ojboli 15.02.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 planuję w garażu zastosować kostkę brukowa ,czy ktos z was uzytkuje taki garaz,czy zauwazyl zamarzani,ewentualnie jak rozwiązal,albo jak można rozwiązac problem izolacji/ocieplenia/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.02.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 problem zamarzania czego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 15.02.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 problem zamarzania czego ??? Jak to czego? Dżdżownic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 15.02.2006 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 problem zamarzania podlogi ,czyli przemarzania tego co jest na bruku/woda,snieg itp/,czyli czy ktos tak albo jak robil taka posadzke w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 15.02.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Zależy jaki garaż, ja mam kostkę w wolnostojącym blaszaku. Nie ma tam żadnych izolacji bo i po co. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 15.02.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Wg mnie w garażu posadzka powinna być równa. Teraz mam beton zatarty na gładko. W następnym będzie terakota. Chodzi o możliwość łatwego utrzymania czystości. Kostkę raczej trudno zamieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 16.02.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 No i jak go ocieplić?Pod jastrych daje się styropian, a pod kostkę co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bor 16.02.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 materace wojskowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 16.02.2006 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 moze jakies podpowiedzi maja wykonawcy bruku,zwykle sa lepsze odpowiedzi od ciułaczy postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bor 16.02.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 moze jakies podpowiedzi maja wykonawcy bruku,zwykle sa lepsze odpowiedzi od ciułaczy postów w/g mnie tematu nie ma wystarczy popatrzeć na chodniki czy ulice zrobione z polbruku na chudym betonie połóż kostke i już pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 16.02.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 jesli bys chcial dac ocieplenie pod kostke, to trzeba by bylo najpierw wylac beton na styropian, a dopiero na nim ulozyc kostke ... tylko czy oplaca sie tak kombinowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 18.02.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Z tego co wiem można dać styropian pod kostke, ale jaka jest kolejność warstw to musisz poszukać. A styropian jedna z firm nawet oznacza (parking/podłoga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 18.02.2006 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 przemeyśl to sobie, ja mam kostke na podjezdzie, droga dojazdowa polna, i trudno utrzymac czystość, w garazu byłoby jeszcze gorzej, (w garażu mam beton pomalowany czyms specjalnym (zapomniałem jak to cudo się nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anestar 19.02.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Keramzytem: dobre właściwości izolacyjne i drenażowe. Warstwa musiała by mieć przynajmniej 25 cm grubości. W marketach są w workach dla ogrodnictwa, duże paki mają firmy produkujące bloczki z tego materiału. Cen obecnych nie znam, nie jest to najtańsze rozwiązanie, ale jeśli tylko pod garaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 19.02.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 przemeyśl to sobie, ja mam kostke na podjezdzie, droga dojazdowa polna, i trudno utrzymac czystość, w garazu byłoby jeszcze gorzej, (w garażu mam beton pomalowany czyms specjalnym (zapomniałem jak to cudo się nazywa) Niech zgadnę - szkło wodne? Betonik zasmarowany szkłem wodnym to naprawdę fajne rozwiązanie - nie pyli się, łatwo zamieść, przetrzeć czymś mokrym i czyściutko... Ojboli, dlaczego chcesz kostkę w garażu? To wyjdzie cię drożej niż betonik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.02.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Z tego co wiem można dać styropian pod kostke, ale jaka jest kolejność warstw to musisz poszukać. A styropian jedna z firm nawet oznacza (parking/podłoga) nie mozna klasc kostki bezposrednio na styropian, nawet ten FS20 jak i FS30. wez sobie pod uwage sytuacje, kiedy ciezar samochodu (prawie dwie tony), beda przenosily 4 kostki, o pow. ok. 70cm^, przelicz i zobacz co z tego wyjdzie. Pomijajac wode, samary, benzyne, oleje ktore pomiedzy kostka bedza sie dostawac do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.02.2006 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Styropiany parkingowe wytrzymują i 700kg/m2.Typ ekstrudowany, np. firmy Dowlub BASF. Wytrzymałości sie nie ma co bać. Kostkę można dać, tylko dlaczego tak drogo.Do garażu optymalne są żywice - wylewki, w wersji oszczędnościowej -wymalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 21.02.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Tyle dobrych rad, że aż boli, że ojboli nie chce ich uznać za dobre pisząc o nas jako o ciułaczach postów.Myślę, że jak ojboli położy tą kostkę na styropianie to go dopiero zaboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.02.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Chyba nie bardzo zdajesz sobie sprawę z tego co mówisz.Obejrzyj systemowe rozwiązania firmy Dow co do tarasów odwróconych , rozwiązań parkinowych, przekonasz się czy można SYSTEMOWO położyć kostkę i co z tego wynika.Po lekturze zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 21.02.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Styropiany parkingowe wytrzymują i 700kg/m2. Typ ekstrudowany, np. firmy Dowlub BASF. Wytrzymałości sie nie ma co bać. Kostkę można dać, tylko dlaczego tak drogo. Do garażu optymalne są żywice - wylewki, w wersji oszczędnościowej -wymalowania moje nieprecyzyjne okreslenie, bo mialem oczywiscie namysli zwykly styropian a i przy mowie ekstrudowanych, trzeba od razu podawac cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts