Paweł Kolanko 08.12.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam !!!! Zastanawiamy się poważnie nad wyborem projektu DELIKATNY z dwustanowiskowym garażem. Bardzo prosimy o kontakt osoby które mogłyby nam pokazać wybudowany w/w projekt. Jesteśmy z województwa podkarpackiego, więc prosimy o kontakt osoby z tego województwa lub sąsiednich. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Kolanko 08.12.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam !!!! Zastanawiamy się poważnie nad wyborem projektu DELIKATNY z dwustanowiskowym garażem. Bardzo prosimy o kontakt osoby które mogłyby nam pokazać wybudowany w/w projekt. Jesteśmy z województwa podkarpackiego, więc prosimy o kontakt osoby z tego województwa lub sąsiednich. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Kolanko 08.12.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam !!!! Zastanawiamy się poważnie nad wyborem projektu DELIKATNY z dwustanowiskowym garażem. Bardzo prosimy o kontakt osoby które mogłyby nam pokazać wybudowany w/w projekt. Jesteśmy z województwa podkarpackiego, więc prosimy o kontakt osoby z tego województwa lub sąsiednich. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Kolanko 08.12.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam !!!! Zastanawiamy się poważnie nad wyborem projektu DELIKATNY z dwustanowiskowym garażem. Bardzo prosimy o kontakt osoby które mogłyby nam pokazać wybudowany w/w projekt. Jesteśmy z województwa podkarpackiego, więc prosimy o kontakt osoby z tego województwa lub sąsiednich. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa19 10.12.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Witam wszystkich Delikatnych! Nie zaglądałem tu przez trzy tygodnie i proszę ... ale się wątek rozrasta Jak pewnie pamiętacie byłem już właścicielem Delikatnego z garażem jednostanowiskowym i miałem zakusy na "doklejenie do niego wiaty" Po wizycie u architekta wybił mi jednak skutecznie ten pomysł, więc zamieniłem projekt C131 na C 131a Aktualnie jestem na etapie rozmów z budowlańcami co do terminu rozpoczęcia i kosztów wykonania oczywiście CezaryT - gratuluję postępów. Ponieważ najprawdopodobniej nikt w płd-zach Polsce nie buduje jeszcze tegoż domku, to nie ukrywam, że również z niecierpliwością oczekują kolejnych Twoich fotek Są bardzo przydatne. Tak właśnie się zastanawiam jak mają się koszty wykonania jednej bramy garażowej o szerokości 4,6m do dwóch mniejszych - tak jak to jest u Ciebie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.12.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Kasiu w, jakie naszły Cię wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.12.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 mam jeszcze pytanie, czy mialbys pomysl jak odchudzic powierzchnie uzytkowa do 140m2? (chcemy zalapac sie na zwrot odsetek od kredytow) Zuz, możesz napisać co to za zwrot odsetek. Czy to jest ta ulga podatkowa, której podobno od nowego roku ma już nie być , czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanusiaS 11.12.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam DELIKATNYCH Dawno się nie odzywałem ale nawał pracy nie pozwalał na nic innego. Muszę się pochwalić, elektryka, kanalizacja, woda i tynki SKOŃCZONE. Sufity podwieszane i CO w trakcie, została jeszcze szlichta na podłogach i grube rzeczy będą skończone. Będę teraz robił zdjęcia – jeżeli ktoś szczególnie chce jakieś elementy domu niech da znać. Cezar Witam Cię Gratuluję postępów, sama chciałabym być już na tym etapie. My zamówiliśmy dzisiaj projekt (Delikatny z podwójnym garażem) Budowę zaczynamy latem 2007. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia ponieważ mam nadzieję, że pomogą mi one w dokonywaniu adaptacji projektu. Jak zanjdziesz chwileczkę to umieść proszę choćby kilka fotek. Zastanawiamy się z mężem o zrobieniu schodów podwieszanych, a nie murowanych. Co o tym sądzisz? Bardzo interesuje mnie zdjęcie ściany z kominkiem i przyległym do niego oknem bo ciągle wydaje mi się, że ono jest za blisko. Czekamy z niecierpliwością. pozdrowienia Danusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 12.12.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 mam jeszcze pytanie, czy mialbys pomysl jak odchudzic powierzchnie uzytkowa do 140m2? (chcemy zalapac sie na zwrot odsetek od kredytow) Zuz, możesz napisać co to za zwrot odsetek. Czy to jest ta ulga podatkowa, której podobno od nowego roku ma już nie być , czy coś innego? Anetka, zerknij tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=75781&highlight=odsetki+kredyt%F3w Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.12.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Dziekuję Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CezaryT 13.12.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Witajcie. Przepraszam że się nie odzywałem, naprawdę w pracy mam sezon, na budowie wszystko idzie dobrze (zawsze jednak może być lepiej). Dziś wylewają mi z mikso kreta podłogi. Uwierzcie REELACJA – na takiej powierzchni spartolić terakotę, czy gres to by było mistrzostwo. Podłogi są tak równe że można by było już użytkować. Skończyli mi C.O. – jestem zadowolony, piec się bardzo dobrze pali. Sufity z płyty GK wraz z wykończeniem będą do końca roku. W styczniu zostało w środku wykończyć i mam nadzieję że luty do wprowadzenia.Tutaj link do galerii – w miarę czasu będę dokładał następnehttp://dom.galerie.superfoto.pl – kończę lecę do klienta.Pozdrawiam Cezar. PS Napiszcie czy link działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.12.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Wszystko działa. Zdjęcia super. Gratulacje, naprawdę szybka budowa Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CezaryT 13.12.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Witam. Zobaczyłem dopiero że wszystkie zdjęcia wkleiły się podwójnie. Żeby były chronologicznie to trzeba wybrać ułóż zdjęcia po nazwach. Dodatkowo dorzuciłem jeszcze kilka. Cezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.12.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Cezary, super zdjęcia , wklejaj jak najwięcej. Coraz bardziej podoba mi się ten domek . Tak jak Kasia pisała w swoim wątku, że teraz czuje spokój po tym jak zdecydowała się na Skrzata, tak ja wiem, że Delikatny jest trafionym wyborem dla moje rodzinki. Jeśli nasza sytuacja finansowa się nie pogorszy, to będziemy mogli taki domek spokojnie wybudowaći urządzić. Dużo widzę takich domów, które są okazałe, mają fajowe dachy z bajerami i od paru miesięcy stoją niewykończone, bez elewacji, bez ogrodzenia, jakby w ogóle puste. A jak pokazuje przykład Cezarego, Delikatnego można wybudować w zawrotnym tempie. Mam nadzieję tylko, że ceny materiałów i robocizny nie zwariują całkiem. Wczoraj dostałam z muratora rzuty z podanymi wymiarami. Może ktoś ma ochotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuz 14.12.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 dzieki Cezary za zdjecia, sa bardzo pomocne pokoje na gorze jednak wydaja mi sie male przez skosy czy np. do okien adchowych mozna normalnie poedjsc bez walenia glowa w siane? Cezary moge jeszcze zapytac o finanse? jakbys cos wiecej napisal, jaki calkowity koszt? np. stan surowy zamkniety ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daras i gosia 14.12.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Czekamy na pozwolenie na budowę, delikatny 131a, na razie interesują nas koszty fundamentów i stanu zamkniętego. Budujemy a raczej mamy zamiar wiosną 2007,w okolicy Bydgoszczy a dokładnie Solec Kujawski,Zdjęcia z budowy przedstawione na forum są super. Pozdrawiamy delikatnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanusiaS 15.12.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Cezary dziękujemy za zdjęcia Upewniły mnie,że wybraliśmy dobry projekt. Zamieszczaj proszę w wolnej chwili kolejne zdjęcia z Waszych postępów na budowie. Serdeczne dzięki. Danusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 18.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Chciałbym dołączyć do Was i na bieżąco dzielić się doświadczeniami. W zeszłym tygodniu kupiłem projekt "Delikatny-131a" wersja lustrzana. Wprowadziłem kilka zmian: - na parterze niewielkie: likwidacja komina wentylacyjnego przy kuchni i łazience u góry (planuję wntylacje mechaniczną) oraz zlikwidowałem dwa okienka w pomieszczeniu przy tarasie i jedno okno w garażu (patrząc z zewnątrz - środkowe),- na poddaszu troche więcej: najważniejsza zmiana to likwidacja loggi (zyskuje sie troche metrów, a jej wykorzystanie byłoby znikome); pokój przy łazience przedziliłem na pomieszczenie do prania i suszenia oraz garderobę. Wejście do pralni z łazienki. Ponieważ likwidacja komina wentylacyjnego dała trochę więcej miejsca, przesunąłem drzwi wejściowe do łazienki w stronę prysznica, a w pobliże miejsca gdzie pierwotnie były drzwi przestawiłem bidet i kibelek. Cały czas martwi mnie usytuowanie kominka, jak się zmieści w tym kącie przy oknie, ale jakoś nie mam pomysłu gdzie przenieść. Za wymienione wyżej zmiany archtekt zażyczył sobie 1600 Pln, a po negocjacjach zszedł do 1200 Pln. W niektórych postach widziałem ceny o wiele niższe. Dlaczego u mnie jest tak drogo??? (wiem, że to pytanie retoryczne) A sprawdzałem kilka pracowni i ta była jedną z tańszych. To jest kwota za zmiany plus do tego adaptacja projektu do warunków miejscowych z projektami przyłączy oraz uzgodnieniami 3500 Pln. Ciekaw jestem jakie są ceny w innch rejonach? Przyznam, że Cezary ze swoją budową utwierdził mnie w słusznym wyborze. Dzięki.Do zob... poczytania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanusiaS 19.12.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witaj fl1. Cieszę się, że "Delikatnych" przybywa. Kiedy zaczynasz budowę? Kupiliśmy w tym samym czasie ten sam projekt lecz my będziemy nanosić zmiany dopiero w styczniu. Jeszcze nie wiem ile bedzie nas to kosztować, ale po wstępnych rozmowach wnioskuję (i mam nadzieję ) że mniej. Koszty Twoich przróbek trochę mnie oszołomiły Nasze planowane zmiany przedstawiają się następująco: - podniesienie domu o jeden lub dwa kamienie - likwidacja spiżarni (powiększenie przedpokoju) - wydłużenie ścianki oddzielającej kuchnię do salonu - likwidacja komina wentylacyjnego w kuchni - przesunięcie okna w salonie ok 50 cm w prawo (aby było więcej miejsca na kominek) - likwidacja balkonu - wydzielenie pralni przy łazience na górze fl1 czy mógłbys wstawić rysunki jak przerobiłeś górę? pozdrawiam wszystkich Delikatnych Danusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daras i gosia 19.12.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Delikatny 131a - zmieniliśmy na parterze pomieszczenie gospodarcze, powiększone kosztem małego pokoju, powiększona łazienka i przesunięty komin oraz przesunięte centralnie okno małego pokoju. Zmiany nanosił adaptujący projekt architekt, oraz.....poprawił błędy projektu i za całość skasował 800zł i geodeta 300zł.Jeszcze czekamy na pozwolenie na budowępozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts