wasiek 12.05.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Hej, dobra krytyka może przyczynić się do czegoś odważnego, nowego no i nasz Granat znowu będzie inny... Mischa, nie przejmuj sie tak tym, że nie wszystkim podoba się Twój projekt bo coby to było gdyby były same achy tak jak na innych forach.... Jest tak jak napisałaś , każdy z nas ma inny gust i inną wizję swojego Granata i chwała każdemu z nas za to, że dążymy do celu, żeby zrealizować to co sobie wymarzylismy... To nam ma sie podobać a nie innym bo to my tam bedziemy mieszkac.... renata i marcin witamy i jak najbardziej zachęcamy do opowiedzenia nam o swoich zmianach w projekcie, bo każdy z nas ma po prostu inne pomysły... No i potem zdjęcia, zdjęcia żebyśmy mogli popatrzeć co moglismy mieć a nie mamy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 14.05.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 U mnie juz na maksa domowo - w ciagu dwoch dni ekipa parkieciarzy ulozyla nam sliczne podlogi Na razie oczywiscie jeszcze bez lakieru, listew. Klepka debowa, 22mm gr., ulozona we wzor okretowy, klasa "rustik" - czyli z sekami i roznicami w kolorze, czyli taka, jaka lubie najbardziej http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/kc6.jpg http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/kc7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.05.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ania, Ty to jesteś tajemnicza... taki malutki rąbek kuchni nam pokazać ..i zostawić? Ja chcę resztę też zobaczyć....proszę.... i tę drugą cześć salonu też. Ja cały czas zastanawiam się jak oddzielić chociaż troszkę kuchnię od salonu. Na tapecie jest wyspa no i barek wyższy od szafek. Niestety, chyba za dużo... bo nie wiem jak to zrobić.... A korytarz i wiatrołap też masz już zrobiony? Pokaż nam troszke więcej i przede wszystkim ten cudny piec kaflowy, proszę..... Z niecierpliwością czekam na zdjęcia twoje i Gosi, która cos nam się bardzo ociąga i powoli zapomnia o Granatowcach jeszcze nie mieszkających w swoich Granatach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 14.05.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Pięknie Aniu u Ciebie, naprawdę już tak domowo. Przyłączam się do prośby Niny - uchyl rąbka tajemnicy i pokaż ciut więcej. U nas prace powoli do przodu. Mamy już ścianki kolankowe i wieniec. Na ukończeniu są także roboty ziemne związane z położeniem kolektorów do pompy ciepła. 26 maja zaczynamy robić dach. I tu moje pytanie do granatowców, którzy podnosili ściankę kolankową, wiem że już pytałam ale spytam raz jeszcze. Czy przedłużaliście krokwie. Nasi murarze zrobili nam małą przymiarkę, zbili deski tak jak krokwie i oparli na wieńcach. Przy długości krokwi tak jak w projekcie i przy podniesionej ścianie kolankowej wydawało mi się że dach będzie "za krótki", że zrobi się taka "za mała czapeczka". W związku z tym planujemy te krokwie wydłużyć, nie wiemy jednak o ile, aby nie przedobrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.05.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Iza, Tobie też się dostanie.... zaglądam do twojego dziennika ...a tam tylko stare wpisy!!! Tak to nie można, proszę o uaktualnienie.... Sylwia to samo....do raportu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian1972 14.05.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam, a my wciąż czekamy na warunki zabudowy, oczywiście cały czas myślimy o zmianach projektowych czytając forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 14.05.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Iza, Tobie też się dostanie.... zaglądam do twojego dziennika ...a tam tylko stare wpisy!!! Tak to nie można, proszę o uaktualnienie.... Sylwia to samo....do raportu.... Proszę o łagodny wymiar kary . Mam na głowie ostatnie egzaminy, czekam na opinię promotora o pracy, w pracy zawodowej koniec roku i bilans, na dodatek od wczoraj do piątku jestem w domu, Kamil z gorączką niewiadomego pochodzenia, szukam samochodu dla siebie, eee taaaam doba za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.05.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 No dobraaaaa, tłumaczenie przyjete i kara tez łagodna......więcej zdjęć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 15.05.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Dziewczyny, to wrzucam na chwile juz coraz bardziej prywatne wnetrza http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/kc8.jpg http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/kc4.jpg http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/kc3.jpg Tu nasze drzwi - wejscie do lazieneczki na dole i kotlowni. http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/kc5.jpg A tu - dla niedowiarkow - ze ciezko jest miec i normalnej wielkosci szafe i drzwi do kuchni przez spizarke http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/kc9.jpg Nina, w wiatrolapie jak widac nic jeszcze nie ma (no, oprocz wycieraczki ), w tle drzwi do schowka i jeszcze niezabudowane schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 15.05.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Aniu REWELACJA !!!!!!!!!!! Aniu moje gratulacje masz wspaniały domek, az serce rośnie jak widac postępy, super rozwiązanie z piecem, pogłoga w wiatrolapie też super lubie takie beże i brązy rewelacja, od razu nabieram motywacji pozdrawiam i zabieram sie do pracy hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 15.05.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 UPS UPS UPS Zaczęłam nową stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 15.05.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja cały czas zastanawiam się jak oddzielić chociaż troszkę kuchnię od salonu. Na tapecie jest wyspa no i barek wyższy od szafek. Niestety, chyba za dużo... bo nie wiem jak to zrobić.... Nina, a wkleisz jakis plan pokoju i kuchni z wymiarami (przepraszam, jezeli gdzies na poczatku naszego watku juz wklejalas, nie pamietam), bo u Ciebie to wieksze metraze sa. Na barek i wyspe w parze potrzeba sporo miejsca, trzeba uwazac, by nie bylo "dwóch grzybow w barszcz" Asiulaiprzemo - dzieki za komplementa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 15.05.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Aniu, Ślicznie A wiatrołap wydaje się taki duuuży ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siates 15.05.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ania poprostu przecudnie!!!!!!!Bardzo mi sie podoba.Wnętrza domku wydają się bardzo duże.Aż mi ściska w żołądku jak oglądam zdjęcia granatu.U nas pomału już coś się wyjaśnia i może w końcu pokonamy te wodociągi.Trzymajcie za nas kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 15.05.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 A wiatrołap wydaje się taki duuuży ... Ach! Izulek, przypomnialas mi o waznej informacji, ktora mi umknela! - ja przesuwalam te sciane dzielaca wiatrolap i hall (powiekszylam wiatrolap), po kaflach mozna policzyc ile mniej wiecej ma długosci (kafle 33cm), jezeli ktos bedzie zainteresowany, to dokladnie pomierze Siates - naprawde sie nie obejrzysz, jak u Was tez bedzie juz ten etap , ja sie nie moge nadziwic, jak ogladam swoje archiwalne zdjecia, ze to tak szybciutko poszlo (choc nie bez przeszkod i problemow - no ale to normalne na budowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata i Marcin 15.05.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Jestem zachwycona tym co zobaczyłam w efekcie końcowym!!! Gratulacje Aniu! teraz już pozbyłam się wątpliwości i NA PEWNO będzie Granat!!! Twoja kuchnia jest ze spiżarką?? I mam prośbę czy mogłabyś jeszcze wkleić zdjęcie salonu od drugiej strony tzn. widok na cały salon łącznie wyjściem na taras- bo mam nadzieję , że pomoże mi ono olsnić mojego mąża bo ciągle mi truje że jemu się wydaje ,że salon jest za mały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 15.05.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Renata i Marcin, jezeli Twoj maz marzy o wielkim salonie to... no nie ma sie co oszukiwac , 24m kw, to zawsze beda 24 metry Pierwsze zdjecie z widokiem na pokoj, cala kuchnie i stol zrobilam stojac oparta plecami o rog pokoju, takze to moze dac wyobrazenie o wielkosci pomieszczenia. Niestety zdjecia z jest drugiej strony jeszcze nia mam, jutro postaram sie pstryknac. Te dwa okna, przy ktorych stoi stol, a dokladnie srodek tej scianki dzielacej okna to rowno polowa pomieszczenia. Czyli tyle, ile jest po prawej od stolu - tyle jest po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.05.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ania, powiem tak...pięknie, pięknie i jeszcze raz pieknie...... ale sie ukrywałaś i nic nie pisałaś, że tak daleko u Was juz prace są posunięte......i pewnie niedługo przeprowadzka,co? A w sprawie mojej kuchni to chyba wyraziłam się niejasno... zastanawiam się czy zrobić wyspę czy barek, który zasłoniłby mi troszke kuchnię a nie jedno i drugie razem. Troszkę byłoby tego za dużo na tak małej powierzchni. Ogółem powierzni w tej części Granata jest u mnie 48 metrów. Z tego na kuchnie przypadnie około 10m, spiżarka 2,2m a reszta to salon. Oczywiście pod oknem jeszcze będzie stał stół z krzesłami tak samo jak u Ciebie. Do tego dochodzi otwarty korytarz, który ma około 11m i wiatrołap 5,5m2. Druga strona to pokój 20m2, pom.gospodarcze 10m2, łazienka prawie 6m2 i mały korytarzyk 3,m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 15.05.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 My jutro jedziemy wybierać okna. Zasadniczo na polu boju zostały firmy Jocz i Technika Okienna - okna Avante - z Elbląga. Nina może Ty oglądałaś te okna Avante, w końcu są z Twojego miasta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.05.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Iza, a pewnie, że oglądałam ale wybrałam okna w Firmie Konstal Pana Mincewicza . Profil Rechau, pięciokomorowe i framugi jakieś takie specjalne antywłamaniowe...Cenowo też było konkurencyjnie w stosunku do innych ofert a miałam ich chyba z sześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts