Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zbiornik gazowy

Recommended Posts

Witam, mam pytanie dotyczace zbiornika z gazem.

Jestesmy zdecydowani na taka forme ogrzewania budynku, chcemy sie dowiedziec jakie sa wymagania ustawienia podziemnego zbiornika (malego - 2700 l?). Na co trzeba zwrocic uwage, no i przede wszystkim jakie firmy oprocz np. Gaspol, Shell zajmuja sie takim uslugami, gdzie najlepiej zamowic ?

Za wszystkie odpowiedzi z gory serdecznie dziekuje.

inka34

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecam Gaspol. Za całą instalację zapłaciliśmy ok.870 zł. Wykopanie dziury w ziemi to dalsze 300 zł. Fundament pod zbiornik wylaliśmy sami. Trochę nie trzyma poziomu ale nikt się nie czepiał. Formalności było mało a wobec zbliżajacych się mrozów Gaspol nie ociągał się podłączeniem instalacji i przywiezieniem gazu. Na początku była mała wpadka z niedziałajacym licznikiem / o czym pisałam na forum proszac o radę/,ale uznano moja reklamację, wiec zwracam honor firmie.

Za gaz płacę miesięcznie . Zanim zdecydowałam sie na Gaspol, obdzwoniłam wszystkie działajace w okolicach Wrocławia firmy, wypytywałam dokładnie o szczegóły kierując się wypowiedziami z nin. forum / np. na jak długo wiążę się dostawcą gazu, cena gazu itd./.Tobie radzę to samo , gdy już będzie czas instalowania zbiornika, bowiem warunki oferowane przez poszczegolne firmy mogą do tego czasu zmienić się.Pozdrawiam.

Jezeli chodzi o koszty instalacji to Gaspol bedzie pewnie najtanszy. Ale juz dzierzawe ma jedna z najdrozszych a ich pomysl z licznikami mi nie odpowiada (wole kupowac tanszy gaz latem a nie placic za niego srednia cene roczna). Jezeli chodzi o koszty dzierzawy to najnizsze ma BP i Progas ale warto obdzwonic wszystkie firmy i poznac aktualne ceny - bo one dosc czesto sie zmieniaja a i przedstawiciele moga zaoferowac cos ekstra.

D.

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.

Jak na dzien dzisiejszy z mojej proby kontaktu z firmami to tylko PROGAS sie zglosil, BP i STATOIL, nie traktuja zbyt powaznie potencjalnych klientow.

Z uwagi ze na stale mieszkam za granica, (dom budowany w Polsce), jest mi latwiej i wygodniej korzystac z kontaktow za pomoca maila niz telefonu.

Jesli ktos zna jeszcze inne firmy zajmujace sie tego rodzaju uslugami bede szczerze wdzieczna za namiary.

Pozdrawiam

inka34

ja rozmawiałem z przedstawicielem Bałtyk-Gaz cena ustawienia butli ze wszystkimi niezbędnymi odbiorami technicznymi i wykonaniem przylacza ok 1500 zł. Mozna wcześniej rozwiązac umowę z 3-miesiecznym wypowiedzeniem umowy. Ponosi sie koszt rozmontowania butli co jest ważne dla tych którzy maja w przyszłosci miec GZ. Inne firmy chcą slonych kar za rozwiązanie umowy.

GASPOL nie chce rowniez zadnych kar. Mozna umowe rozwiazac i pokryc koszty instalacji zbiornika:600 PLN.

Nie masz kosztow, jesli kupisz ponad 20.000 litrow gazu.

Koszty instalacji (full usluga) to 1800 PLN.

Dzierazwa miesieczna 45 PLN + VAT

Gaz w 2 wersjach:

standard: kupujesz gaz po zmiennych cenach (tanszy latem, drozszy zima) i placisz za pelny zbiornik,

komfort: cena stala: 1,05 + VAT. Zuzycie na podstawie licznika - nic Cie nie obchodzi dowoz gazu.

Tego wszystkiego sie dowiedzialem, ale sam z gazu zrezygnowalem, wiec nie wiem jak to wyglada w praktyce.

Witam,

z tego co sie dowiedzialam na dzien dzisiejszy, to BP odpada, maja zabojcze ceny.

Progaz jest w porzadku, z wyjatkiem ze proponuje tylko dzierzawe zbiornika a mnie interesuje jego kupno.

Inne firmy jak narazie nie zglosily sie.

Teraz sprobuje nawiazac kontakt z Gazpol-em, bo jak narazie to co napisales brzmi rozsadnie, tylko mysle ze oni maja roznego rodzaju promocje, i te ceny moga byc zmienne.

Dzieki

inka34