Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie. W marcu stuknął roczek kiedy mieszkamy u siebie. U nas nastąpiła dosć istotna zmiana w wyglądzie naszego delikatnego.Zadaszyliśmy taras. Jest o niebo lepiej. Nie pada na taras i przysłania najwieksze słońce. Dodam, ze sam taras też był powięszany . Ma w twj chwili ok 20m2. Jest gdzie spokojnie postawić stół, krzesełka i grill kiedy trzeba. Zapraszam do mojego dziennika, wklejam nowe fotki.

Pozdrawiam wszystkich budujących

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...

Witam,

Wiem, że istnieje juz forum dotyczące tego projektu, ale niestety jest już nieodwiedzane przez nikogo, dlatego chciałbym założyć nowy wątek dla osób, które sa w trakcie budowy tego domu w różnych wariantach lub dla osób które dopiero sa na etapie kupna projektu.

Ja jestem na samym poczatku, kupiłem projekt i jestem na etapie adaptacji, a później PnB.

Byłoby fajnie gdyby znalazło sie kilka osób, które będa chciały podzielić się swoimi opiniami, radami i dośiwadczeniami z budowy.

Czekam na wpisy i mam andzieję, że forum zacznie żyć.

• 3 weeks później...

cześć,

ja ciągle na etapie adaptacji, jutro odbieramy gotowca, później PnB i zobaczymy czy uda sie jeszcze w tym roku fundamenty postawic.

Budujemy w pod Poznaniem w Kostrzynie Wlkp.

a co z tą więźbą u ciebie?

ile wyniósł stan surowy zamknięty jesli mogę spytać?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam po raz pierwszy :),Czy ktos powiekszył salon w tym projekcie 131a w miejsce tego tarasu od strony ogrodowej ?? Pytam,poniewaz ja bym chciał to zrobic i nie wiem jak to moze wyglądac.A wyjscie chciałbym zrobic tu gdzie jest okno w salonie,poniewaz to jest moja strona południowa i ogrodowa. :-? [/img]

HEJ!!

Witam was. Myślę, że dobrze trafiliście bo ja jestem aktualnie na etapie wykończenia. Jeśli potrzebujecie pomocy lub rady piszcie do mnie, chętnie pomogę. Ale tylko piszcie na mój adres e-mail bo na stronkę muratora (a przede wszystkim na forum) rzadko patrze a e-maila odczytuje codziennie. Oto e-mail [email protected] dla zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia, napisze koszty poszczególnych etapów itd. dużo zrobiłem sam więc informacje raczej 100% pewne. A poza tym to gratuluje wybrania tego projektu jest naprawdę świetny oczywiście po drobnych zmianach w czasie budowy. POZDRAWIAM

szymasz :wink:

Hej Witam wszystkich

Też mam zamiar budować ten projekt już na wiosnę na razie załatwiam biurokracje, tylko troszkę chce go przerobić, tzn chce go poszerzyć o 2 metry i wtedy za kuchnią postawić kotłownie by murować jeden komin, od pieca i od kominka, wtedy salon powiększy się i tylko jeden mankament to wejście z salonu do kotłowni. Reszty kominów nie buduję bo ma być wentylacja mechaniczna. Garaż powiększy się o starą kotłownie, gdzie będzie miejsce na rowery, kosiarkę i inne graty.

CZeśc , my nie powiększaliśmy salonu , bez ściany przy schodach i tak jest duży 39 metrów , a bez wnęki tarasu to robi się stodoła. A poza tym naszym zdaniem piec się cały dzień na słońcu to zły pomysł. Wprowadziliśmy parę zmian , jak przesunięcie okien na górze bo jedno okno było przy samym kominie , jak będziesz miał pytania to służymy radą . Pozdrawiamy.

CZeśc , my nie powiększaliśmy salonu , bez ściany przy schodach i tak jest duży 39 metrów , a bez wnęki tarasu to robi się stodoła. A poza tym naszym zdaniem piec się cały dzień na słońcu to zły pomysł. Wprowadziliśmy parę zmian , jak przesunięcie okien na górze bo jedno okno było przy samym kominie , jak będziesz miał pytania to służymy radą . Pozdrawiamy.

A mozesz powiedziec gdzie budujesz i czy mozna by było w razie czego zerknąć jak wyglądaja skosy na strychu,usytuowanie kominka itp. ?? Chyba ze jest to mega odegłośc od Lublina :) podaje maila [email protected]

Budujemy koło Szczecina. U nas są dwa kominy , zrezygnowaliśmy ze spiżarni przy kuchni , tak więc komin wentylacyjny nie jest potrzebny , wentylacja z łazienki jest w kominku dachowym. Kominek jest jak w projekcie ale będzie chyba narożny, ale okno przy kominku przesunęliśmy o 50 cm od kominka i okna na górze 35 cm symetrycznie do dolnego okna. Skosy są ok.

Budujemy koło Szczecina. U nas są dwa kominy , zrezygnowaliśmy ze spiżarni przy kuchni , tak więc komin wentylacyjny nie jest potrzebny , wentylacja z łazienki jest w kominku dachowym. Kominek jest jak w projekcie ale będzie chyba narożny, ale okno przy kominku przesunęliśmy o 50 cm od kominka i okna na górze 35 cm symetrycznie do dolnego okna. Skosy są ok.

Dzieki serdeczne.No szkoda ze tak daleko,z Lubliona sie nie wybiore na podgląd :) Ja wyjscie z salonu robie na scianie południowej u mnie czyli zamieniam z onem i rwezygnuje z tego tarasiku w oryginalnym miejscu,o tyle bedzie przedłuzony pokoj dzienny i kominek zamierzam dac na sciane przy schodach.Niestety trzeba domurowac bedzie komin.

• 2 weeks później...