Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej! coś jakby nas przybyło :) Witajcie teco i Likom.

Dostałem dzisiaj WZ w formie elektronicznej co prawda, ale zawsze to coś.

Muszę teraz sprawdzić czy nasz wpasuje sie na działke tak jak chcemy.( Przed nasza działka stoja 2 drzewa i nie wiem czy brama wjazdowa nie wypadnie na drzewie :o ).

Szukam wiec jakiegoś biura architektonicznego w okolicach Wrocka.

Mozecie kogoś polecić?

kuchnia kolorystycznie ładna, ale chyba mało praktyczna - gdzie duży blat i dużo szafek ? ;-)

a wracając do delikatnego. zrobiłem rysunek zmian, które chcieliśmy z żoną do c131d wprowadzić:

http://img341.imageshack.us/img341/7505/c131dconvertamr5.th.jpg

http://img136.imageshack.us/img136/4967/c131dconvertbay5.th.jpg

co o tym myślicie?

czesc, zmiany ok, wygospodarujcie sobie miejsce na pralnie z suszarnią i spiżarke, bo kuchnia jednak nie jest duża:)). Podoba mi się facjatka na górze, bardzo ładna.

Wracając do kuchni przesłanej przeze mnie chodziło mi o dobór kolorystyczny, bo sam projekt nie jest dobrany do gabarytów naszych kuchni:)))

Kiedy zaczynacie przygode z budowaniem i gdzie?

pozdrawiam

Witam ponownie w dniu dzisiejszym.

Obiecałem, że wrzucę fotkę z widokiem "delikatnego" - mocno zmienionego delikatnego. Jak widać dach jest nadal dwuspadowy ale łamany.

Drodzy forumowicze delikatnego co o tym sądzicie moi drodzy.

czekam na wasze opinie.

Jeśli chodzi o możliwość obejrzenia live jakiegoś delikatnego w wersji oryginal to chętnie zobaczę na terenie całego województwa mazowieckiego.

serdecznie pozdrawiam.

No no ale się porobiło na forum. Domek Likom'a , sympatycznie wygląda ale już nie przypomina delikatnego czyli małej , przytulnej stodoły.

Ciekawe ile taka zmiana kosztuje? Poza tym, jest znacznie wiekszy co także podraża znacznie koszty budowy. Gratuluje inwencji twórczej autorowi, poza tym, ważam, że trzeba zmieniać, podpatrywać i pytac innych by później nie żałować.

ps.

do Groszka

Groszku , cóz w tym dziwnego, przecież Wrocław to moje miasto a Odra to moja rzeka.

Pozdrawiam ciepło :wink:

No no ale się porobiło na forum. Domek Likom'a , sympatycznie wygląda ale już nie przypomina delikatnego czyli małej , przytulnej stodoły.

Ciekawe ile taka zmiana kosztuje? Poza tym, jest znacznie wiekszy co także podraża znacznie koszty budowy. Gratuluje inwencji twórczej autorowi, poza tym, ważam, że trzeba zmieniać, podpatrywać i pytac innych by później nie żałować.

Cześć jowanka

Licząc powierzchnię domu po zarysie zewnętrznym budynku wraz z tarasem, który ma mieć ok. 20m2 to wychodzi 155 m2. Nie licząc oczywiście tarasiku przed wejsciem do domu, bo nie wiem czy będzie. Ale raczej będzie, nadaje uroku temu domu. Jeszcze tylko kwestia techniczna co ściany kolankowej.

serdecznie pozdrawiam.

Likom, bardzo fajny domek. Z zewnatrz przypomina konkursowego - też sie nad nim zastanawialiśmy.

Marcynka, bardzo fajna kuchnia. Ciekawa jestem czy do tej naszej kuchni zmieści się jakiś stół. Planuję szafki w kształcie litery L albo U, na całej ścianie z oknem, a z przodu jakis stolik 4 osobowy, ale coraz bardziej wydaje mi się, ze ta kuchnia może byc na to za mała, dlatego czekam z niecierpliwościa na jakieś nowe zdjęcia. Może mnie odstresują, bo teraz jak już wsztystko załatwione i czekamy na rozpoczęcie prac, jakoś strasznie zaczęłam się stresowac tą budową... Nie sądziłam, ze aż tak mnie weźmie, powiedzcie, ze to nic takiego :roll:

Nie stresuj sie, generalnie to nic takiego oprócz wysiewów adrenaliny jak się wściekniesz i ewentulnie endorfin z powodów pozytywnych. U mnie było tak po każdym etapie: najpierw wylewanie fundamentów- super uciecha, potem rosły ściany - im więcej czerwonego tym bardziej serce rosło, potem strop dach itp itd. Nie wiem czego było więcej, ale teraz jak jesteśmy na etapie samodzielnego wykańczania wewnątrz nie denerwuję się już (jedynie brakiem kasy: :D ) A może uda się przeprowadzić końcem lutego???? Jeśli tak na pewno zraportuję :lol:

cześć.

Zaki my planujemy wstępnie stół tuż za oknem naszym balkonowym dwuskrzydłowym ( w projekcie jest okno). Czyli teoretycznie juz stół bedzie zahaczał o kuchnie. Ale jak wylewki zrobimy i uprzątnie sie cały ten bałagan to moze jeszcze koncepcja sie zmieni.

Zaki nie stresuj sie ( niech sie mąż stresuje:)). Jak pozwolenie na budowe w ręce macie to pierwsze koty za płoty. Po fundamentach, jak zaczniecie stawiać sciany to dopiero bedziesz żyła każdym wpadnięciem na plac budowy. Bo efekt bedzie widoczny. Głowa do góry.

DZiękuje za pochwalenie kuchni. Na profesjonalnym obrazku to wszysko pięknie wyglada, ale spróbuje się rozejrzec za takimi kolorami szafek. MOze cos mi sie uda w tym tonie wykombinować.

Jutro wstawimy fotki z werandy i tarasu - troszke juz obiliśmy drewnem

Likom w zasadzie to jesteśmy sąsiadami. Bo my budujemy się w Halinowie - Kazimierów. Zapraszamy na nasz plac boju

pozdrawiam

Odnośnie mebli kuchennych to bardzo ładne te znalezione przez marcynkę, choć u nas raczej salon i kuchnia w kolorach kremu, beżu i brązów, a ściany w kolorze "Letni poranek" ze Śnieżki. Planujemy zabudowę kuchni w L na ścianie z oknem i tej sąsiadującej z wiatrołapem oraz to moje ciche marzenie - kredens na szkło na ścianie przy salonie. A stoły chcemy nawet 2 jeden dwumetrowy na 1,2m i do tego 6 krzeseł, który postawimy na łączeniu kuchni z salonem przy oknie oraz drugi podobny tylko 1,5 m na 1,2m i 6 krzeseł takich samych, które staną na codzień w gabinecie, a kiedy przyjdzie czas na jakąś większą imprezę zestawimy razem w salonie i będziemy mieli big stółi 12 krzeseł. Tak to sobie wymyśliłam. Ale do realizacji jeszcze dużo czasu.

marcynka

Likom w zasadzie to jesteśmy sąsiadami. Bo my budujemy się w Halinowie - Kazimierów. Zapraszamy na nasz plac boju

Witam Ciebie Marcynka.

Chętnie was odwiedzimy na placu boju. Już myślałem że nikogo nie znajdziemy w tej okolicy w-wa. Kto wie może nasze zmiany po obejrzeniu live nie będą tak drastyczne. Bardzo chętnie was odwiedzimy w najbliższym czasie.

Serdecznie pozdrawiam sąsiadkę.