Ani1719500334 18.04.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ale mi milo, ze Wam tez sie podoba , szczegolnie, ze ta mala lazienka miala byc skuwana, serio, jednak zal mi bylo kasy i dobrze zrobilam, tylko wymienilam na inne plytki podlogowe Asiulaiprzemo - to pomieszczenie nad garazem (mamy jak w proj - 1-stan) tez mnie bardzo mile zaskoczylo swoja wielkoscia, bo wczesniej nie widzialam Granata na zywo i nie moglam z projektu odcyfrowac jak wysokie jest, takze na pralnio-suszarnio-prasowalnie jest genialne. Izulek - to drewno bedace wykonczeniem polki i listwa na scianie (dobrze dojrzalas) to iroko. Kupilam dwie surowe deski i moj majster tak ladnie zrobil, a na koniec nalozyl lakierobejce Lazienka, jest wygodna w uzyciu , balam sie troche, czy maz bedzie mogl umyc dlonie w tej niewielkiej umywalce (musiala byc nieduza ze wzgledu na odsuniecie od sciany na szer stelaza od geberitu), ale spokojnie daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 18.04.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Gratulacje..cudne są Granaciki… Mam pytanie do misha555 ile czasu trwała budowa stanu surowego ??.. zastanawiam się z czego zbudować swój granat… Proszę o opinie czy warto zainwestować w rekuperator . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 18.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ania@, bardzo mi sie spodobała twoja łazienka, od jakiegoś czasu szukałam coś takiego, i jak zobaczyłam u ciebie utwierdziłam sie ze to jest to. Martwi mnie tylko niedostępność tej jasnej płytki. Napisz mi jeszcze z jakiej kolekcji jet mozaika, bo napewno nie z tubądzina? Sledzę dokładnie wasz projekcik w budowie bo moi sąsiedzi już wykańczają granacika. Pozdrawiam. Ps jak bedziesz w posiadaniu fotek kuchni i kominka, chętnie popodziwiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 18.04.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Kasiula, mozaika jest firmy Barwolf. Jest szklana i w pełni przezroczysta. Niestety troche droga (800l/mkw ), jednak na obramowanie tego sporego lustra wyszly 3 platki (mozaike kupuje sie naklejona na takie bawelniane platy materialu) czyli 200zl. Da sie przezyc maja w ofercie bardzo bogata, sliczna kolorystyke, zalowalam, ze musze tylko jedna wybrac Mam jeszcze dwie foty mozaikowe w zblizeniu: http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/barwolf.jpg http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/barwolf1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 18.04.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich dzielnych budowniczych. Jestem na etapie adaptacji projektu i jeszcze się u mnie nic nie dzieje ale jak zobaczyłam ostatnie fotki Mishy i Ani to poprostu dostałam takiego przypływu energii że można tak szybko wybudować i tak piekne osiągnąć efekty. Z tego co przejrzałam ten temat to zaczęłyście budowę wiosną tamtego roku - czy się mylę? Bardzo Wam zazdroszczę (ale pozytywnie nie zawistnie) że już tyle macie zrobione i słowa wszystkich na tym forum dopingują mnie do działania. My z mężem 08.04.2008 roku zakupiliśmy działkę a jestem na etapie adaptacji. Mam nadzieję że w maju uda mi się złożyć papiery na pozwolenie bo ok 30.04 mam odbiór projektu od architekta i projekt zjazdu z drogi od Pani inżynier. Chyba dzielnie walczę z urzędami i papierologią? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów - życzę zdrówka i kasiory na budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 18.04.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Hej Anulla, nam wlasnie wczoraj stuknal roczek na budowie , a mialam sporo przestojow (np. uciekajacy tynkarz , duze klopoty z dachowka ). Zycze Ci szybkiego i gladkiego startu! Izulek - pytalas o okno lazienkowe - ono takie jest wlasnie - jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 18.04.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ani@, rozłożyłaś mnie na łopatki tym zbliżeniem mozaiki, cuuuuuudne! Proste, nie wyszukane z olbrzymimi wzorami a takie gustowne!!! Powiedzcie mi laikowi co to za drewienko IROKO? Wchodzę na stronę tej firmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 18.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ania@ gratulacje!!!! Bardzo dobrze, że nie skuwałaś tych płytek łazienka piękna i elegancka Misha dołączm się do pochwał Izulka na temat przysznica na górze super rozwiązane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 18.04.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 budowlańcy czy ktos ma strop z płyt betonowych, pytam u różnych źódeł i każdy mói co innego, wy już macie praktykę poradźcie bo Terriva na pewno odpada jest droga, za droga jak dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 18.04.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 To ja tez - z okazji pierwszych urodzin - wrzuce zdjecia Najpierw dawno obiecana malutka lazienka. Bez zmian wzgledem wymiarow z projektu. http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/lm4.jpg WOOOOOW Ani@ lazienka rewelacyjna!! piekna i przestrzenna i taka schludna, no i w ogole jeszcze raz prosze wielkimi literami,jakie to plytki!! i jesli nie masz nic przeciwko temu, to sprawdzimy je......ja na poczatku myslalam o plytkach MINIMAL ale moze bedzie z nimi troche za zimno?? zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 18.04.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich dzielnych budowniczych. Jestem na etapie adaptacji projektu i jeszcze się u mnie nic nie dzieje ale jak zobaczyłam ostatnie fotki Mishy i Ani to poprostu dostałam takiego przypływu energii że można tak szybko wybudować i tak piekne osiągnąć efekty. Z tego co przejrzałam ten temat to zaczęłyście budowę wiosną tamtego roku - czy się mylę? Bardzo Wam zazdroszczę (ale pozytywnie nie zawistnie) że już tyle macie zrobione i słowa wszystkich na tym forum dopingują mnie do działania. My z mężem 08.04.2008 roku zakupiliśmy działkę a jestem na etapie adaptacji. Mam nadzieję że w maju uda mi się złożyć papiery na pozwolenie bo ok 30.04 mam odbiór projektu od architekta i projekt zjazdu z drogi od Pani inżynier. Chyba dzielnie walczę z urzędami i papierologią? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów - życzę zdrówka i kasiory na budowy murarze weszli na plac budowy dokładnie 23 października 2007 - tempo mamy naprawde expressowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siates 18.04.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ania!!!!Twoja łazieneczka jest przecudna.bardzo mi się podoba.My chcemy z mężem zrobić ścienkę z luksferow do prysznica, ale jak wyjdzie zobaczymy.Narazie nasza budowa sie przesunie ,do kiedy to nie wiem.U nas same choroby od początku roku.Coś nie możemy się dobrze wyleczyć.Jestem załamana.Ja juz bardzo chcę zacząć.Pozdrawiam wszystkich Granatowców!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 18.04.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Gratulacje..cudne są Granaciki… Mam pytanie do misha555 ile czasu trwała budowa stanu surowego ??.. zastanawiam się z czego zbudować swój granat… Proszę o opinie czy warto zainwestować w rekuperator . AGABA od 23.10.2007 do 11.01.2008 byly gotowe mury, dach skonczyli 29.02.2008, wiec prosty rachunek 4 miesiace i tydzien !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 18.04.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ania@ gratulacje!!!! Bardzo dobrze, że nie skuwałaś tych płytek łazienka piękna i elegancka Misha dołączm się do pochwał Izulka na temat przysznica na górze super rozwiązane. ciesz sie bardzo Dziewczyny, ze podoba Wam sie nasze rozwiazanie, a przyznam szczerze, ze czekalam na surowsza krytyke a tym razem nic !! zobaczymy jak sie sprawdzi to rozwiazanie ze scianka... i kibelek pod oknem, pod skosem...czy bedzie wygodnie ?? wlasciwie nie bylo innego wyjscia z rozwiazaniem tej lazienki, albo ze scianka w ten sposob,albo rezygnacja z prysznica...a to nie wchodzilo w gre...a maz nie chcial sie zgodzic na nowoczesne rozwiazanie jakiejs wolnostojacej sciany na srodku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 18.04.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Misha jesteś niesamowita!!!! Takie tempo Szkoda że nie mogę skorzystać z Twoich fachowców bo naprawdę spisali się na medal. Gdybyś mogła podzielić się jakie koszty poniosłaś do tej chwili bo nie wiem czy przed zimą porywać się na ciągnięcie murów jak nie starczy mi pieniędzy na dach to szkoda żeby stały do wiosny i mokły. Jeżeli nie na forum to chociaż na priv bardzo proszę[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 18.04.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Anulla maz sam sciagal humus, wiec to bylo bez kosztowstan "0" czyli fundamenty kosztowaly nas 25.500stan surowy zadaszony (folia + dachowka cementowa Brass + okna dachowe i wyłaz) bez okien, drzwi, bramy, i schodow to kolejne 114.500materialy byly kupowane w ubieglym roku jesienia (kiedy ceny juz spadly po zeszlorocznych szalenstwach) z tego co sie orientuje, murom nie szkodzi stanie bez zadaszenia...nawet wskazane jest aby wszystko przezimowalo i dostalo tzw. "sztycha" podczas mrozow. Mam nadzieje, ze to pomoze podjac decyzje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 18.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ani@, Powiedzcie mi laikowi co to za drewienko IROKO? To jeden z gatunkow drewna egzotycznego - jezeli planuje sie drewno w pomieszczeniach o podwyzszonej wilgotnosci dobrze sie na ktores z nich zdecydowac - podobno dobrze sobie radza w lazienkowych klimatach Jezeli chodzi o plytki - na scianie jest plytka Crema Real hiszpanskiej firmy Fabresa (niestety gdy je odbieralam ze sklepu, otrzymalam info, ze juz ich nie produkuja, z drugiej strony widze, ze dalej sa na ich stronie ), a na podlodze polska Tajga Tubadzina. Ja mialam jakiegos pecha , bo do gornej lazienki tez okazalo sie (jak juz plytki przyjechaly), ze to ostatki z hurtowni i wiecej nie produkuja. ciesz sie bardzo Dziewczyny, ze podoba Wam sie nasze rozwiazanie, a przyznam szczerze, ze czekalam na surowsza krytyke a tym razem nic !! Misha no juz nam nie wypominaj kobieto TYM razem hehe... swoja droga siwetny sposob, ja mam bardzo ryzykowne rozwiazanie (polotwarty prysznic) i pewnie nie bede do konca zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 18.04.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 ja mam bardzo ryzykowne rozwiazanie (polotwarty prysznic) i pewnie nie bede do konca zadowolona... mi sie marzyla nowoczesniejsze rozwiazanie lazienki, np. prysznic otwarty w ksztalcie slimaka (patrzac z gory) albo na samym srodku niska scianka i po jednes stronie scianki np. wanna a po drugiej umywalka albo prysznic....ale jakos nic z tego nie wyszlo...bo sama nie decyduje o "wystroju"...ale moze to i lepiej bo nie wykluczone ze taka lazienka szybciej by mi sie znudzila niz "taka zwyczajna" a ty Ani@ jak bedziesz miala w lazience na gorze? umieszczalas juz gdzies zdjecia albo rysunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.04.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ania, moje gratulacje dla wyczucia i smaku oraz z okazji pierwszej rocznicy . Łazienka bardzo prosta i zarazem elegancka i takie rzeczy podobają mi sie najbardziej - proste bez róznego rodzaju wyszukanych udziwnień. U mnie tez bedzie prosto i zwyczajnie, chociaz kabina pólokragła i tak samo jak u Ciebie bez brodzika, tylko z kratka ściekową z jakimś tam wpustem specjalnym. Misha Tobie tez tylko pogratulować umiejetności doboru ekipy. Tempo rzeczywiscie bardzo dobre. Jeszcze troche a mnie przegonisz.... i życze ci tego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 19.04.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Kochane Granaciki Mam do doświadczonych budowniczych ogromną prośbę- jeżeli ktoś napisałby ile kupił bloczków betonu komórkowego i jakich wymiarów a ile pustaków ceramicznych ( bo widzę że bardzo często z niej budujecie) Mam dylemat z czego budować bo wcześniej chciałam z porothermu ale teraz coraz częściej słyszę że żle wypalają tę cegłę i ma pęknięcia a producenci wiedzą że jest taki boom że i tak wszystko sprzedadzą. Chciałabym kupić tyle żeby później nie zostać z niewykorzystanym materiałem bo przecież wszystko kosztuje. Jest kosztorys na stronie Krajobrazów i czy ten ilościowy oddaje dobrze potrzebne ilości bloczków ?( szkoda że ceny inne..) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts