inka34 01.02.2003 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2003 Witam, mam pytanie dotyczace zbiornika z gazem.Jestesmy zdecydowani na taka forme ogrzewania budynku, chcemy sie dowiedziec jakie sa wymagania ustawienia podziemnego zbiornika (malego - 2700 l?). Na co trzeba zwrocic uwage, no i przede wszystkim jakie firmy oprocz np. Gaspol, Shell zajmuja sie takim uslugami, gdzie najlepiej zamowic ?Za wszystkie odpowiedzi z gory serdecznie dziekuje.inka34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 01.02.2003 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2003 proponuję zajrzeć na tą stronę, dość dobrze opisano ten temat. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka34 01.02.2003 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2003 dziekuje za adres stronki, odpowiedz jest wyczerpujaca, teraz jeszcze bedzie super gdy ktos mi odpowie na druga czesc mojego pytania tzn. jakie firmy zajmuja sie tego typu uslugami, i ktora firme polecacie.inka34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 01.02.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2003 Cóż, może pomoże wyszukiwarka. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2003 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Polecam Gaspol. Za całą instalację zapłaciliśmy ok.870 zł. Wykopanie dziury w ziemi to dalsze 300 zł. Fundament pod zbiornik wylaliśmy sami. Trochę nie trzyma poziomu ale nikt się nie czepiał. Formalności było mało a wobec zbliżajacych się mrozów Gaspol nie ociągał się podłączeniem instalacji i przywiezieniem gazu. Na początku była mała wpadka z niedziałajacym licznikiem / o czym pisałam na forum proszac o radę/,ale uznano moja reklamację, wiec zwracam honor firmie.Za gaz płacę miesięcznie . Zanim zdecydowałam sie na Gaspol, obdzwoniłam wszystkie działajace w okolicach Wrocławia firmy, wypytywałam dokładnie o szczegóły kierując się wypowiedziami z nin. forum / np. na jak długo wiążę się dostawcą gazu, cena gazu itd./.Tobie radzę to samo , gdy już będzie czas instalowania zbiornika, bowiem warunki oferowane przez poszczegolne firmy mogą do tego czasu zmienić się.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 05.02.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Jezeli chodzi o koszty instalacji to Gaspol bedzie pewnie najtanszy. Ale juz dzierzawe ma jedna z najdrozszych a ich pomysl z licznikami mi nie odpowiada (wole kupowac tanszy gaz latem a nie placic za niego srednia cene roczna). Jezeli chodzi o koszty dzierzawy to najnizsze ma BP i Progas ale warto obdzwonic wszystkie firmy i poznac aktualne ceny - bo one dosc czesto sie zmieniaja a i przedstawiciele moga zaoferowac cos ekstra. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekM 05.02.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 A czy można by jakieś namiary na Progas?Mieszkam w Gliwicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 http://www.progas.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekM 05.02.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 A czy można by jakieś namiary na Progas?Mieszkam w Gliwicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekM 05.02.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka34 11.02.2003 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.Jak na dzien dzisiejszy z mojej proby kontaktu z firmami to tylko PROGAS sie zglosil, BP i STATOIL, nie traktuja zbyt powaznie potencjalnych klientow.Z uwagi ze na stale mieszkam za granica, (dom budowany w Polsce), jest mi latwiej i wygodniej korzystac z kontaktow za pomoca maila niz telefonu.Jesli ktos zna jeszcze inne firmy zajmujace sie tego rodzaju uslugami bede szczerze wdzieczna za namiary.Pozdrawiaminka34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_45 11.02.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Witama może oni:http://www.muratordom.pl/bank/firmy.php?IdFirmy=97466tylko nie jestem pewien zasięgu działania...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka34 11.02.2003 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 dziekuje bardzo, napisalam do nich, zobaczymy czy i kiedy odpowiedza.Zwracam tez honor BP, wlasnie sie zglosili, twierdzac ze mojego maila z zeszlego tygodnia nie otrzymali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_45 11.02.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 No to jeszcze to: http://www.intergaz.home.pl tylko szczerze powiem że nie znam, napatoczyło się to zapodaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka34 11.02.2003 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Dziekuje ponownie, sprawa maila juz zalatwiona, teraz tylko jak zwykle pozostaje czekanie.A swoja droga, szkoda ze mimo szukania, mnie sie nie "napatoczylo"pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 11.02.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 ja rozmawiałem z przedstawicielem Bałtyk-Gaz cena ustawienia butli ze wszystkimi niezbędnymi odbiorami technicznymi i wykonaniem przylacza ok 1500 zł. Mozna wcześniej rozwiązac umowę z 3-miesiecznym wypowiedzeniem umowy. Ponosi sie koszt rozmontowania butli co jest ważne dla tych którzy maja w przyszłosci miec GZ. Inne firmy chcą slonych kar za rozwiązanie umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcic 12.02.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 GASPOL nie chce rowniez zadnych kar. Mozna umowe rozwiazac i pokryc koszty instalacji zbiornika:600 PLN.Nie masz kosztow, jesli kupisz ponad 20.000 litrow gazu.Koszty instalacji (full usluga) to 1800 PLN.Dzierazwa miesieczna 45 PLN + VATGaz w 2 wersjach:standard: kupujesz gaz po zmiennych cenach (tanszy latem, drozszy zima) i placisz za pelny zbiornik,komfort: cena stala: 1,05 + VAT. Zuzycie na podstawie licznika - nic Cie nie obchodzi dowoz gazu. Tego wszystkiego sie dowiedzialem, ale sam z gazu zrezygnowalem, wiec nie wiem jak to wyglada w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka34 12.02.2003 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Witam,z tego co sie dowiedzialam na dzien dzisiejszy, to BP odpada, maja zabojcze ceny.Progaz jest w porzadku, z wyjatkiem ze proponuje tylko dzierzawe zbiornika a mnie interesuje jego kupno.Inne firmy jak narazie nie zglosily sie.Teraz sprobuje nawiazac kontakt z Gazpol-em, bo jak narazie to co napisales brzmi rozsadnie, tylko mysle ze oni maja roznego rodzaju promocje, i te ceny moga byc zmienne.Dziekiinka34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 12.02.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 zaraz.. coś mi tu nie gra...dostałem się do danych nt. gazu płynnego...1 m3 gazu dostarcza 24 kWhi kosztuje 1.05+VAT??To jest 5 groszy/kWh!!! a nie 22, jak nam gdzieś tam w czasopismach pisali..to jak to właściwie jest ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 12.02.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Zapotrzebowanie domu na ciepło: 17000 kWhTo jest z uwzględnieniem sprawności ok. 90% - 750 m3To jest 970 PLN za gazPlus 660 za dzierżawę zbiornikaRazemL 1630.Prąd druga taryfa 3740Różnica 2100... Może mi ktoś wyjaśni skąd w czasopisnach tak wysokie koszty gazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts