sylllwia 15.02.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Chciałabym postawić blaszany garaż (bez fundamentów). Czy wystarczy zgłoszenie w urzędzie czy trzeba pozwolenie i jakie wiążą się z tym orientacyjnie wydatki? A może nie wymaga to wizyty w urzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 17.02.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 A jakby tak zgłosić go jako budynek gospodarczy. Nie trzeba pozwolenie tylko zgloszenie i mozna budować do 25m2 powierzchni zabudowy. Zero kosztów i prawie zero formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylllwia 19.02.2006 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Z tym zgłoszeniem to wcale nie jest tak bez kosztów. Właśnie byłam pytać w moim starostwie (Rybnik) i powiedziano mi, że do złoszenia potrzebna jest mapka do celów projektowych, pokazująca usytuowanie obiektu (koszt. ok. 420 zł lub więcej jeśli coś się w terenie zmieniło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 20.02.2006 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Z tym zgłoszeniem to wcale nie jest tak bez kosztów. Właśnie byłam pytać w moim starostwie (Rybnik) i powiedziano mi, że do złoszenia potrzebna jest mapka do celów projektowych, pokazująca usytuowanie obiektu (koszt. ok. 420 zł lub więcej jeśli coś się w terenie zmieniło). To powiem szczerze że chyba urzędnikom w głowach się poprzewracało, wystarczy mapa d/c lokalizacji. Niech podadzą przepis mówiący że przy zgłoszeniu jest potrzebna mapa d/c projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts