marcynka 21.02.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 http://images27.fotosik.pl/162/32a62664b48170bem.jpg a oto drzwi jakie zamówiliśmy ( tylko inny kolor - kolor sipo)nasze drzwi będą mieć jednak tylko to prawe naswietle boczne. naświetle będzie u nas bez podziału, i z szybką barwioną w masie - szarość.jak wam się podoba? Likom najlepiej przyjedzcie do nas, w któryś weekend ( byle nie ten:)) Silkak fajnie wymysliłaś z tymi stołami. U nas w planach przyszłosciowych jest ogród zimowy tu gdzie w salonie jest okno dwuskrzydłowe. Dlatego zmienilismy okno na balkon. I tam mi się marzy wstawic stół, i robić wszystkie imprezki. Ale kurcze gdzie jeszcze do czego.Pierwsze balety na podwórku:))) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 22.02.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Fajne drzwi Marcynka. Gdzie je kupiliscie? Właśnie o cos takiego mi chodziło, tylko myslałam, że te szybki to z pustaków szklanych trzeba zrobić. Tak chyba będzie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 22.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 cześć Zaki. drzwi zamówiliśmy w firmie Goran z Lublina. Tam gdzie okna.Drzwi wraz z szybką będą w jednej ramie.Nie wiem jakby to było gdyby miały byc z pustakami. Widziałam takie i powiem ci, że bardzo fajnie wygladały. Nie wiem jednak czy wtedy zamawia się drzwi osobno, a z pustaków robi naświetle oddzielnie. Tak mi się wydaje, ale musisz sie popytac. Tak czy inaczej koncepcja fajna:)))Ale mnie chodziło nie tylko o doswietlenie holu, ale tez zyby było widac, kto stoi za drzwiami.Wybrałam juz tzw biały montaz ( kibelek, bidet, umywalke) z Koła linia Varius. Przebuszowałam na necie troche producentów, a głownie chodziło mi, żeby wc nie miało żadnych załamań, bo kurz strasznie się zbiera. I cholera mnie bierze jak co wieczór muszę z tych wnęt wycierac kurz.Meble mają w tej lini bardzo drogie. Więc albo wymyslimy szafki wolnostojące, albo z meblami bede musiała poczekać. Trudno, na wszystko kasy nie starczy. miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 24.02.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A to świerze zdjęcia zaczętej elewacji. http://images25.fotosik.pl/164/c04eec27d61f4f0cm.jpg http://images31.fotosik.pl/156/0cf6660266ec2e74m.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 27.02.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Marcynka, bardzo ładny ten wasz domek. Podoba mi się ta drewniana elewacja. Ja chcialabym zrobić w drewnie chociaz szczyty, tak jak jest w projekcie, ale to jak kaski zostanie Czekam na więcej zdjęć, także od Sylkak, która chyba zajęta jest przeprowdzką Aha, mam pytanie, jakie ogrzewanie planujecie w domku? My myslimy o gazie ziemnym, nawet zlikwidowaliśmy na ten cel jeden komin i kotłownię - kocioł z zamkniętą komorą spalania będzie w garażu. Ale, jako że tyle się mówi teraz o podwyżce gazu, trochę zaczełam się zastanawiać czy nie zmienić jeszcze na ekogroszek, bo jak wybudujemy już domek bez tego komina i kotłowni, to bedzie za późno Ja to ciagle mam jakieś dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 27.02.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 a dziękuje za pochwały:)))Zaki my bedziemy miec piec na ekogroszek własnie. koszty gazu przerażaja. w kuchni, wiatrołapie, górnej łazience i suszarni bedzie ogrzewanie podłogowe. mąż juz na górze nawet założył.natomiast w salonie bedzie grzejnik schowany w podłodze, żeby nie szpecił.zdecydowalismy sie na grzejniki verano. ot to tak po krótce.w poniedziałek idą wylewki na górze. wylewki z pompy, kurcze boje sie, żeby mi okien nie uszkodzili. zaki dylematów bedziecie miec 100 tysiecy. i jeszcze nie raz w trakcie budowy bedziecie zmiany robic. tak, ze nie przejmuj się.obicie mamy z sosny, wieczorkiem dowiem sie ile płacilismy. za impregnat 100 zł - 2,5 l. to wiem bo sama kupowałam. przeliczając zrobienie struktury na obicie, to chyba na to samo wychodzi. a domek jednak zyskuje ciepła przez to. fakt, że my sami obijamy, to za robocizne sie nie płaci:)) czekam juz z niecierpliwoscia na wasze zdjecia z budowy. wiosna za pasem to siły zbierajcie:)) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 27.02.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Hejka wszystkim. Ano przeprowadzamy się!!! Powoli, to znaczy na razie jeszcze śpimy w starym mieszkaniu, ale już pakuję kartony i worki z najmniej teraz potrzebnymi rzeczami. Jeszcze cały czas nie mamy odbioru prądu więc trochę się boję na przedłużaczu ze skrzynki mieszkać z małymi dziećmi. Jak coś się zepsuje z tym prądem to zostaniemy bez ogrzewania bo póki co kominka nie ma, nie będzie i proszę się nie dopytywać .Dokumenty złozyłam już tydzień temu, a mają 2 tygodnie na odbiór więc mam nadzieję, że jeszcze tylko tydzień. A święta to już na bank w nowym domku!!!! Odnośnie naszej elewacji to robimy tynk strukturalny baranek 2mm w odcieniu łagodnej żółci. Też chciałam trochę desek, ale niestety musze się zadowolić deskami na ganku i drzwiach balkonowych na górze. U nas kibelek i umywalka z Roca linia Victoria - też nie ma żadnych załamań. Ja z kolei koniecznie chciałam mieć miskę wc podwieszaną, zeby nie trzeba było na kolanach szorować zaułków za kibelkiem. Teraz mam wiszącą i myk mopem przejadę po kaflach i już. Tak odnośnie mopa, polecam bardzo viledę, drogi co prawda, ale myjemy nim cały czas odkąd jest co myć i mopek żyje i ma się świetnie!! A musze się pochwalić, że pierwsza impreza w nowym domu miała już miejsce (chrzcilismy naszą Maleńką, począstunek po był w mieszkaniu babci i impreza pod wieczór przeniosła się do nas), było super, dużo miejsca, choć warunki "budowlane" http://images29.fotosik.pl/166/a8ff0994873468b8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Likom 27.02.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Cześć Marcynka. Mam pytanie. Znajdziecie czas w tą niedzielę, gdyż chcielibyśmy Was odwiedzić w Waszym Delikatnym?. Serdecznie pozdrawiamlikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 28.02.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Sylkak, juz wam zazdroszcze. to sama przyjemność pakowac rzeczy na nowe mieszkanko. domek widze, że również ochrzczony. brawo:))czekamy na nowe zdjęcia. likom zapraszamy. adres wyślę na priv. mnie nie bedzie, wyjezdzam na tydzien z małą, ale mąż na pewno dopołudnia zawita na działke. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 28.02.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witajcie, są nowe fotki w dzienniku co prawda komórkowe tym razem, ale coś tam widać, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 29.02.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Zaki, za podbitke daliśmy 26 zł/m2. Zużyłam impregnatu około 5 puszek ( puszka 2,5litra-100 zł) na 50m2. przeliczcie sobie, czy nie na jedno wychodzi - struktura,a obicie. Fakt, ze my sami obijaliśmy. Ale wejscie i weranda najbardziej narażone są ubrudzenie. Pomyślcie nad tym. Sylkak u nas kobelek tez podwieszany. My baby musimy sobie życie ułatwiac, a tu przy tylu metrach bedzie co sprzatac:)). Wasz a linia Roca bardzo ładna. Ja jednak szukałam, żeby przy "nóżce" kibelka i bidetu nie było żadnych załaman. Dlatego tez u nas linia varius koła, ma całkiem obły kształt. w wolnej chwili postaram się wkleic zdjęcia ogrodzenia, jakie wybraliśmy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Likom 04.03.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Cześć Marcynka. Dziękujemy bardzo za możliwość obejrzenia waszego domku. Jest świetny, bardzo nam się podobał. Na zdjęciach jest delikatny - mały, a w rzeczywistości sprawia wrażenie ogromnego oczywiście z zewnątrz. A w wewnątrz jest jest naprawdę wszechstronny i i śliczny. Ta wizyta dała nam wiele do myślenia:) serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 04.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ojej Likom, naprawdę taki ten nasz Delikatny jest ogromny z zewnątrz??? Bo nam właśnie zależało na delikatnym, małym ale pojemnym, kurcze może by go tak jeszcze zmniejszyć Żartuję oczywiście Szkoda, że ja mam tak daleko do waszego domku. No ale zadowolę się zdjęciami Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 05.03.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Hej. Budowa zbliża sie małymi krokami. Naszły mnie pewne wątpliwości, co do wydolnści finansowej. W związku z tym mam pytanie: ile kosztował Was stan surowy zamknięty? Ew. jak to wygląda na etapie na którym obecnie się znajdujecie? Z góry dziękuje za info ( mail lub priv?) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 05.03.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Groszeq, mam te same wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 05.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Hej. Budowa zbliża sie małymi krokami. Naszły mnie pewne wątpliwości, co do wydolnści finansowej. W związku z tym mam pytanie: ile kosztował Was stan surowy zamknięty? Ew. jak to wygląda na etapie na którym obecnie się znajdujecie? Z góry dziękuje za info ( mail lub priv?) Pozdrawiam Stan surowy otwarty ok. 190 tys. Obecnie zamówione okna, brama garażowa i drzwi zewnętrzne, bez okien dachowych - 32 tys. Pln. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 05.03.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ojej, fl1, straaasznie dużo. z czego budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 05.03.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Hej. My na obecnym etapie ponad 350000, a jeszcze sporo zostało do zrobienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 06.03.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Stan surowy otwarty ok. 190 tys. Obecnie zamówione okna, brama garażowa i drzwi zewnętrzne, bez okien dachowych - 32 tys. Pln. Pozdrawiam . szczerze przyznam, że jak dla mnie to troche dużo. fl1 może jakieś szczegóły? Sylkak Hej. My na obecnym etapie ponad 350000, a jeszcze sporo zostało do zrobienia. Pozdrawiam aż żałuje, że przeczytałem ten post... [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 06.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts