musan 23.02.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 http://images45.fotosik.pl/264/29cb8de0a452cb04m.jpg http://images35.fotosik.pl/118/b9f42564b435b940m.jpg http://images37.fotosik.pl/258/b9eeae1ef16f99ebm.jpg Na próbę wklejamy zdjęcia salonu /strasznie to skomplikowane!!!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 23.02.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 czemu takie małe foty?? Spróbuj poprawić linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musan 23.02.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 http://images48.fotosik.pl/263/9ca64a8628668deemed.jpghttp://images45.fotosik.pl/264/29cb8de0a452cb04med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 24.02.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Musan czym grzejecie w domku? I jaki piecyk Wam wystarcza? Zmiany macie dość podobne do naszych - szczegóły w dzienniku. Jak będziecie mieli okazję wlejcie jeszcze jakieś zdjęcie schodów i łazienki na dole - chętnie bym zerknął jak to wygląda. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musan 24.02.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Forsa 80 grzejemy kotłem na ekogroszek Ling combi 24 W. Dalsze zdjęcia wkleimy w najbliższych dniach. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobzer 27.02.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 jak wspomniałem w temacie projekt bardzo funkcjonalny, zastanawiamy się z żoną nad jego budową i napewno będziemy śledzili ten wątek forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobzer 27.02.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam, Kto z Państwa buduje/wybudował Delikatnego w centralnej polsce Z góry dziękuję za kontakt Kamil PS. Zastanawiamy się nad pompą ciepła. Pełna instalacja dla domu 140 (180) m2 z ogrzewaniem podłogowym i odwiertami to koszt około 60 tys. Jedynym kosztem jest prąd. średnie miesięczne koszty prądu z całego domu (pompa ciepła, studnia głębinowa i wszystkie odbiorniki elektryczne) to 400 PLN. Wersja sprawdzona potwierdzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiu37 28.02.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 fajnie, że przybywa nowych "delikatnych". My jestesmy na etapie zamawiania materiałów budowlanych na mury i stropy i jak wiosna przyjdzie startujemy w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobzer 28.02.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Chętnie pokorespondowałbym z kimś kto już wybudował codziennego, najlepiej w centralnej polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiu37 28.02.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 na starszych forach dotyczących tego projektu znajdziesz wiele informacji. A co konkretnie chciałbys wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobzer 28.02.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 na starszych forach dotyczących tego projektu znajdziesz wiele informacji. A co konkretnie chciałbys wiedzieć? Mam kilka pomysłów ale najbardziej interesuje mnie rzeczywista wielkość pomieszczeń. Najlepsza animacja i zdjęcia nie są w stanie zapewnić rzeczywistych wrażeń i dlatego szukam osób w centralnej Polsce które budują lub wybudowały Delikatnego abym mógł poprosić o możliwość "zwiedzenia" rzeczywistego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 01.03.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 My za dwa miesiące rozpoczynamy budowę tuż pod Łodzią. Też myśleliśmy o PC, ale przeraził nas koszt inwestycji i generalnie długi czas zwrotu, dlatego u nas raczej Pellet - teraz szukamy dobrego pieca. Chociaż pomysł PC cały czas chodzi nam po głowie - bezobsługowość tego systemu jest bardzo fajna. Niestety z wycen jakie posiadamy wynikają troszkę inne koszty niż 60.000 pln. No i mamy piach pod działką więc to też nie gwarantuje idealnej pracy pompy (efektywnej). Renomowane firmy (polecane na forum) za samą instalację pompy ciepła chcą 50-70.000 pln + instalacja wewnątrz domu (podłogówka) + prace ziemne, czyli zamknę się w kwocie 75-90.000 pln. Oznacza to mniej więcej 50.000 pln więcej niż za instalacje z piecem na Pellet więc to się raczej nie zwróci. No i chcieliśmy też trochę grzejników bo bardzo chcemy mieć drewno na podłodze, a z nimi pompa traci na efektywności pracy i staje się to coraz mniej opłacalne. Czy wiesz ile z tych 400 pln w koszcie energii to koszt samej pompy ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobzer 01.03.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Też myśleliśmy o PC, ale przeraził nas koszt inwestycji i generalnie długi czas zwrotu, dlatego u nas raczej Pellet - teraz szukamy dobrego pieca. Chociaż pomysł PC cały czas chodzi nam po głowie - bezobsługowość tego systemu jest bardzo fajna. Czy wiesz ile z tych 400 pln w koszcie energii to koszt samej pompy ciepła? 1. Koszt inwestycji mam od osoby z bliskiej rodziny. Instalacja była robiona ponad 1,5 roku temu. Przycinę jeszcze źródło aby dokładnie sprawdziło czy się nie pomylili w tych kosztach instalacji. Bardzo mnie interesuje to rozwiązanie właśnie ze względu na bezobsługowe działanie i dość niskie koszty ogrzewania, ponadto pompa eliminuje problem grzania wody użytkowej poza sezonem grzewczym (przy ogrzewaniu groszkiem czy innym paliwem stałym trzeba pomyśleć o grzaniu wody prądem lub solarami) 2. Nie wiem ile z tych 400 PLN to koszt pompy ciepła, znam tylko średnią miesięczną z całego roku. W okresie zimowym może to być wyższa kwota miesięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 01.03.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Podpytaj bo sam też jestem ciekaw - może mogą polecić wykonawcę? Jak mówiłem chodzi nam to po głowie bo pewnie jak każdemu nie będzie nam się chciało latać do kotłowni co i rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 21.03.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitot 23.03.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witaj musan Ja juz od pewnego czasu obserwuję forum i powolutku korygowałem swój projekt. Część rzeczy jest tak samo zmieniona. Jak możesz prześlij troche więcej fotek z domu. Osobiście bardzo bym chcial zobaczyc ten domek w realu ale nie wiem czy jest to możliwe. Mieszkam w Krakowie a budowę chciałbym rozpocząć w Sierpniu juz z pełną wizją tego co mam zrobić. Pozdrawiam serdecznie Witamy, jako nowi forumowicze. Od roku mieszkamy w Delikatnym wersji c131aL. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru tego własnie projektu, aczkolwiek dokonaliśmy na etapie adaptacli projektu kilku zmian, które w sposób istotny zmieniają funkcjonalność domu. Dla zastanawiających się nad tym projektem, podajemy wprowadzone przez nas zmiany: -rezygacja z podcienia od strony wejścia na korzyść kuchni i pokoju na poddaszu /znacznie większa powierzchnia obu pomieszczeń/ -poszerzenie domu od strony salonu o ok. 120 cm /2 elementy konstrukcyjne stropu/ -likwidacja spiżarni od strony kuchni z utworzeniem garderoby od strony wiatrołapu -podwyższenie wysokości pomieszczeń parteru o 1 pustak, a poddasza o 2 pustaki z jednoczesnym wydłużeniem połaci dachu /funkcjonalność pomieszczeń na poddaszu nie do porównania z pierwowzorem/ -zamiana schodów zabiegowych na wygodne schody ze spocznikiem, co połączyliśmy z oddzieleniem ścianą salonu /salon i tak jest wystarczająco przestronny /34,75m2/ -przymknięcie kuchni przez wydłużenie ściany oddzielającej od salonu /goście nie widzą roboczego bałaganu w kuchni/ -utworzenie spiżarki z pomieszczenia gospodarczego przez likwidację wejścia z tarasu, z utworzeniem wejścia z holu /wykorzystana jest również przestrzeń pod schodami/ -na poddaszu wygospodarowanie garderoby poprzez zmniejszenie jednego z pokoi, -zmniejszenie liczby okien połaciowych Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek M. 29.03.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam, Właśnie jestem na etapie wycen stanu surowego. Czy ktoś ma aktualne dane wycen stanu surowego zamkniętego, ale bez okien? Prosiłbym o podanie przybliżonych cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 30.03.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 U nas SSO bez dachówki (deski i papa) 120.000-130.000 + 45.000 Robocizna. Tylko u nas materiał dość drogi - Ytong Energo 48 cm - m2 ściany kosztuje jakieś 180-200 pln no i do tego wszystkie elementy też systemowe, a to też kosztuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesio308 06.04.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 zamierzamy kupć delikatnego i dodać piwnicę pod częśćią garażową i kotłownią,czy już ktoś tak przerabiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowanka 29.04.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich Delikatnych heh......... lata lecą a ja nadal grzebię się z budową. Obecnie jestem na etapie montażu pieca co , zrobiłam wylewkę na tzw. podłogówce i mam dylemat ......... gres szkliwiony czy poler czy pół-poler ? czy kafelki? Drewniana podłoga odpada, ponieważ domek stoi na piachu i jest on wszędzie . Oczywiście na pietrze podłogi będą drewniane, ponieważ tam zamontuje się kaloryfery. Jedna mala fotka na koniec i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts