Alis31 08.01.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Mam ogromną prośbę,czy ktoś buduje ten dom,proszę o kontakt.[/code][/url]http://www.mgprojekt.com.pl/mnu_l_1.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 08.01.2006 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Proszę o kontakt osoby które budują lub mają zamiar budować mg Faworyt.Pracownia MG PROJEKT.http://www.mgprojekt.com.pl/mnu_l_1.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchacha 11.01.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Jest bardzo ładny nam też się podoba ale dopiero w13.01 podpisujemy akt not.pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 11.01.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Ja będę budować inny projekt z tej firmy - "Zgrabny III" - projekt jest właśnie w trakcie adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-Gdynia 26.01.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Mam ogromną prośbę,czy ktoś buduje ten dom,proszę o kontakt.[/code][/url] http://www.mgprojekt.com.pl/mnu_l_1.html# Witam Też będziemy budować ten domek. Wybraliśmy go po bardzo długich poszukiwaniach (obejrzeliśmy pewnie ok 1000) i ten jest idealny. Praktycznie nie chcemy nic zmieniać. Projekt będzie w odbiciu lustrzanym, zastanawialiśmy się jeszcze nad wersją z dwoma garażami ale po analizie ewentualnych kosztów stwierdziliśmy, że musimy mierzyć siły na zamiary i został z jednym garażem. Projekt zamówiliśmy i odbierzemy go osobiście 3 lutego w Warszawie. Jesteśmy teraz na "etapie papierkowym", jeśli wszystko pójdzie dobrze to planujemy rozpocząć latem. Chętnie wymienimy się wszelkimi doświadczeniami w miare postępów prac. Kontakt do mnie [email protected] telefon podam na maila Pozdrawiam Piotr Dołębski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 26.01.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Cieszę się że ktoś w końcu się znalazł kto będzie budował ten dom.Ja również obejrzałam 1000 projektów ale ten jest idealny,nic w nim nie będziemy zmieniać.Zastanawiam się tylko z mężem czy nie zrobić w nim dachu 2-spadowego aby obniżyć koszty.A masz już może wstępny koszt budowy?Stronę mg-projekt ma cały czas w aktualizacji i nie mogę tego sprawdzić a biuro przysłało mi jedynie płytę lecz nie ma tam Faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-Gdynia 26.01.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Mam trochę materiałow od firmy MG projekt w tym również "ślepy kosztorys". Materiały wg niego to 197 tys. PLN, ale nie wiem na ile to jest aktualne. Mogę wszystko wysłać na maila tylko prześlij namiary. Ponadto już rozmawiałem z kilkoma ekipami i mam jedną z polecenia która wstępnie określiła, że wykona stan surowy zamknięty (ale bez okien i drzwi), czyli fundamenty, ściany (porotherm), stropy, kominy, schody, dach pokryty dachówką cementową za 120 tys. Nic mnie nie interesuje oni załatwiają materiały, transport itp. Więc jak sądzę to jest bardzo dobra propozycja. Drugą w miare podobną oczywiście ten sam standard mam za 137 tys. Przy tej drugiej wersji to nawet bardziej profesjonalnie podeszli do tematu bo zrobili mi kosztorys z wyszczególnionymi etapami, pierwsza oferta natomiast to właściciel firmy po obejrzeniu projektu po tygodniu przez telefon powiedzał tylko "to będzie tak kosztowało ze 120 tys" . Pozdrawiam Piotr Dołębski (oczywiście z całą rodzinką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 16.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Cz ktoś z Was kupił, wybudował, ma zamiar budować dom wg projektu Faworyt z pracowni Mg Projekt??? Będę wdzięczna za każdy odzew... [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-Gdynia 01.03.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Cz ktoś z Was kupił, wybudował, ma zamiar budować dom wg projektu Faworyt z pracowni Mg Projekt??? Będę wdzięczna za każdy odzew... [/b] Witam Bardzo się cieszę, że jest kolejna osoba zainteresowana tym samym projektem co my . Tak kupiliśmy ten projekt i obecnie załatwiamy cała "papierologię". Aktualnie daliśmy projekt do adaptacji kolejny krok to juz mam nadzieję tylko pozwolenie. Pierwotnie zamierzealiśmy ruszyć z budową w tym roku, ale jeszcze do końca nie podjęliśmy decyzji czy budowa ruszy w 2006 czy na wiosne 2007. Dom powstanie w Gdyni. W razie pytań uwag i wymiany doświadczeń zapraszam na maila: [email protected] Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-Gdynia 01.03.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Cz ktoś z Was kupił, wybudował, ma zamiar budować dom wg projektu Faworyt z pracowni Mg Projekt??? Będę wdzięczna za każdy odzew... [/b] A jeszcze dodatkowo jest jeszcze ktoś zainteresowany tym projektem zobacz na: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61832&highlight=faworyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 06.03.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam serdecznie, a już myślałam, że Faworyt się nikomu nie podoba ). Wspólnie z mężem także obejrzeliśmy mnostwo projektów i trafilismy w końcu na ten. Wszystko nam w nim pasuje i także nie planujemy nic zmieniać. Widzieliśmy wersję o 1m węższą i zastanawiamy się jeszcze, chociaż jednak ładniej wygląda Faworyt Classic, czyli ten wyjściowy (z zewnątrz może nie rzuca się to w oczy, ale wewnątrz troche traci). Dom powstanie pod Poznaniem, planujemy ruszyć w tym roku, narazie jesteśmy na etapie papierów. Chętnie bedziemy się wymieniać informacjami z budowy )) Pozdrawiam, dzięki za info, Monika [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 08.03.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Faworyt jest super! Też chcemy go budować, tylko mam obawy co do tego, czy aby nie jest zbyt duży, gdyż jego pow.użytk. 158,36 m.kw.(niby średni, w sam raz) to tak naprawdę 213 m.kw. powierzchni netto. Czy w zwiazku z tym będzie to dom ciepły i ekonomiczny zarazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 08.03.2006 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 No pozwolenie na budowę już mamy,jak tylko się ociepli ruszamy z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 09.03.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 No pozwolenie na budowę już mamy,jak tylko się ociepli ruszamy z budową. cześć Alis, my też będziemy budować ten domek, mogę wiedzieć jak długo czekaliście na projekt i gdzie powstanie Wasz domk? Pozdrawiam MOnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 09.03.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 masz rację, ta powierzchnia użytkowa 158 m.kw. to powierzchnia bez wszystkich pomieszczeń gospodarczych. My chyba nie będziemy wykańczać pomieszczenia nad garażem, po prostu je zamkniemy, ale z możliwością zagospodarowania w przyszłości. Rzeczywista pow. użytkowa wtedy wyniesie ok. 185 m.kw., pow. podłóg ok 200 m. kw. Może rzeczywiście trochę dużo, ale jak pomyślę, popatrzę na rzuty, to mniejszego sobie nie wyobrażam Dlatego dom musi byż zbudowany z dobrych materiałów i dobrze ocieplony, zastanawiam się także nad wymiennikiem ciepła, ale nie wiem czy się to opłaca...taka inwestycja...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 09.03.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Cześć.Ja podobnie jak Ty uważam, że powierzchnie pomieszczeń w tym domu są idealne i nie mogłabym z czegoś zrezygnować lub pomniejszyć. Mam nadzieję, że jak będzie gotowa strona pracowni (a to już niebawem, bo widzę ,że codziennie jakieś nowe projekty są do obejrzenia) to będzie większe zainteresowanie Faworytem. Może przeczytamy opinie bardziej doświadczonych forumowiczów,bo my to chyba obie nowicjuszki,prawda? Pozdrawiam. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 09.03.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Aniu, czy już kupiliście projekt, czy dopiero się przymierzacie??? PozdrawiamMOnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 09.03.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Dopiero się przymierzamy,ale to bedzie już chyba ten,bo projekty oglądamy już od 3 lat,wiec było tego tysiące. Planujemy zacząć w tym roku (o ile znajdziemy ładną działkę),a najpóźniej w przyszłym roku na wiosnę. A jak u Was to wygląda i gdzie miałby powstać dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 09.03.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Przepraszam, właśnie doczytałam poprzednie posty i już wiem, w tym roku pod Poznaniem.To nie daleko, mamy tam rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 09.03.2006 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Będziemy budować pod Wrocławiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts