Sylkak 28.05.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witajcie. W marcu stuknął roczek kiedy mieszkamy u siebie. U nas nastąpiła dosć istotna zmiana w wyglądzie naszego delikatnego.Zadaszyliśmy taras. Jest o niebo lepiej. Nie pada na taras i przysłania najwieksze słońce. Dodam, ze sam taras też był powięszany . Ma w twj chwili ok 20m2. Jest gdzie spokojnie postawić stół, krzesełka i grill kiedy trzeba. Zapraszam do mojego dziennika, wklejam nowe fotki.Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 09.06.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 http://images43.fotosik.pl/133/c63e9d396b7cb0b6m.jpg http://images40.fotosik.pl/136/0e844a3ff4b920e0m.jpg resztahttp://forum.muratordom.pl/dziennik-sylwii-i-sebastiana-delikatny,t104260.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiu37 21.08.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam, Wiem, że istnieje juz forum dotyczące tego projektu, ale niestety jest już nieodwiedzane przez nikogo, dlatego chciałbym założyć nowy wątek dla osób, które sa w trakcie budowy tego domu w różnych wariantach lub dla osób które dopiero sa na etapie kupna projektu. Ja jestem na samym poczatku, kupiłem projekt i jestem na etapie adaptacji, a później PnB. Byłoby fajnie gdyby znalazło sie kilka osób, które będa chciały podzielić się swoimi opiniami, radami i dośiwadczeniami z budowy. Czekam na wpisy i mam andzieję, że forum zacznie żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_L 06.09.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam, ja tez zaczalem budowe w tym roku, obecnie mam zamiar pobudowac dach, jedyny problem to wiezba, jest chyba nieco kiepsko zrobiona pozdrawiam: Radek, ok. Kola Gdzie dokladnie budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiu37 06.09.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 cześć, ja ciągle na etapie adaptacji, jutro odbieramy gotowca, później PnB i zobaczymy czy uda sie jeszcze w tym roku fundamenty postawic. Budujemy w pod Poznaniem w Kostrzynie Wlkp. a co z tą więźbą u ciebie? ile wyniósł stan surowy zamknięty jesli mogę spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scot13 15.09.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Nasz delikatny http://images43.fotosik.pl/199/66f47fe7c883741am.jpg http://images40.fotosik.pl/195/bf03b018bba97d21m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonet 25.09.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam po raz pierwszy ,Czy ktos powiekszył salon w tym projekcie 131a w miejsce tego tarasu od strony ogrodowej ?? Pytam,poniewaz ja bym chciał to zrobic i nie wiem jak to moze wyglądac.A wyjscie chciałbym zrobic tu gdzie jest okno w salonie,poniewaz to jest moja strona południowa i ogrodowa. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymasz 25.09.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 HEJ!! Witam was. Myślę, że dobrze trafiliście bo ja jestem aktualnie na etapie wykończenia. Jeśli potrzebujecie pomocy lub rady piszcie do mnie, chętnie pomogę. Ale tylko piszcie na mój adres e-mail bo na stronkę muratora (a przede wszystkim na forum) rzadko patrze a e-maila odczytuje codziennie. Oto e-mail [email protected] dla zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia, napisze koszty poszczególnych etapów itd. dużo zrobiłem sam więc informacje raczej 100% pewne. A poza tym to gratuluje wybrania tego projektu jest naprawdę świetny oczywiście po drobnych zmianach w czasie budowy. POZDRAWIAM szymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filu78 29.09.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Hej Witam wszystkichTeż mam zamiar budować ten projekt już na wiosnę na razie załatwiam biurokracje, tylko troszkę chce go przerobić, tzn chce go poszerzyć o 2 metry i wtedy za kuchnią postawić kotłownie by murować jeden komin, od pieca i od kominka, wtedy salon powiększy się i tylko jeden mankament to wejście z salonu do kotłowni. Reszty kominów nie buduję bo ma być wentylacja mechaniczna. Garaż powiększy się o starą kotłownie, gdzie będzie miejsce na rowery, kosiarkę i inne graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scot13 30.09.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 CZeśc , my nie powiększaliśmy salonu , bez ściany przy schodach i tak jest duży 39 metrów , a bez wnęki tarasu to robi się stodoła. A poza tym naszym zdaniem piec się cały dzień na słońcu to zły pomysł. Wprowadziliśmy parę zmian , jak przesunięcie okien na górze bo jedno okno było przy samym kominie , jak będziesz miał pytania to służymy radą . Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonet 01.10.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 CZeśc , my nie powiększaliśmy salonu , bez ściany przy schodach i tak jest duży 39 metrów , a bez wnęki tarasu to robi się stodoła. A poza tym naszym zdaniem piec się cały dzień na słońcu to zły pomysł. Wprowadziliśmy parę zmian , jak przesunięcie okien na górze bo jedno okno było przy samym kominie , jak będziesz miał pytania to służymy radą . Pozdrawiamy. A mozesz powiedziec gdzie budujesz i czy mozna by było w razie czego zerknąć jak wyglądaja skosy na strychu,usytuowanie kominka itp. ?? Chyba ze jest to mega odegłośc od Lublina podaje maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scot13 01.10.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Budujemy koło Szczecina. U nas są dwa kominy , zrezygnowaliśmy ze spiżarni przy kuchni , tak więc komin wentylacyjny nie jest potrzebny , wentylacja z łazienki jest w kominku dachowym. Kominek jest jak w projekcie ale będzie chyba narożny, ale okno przy kominku przesunęliśmy o 50 cm od kominka i okna na górze 35 cm symetrycznie do dolnego okna. Skosy są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonet 03.10.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Budujemy koło Szczecina. U nas są dwa kominy , zrezygnowaliśmy ze spiżarni przy kuchni , tak więc komin wentylacyjny nie jest potrzebny , wentylacja z łazienki jest w kominku dachowym. Kominek jest jak w projekcie ale będzie chyba narożny, ale okno przy kominku przesunęliśmy o 50 cm od kominka i okna na górze 35 cm symetrycznie do dolnego okna. Skosy są ok. Dzieki serdeczne.No szkoda ze tak daleko,z Lubliona sie nie wybiore na podgląd Ja wyjscie z salonu robie na scianie południowej u mnie czyli zamieniam z onem i rwezygnuje z tego tarasiku w oryginalnym miejscu,o tyle bedzie przedłuzony pokoj dzienny i kominek zamierzam dac na sciane przy schodach.Niestety trzeba domurowac bedzie komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonet 03.10.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Przeraszam bardzo za literówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 13.10.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam wszystkich DELIKATNYCH Od piątku jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami właśnie tego projektu i zapraszamy do naszego, jeszcze dość skromnego, DZIENNIKA! Pozdrawiamy z Łodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 17.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 witam my juz mamy projekt teraz jest na etapie adaptacji za kilka miesiecy planujemy wystartowac z budowa pozdrawiamy z łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 17.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 witam my również dopiero startujemypozdrawiamy delikatnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suska33 18.10.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam. Ujawnia się kolejny delikatny ,domek już stoi koło Krakowa .Wersja podstawowa my zmieniliśmy schody zabiegowe na takie ze spocznikiem i kominek jest w innym miejscu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suska33 19.10.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam chętnie dołącze do grupy budujemy pod Krakowem stan surowy otwarty juz mamy wersja podstawowa delikatnego lustrzane odbicie .Do dachu budowalismy sami to znaczy mój mąż ja tata czasem brat. Pozdrawiam delikatnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 20.10.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 witam Forumowiczów Miło patrzec jak nasza grupa rośnie w siłe. Mieszkamy w naszym Delikatnym juz prawie 2 miesiace. Jest bardzo miło. Jak tylko bede miał neta w domu to podzrzuce jakies zzdjecia, bo teraz to korzystam tylko z doskoku.. Pozdrawiam budująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts