Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie wszyscy.

Przede wszystkim gorąco pozdrawiam wszystkich budujących z naszego domku. Korzystam na razie gościnnie z netu u sąsiadki i odzywam się. Zaliczyliśmy w domu pierwsze święta, było super, jeszcze troche w budowlanej formie ale i tak się cieszę, że u siebie. Odpowiadając na pytanie fl1 :okno trójkątne ma wymiary:265 cm podstawy i wysokość 87 cm, jest nieco mniejsze niż w projekcie ale tylko o kilka cm. Dało się zrobić bez problemów.

A tak poza tym to ogólnie jest super, jak znowu dopadnę sie do netu wkleję kilka fotek do dziennika. Trzymajcie sie!!!

Zaki no i co pogoda pokrzyzowała plany, czy tez ruszyliście cos do przodu. Mam nadzieje, że urlop nie poszedł na marne.

Sylkak gratulacje. Porobione macie juz płytki i podłogi.? jesli tak to czekamy na zdjęcia.

My jestesmy na etapie intensywnego poszukiwania. Niby wybór bardzo duży, ale jak człowiek ma zdecydowc które kupic to zaczyna sie problem..

Na razie zakupiony kibelek do kotłowni:))) U nas w garazu bedzie magazyn, i żeby pracownicy się nie krecili po domu to wymyslilismy, że w kotłowni wstawimy kibelek i umywalke.

Elektryka ma zakonczyc sie w tym tygodniu. W prz\yszłym pierwsza wylewka na dole, a potem tynki. Zamówiliśmy słupki do ogrodzenia w ocynku, wiec w miedzyczasie chyba powstanie ogrodzenie. To takie plany po krótce.

Pozdrawiam cieplutko w ten śniegowy ranek :wink:

Hej, no niestety pogoda pokrzyżowala nam nieźle plany. Mąż dał radę przesunąć urlop na przyszły tydzień, ale brat i szwagier już nie, więc pomocnicy odpadli.

Jutro zaczynamy podłączanie wody, a kopanie fundamentów ze wzgledu na pogodę przesunięte na czas nie okreslony.

Sylkak, super, że fajnie się mieszka. Czekamy na fotki.

Teraz tylko czekać kiedy Marcynka się wprowadzi. Chyba już niedługo cooo?

Pozdrowionka dla wszystkich delikatnych!

czesc Zaki. Szkoda, ze z planów nici. Co za przewrotna pogoda. Mam nadzieje, ze szybciutko zaczniecie i dalej pójdzie juz z górki.

My dzis buszowaliśmy po sklepach z płytkami i przy okazji udało nam się kupic wanne akrylową owalną z Koła za pół ceny. Koles prowadzi nieduzy sklepik i likwidował wystawke. Wanna w super idealnym stanie, bez najmniejszej ryski no i kupe kasy zaoszczędzone.

Płytki do małej łazienki już wybrane z włoskiej albo hiszpanskiej firmy Azteca. Kurcze ale nie spisałam sobie nazwy płytek. Jutro siadam do rozrysowania ułożenia płytek.

Hmm chyba kredki od córki pożyczę..))).

Ale to pierwsze płytki, które zobaczyłam i stwierdziłam: "tak to te chce miec". Więc jeden mały problem z głowy. Dogadaliśmy się z kolesiem, ze wezniemy od niego wszystko. Na linie Koła Varius dał nam 20% rabatu od cen katalogowych, płytki do górnej łazienki, na hol, i do kuchni mamy sobie wybrac, a on nam sprowadzi i dostaniemy tez rabat. ( musimy pobuszowac po innych sklepach bo on nie ma wystawki) Więc chyba nieżle.

Więc dzien dzisiaj zaliczamy do udanych :wink:

pozdrawiam cieplutko

Marcynka, gratuluję zakupu wanny!

Jesteście na fajnym (chyba najfajniejszym) etapie budowy. Choć muszę przyznać, że ja też już lukam na płytki i inne akcesoria, choc fundamentów nawet nie mamy :lol: No ale dzisiaj mimo lekkiego deszczyku podłączmy wodę i wymierzacz wymierza nam domek.

Jak będziesz miała zdjęcia waszych płytek to wklej.

pozdrowionka

Marcynka, gratuluję zakupu wanny!

Jesteście na fajnym (chyba najfajniejszym) etapie budowy. Choć muszę przyznać, że ja też już lukam na płytki i inne akcesoria, choc fundamentów nawet nie mamy :lol: No ale dzisiaj mimo lekkiego deszczyku podłączmy wodę i wymierzacz wymierza nam domek.

Jak będziesz miała zdjęcia waszych płytek to wklej.

pozdrowionka

Hej, jak coś zaraz napiszę, o chyba padniecie z wrażenia :lol: . Mój wujek odmówił nam murarza :o Mieliśmy zamówionego fajnego podobno murarza, który notabene mieszka niedaleko mojego wujka. Oczywiście, jak to z murarzami z tej samej wioski bywa bez żadnej umowy :-? . No i mój wujek pił z nim swego czasu wódkę i powiedział mu, ze myśmy zamówili jakąś firmę :o Niewiem skąd mu się to wzięło, w każdym razie murarz na nasz termin wziął kogo innego bez żadnego kontaktu z nami, no bo przeciez kontaktował sie z wujkiem :o Paranoja :-? Nie rozumiem tego, chyba nie jestem w stanie takiej głupoty pojąć. Na szczęście znalazł dla nas czas w troszkę póxniejszym terminie, oczywiście po negocjacjach z moim mężem 8)

Nic, trzeba być optymistą. Może jak na początku kłopoty, to potem z górki będzie :lol:

Pozdraiwm

Hej Zaki. No rzeczywiście historia nieprawdopodobna. Ja bym chyba wujka z rodziny wypisała... :evil: Ale murarz też niepoważny przecież powinien się z wami skontaktowac. No różnych rzeczy człowiek mógłyby się spodziewać przy budowie ale taki numer szok!!!!

Początek wam kiepsko idzie, albo spodziewajcie się ze teraz pójdzie wszystko z płatka, albo teraz dmuchajcie na zimne. Jeszcze nic nie ruszone, a tu takie numery.

Trzymam kciuki, żebyście ruszyli z budową bez rzadnych zbędnych niespodzianek :wink:

To kiedy murarz zaczyna prace u was?

pozdrawiam

Kurcze, tak straszyli z ta pogoda, a nie pada na szczęście. Jak jutro nie będzie lało, to kopiemy fundamenty!

Mamy juz wode i prąd, więc jakby co to mogę juz na kawkę zaprosić :wink:

Intro-art, my jestesmy zadowoleni, choć trochę pozmienialismy - jak każdy. Na dzień dzisiejszy nie budowałabym chyba domku z garażem w srodku, tylko z doklejonym - projekt kupowaliśmy przed szalonym skokiem cen. To chyba na tyle, cos więcej powiem, jak bedzie stał. Widziałam na zdjęciach od Marcynki i Sylkak i bardzo mi sie podoba.

Dzieki za szybka odpowiedz . Ja w miejscu garazu obecnego na planie chce zrobic zaklad taka pracownie a garaz z pom gosp postawic osobno . Najbardziej zastanawia mnie 1 rzecz .Chodzi o to aby nie wybudowac straszydla a wiadomo inaczej prezentuje sie dom na rysunku inaczej jak jest wybudowany i stad pytania o zadowolenie 3maj sie

Fajny pomysł z tą pracownią.

Dla mnie największy urok delikatnego, to ten nisko zachodzący dach. Wiadomo, traci się duzo miejsca na poddaszu, no i gdyby tak podnieść ściankę kolankową o 1 pustak czy 2... Mojego męża kusiło i mojego kierownika budowy, no i murarza też będzie kusić zapewne. Ale się nie zgadzam. Bo dla mnie delikatny z tym niskim dachem, to właśnie domek pełen uroku, a nie typowa stodółka.

No, to na tyle. Ale nie bierz mnie całkiem na poważnie, w końcu jeszcze jestem w deliaktnym zakochana, czas pokaże, czy będzie to miłość do konca życia :wink:

Czesc Zaki dzieki za odp. Znajomy powiedział , że ładny dom ale.......ten garaż , że mu się nie podoba i że nie pasuje itp , ale jak powiedziałem , że mają tu byc drzwi duże okno to powiedział , że inaczej wygląda :) Ja zmian nie planuję duzych ale na pewno zamiast pom gosp obok tarasu zminie je na garderobę marzy mi się , żeby go 1 m rozciagnać na dlugosci wtedy zyska i kuchnia i schody zyskają no i zakład byłby wiekszy . Zaden architekt nie chce się jednak tego podjać. No cóż.A co do podnoszenia ścianki kolanowej to ja tez o tym myślałem ale jak narazie jeszcze tego nie widze . 3maj sie .