Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zbiornik gazowy

Recommended Posts

Kazdy dystrybutor stara sie zabezpieczyc i wpisac do umowy nakaz kupna okreslonej ilosci gazu pod grozba kar. W praktyce chyba zaden nie egzekwuje tych kar bo po prostu stracilby klienta. Chodzi o to zeby co jakis czas kupowac u dystrybutora gaz i zeby nie bylo tak ze przez pare lat nie kupisz nic. Tego typu kary umowne bylyby bardzo trudne do wyegzekwowania przed sadem.

D.

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bela - oczywiscie ze do wniosku o pozwolenie trzeba zalaczyc projekt i najlepiej jak sie to robi razem i byc moze pod nadzorem dystrybutora gazu. Ja mialem projekt wczesniej po prostu dlatego ze na etapie projektowania chcialem miec zrobione wszystkie projekty lacznie z przylaczami i mialem ustalona cene za calosc. Tez mialem taniej - bo w ramch projektu domu i przylaczy cena tej czesci ktora dotyczyla projektu zbiornika nie byla duza. Po prostu kupowalem projekty hurtem a nie pojedynczo :smile: Zrobienie samemu projektu tylko dla zbiornika bez udzialu dystrybutora gazu chyba mija sie z celem.

D.

Witam,

teraz pytanie z natury "urzedowej", umowe podpisalismy, zdecydowalismy sie na Progaz.

Bedzie zrobiony projekt, i wszystkie potrzebne dokumenty (warunki zabudowy itd) Mam pewne obawy wszyscy sasiedzi maja cos przeciwko gazowi, a juz stojaca "bomba" jakim jest zbiornik, to grozi nam linczem.

Istnieje bardzo duze prawdopodobienstwo ze beda sie odwolywac od

decyzji, jaka szansa ze moga cos wskurac, tzn. my nie dostaniemy pozwolenia ?

Jezeli przestrzegasz przepisowych odleglosci od granicy dzialki to nie maja zadnych szans na zablokowanie. Butla jest bezpiecznym urzadzeniem i nie moga argumentowac ze grozi wybuchem bo nad tym czuwa UDT przeprowadzajac przeglady. Butla tez nie zacienia innych dzialek. Moze im sie nie podobac wyglad butli ale to jestes w stanie zwalczyc mowiac ze ja oslonisz zywoplotem. Wg mnie sasiedzi nie maja zadnych szans na blokowanie cie. A przy okazji - zbiornik kupilas czy wydzierzawilas i za ile ?

D.