Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...

Cześć,

Ja też będę miał dach z wiązarów. Rozstaw murłat 13,4 m. Dach dwuspadowy, kąt 15 st.

Czy możecie mi też przesłać na maila te dane o Waszych dachach?

A powiedzcie mi jak Wy liczycie powierzchnię dachu? W rzucie poziomym, czy liczycie powierzchnię połaci? Jak będę to wiedział, to podam powierzchnię swojego.

I prosiłbym o polecenie jakichś firm.

Dzięki, Rafał

Sroka, zobacz tutaj:

http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=9357&forum=34&35

powierzchnię dachu podałam licząc powierzchnię połaci (6 połaci: dach kopertowy z gankiem).

Jak chcesz więcej informacji, to napisz na priva.

Ja póki co jestem zadowolona ze współpracy z tartakiem. Technolgia Mitek.

Pozdrawiam,

Gaga2

• 1 month później...
  • 8 months później...

Mala uwaga!

Kratownice dachowe sa bardzo latwe do zrobienia samemu!!!!

Jesli zrobi to firma ZAWSZE wezmie DUZO pieniedzy!

Prefabrykowane do mojego domku kosztowaly 11.000PLN za sama robocizne a trzeba bylo doliczyc drewno, transport i montaz na dachu. Moj wykonawca zaproponowal ze zrobi to za 5.000 ale i tak zbilem sam!

Trzeba jednak pamietac ze wazne sa wszystkie normy i trzeba ich bezwzglednie przestrzegac oraz dokladnie pilnowac wszystkich wymiarow!!!! DWA RAZY wszystko sprawdzcie i nic nie robcie bez miary. Trzeba tez zadbac w szczegolnosci o to zeby drewno z tartaku mialo dokladne wymiary!!!!

Jak zbijac taka wiezbe mowi Murator z 2003 chyba nr7 albo cos kolo tego