adrek17 15.02.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Pytanie jak wyzej - moze macie jakies sprawdzone patenty, ktore oszczedzilyby mi czasu i pieniedzy, gdzie kupowaliscie beton komorkowy, styropian/welne, u producenta czy w hurtowniach budowlanych, jak zbijaliscie ceny? w koncu jestesmy indywidualnymi inwestorami wiec zadne z nas grube ryby, dzieki za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.02.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 oj nieprawda ...grube rybypamiętaj ze w nasz siła bo jest nas więcej patenty .... znajdź firme budowlaną na która będziesz brał towar i masz juz wyższe rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.02.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 oj nieprawda ...grube ryby pamiętaj ze w nasz siła bo jest nas więcej patenty .... znajdź firme budowlaną na która będziesz brał towar i masz juz wyższe rabaty Tydzień temu (akurat brałem styropian), dowiedziałem się w jednej hurtowni, że jestem dla nich bardzo dobrym klientem (i dostaje dobre rabaty), bo płacę za wszystko od razu gotówką. Akurat ta hurtownia skupia się na takich klientach jak ja. Zdecydowanie wolą obsługiwać wiele indywidualnych budów, niż jedną dużą inwestycje, gdzie klient nie płaci, lub robi to z bardzo dużym opóźnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek159 15.02.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Szukaj,dzwoń,szukaj i dzwoń .Byłem przekonany,że jak kupie materiały w jednej hurtowni to dostanę duże rabaty.Owszem tylko,czasami ważna jest również cena wyjściowa bo co mi po rabacie 20% ok 1000 PLN skoro w innej hurtowni za to samo dostanę 5 % rabatu ale cena wyjściwa bedzie np 800 PLN.Generalnie dla każdego wikszego zakupu obdzwaniałem ( wiem,że brzydko ale ze służbowego telefonu ) znane mi hurtownie i szukałem najlepszej ceny i mogę spać spokojnie,że jak na ówczesne czasy nie przepłacałem.( w marcu 2004 kupowałem Max-y z Biegonic po 2,05 PLN netto/szt dziś można kupić bez łaski za 1,7 PLN-tyle,że zaczynałem budowę w czerwcu i nie za bardzo miałem na co czekać z zakupami) A najlepszejest to ,że najlepszą cenę na cały styropian i na podłogi i na ocieplenie dostałem w... OBI.Nie dość,że najtaniej to jeszcze na raty 0 %.Naprawdę warto dzwonić i nie wiązać się z jednym dostawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.02.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Zakupy robię tylko w dwóch hurtowniach, ale ceny sprawdzam w wielu innych miejscach (również w internecie). Tydzień temu, gdy kupowałem styropian, to znalazłem na Allegro cenę za EPS70-040 - 95zł brutto, a za EPS100-038 - 130zł brutto. Poszedłem z tymi cenami do "swojej" hurtowni i dali mi prawie takie same (96zł i 137zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 16.02.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Jeżeli upatrzę jakiś towar i się na niego decyduję to nawiązuję kontakt z fabryką i proszę o podanie ich przedstawiciela w moim rejonie. Fabryka ma najlepsze rozeznanie w dystrybutorach ich towarów i jest mniejsza szansa na przypadkowego naciągacza. Są to na ogół więksi dostawcy i ci mają spore upusty od fabryki a więc można od nich więcej utargować. Tak zrobiłem z BK, wełna mineralną, oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrek17 16.02.2006 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 dzieki za wszystkie info, do kas01 - gratuluje pieknej dzialkiadrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGUS66 16.02.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Związałem się z jedną hurtownią, jak czegoś nie mają (tzn. czymś nie handlują) to sciągają z innych hurtowni, taniej niż ja bym tam kupił samodzielnie. Jest OK. Jak się jest stałym klientem jest znacznie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts