Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc Zaki .Ja jestem z Lublina , ale równie często jest w woj. Mazowieckim , Podkarpackim i Małopolskim . Szczególnie -poza Lublinem - czesto bywam w Wawie i Kraku - pracuje w ten sposób . No jakby co to podasz namiary na jakiegoś architekta czy kogoś takiego . 3maj się .

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czesc. intro jesli czesto bywasz w Wawie to zapraszam, na nasz plac boju. W realu sam ocenisz czy domek jest zgrabnyn czy raczej nie.

Wg nas garaż w niczym nie umniejsza urokowi domku. Wręcz przeciwnie. Bardzo fajnie wygląda to, ze jest on wysuniety poza obrys drzwi wejsciowych. W ten sposób tworzy się tzw weranda ( drzwi i okno kuchenne są w głebi) co nadaje bardzo dużego uroku. No ale oczywiscie to kwestia gustu.

najwięcej kazdemu domkowi daje klimat wykonczenie no i zagospodarowanie działki. ale przed nami jeszce długa droga do zakonczenia.

musze sie pochwalic, ze pierwsza wylewka na dole juz jest. w nastepny poniedziałek wchodzą z tynkami wewnetrznymi. wiec pomału, ale do przodu.

zaki, a jak u was prace się mają?

pozdrawiam wszystkich

Marcynka dzięki za pamięć. Na szczęście prognozy sie nie sprawdziły, pogoda nam dopisała, ławy zalane. W przyszłym tygodniu przychodzi murarz do betoników. Kurcze, muszę przyznac, że chyba juz żałuję, ze zmniejszaliśmy domek, te pokoiki wyglądają na takie maciupkie... No niby wiem, ze to tylko złudzenie, ale moglismy ten salon jednak powiekszyć kosztem tylnego tarasu :wink: kobieta zmnienna jest :lol: Fajnie, ze macie już tak dużo zrobione, oczywiście czekamy na zdjęcia, ja tez postaram się coś wkleić.

Intro, jestem z woj.ślaskiego, jakbyś nikogo nie znalazł i interesowałyby Cię namiary na architekta, to pisz :D

Pozdrawiam wszystkich Delikatnych :lol:

Witam wszystkich . Ja w Wawie to tak 2 razy w tygodniu :) różnie bywa . Sam dom jest ładny tylko ten garaż myślę jak go powiększyć bo tam planuję zrobić jak pisałem warsztat a garaż osobno postawię (razem z dodatkowym magazynem )Tak ogólnie to nie planuję większych zmian . Wy tam się budujcie sprawnie to ja zobaczę i ocenię :):):) .A propo to powiem tyle , że mam przepiękną działkę -powaznie nie chcę jej zepsuć . Ja myślałem o dachu 4spadowym ale gmina powiedziała niet bo to teren krajobrazowy czy coś takiego ( tak jak by tam wójt miał mieszkać :) )i stąd decyzja o delikatnym a nie np zręcznym no i to tyle . 3majcie sie .

Intro-art, to możemy sobie podac ręce, też chcieliśmy czterospadowy - już prawie kupilismy Barwnego, ale gmina nie wyraziła zgody :evil: W sumie niewiem dlaczego, bo budujemy sie na zwykłej wiosce, na ulicy każdy dom z innym dachem, a większość to kwadratowe klocki. Ale pal ich licho, nawet zastanawialismy sie nad kupnem innej działki, ale potem zdecydowalismy sie na Delikatnego, bo dół taki sam jak w Barwnym, a teraz okazało się, że dach w delikatnym jednak tańszy bedzie, okna też, no i wiecej miejsca na poddaszu. Tak więc generalnie jesteśmy teraz bardzo zadowoleni.

Czesc . Wiesz ja specem nie jestem w budowaniu ale mówilo mi wielu ludzi włącznie z ekipami budowlanymi ze prosty jest po 1 tanszy po 2 prawdopodobienstwo np przeciekow itp jest wiele mniejsze i 3 prosztsze w wykonaiu a wyglad no coz rzecz gustu :) . Wiesz ja nie mam juz jakis zalow ze budowac moge 2spadowy ale zalewa mnie krew kiedy pomysle ze panstwo mowi jak i w czym mam mieszkac -absurd . Polski absurd . Zauwazylem , ze 2 spadowe tez sa ladne wiec nie bedziemy myslezalowac tego . Zreszta ja uwazam ze dom inaczej wyglada na rysunku inaczej w rzeczywistosci wiec moze sie okazac np ze Delikatny jest ladniejszy niz barwny z zewnatrz -bo to mam na mysli . 3maj sie.

Mnie też wkurza fakt, że władze dyktuja w jakim domu mam mieszkać. W gminie w ktorej się budujemy zakrawa to troche na absurd, np mamy w warunkach zabudowy zapis, ze dom ma byc wykończony tylko naturalnymi materiałami, tj drewno lub kamień, nie jakies tam tanie pcv; elewacja pomalowana na kolory ziemii, a dach w kolorze bordowym :roll: No comments, zwłaszcza, ze jest to zwykła wioska, nie jakaś miejscowość turystyczna. No ale my się do tego nie stosujemy, juz kupiliśmy dach w kolorze grafitowym, bo była promocja, a ja nie cierpie czerwonych dachów (obok nas też jest domek z grafitowym dachem) zobaczymy co będzie przy odbiorze :wink:

witam delikatnych,

Po tysiącach przejrzanych projektów, w końcu powróciliśmy do pierwszego naszego faworyta, którego kiedyś uznaliśmy za stodołę.

Ale po przeanalizowaniu możliwości finansowych wymagania co do naszego domu musimy skorygować.

Tak jak wielu z Was, też pokój za łazienką wydzielony zostanie na pralnię i garderobę, być może przedłużymy kuchnię.

Mam prośbę do osób z okolic Wrocławia, a wiem że takie tutaj są, o namiary na architekta oraz brygady budowlane. Chcę porównać oferty, aby ciąć koszty tam gdzie to się da.

Pozdrawiam

Ania i Sławek

Wrocław/Szewce

czesc Ania. W prawdzie my jeszcze nie mieszkamy ale domek juz stoi więc mam pełny obraz kuchni. Fakt.. nie jest ona za szeroka, ale miejsca do poruszania się będzie spokojnie nadto. Musicie jednak to przedyskutowac z architektem, bo w momencie wyrównania jej z linią garażu zmieni się położenie dachu. Więc ulegnie pewnie cała konstrukca. Ja nie mam o tym bladego pojecia, ale nie wiem czy tak da się zrobic jak myślicie

Musi się fachowiec wypowiedziec.

Mu tez myslelismy ze bedzie to namiastka stodoły, a tu niespodzianka, jest bardzo zgranby ten projekt. Wg nas o wiele lepiej wygląda, przytulniej i zgrabniej niz skompikowane charatyny wokół nas.

No ale to nasze zdanie.

pozdrawiam :wink:

Hej Zaki. Pewnie wszystko da się zrobic :wink: Ale wszystko tez kosztuje :(

Fundamentami się nie przejmuj, ja miałam takie same odczucie. Byłam lekko załamana, gdzie my sie pomiescimy. Dopiero jak sciany staną będzie cokolwiek widac.

W sobote "wyrównalismy" teren ( nie jest równy tylko ma spadek do drogi) i posialiśmy trawke. Dobrze by było gdyby szybko wyrosła, bo małej byłoby się przyjemnie bawic. Wylewka na dole juz jest. Jak się czyściutko zrobiło szok :D

Chyba wezniemy sie pomału za ogrodzenie ( słupki ocynkowane zakupione) i czekamy do poniedziałku na tynki wewnetrzne.

Uff coraz fajniej sie robi, teraz to przyjemnie posiedziec na działce. Zabki kumkaja, bazanty biegają i drą się. Super. :wink:

pozdrawiam

Ania gratuluje wyboru. Projekt powinien nazywac się uroczy-delikatny :wink:

Zaki jak tylko zrobią tynki to zaraz się pochwale, a do tego czasu może i trawka się przyjmie :p

Mam nadzieje, ze u was wszystko idzie wg planu i bez żadnych komplikacji.

Acha i jeszcze jedna nowinka. Musimy się spieszyc z wykonczeniem bo w październiku będziemy miec drugą dzidzie :D

Wiec teraz najważniejszy będzie do zrobienia pokój na dole, łazienka i kuchnia. Reszty jak nie zdążymy to juz sukcesywnie i bez pośpiechu. Jak to plany się zmieniają :D

pozdrawiam w ten śliczny wiosenny dzien

Dzięki dziewczynki :D

Same widzicie, ze w tej sytuacji musimy się uwijac. Chciałabym jak najszybciej wyjść z bloku bo z brzuchem i moją córeczką będzie mi wygodniej na wsi. a poza tym nie ukrywam, że 2000 tys które co m-c płacimy za wynajem zostanie juz na spłate kredytu. Trzeba sie wziąść za oszczedzanie bo nowe wydatki przed nami. Ale jakie miłe wydatki :wink:

pozrawiam

A córeczka cieszy się na dziziusia? Mój mały mówić jeszcze za bardzo nie umie, ale jak się go pytam czy chciałby dzidzię, to mówi "nie ciem" i pokazuje na siebie "tutaj dzidzi" :lol: No, a ja bym chciała, ale też tak pod koniec budowy, żeby nie było trzeba sprzątać tego całego syfu budowlanego z dwójką maluchów :wink: