Czajo 04.03.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 DanusiaS. 5 tys. to jest opłata za adaptację u projektanta. U kogo robiłeś adaptację? Niektórzy biorą tyle ale przynoząi już z pozwoleniem na budowę. Oczywiście w Szczercinie. Jakie zmiany wprowadzałeś? My całyczas czekamy na przekształcenie działki może w Czerwcu coś się ruszy. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 04.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 fl1 Muszę przyznać że mnie zmartwiłeś My też niebawem będziemy się rozliczać z projektantem za dokonanie zmian w projekcie, ale przyznam szczrze że taka kwota do głowy mi nie przyszła. Rozmawialiśmy wstępnie o kwotach około 1000 - 2000 zł w zależności na jakie zmiany się ostatecznie zdecydujemy. Co zmieniasz w projekcie, że tyle to kosztuje? Danusia Być może u Was są takie ceny, to sie powinniście cieszyć. U mnie adaptacja bez żadnych zmian kosztuje 3,5 tys. Po wprowadzeniu zmian dobiło do 5 tys., aczkolwiek wydaje mi się, że zmiany nie były zbyt rewolucyjne. Zlikwidowaliśmy loggię, pokój przy łazience na poddaszu został podzielony na suszarnię i garderobę, zlikwidowaliśmy środkowy komin, zlikwidowaliśmy jedno okno w garażu oraz okno w pomieszczeniu przy tarasie, zwęzilismy okno na parterze przy kominku, żeby było trochę więcej miejsca na kominek, zlikwidowaliśmy jedno okno dachowe w pokoju na poddaszu (tam gdzie były trzy). (ja mam wersję 131a). Podsumowując wychodzi 5 tys. Pln. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 04.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 DanusiaS. 5 tys. to jest opłata za adaptację u projektanta. U kogo robiłeś adaptację? Niektórzy biorą tyle ale przynoząi już z pozwoleniem na budowę. Oczywiście w Szczercinie. Jakie zmiany wprowadzałeś? My całyczas czekamy na przekształcenie działki może w Czerwcu coś się ruszy. Pozdrowionka Robiłem rozeznanie i ta pracowania oferowała wg mnie najkorzystniejsze warunki, a ceny mniej więcej kształtowały się pododobnie, a w niektórych pracowaniach nawet więcej. Zmiany opisałem w poście powyżej. Adres przesyłam na priva. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CezaryT 05.03.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witajcie Delikatni. Tylko przelotem patrze co się dzieje na forum, później się więcej rozpiszę. Tylko mała sugestja na temat adaptacji projektu.Ja byłem w Urzędzie Miasta, porozmawiałem z kobietą która wydawała mi warunki zabudowy, pogadałem i adaptację zrobiła mi jej córka, tak jak chciałem, zapłaciłem 700 zł i pozwolenie na budowę miałem w 2 tygodnie. To samo z geodetą, najlepiej rozmawiać tam gdzie wydają plany. Trochę rozmowy i sprawa idzie szybciej i na pewno taniej. A w biurze projektowym zaśpiewali mi 1500 - 2000 zł. Hej. Cezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 05.03.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witajcie Delikatni. Tylko przelotem patrze co się dzieje na forum, później się więcej rozpiszę. Tylko mała sugestja na temat adaptacji projektu. Ja byłem w Urzędzie Miasta, porozmawiałem z kobietą która wydawała mi warunki zabudowy, pogadałem i adaptację zrobiła mi jej córka, tak jak chciałem, zapłaciłem 700 zł i pozwolenie na budowę miałem w 2 tygodnie. To samo z geodetą, najlepiej rozmawiać tam gdzie wydają plany. Trochę rozmowy i sprawa idzie szybciej i na pewno taniej. A w biurze projektowym zaśpiewali mi 1500 - 2000 zł. Hej. Cezar Aleś nam Cezary dołożył. Twoje 700 przy 5 tys. Chyba można się lekko wk.. tzn. zdenerwować. No cóż tylko pozazdrościć. Tak na marginesie gdybyś mógł dorzucić nowe zdjątka. Myslę, że wszyscy są ciekawi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izamr 13.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 co myślicie, aby zamiast okien w garazu wstawic luksfery? sensowne to jest czy zupełnie nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 14.03.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Jestem za oknem - można otworzyć i przewietrzyć, więcej światła. Minusy - wgląd do środka, ale to mały minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 14.03.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam !!!! Zastanawiamy się poważnie nad wyborem projektu DELIKATNY z dwustanowiskowym garażem. Bardzo prosimy o kontakt osoby które mogłyby nam pokazać wybudowany w/w projekt. Jesteśmy z województwa podkarpackiego, więc prosimy o kontakt osoby z tego województwa lub sąsiednich. Z góry wielkie dzięki Rzuć okiem na równoległe forum, http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=80398&highlight=delikatny tam CezaryT buduje i fotografuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanusiaS 14.03.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Podzielam zdanie Ulkiszpulki. Ja robię okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanusiaS 14.03.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Cezary gdzie jesteś ??? Wrzuć kilka zdjęć, prosimy [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajo 15.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dołączam się do prośby.Cezary wstaw jakies zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 15.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Napiszcie proszę ile u Was obecnie ekipy biorą za stan surowy zamknięty? Ponieważ zaczynam odnośić wrażenie, że ceny powariowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 16.03.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Owszem powariowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CezaryT 20.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Cześć Delikatnym. Nie zginąłem, jestem zawalony robotą wykończeniową, od tygodnia mieszkam w swoim Delikatnym. Muszę po prostu przede wszystkim dokończyć łazienkę. A poza tym tysiące drobnych rzeczy do zakończenia, gniazdka oświetlenie, listwy przypodłogowe, końcowe domalowywanie rogów, telewizja, telefon, tysiące wieszaczków, uchwytów i innych dyrdymał. Po prostu nie mam czasu, ale przysięgam do końca tygodnia będzie wklejona nowa porcja zdjęć. Pozdrawiam.Cezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 23.03.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam dołączam do sympatyków delikatnego. Odbieramy właśnie pozwolenie na budowę i pod koniec maja ruszamy. Parę rzeczy oczywiście pozmienialiśmy, ale i tak uważam że projekt jest super. Teraz czeka nas huk roboty, ale ja nie mogę się juz doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanusiaS 23.03.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witamy marcynko Pochwal się nam co zmieniliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 23.03.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 witaj Danusiu. Przestawilismy schody likwidując pomieszczenie gospodarcze. Oczywiście schody drewniane z półpietrem. Schody mają być otwarte na salon Z holu tam gdzie jest szafa zrobimy drzwi do kuchni. Scianke działowa postawimy w kuchni od strony holu - a od strony okna otworzymy stanie tam stół. Przy tej sciance pójdzie kominek w ten sposób ogrzewanie pójdzie na większą częsc domu. Na górze w pokojach gdzie są okna jednoskrzydłowe zmieniliśmy je na okna balkonowe likwidując przy tym okna dachowe. zrezygnowaliśmy z okna trójkątnego w łazience. Będzie wstawione prostokątne ze względu na fakt, że do takiego nie da się zamontowac ani rolet zewnętrznych, ani też nie przysłonisz ( żaluzje, roletki) . W garażu brama zostanie podzielona na 2 niezależne - mniejsze straty ciepła. A jak u ciebie projekt zakupiony? A może juz w trakcie budowy jestes? Jakie ty masz zmiany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanusiaS 23.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 witaj Danusiu. przestawilismy schody likwidując pomieszczenie gospodarcze. Z holu tam gdzie jest szafa zrobimy drzwi do kuchni ( spizarnia i tak była malutka). Scianke działowa postawimy w kuchni - nie bardzo podoba mi się kuchnia otwarta. W kuchni i tak my kobiety spędzamy dużo czasu ( nie zawsze może byc porządek). Przy tej sciance pójdzie kominek w ten sposób ogrzewanie pójdzie na większą częsc domu. Na górze gdzie są okna zmieniliśmy je na okna balkonowe likwidując przy tym okna dachowe. zrezygnowaliśmy z okna trójkątnego w łazience. Będzie wstawione prostokątne ze względu na fakt, że do takiego nie da się zamontowac ani rolet zewnętrznych, ani też nie przysłonisz ( żaluzje, roletki) A jak u ciebie projekt zakupiony? A może juz w trakcie budowy jestes? Jakie ty masz zmiany? Pozdrawiam marcynko my przygotowujemy się do składania papierów o pozwolenie na budowę. Cały czas zmieniamy jeszcze coś w projekcie. Wersji było już chyba tysiąc, idzie nam to strasznie wolno . W przyszłym tygodniu musimy już zakończyć debaty z naszą panią projektant (bo czas nas goni) i wtedy napiszę co ostatecznie zmieniliśmy. Na pewno jednak nie wyrzucimy okna trójkątngo z łazienki. Nic na to nie poradzę, ale ono mi się podoba i wydaje mi się, że ładnie doświetla pomieszczenie. Choć z tymi roletkami dałaś mi do myślenia... Wejście do kuchni zostawiamy od strony salonu lecz je zmniejszamy do 1,60. Kominek przeniesiemy, ale jeszcze nie wiem dokładnie gdzie Wyrzucamy spiżarnię na rzecz większego wiatrołapu. Resztę opiszę jak już się ostatecznie zdecydujemy i oddamy wreszcie ten projekt do Starostwa. Zapomniałam napisać, że budowę rozpoczynamy latem Nie mogę się już doczekać pozdrowienia marcynko skąd jesteś jeśli mozna spytać Danusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 23.03.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jestem z Warszawy. Działka oczywiście pod Warszawą. Mnie też okno podoba się w łazience ale troche praktycznie podeszłam do sprawy. Oczywiście trójkąt można zasłonić np żaluzjami ( występuje taki system) ale jest bardzo drogi i mało efektowny. Byłby problem z roletami zewnętrznymi i moskitierami Na temat zmian aż się uśmiechnęłam. Zanim podjęliśmy decyzje stoczyliśmy bój z moim mężem. Co wizyta u architekta to nowe pomysły wpadały. Ostatecznie jestem zadowolona. Ale nigdy nic nie wiadomo. Dom jeszcze nie stoi Pierwsze kroki budowy podjęte. Przyczepa campingowa dla murarzy zakupiona oraz garaż blaszany. kopanie studni umówione oraz podłączenie prądu. Koparka wchodzi pod koniec kwietnia. I 28 maja roboty się rozpoczynają. Mam nadzieję, że nic w tej kwesti się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 23.03.2007 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jestem z Warszawy. Działka oczywiście pod Warszawą. Mnie też okno podoba się w łazience ale troche praktycznie podeszłam do sprawy. Oczywiście trójkąt można zasłonić np żaluzjami ( występuje taki system) ale jest bardzo drogi i mało efektowny. Byłby problem z roletami zewnętrznymi i moskitierami Na temat zmian aż się uśmiechnęłam. Zanim podjęliśmy decyzje stoczyliśmy bój z moim mężem. Co wizyta u architekta to nowe pomysły wpadały. Ostatecznie jestem zadowolona. Ale nigdy nic nie wiadomo. Dom jeszcze nie stoi Pierwsze kroki budowy podjęte. Przyczepa campingowa dla murarzy zakupiona oraz garaż blaszany. kopanie studni umówione oraz podłączenie prądu. Koparka wchodzi pod koniec kwietnia. I 28 maja roboty się rozpoczynają. Mam nadzieję, że nic w tej kwesti się nie zmieni Witam! Czy mogłabyś napisać jaka głęboka studnia i ile będzie kosztowało wiercenie lub kopanie. U mnie studnia ma mieć ok. 60m i aż się łapię za głowę ile to będzie kosztowało . W chwili obecnej projekt studni leży w starostwie do zatwierdzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts