jacek63 15.02.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Ubiegam się o zwrot pieniędzy za część działki zabranej pod drogę gminną. Złożony wniosek muszę uzupełnić o mapkę sytuacyjną do celów prawnych. Czy to drogo kosztuje i czy to skomplikowana procedura w jej sporządzeniu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 16.02.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Ubiegam się o zwrot pieniędzy za część działki zabranej pod drogę gminną. Złożony wniosek muszę uzupełnić o mapkę sytuacyjną do celów prawnych. Czy to drogo kosztuje i czy to skomplikowana procedura w jej sporządzeniu? Pozdrawiam W Łodzi cena takiej mapki wynosi 1000-1200zł(2 działki) i jeżeli nie ma problemów to wykonanie potrwa około 3 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 16.02.2006 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vector 19.02.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 A nie sądzisz że to jest bandytyzm, że zostałeś wywłaszczony i musisz ponieść dodatkowe koszty na mapę żeby uzyskać odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 20.02.2006 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 A nie sądzisz że to jest bandytyzm, że zostałeś wywłaszczony i musisz ponieść dodatkowe koszty na mapę żeby uzyskać odszkodowanie? Tu jako wykonawca takich map się z Tobą zgodzę, niestety wtedy( lata 70 i i poczatek 80)to się właśnie tak odbywało. W Łodzi nie musisz robić takiej mapki, zrobi ją urząd wypłacają cy odszkodowanie, ale koszt mapy potrąci z odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vector 20.02.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Wiesz Janaro jakoś przeczuwam, że chodzi o art. 73 ustawy z dnia 13 października 1998 r. Przepisy wprowadzające ustawy reformujące administrację publiczną.Japan czy mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaalicja 23.02.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ja też otrzymałam pismo ze starostwa o uzupełnienie dokumentów o mapkę sytuacyjną. Składając wniosek załączyłam 2 takie mapki (starą i aktualną) oraz wypisy z KW z których różnica w powierzchni gruntu wynikała czarno na białym. Ponadto na aktualnej mapce jest adnotacja geodety, że rozbieżność (700m2) wynika z poszerzenia pasa drogi gminnej. Urzędniczka jednak nie dała się przekonać i mam dostarczyć mapę fragmentu drogi (50 mb) przebiegającej przez mój grunt. I oczywiście mam zatrudnić geodetę żeby to wymierzył i ową mapkę sporządził. Nóż w kieszeni się otwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts