AgaF 22.07.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki jest przyblizony koszt budowy Delikatnego do stanu surowego zamknętego? To dla mnie bardzo,wazne-nie wiem na ile szacunki kosztów przy projekcie są realne? Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 25.07.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki jest przyblizony koszt budowy Delikatnego do stanu surowego zamknętego? To dla mnie bardzo,wazne-nie wiem na ile szacunki kosztów przy projekcie są realne? Z góry bardzo dziękuję. Nie potrafię podać kosztów budowy, ale na pewno szacunki przy kosztorysie nie są realne - niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 28.07.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 AgaF, przybliżony koszt stanu surowego zamkniętego (mury, dach, brama garażowa, drzwi wejściowe i okna z roletami) w naszym przypadku to 200 tyś. Niestety kosztorys jest mocno zaniżony co do obecnych cen materiałów i robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulchrak 03.08.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Jak tam rozwój projektu Lennyb? Tak na moje to powodem, dla którego 2 wersja wyglada lepiej niż pierwotna jest to, ze dodałeś fajne poziome okno. tego sie trzymaj, nadaje budynkowi nowoczesny wyraz i poza tym będzie wyglądać świetnie w łazience. Elementem, który chyba najbardziej wpływa na klasyczny charakter bryły jest okap - dość mocno wysunięty poza lico. Tak wiec spróbuj zamiast wysuwać połacie dachu - poprowadzić wyżej ściany szczytowe. Z oknami również warto trochę sie pogimnastykować - są one zupełnie typowe. Warto zeby gdzieś jeszcze pojawił się poziom okna z łazienki. Żeby uniknąć wrażenia, że bryła ryzalitu jest tylko przypadkiem dostawiona do klasycznego budynku musi być widoczna pewna kontynuacja myśli. To co w tym projekcie cię z pewnością zaboli to schody - wąskie, a co najgorsze zachodzące na drzwi gabinetu - fatalny błąd projektanta. Poza tym bez podwyższenia ścianki kolankowej raczej ci się nie uda wygospodarować spocznika - po pierwsze dlatego, że od stopni do połaci dachu jest 2,2 i mniej nie powinno być, a drzwi do gabinetu i pokoju na pietrze nie pozwalają na zwiększenie ilości stopni w górnym biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 05.08.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 To co w tym projekcie cię z pewnością zaboli to schody - wąskie, a co najgorsze zachodzące na drzwi gabinetu - fatalny błąd projektanta. Poza tym bez podwyższenia ścianki kolankowej raczej ci się nie uda wygospodarować spocznika - po pierwsze dlatego, że od stopni do połaci dachu jest 2,2 i mniej nie powinno być, a drzwi do gabinetu i pokoju na pietrze nie pozwalają na zwiększenie ilości stopni w górnym biegu. Niestety te schody. Ruszam z budową na początku września i cały czas kombinuję jakie schody tam zamontować, a żadnych przeróbek w stylu likwidacja pomieszczenia gosp. czy podwyższenie ścianki kolankowej,nie przewiduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 09.08.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Bada62: Wydaje mi się że Murator C131 L ma okno w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 14.08.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Był u nas stolarz na pomiar ww schodów, ok soboty mam dostać projekt i wycenę tychże schodów. Mają być z jesionu, ażurowe. Zobaczymy co pan wymyśli. Czy uda mu się wygospodarowac sensowne rozwiązanie na spocznik czy bedą musiały być zabiegowe. Jak tylko będę coś wiedziała, napiszę. A wracając do problemowego okna w górnej łazience to mam zrobione takie samo jak Cezary i środek jest uchylany aż do kąta 90 stopni. Jak tylko zamontują wstawię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 22.08.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Schody jednak zabiegowe, zobaczymy jakie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 25.08.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam Przyglądam się od jakiegoś czasu waszemu projektowi i muszę powiedzieć ze coraz bardzie mi sie podoba. Mam pytanie gdzie planujecie postawić (powiesić) TV i druga sprawa czy zmieszczę sie w kwocie 300tys. aby wybudować ten dom w stand. developerskim (pisze o samym domu bez projekty, przyłączy) pozdrawiamArturSzczecin (działka: Dołuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 27.08.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam. Ale czas zasuwa. Widzę, ze delikatnych przybyło.U nas prace pomału się kręcą. Właśnie strop zalaliśmy. Czekamy na położenie więźby dachowej. Dach zakupiony stolarka zamówiona.Więc bliżej niż dalej do zamknięcia wymarzonego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izamr 28.08.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 mam pytanko do wszystkich delikatnych, którzy są juz po etapie fundamentów - ocieplaliście fundamenty steropianem, czy nie? w sumie nie ma tam piwnic, wiec na dobrą sprawę możnaby olać, w projekcie jednak jest takie rozwiazanie. Prosze o pilna odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 28.08.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 mam pytanko do wszystkich delikatnych, którzy są juz po etapie fundamentów - ocieplaliście fundamenty steropianem, czy nie? w sumie nie ma tam piwnic, wiec na dobrą sprawę możnaby olać, w projekcie jednak jest takie rozwiazanie. Prosze o pilna odpowiedź. Ja właśnie dzisiaj kupowałem styropian na ocieplenie fundamentów , co prawda w projekcie jest grubość styropianu 12 cm także na fundamenty ale ja dam 5cm . Te 12 cm wydaje mi się za dużo no i szkoda mi było kasy . Za sam styropian zapłaciłem 425zł (170zł za m3 , 4,25 szt o wym 100cm x 50cm) Jutro kupuję klej siatkę i do roboty . Ja także zastanawiałem się czy jest sens ocieplać fundamenty ale poczytałem troszkę forum muratora i doszedłem jednak do wniosku że ocieplam . Chcesz to tez poczytaj sobie : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47424 Pozdrawiam GACUŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 29.08.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witajcie, my ocieplaliśmy fundamenty Hydromaxem 10 cm, na posadzki od wewnątrz mamy 8 cm, lepiej teraz wydać trochę kasy więcej niż potem żałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 04.09.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 witam. my też ocieplaliśmy styropianem 10. a styropian obkładamy folią kubełkową. od poniedziałku zaczynają kłaść wzięźbę no i nareszcie dach będzie. szkoda że na stolarke musimy czekac do konca października. no ale trudno.. dom nabierze niebawem właściwego kształtu )) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
christo 06.09.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 witam - jestem nowy na forum wiec sie nie bede wymadrzalrazem z zona wybralismy projekt delikatnego 131a zmian chcemy niewiele - moze przesunac kominek gdzies w inne miejsce i druga zmiana to lazienke na gorze zamienic z jednym pokojem posiadajacym wyjscie na loggie - powod jest jeden - w tej lazience bedzie pralka (wszyscy bedziemy mieszkac na gorze wiec chodzenie z ciuchami do prania na dol i czystymi w gore uwazam za pozbawione sensu) i mysle ze przyjemnie bedzie moc wyjsc na balkon i powiesic rzeczy na swiezym powietrzu pozdrawiam wszystkich forumowiczowp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 08.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam wszystkich budowniczych "Delikatnego". Od jakiegoś czasu przyglądam się temu tematowi, gdyz w wyniku burzliwych dykusji postanowiliśmy z żoną "zdezerterować" z grupy "Barwnych". Zdecydowaliśmy się na "delikatnego", bo spełnia nasze oczekiwania i zwyczajnie nam sie podoba Obecnie jesteśmy na etapie papierologi, więc budowac zaczniemy po nowym roku - niestety. Z pewnym niepokojem zauważyłem, że temat troche "oklapł". Ciekawe czy jeszcze ktoś tu zagląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 08.10.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witaj groszeq Ja osobiście tutaj zaglądam ale nie ma co do czytania bo ostatnio temat rzeczywiście troszkę zamilkł .Ja osobiście nie mam o czym pisać bo dopiero skończyłem fundamenty i w tym tygodniu mam nadzieję zacząć ściany parteru Barwny i delikatny to bardzo podobne projekty różniące się głównie dachem , więc decydując się na delikatnego zapewne zaoszczędziliście kilka złotych na samym dachu . Przydałoby się żeby ktoś powklejał troszkę świeżych fotek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 08.10.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witajcie świeże fotki są dostępne na http://forum.muratordom.pl/dziennik-sylwii-i-sebastiana-delikatny,t104260.htm Staram się wklejać w miarę na bieżąco zgodnie z postępem robót. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 14.10.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witajcie. U mnie juz dach gotowy. Oblewanie za nami ( mąż odchorował ) więc chyba będzie się trzymał. Bardzo chętnie przesłałabym fotki ale niestety nie umię . Moze mi ktoś pomoże? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 14.10.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 http://marcynka.fotosik.pl/albumy/290235.html ,czy się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts