groszeq 04.09.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam po dlugiej nieobecności Budowa ruszyla z kopyta. W pewnym momencie miałem poczucie zpełnego braku kontroli. Na szczęście wszystko wraca do normy Zapraszam do oglądania zdjęc z budowy: http://groszeq.fotosik.pl/albumy/477254.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 05.09.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Hej! Witam po dłuiej nieobecności. Anna Matuszek, budujemy c131 na sląsku, dokładnie okolice Pawłowic, dokładny adres podam na priva. Jesli nie jest to zbyt daleko, zapraszamy serdecznie. Nasz domek jest troszkę inny, bo jednostanowiskowy garaż, no i sam projekt trochę zmienilismy, no ale zawsze to delikatny U nas wczoraj skończyli kłaść dachówkę, domek wygląda fajnie. Ale już widzimy jakie popełniliśmy błędy dokonując zmian w projekcie Z doświetleniem raczej nie mamy problemu, za radą Marcynki zrobilismy duzo wieksze okna szzcytowe i pousuwaliśmy trochę dachowych - to akurat ze względu na koszty. Jak będe miała dluższą chwilke, to zamieszcze kilka zdjęc, a jako, że nie umiem tego jeszcze robic, to proszę uzbroić sie w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 06.09.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Hej! Witam po dłuiej nieobecności. ciach..... U nas wczoraj skończyli kłaść dachówkę, domek wygląda fajnie. Ale już widzimy jakie popełniliśmy błędy dokonując zmian w projekcie a może jakieś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 06.09.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Kurcze, ale to Groszeq najlepiej zobaczyc, nawet zdjęcia by tego nie oddały. No ale spróbuję: parę stron wcześniej wklejałam zdjęcia zmienionego projektu. Obcięliśmy taras z tyłu (u nas północ), zrobilismy duże drzwi tarasowe z boku, obcięlismy tez tylne pom.gosp. i połowę sypialni na dole, w efekcie powstało nam z sypialni pom.gosp., zrobiliśmy schody ze spocznikiem, pod schodami mini spiżarkę (tą wnęko - spiżarkę koło kuchni zlikwidowaliśmy). U góry - zrobiliśmy strop nad gankiem, ścianka kolankowa we wszystkich pokojach ok 60cm, zlikwidowaliśmy trójkątną lukarnę, łazienka w miejsce pokoju nad dolną łazienką, tam gdzie w projekcie była łazienka mamy garderobę, większe okna. Generalnie wszystkie zmiany u nas na plus, zwłaszcza schody ze spocznikiem, ale teraz nie zmniejszałabym domku, tylko zlikwidowałabym ten taras z tyłu powiększając salon po prostu. Mniej zmian, salon wcale nie jest duży, a nasz zmieniony domek trochę z zewnątrz stracił na uroku, bo dach nie zachodzi już tak nisko na ganek, widac miedzy dachem a gankiem trochę ścianki kolankowej Poza tym ok. Mogliśmy tez bardziej dopracować szczegóły na górze, bo pokoje sa troszkę nieustawne - tak jak i w oryginalnym projeckie zresztą, ale trudno. Ogólnie domek prosty, ale bardzo fajny, a jakieś niedociągnięcia zawsze się znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszek Anna 07.09.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 WitamZaki próbuję się z Tobą skontaktować ale coś mi nie wychodzi. Pisałam do Ciebie, może wiadomości nie dochodzą. Jestem zainteresowana obejrzeniem domu, bardzo mi na tym zależy, podałam Ci adres i telefon kontaktowy na poczcie prywatnej.pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 07.09.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witam! Mam pytanie dotyczące więźby dachowej. Czy nie macie problemów ze stabilnością dachu z tej strony gdzie sa niskie ścianki kolankowe. U mnie ostatnio wykonawca montując okna dachowe stwierdził, że dach bardzo mocno sie trzęsie. Kontaktował się z projektantką i ta stwierdziła, że wszystko jest OK, ale jakoś to do nas nie przemawia. Wykonawca i kierownik stwierdzili, że projekt więźby nie jest najlepszy.Czy stosowaliście jakieś inne, dodatkowe rozwiązania jeżeli chodzi o konstrukcję więźby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 09.09.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam Zaki próbuję się z Tobą skontaktować ale coś mi nie wychodzi. Pisałam do Ciebie, może wiadomości nie dochodzą. Jestem zainteresowana obejrzeniem domu, bardzo mi na tym zależy, podałam Ci adres i telefon kontaktowy na poczcie prywatnej. pozdrawiam Ania Wiadomości dochodzą, tylko ja odpalam komputer dopiero późnym wieczorem, jak wszyscy pójdą spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 13.09.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Witam! Mam pytanie dotyczące więźby dachowej. Czy nie macie problemów ze stabilnością dachu z tej strony gdzie sa niskie ścianki kolankowe. U mnie ostatnio wykonawca montując okna dachowe stwierdził, że dach bardzo mocno sie trzęsie. Kontaktował się z projektantką i ta stwierdziła, że wszystko jest OK, ale jakoś to do nas nie przemawia. Wykonawca i kierownik stwierdzili, że projekt więźby nie jest najlepszy. Czy stosowaliście jakieś inne, dodatkowe rozwiązania jeżeli chodzi o konstrukcję więźby? Zaczynam robic więźbe od poniedziałku. Na razie ani wykonawca, ani tartak nie wspominali nic o problemach. Poczekam az przystapia do działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 13.09.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Witam! Mam pytanie dotyczące więźby dachowej. Czy nie macie problemów ze stabilnością dachu z tej strony gdzie sa niskie ścianki kolankowe. U mnie ostatnio wykonawca montując okna dachowe stwierdził, że dach bardzo mocno sie trzęsie. Kontaktował się z projektantką i ta stwierdziła, że wszystko jest OK, ale jakoś to do nas nie przemawia. Wykonawca i kierownik stwierdzili, że projekt więźby nie jest najlepszy. Czy stosowaliście jakieś inne, dodatkowe rozwiązania jeżeli chodzi o konstrukcję więźby? Zaczynam robic więźbe od poniedziałku. Na razie ani wykonawca, ani tartak nie wspominali nic o problemach. Poczekam az przystapia do działania . Kontynuując temat więźby. Okazało się, że na części dachu, gdzie jest podparty na niskiej ściance kolankowej nastąpiło ugięcie krokwi 3-4 cm. Jest za duża rozpiętość krokwi bez podparcia i pod ciężaem dachówki ceramicznej nastapiło ugięcie. Teraz trzeba wstawiać dodatkowe elementy wzmacniające. Czas, dodatkowe koszta - także przestrzegam żeby zwrócić na to uwagę. Pani projektantka, stwierdziła że płatwie łączące krokwie powinny być położone na ściankach działowych poddasza. U mnie tego nie ma. W projekcie, który mam nie jest to wyraźnie podkreślone. Licho wie kogo teraz obarczać za taki stan rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tarczyńska Monika 15.09.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam,my też jesteśmy na etapie montażu więźby i nasz fachowiec potwierdził informacje, że projekt więźby jest lichy. Zamawiając materiały sam zwiększył grubość krokwi i zaproponował dodatkowe wzmocnienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 15.09.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 A mnie trudno cokolwiek powiedziec na temat więźby, bo mieliśmy całkiem zmienioną przez kierownika budowy, ze względu na to, że zmniejszaliśmy trochę domek. W każdym razie, domek stoi, dachówka leży, jak na razie żadnych skrzywionych belek na szczęście nie zauważyłam. No ale my właśnie nie mamy tych pokoi z bardzo niską ścianką kolankową. Tym co nie mają jeszcze poddasza radze zwrócić uwagę na to, żeby okna szczytowe nie były za blisko siebie. My tak mamy i w efekcie pokoje są nieustawne, nie da się ustawić nic przy jedynej wysokiej ścianie na poddaszu (tej oddzielającej pokoje), bo zasłoniłoby się okno No i rdzę poszerzyć schody i zrobić spocznik. Kuzyn ma schody podobne do tych w naszym projekcie, koszmar, zwłaszcza z małymi dziecmi. Na szczęście u nas dało się jeszcze zmienić. Poza tym domek bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar3cki 18.09.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 temat więźby dachowej przerabiałem z Muratorem - polecam końcówkę wątku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2742859#2742859 co prawda inna wersja projektu, ale jak widać informacje jak najbardziej aktualne...[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 19.10.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Póki co nasza stodoła wygląda tak: http://nasza-klasa.pl/profile/3095430/gallery/4 "Nie możesz oglądać tego zdjęcia, ponieważ użytkownik zablokował galerię, a wybrane zdjęcie nie jest jego głównym." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 10.12.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam Budowniczych!! Na forum cisza, zakładam więc że wszyscy cięzko pracuja na budowach. Apeluje więc - oderwijcie sie od kielni i zajrzyjcie na forum. W zeszłym tygodniu ekipa zeszła z budowy, w poniedziałek wstawiane będą okna i brama garażowa.... ..ale po kolei zaczęliśmy w lipcu: http://images34.fotosik.pl/341/ff55bee3ef235469med.jpg robota szła jak z płatka: http://images31.fotosik.pl/348/58585169d3ab4c60med.jpg jak mówił wykonawca - " ma furczec" http://images48.fotosik.pl/10/0f3c49b29f94cb34med.jpg az w końcu po licznych bojach z dostawcami udało sie http://images43.fotosik.pl/37/7075088a8eb1df72med.jpg Mam nadzieje, że mój post chociaz troche zachęci innych do pochwalenia sie swoimi osiagnięciami. wiecej zdjęć z budowowy: http://groszeq.fotosik.pl/albumy/477254.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tarczyńska Monika 12.12.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam qroszeq jesteśmy na podobnym etapie. My mamy już wstawione okna, drzwi, bramę garażową i ocieplony dach. Elektryk kładzie prąd. Napisz jak wstawić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 13.12.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam. W kwesti wstawiania zdjec - ja to zrobilem tak: zarejestrowałem sie w serwisie fotosik.pl, wrzuciłem tam swoje zdjęcia i skopiowałem wygenerowane linki do zdjęć. Podczas pisania postu wkleiłem linki i gotowe Polecam także wątek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921&highlight=wklejanie+zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tarczyńska Monika 21.12.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam,pozdrawiam Delikatych.Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku 2009... w nowo wybudowanychDelikatnych oczywiście!!! http://foto.onet.pl/lbh40 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izamr 25.12.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Witam Was serdecznie. Dalej nie umiem wstawić zdjęć, a my już mieszkamy w naszym delikatnym 2 miesiące. chętnie bym sie pochwaliła, ale to wstawienie zdjec mnie przerasta. Pozostaje mi zyczyć Wam zdrowych, spokojnych Świat wprost ze światecznego domku.izamr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawloczka 05.01.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam wszystkich delikatnych budujacych i mieszkających My z mężem dopiero przymierzamy się do kupna projektu, podoba nam się delikatny, bardzo byśmy chcieli przed zakupem zobaczyć go na żywo Jesteśmy z Górnego Śląska, ale wycieczka poza województwo nie będzie dla nas problemem, w końcu chodzi o wybór na całe życie.. Czytam oglądam i podziwiam Was od dłuzszego czasu, jeśli ktoś miałby ochotę na prezentację swojego domku na żywo, proszę o kontakt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 07.01.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 kasiawloczka - zapraszam Dolno - Śląskie w sumie niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts