowki ?? dziekuje za zainteresowanie

Witam

Ja kupowałem dachókwe Koramic "falistą"(czarną angobe, szkliwiona), na dom i osobny garaż. Razem coś troszke ponad 300m2 dachu,(dom w wersji bez garażu ma około 200m2) w skład wchodziły dachówki podstawowe, krawedziowe, wentylacyjne, gąsiory, spinki itd. Całośc kupowałem w pazdzierniku 2007r. Koszt to około 17tys. PLn.

Ceny metra2 i poszczególnych części składowych dachu nie pamietam,jeśli kogos to interesuje, to ewentualnie żona mogłaby podać, ja niestety znajduje za granica i ciężko pracuje na "Granata".

I tak jak kolega mariusz221, kompletujemy materiał,(juz praktycznie wszystko jest na dom i garaż) zezwolenie już jest, czekamy na geodete, aby wbił paliki na działce i rozpoczynamy gdy pogoda sie poprawi i wody gruntowe opadną :wink: , aby ciężki sprzęt mógł dojechać na działkę.

Pozdrawiam granatowców

A zapomniał bym

"Życze wszystkim pogodnych, radosnych Wesołych Świąt Wielkanocnych spedzonych w Granatach, oraz mokrego dyngusa.

Magda, jak będziesz dzisiaj u siebie na budowie to zrób zdjęcia podbitki. Ciekawa jestem czy chowacie krokwie, czy zostawiacie na wierzchu tak jak my.

AgaKuba super, że macie już wszystkie materiały na dom. Teraz jak papierologia już zakończona to tylko patrzec a nowy Granat wyrosnie szybciutko......powodzenia.... :) :) :) :)

Gosia, znowu zapominasz o nas.... :( :( :(

Witam wszystkich

U nas na razie bez istotnych zmian. Nanosimy zmiany w projekcie (robimy piwnice), w przyszłym tygodniu

do odboru. Mieliśmy zaczynać po świętach ale........chyba nic z tego. Jakoś wszystko się przeciąga.

DLA WSZYSTKICH GRANATOWCÓW - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT