Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odpowiadam na ostatnie zadane pytanie trzymając przed sobą projekt Delikatnego wariant I. Wiatrołap ma szerokośc 130 cm, szafa we wnęce 100x60 głębokości, spiżarnia te same wymiary+ wnęka za kominem, dolna łazienka 180x180 cm- komin, schody 2x90 cm, pomieszczenie gospodarcze przy tarasie 180x115 cm. Pozdrawiam

Witajcie. Mamy ten projekt już w fazie przeróbek. Nasz domek w wersji z podwójnym garażem. Zmany jakich dokonaliśmy to: materiał budowlany - porotherm 38 +10 cm docieplenia, dół: poszerzenie przedsionka kosztem spiżarni kuchennej, która poszła w miejsce pomieszczenia gospodarczego ogrodowego (zabudowane wejście z zewnątrz, dorobione drzwi pod schodami), przerobiony komin w kotłowni na większy (ogrzewanie piecem na węgilel), ściana kuchni przesunięta na stronę od holu tam też kominek do środkowego komina, ściana na której był w projekcie kominek zniknęła co dało"otwarcie kuchni" na salon z miejscem na duży stół) zlikwidowany komin , otwarta do połowy ściana na schody z salonu - światło na klatkę schodową, góra: zlikwidowana loggia, z pokoju przy łazience wygospodarowane pomieszczenie na suszarnio-prasowalnię z dodatkowym oknem połaciowym i grzejnikiem oczywiście, poszerzony hol aby łatwiej było manewrować przy wnoszeniu mebli. Jak sobie popatrzyłam na już prawie gotowy domek powyżej to mi się ciepło na serduchu zrobiło. Nereszcie ktoś go wybudował i podzielił się fotkami. Proszę o jeszcze inne z innych części domku. Pozdrawiam Sylkak

Najpierw kupiliśmy projekt z Muratora, a potem przerabiał nam uprawniony architekt, ten sam, który robi adaptację działki. W sumie za projekt 1750+ przeróbki 800 zł. A zmiany nie są wcale takie duże bo wszystko jest w granicach ścian działowych i nie narusza ani konstrukcji domu ani wyglądu zewnętrznego. Są w sumie 2 zmiany dotyczące elewacji jest to: zamknięcie drzwi obok tarasu i okno dachowe w suszarni.

Pozdrawiam

Witam DELIKATNYCH

Dawno się nie odzywałem ale nawał pracy nie pozwalał na nic innego. Muszę się pochwalić, elektryka, kanalizacja, woda i tynki SKOŃCZONE. Sufity podwieszane i CO w trakcie, została jeszcze szlichta na podłogach i grube rzeczy będą skończone. Będę teraz robił zdjęcia – jeżeli ktoś szczególnie chce jakieś elementy domu niech da znać.

Cezar

juz sie nie moge doczekac na zdjecia :D zamawiam zdjecie lazienek i balkonu, no i wiatrolapu, ciagle wydaje mi sie, ze sa b. malutkie :roll:

Cezary, mozesz podac koszty, jesli to nie tajemnica :wink:

mam jeszcze pytanie, czy mialbys pomysl jak odchudzic powierzchnie uzytkowa do 140m2? (chcemy zalapac sie na zwrot odsetek od kredytow)

aha, czy nie wydaje wam sie, ze kubatura jest wysoka?

jak rozwiazales wentylacje lazienki na pietrze skoro pozbyles sie komina?

Witam DELIKATNYCH

Dawno się nie odzywałem ale nawał pracy nie pozwalał na nic innego. Muszę się pochwalić, elektryka, kanalizacja, woda i tynki SKOŃCZONE. Sufity podwieszane i CO w trakcie, została jeszcze szlichta na podłogach i grube rzeczy będą skończone. Będę teraz robił zdjęcia – jeżeli ktoś szczególnie chce jakieś elementy domu niech da znać.

Cezar

Witaj CezaryT!!!

Gratuluję potępów!!!

Bardzo jestem ciekawa jak wygląda ten domek w środku. Zależy mi w szczególności na parterze, ponieważ w moim projekcie kuchnia i salon są prawie dentyczne. Więc jeśli dasz radę to bardzo proszę wrzuć kilka fotek.

Schody też bardzo proszę :roll: :roll: :roll:

Pozdarwiam cię kasia

Witam, baardzo interesuje mnie salon, jego wielkość i Wasze po,myśły na urządzenie go w tym projekcie.

Czy macie jakieś rysunki, plany?

Proszę o wklejenie uich tutaj.

A jak tam kuchnia?

Ja planuję na środku wieeelką wyspę.

Co o tym myśłicie?

Gdzie planujecie stół i na ile osób?

A kominek?

Chciałabym zrobić wyjście do ogrodu z kuchni min. i zrezygnować z przedniej werandy.

co o tym myśłicie?

Pozdrawiam,

E.

Witaj Jenna!!!

Ja tu po sąsiedzku zaglądam często :lol:

Oto mój baaardzo wstępny projekt kuchni.

Kuchnie bardzo podobne więc wstawiam w tym wątku :wink:

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/2/9/4/20266564_d.jpg

A może taki widok z salonu na kuchnię???

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/9/9/7/20028097_d.jpg

Oczywiście chodzi mi tutaj o ustawienie sprzętu.

Kolory raczej jasne, choć nie do końca to co jest na rysunku

Pozdarwiam kasia

Cześć,

Też byliśmy fanami Delikatnego teraz trochę bardziej przychylamy się do LMP-34 od Lipińskich - byliśmy już nawet w wybudowanym i w sumie jest fajny ale sentymenty pozostają i jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego zdania. Tym bardziej że ten wątek i sukces Cezarego nas przekonuje. Chętnie poproszę o zdjęcia....Cezary wysyłam Ci namiary na priv.

Pozdrawiam

Cześć Kasiu :)

Bardzo podoba mi się Twój pomysł na urządzenie kuchni. Ja będę budowała Delikatnego ale kuchnia w Barwnym i Delikatnym jest bardzo podobna więc... Interesuje mnie tylko jedna rzecz - jakie zmiany wprowadziłaś aby uzyskać taki kształt kuchni?

Usunęłaś spiżarnię powiększając w ten sposób przedsionek, czy zlikwidowałaś spiżarnię i przesunęłaś pozostałą część ściany w kuchni zmniejszając przedsionek?

pozdrawiam

Witaj Danusiu! :lol:

Projekt kupujemy w przyszłym tygodniu, ale na 100% likwiduję spiżarkę na rzecz większej szafy w przedsionku.

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/8/8/2/20343900_d.jpg

W porównaniu z tym co mamy teraz (6 m2) to ta kuchnia jest naprawdę spora. Zakupy robimy na bieżąco, więc jakieś spore zapasy np. cukru, mąki nie wchodzą w grę. Doszliśmy do wniosku, że w naszym przypadku spiżarka jest zbędna. A w związku z tym, że nie będzie tam żadnych drzwi, to można swobodnie ustawić stół. Poza tym, jeśli chcielibyśmy zostawić ustawienie mebli według autora projektu, to nie za bardzo widzę tu miejsce na lodówkę. Jak dla mnie niska i podblatowa nie wchodzi w grę.

Aha wymiary tej "mojej" kuchni to mniej więcej 4,4m x 2,4m

Pozdrawiam cię kasia

Witajcie Delikatni,

chyba dołączę do Waszego grona. Po bardzo intensywnych poszukiwaniach wkońcu znalazłam to, o co mi chodziło. Co prawda chciałam mieć koniecznie jedną lukarnę i ganek, ale mówi się trudno. Delikatny oprócz tych dwóch "braków" spełnia w 100% moje oczekiwania. Małe zmiany kosmetyczne pewnie bedę, trochę na górze, trochę na dole, ale wszystko w obrębie ścianek działowych.

Witam wszystkich „delikatnych”.

Dopiero teraz mam trochę czasu, więc się mogę pochwalić swoim domkiem. Na początku miałem swój typ w postaci projektu Andromeda – zrezygnowałem z niego z powodów kosztów. Nie stać mnie na dom na który musiał bym sobie odmawiać prze najbliższe naście lat. Projekt delikatny ma wszystkie wytyczne które mnie interesowały, jest w miarę nowym projektem a więc rozwiązania są na ”czasie” i nie wymagają większych ingerencji z mojej strony. Hasłem przewodnim jest niestety – KOSZT, oraz ze względów osobistych CZAS.

Cezary, podobnie jak Ty chciałam budować Andromedę, byłam zakochana w tym domku, ale trudno, rozsądek wziął górę i pożegnałam się znią. Wolę zainwestować w lepsze materiały i fajnie domek urządzić w środku niż mieć piękny z zewnątrz i... puski w pokojach.

Super, że jest sporo Delikatnych z Wrocławia :D . Mam nadzieję, że będę mogła odwiedzić Wasze domki.

Witam !!!!

Zastanawiamy się poważnie nad wyborem projektu DELIKATNY z dwustanowiskowym garażem.

Bardzo prosimy o kontakt osoby które mogłyby nam pokazać wybudowany w/w projekt. Jesteśmy z województwa podkarpackiego, więc prosimy o kontakt osoby z tego województwa lub sąsiednich.

Z góry wielkie dzięki

Witam DELIKATNYCH

Cezar

Witaj Cezary!!!

Pewnie masz dużo pracy na budowie, ale jak znajdziesz chwilkę to bardzo proszę wrzuć kilka fotek tego twojego cudnego parteru.

Mnie ostatnio naszły wątpliwości i mam nadzieję, że Twoje zdjęcia je rozwieją.

Czekamy tu wszyscy z niecierpliwością :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam kasia