wasiek 23.06.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Trzymam mocno kciuki za wszystkich rozpoczynających i tych, którzy zaraz rozpoczna budowę Granata......Powodzenia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 24.06.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witajcie!!!wczoraj mój mąż nareszcie zgrał mi zrobione dotychczas zdjęcia, co prawda to dopiero zdjecia działki ale zawsze to coś, zobatrzcie gdzie będe miaszkałahttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63e8847a276895ad.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5c4221ce5182f2.htmlna ostatnim zdjęciu nasza Nela już sprząta działkę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/30efd0ecbd26ee5e.html no granatowicze czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 24.06.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 nie umiem wklejać zdjęć na stronkę udaje mi się tylko wkleić adres z Fotosik-a Nina jak zaznaczam zdjęcie i klikam prawym myszy to nie mam opcji "kopiuj adres obrazka" więc sama kopiuje i wklejam adres z górnego paska i wklejam do odpowiedzi a jak klikam na podgląd to wyskakuje tylko adres moze jeszcze jakieś instrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 24.06.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 asiulaiprzemo piękna działka i jaki super pomagier w sprzataniu z Neli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 24.06.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 hejka, młodzi Granatowcy.....to do was Asiu i Przemku no i pozostałych młodych ....Fajnie, że macie mozliwośc tak szybko rozpocząc budowę domu i Wasze dzieci poznają to, czego moje niestety, nie poznały czyli codzienność mieszkania w domu a nie w bloku....i życzę Wam jak najmniej trudności podczas budowy... Asiu, instrukcja do wklejania zdjęć krok po kroku.... 1. Jak się zalogujesz i klikniesz w zdjęcia, to pokazują się one w małym formacie po lewej stronie monitora, 2. klikasz na to małe zdjęcie lewym przyciskie i ono powiększa się 3. I teraz klikasz na tym powiekszonym obrazku prawym przyciskiem myszy i na 9 pozycji masz Kopiuj adres obrazka 4 wciskasz lewym przyciskiem myszy na to zdanie 5 i wklejasz w odpowiedzi, którą piszesz, oczywiście wciskajac najpierw IMG na górnym żółtym pasku I tak oto mamy możliwość pozanania kolejnych młodych GRANATOWCÓW - ASIĘ i PRZEMKA http://images33.fotosik.pl/297/ccf38fee9c841ee8med.jpg 6 Potem już tylko wciskasz podgląd i oglądasz czy widać zdjęcie... Jak zdjęcia nie widać, to zobacz czy na końcu adresu podstawiło się coś takiego [/img] jeżeli nie ma, to sama to dopisz.... Powodzenia we wklejaniu zdjęć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 24.06.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No to jeszcze muszę sie pochwalić..... Właśnie dowiedziałam się, że po raz drugi zostaniemy dziadkami ..... Mój wnusio, będzie miał rodzeństwo..... ....... HUUURRRAAA.... nie będzie jedynakiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 24.06.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Taki prezent dała mi córka na moje imieniny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomi 24.06.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam, jestem na etapie adaptacji projektu Granat. Mam pytanie do troszke bardziej zaawansowanych Granatowców - czy zmieniał ktos konstrukcje stropu z Teriva na monolityczny? Architekt twierdzi, że taka zmiana nie musi byc nanoszona na projekt, wystarczy na etapie wykonawstwa zrobic odpowiedni wpis do dziennika budowy. Tylko pytanko czy jesli tak jest to ekipa budowlana poradzi sobie z wykonaniem stropu monolitycznego, jeśli nie będzie na niego projektu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 24.06.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No to jeszcze muszę sie pochwalić..... Właśnie dowiedziałam się, że po raz drugi zostaniemy dziadkami ..... Mój wnusio, będzie miał rodzeństwo..... ....... HUUURRRAAA.... nie będzie jedynakiem..... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 25.06.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 No to jeszcze muszę sie pochwalić..... Właśnie dowiedziałam się, że po raz drugi zostaniemy dziadkami ..... Mój wnusio, będzie miał rodzeństwo..... ....... HUUURRRAAA.... nie będzie jedynakiem..... Gratulacje!!!!! Super że wnusio nie będzie jedynakiem Witam, jestem na etapie adaptacji projektu Granat. Mam pytanie do troszke bardziej zaawansowanych Granatowców - czy zmieniał ktos konstrukcje stropu z Teriva na monolityczny? Architekt twierdzi, że taka zmiana nie musi byc nanoszona na projekt, wystarczy na etapie wykonawstwa zrobic odpowiedni wpis do dziennika budowy. Tylko pytanko czy jesli tak jest to ekipa budowlana poradzi sobie z wykonaniem stropu monolitycznego, jeśli nie będzie na niego projektu ???? Nie jestem bardziej zawaansowana bo cały czas czekam na pozwolenie na budowę ( miało być już tydzień temu) ale zmieniałam strop gęstożebrowy na monolityczny na etapie adaptacji. Prawdą jest że może to zrobić kierbud na etapie wykonawstwa ale ja przy dzisiejszych fachowcach wolę mieć przeliczone zbrojenia tym bardziej że strop nad salonem i kuchnią to dość duża płyta Mam pytanie do bardziej zawaansowanych - z czego budowaliście ściany i ile potrzeba materiału na nasze wybuchowe cudo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 25.06.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 uwaga próba wklejenia zdjęcia http://images32.fotosik.pl/287/523d33cc87a01430m.jpg' alt='523d33cc87a01430m.jpg'> jupi udało sie to ja z Nelą około kilometra może dwóch od naszej działki na dzikiej plazy jeziorka Lubiąż jak widac Nelka uwielbia pluskać sie w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 25.06.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 tak było na dni Lubniewic: zawody jeździeckie na hipodromie ok 5 km od nas, super urządziliśmy sobie spacer niedzielny przez las i podziwialiśmy skaczące koniki http://images24.fotosik.pl/236/de11991e938bd90cm.jpg' alt='de11991e938bd90cm.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 25.06.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 to mój pomocnik w kuchni który czeka aż coś mi spadnie na podłogę i bedzie się nadawało do skonsumowania przez Nelkę http://images32.fotosik.pl/297/d1e73cbea839fe90m.jpg' alt='d1e73cbea839fe90m.jpg'> to już ostatnie zdjęcie z ćwiczeń wklejania zdjęć na forum, pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata i Marcin 25.06.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Asiula i Przemo o ironio ja też jestem urzędnikiem!!!!!! to chyba złośliwość losu....może my urzednicy spotykamy się z takimi utrudnieniami po to żeby nie utrudniać życia innym?!?!?!Ale Pani w mojej gminie jest nie do przebicia....jak powiedzieliśmy jej , że będziemy sie odwoływać od decyzji o WZ to ona cała w strachu.....i powiedziała, że jeszcze żadnego odwołania nie miała....a ma ok.50 lat...( nie wiem ile pracuje na tym stanowisku).....zawsze przychodzi czas na ten pierwszy raz - hiii, hi, hi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 25.06.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 uczyłam się kasowac zdjęcia z forum a teraz wklejam to co usunełam czyli mojego pomocnikahttp://images25.fotosik.pl/235/9023457afd2bf7e9.jpg' alt='9023457afd2bf7e9.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomi 25.06.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Nie jestem bardziej zawaansowana bo cały czas czekam na pozwolenie na budowę ( miało być już tydzień temu) ale zmieniałam strop gęstożebrowy na monolityczny na etapie adaptacji. Prawdą jest że może to zrobić kierbud na etapie wykonawstwa ale ja przy dzisiejszych fachowcach wolę mieć przeliczone zbrojenia tym bardziej że strop nad salonem i kuchnią to dość duża płyta Mam pytanie do bardziej zawaansowanych - z czego budowaliście ściany i ile potrzeba materiału na nasze wybuchowe cudo? Pozdrawiam Dzięki za odp. W takim wypadku może ktos sie orientuje ile może kosztować przeliczenie i przeprojektowanie takiego stropu. Pytam bo architek dość sporo krzyknął za adaptacje a czuje że za takie cos chce sobie doliczyć dodatkowe pieniądze.Co do materiału to będzie my budować z Porothermu 30 ale też mi nikt tego nie wyliczył. Narazie zakupione mam 2500 szt ale braknie na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 25.06.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 W takim wypadku może ktos sie orientuje ile może kosztować przeliczenie i przeprojektowanie takiego stropu. Pytam bo architek dość sporo krzyknął za adaptacje a czuje że za takie cos chce sobie doliczyć dodatkowe pieniądze. Co do materiału to będzie my budować z Porothermu 30 ale też mi nikt tego nie wyliczył. Narazie zakupione mam 2500 szt ale braknie na bank. Ja za przeliczenie stropu zapłaciłam 600 zł dodatkowo przy adaptacji. A może jeszcze ktoś pamięta ile i jakiego materiału zużył na postawienie ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam wszystkich nowych granatowców i podpowiadam, że kilka stron wcześniej Misha podawała, ile i jakiego materiału zostało zużyte u niej na budowie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 26.06.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam wszystkich nowych granatowców i podpowiadam, że kilka stron wcześniej Misha podawała, ile i jakiego materiału zostało zużyte u niej na budowie..... Wielkie dzięki wasiek znalazłam!!! Jak zwykle jestes niezawodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 26.06.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Nie za ma co.... Po to jestem na forum, coby innym łatwiej było niż mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts