Kasia_i_Marcin 30.08.2010 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Hej Troszke mnie nie było. Ale w połowie września zaczynam robić hydraulikę (narazie tylko rurki pod wylweki ale wycenę mam na wszystko). Może mógłby ktoś napisać jaki poniósł koszt przy hydraulice pełnej, a ile kosztowały wylewki? Mam również zamiar (ponieważ kanalizacja na osiedlu powinna być już od pięciu lat i nadal nikt nie wie kiedy będzie) wykonać oczyszaczlnie ścieków zamiast standartowego szamba. Mam pytanko czy ktoś ma moze przy domu i czy się sprawdza? Oto kilka fotek naszego Faworyta. Pozdrawiamhttp://kasiamarcin.fotosik.pl/albumy/781995.html Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez Kasia_i_Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonasMOK 30.08.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Kasiu i Marcinie jak popatrzyłam się na zdjęcia to czegoś mi brakowało a przy ostatnim zdjęciu uświadomiłam sobie, że samochodziki będą stały oddzielnie:) Ja też mam dom tak podniesiony baliśmy się ostatniej powodzi i stwierdziliśmy, że zrównamy z sąsiadem bo jak coś będzie się działo to razem łopaty w ręce i będziemy bronić naszych posesji. Człowiek gdyba z tą powodzią ale Wrocław jest w tej kwestii nieobliczalny ani w 97 ani w tym roku nie było u nas wody ale .... Oglądając Wasze zdjęcia chyba zgapię ten tarasik ciekawe rozwiązanie nie brałam tego pod uwagę a jest ciekawe i ta bujna roślinność pomiędzy schodzami /w przyszłości/ będzie super. A tak się zastanawiałam jak to zrobić. Bardzo intrygujące są te drzwi z boku domu muszę zobaczyć na projekt bez garażu. Dzikuję za zdjęcia i proszę o następne Jeżeli interesuje Was cena hydrauliki w całym domu + piec a ogrzewanie podłogowe w całym domu to coś około 45 tys. dom z jednym garażem eko-groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonasMOK 30.08.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 bym jeszcze zapomniała my nie mogliśmy mieć oczyszczalni ścieków bo są wysoko wody gruntowe i w warunkach mamy zapisane, że szambo ale zamknięte czy coś w tym stylu - zobaczcie w swoim chyba, że wiecie już że możecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszmazur 30.08.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Hej Troszke mnie nie było. Ale w połowie września zaczynam robić hydraulikę (narazie tylko rurki pod wylweki ale wycenę mam na wszystko). Może mógłby ktoś napisać jaki poniósł koszt przy hydraulice pełnej, a ile kosztowały wylewki? Mam również zamiar (ponieważ kanalizacja na osiedlu powinna być już od pięciu lat i nadal nikt nie wie kiedy będzie) wykonać oczyszaczlnie ścieków zamiast standartowego szamba. Mam pytanko czy ktoś ma moze przy domu i czy się sprawdza? Oto kilka fotek naszego Faworyta. Pozdrawiam http://kasiamarcin.fotosik.pl/albumy/781995.html Hydraulika robiona w lipiec/sierpień 2010: - materiały (piec, zasobnik., kominek z płaszczem wodnym, grzejniki itp. - materiały kupowane optymalnie - dobre ale nie z najwyższej półki) - 50 tys - robocizna - 12 tys Wylewki: 300 m *45 zł (robocizna + cały materiał, w tym styropian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki 5 30.08.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Kasiu! Pięknie prezentuje się wasz domek. Mam pytanko - jaką macie dachówkę (firma i kolor)i jeśli możesz to zdradź ile was wynióśł cały dach (z orynnowaniem itd). Jeśli możesz to podaj proszę wymiary okna balkonowego łukowego tego nad salonem.Pozdrawiam i życzę postępów podczas wykańczania domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raaff 30.08.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Hej Troszke mnie nie było. Ale w połowie września zaczynam robić hydraulikę (narazie tylko rurki pod wylweki ale wycenę mam na wszystko). Może mógłby ktoś napisać jaki poniósł koszt przy hydraulice pełnej, a ile kosztowały wylewki? Mam również zamiar (ponieważ kanalizacja na osiedlu powinna być już od pięciu lat i nadal nikt nie wie kiedy będzie) wykonać oczyszaczlnie ścieków zamiast standartowego szamba. Mam pytanko czy ktoś ma moze przy domu i czy się sprawdza? Oto kilka fotek naszego Faworyta. Pozdrawiam http://kasiamarcin.fotosik.pl/albumy/781995.html Hydraulika (materiał (położenie instalacji grzewczej (miedź), wyprowadzenie pod grzejniki, podłogowe, wyprowadzenie pod solary, 2 rozdzielnie itp. +robocizna) 17.000 zł. Wylewka (materiał (bez styropianu)+robocizna) 300m2*24 zł. Dziś dostałem ofertę solarów Biawar Hevelius (pełen zestaw z zbiornikiem, regulatorem i innymi elementami dla 4 osob. gospod. domowego) 9400 zł Czy ktoś może ma już lub zamierza kupić solary? Prosiłbym o pomocne informacje w tym zakresie (zwłaszcza ceny, no i jak to sprawdza się w praktyce w naszym klimacie....). Z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Marcin 01.09.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Kasiu! Pięknie prezentuje się wasz domek. Mam pytanko - jaką macie dachówkę (firma i kolor)i jeśli możesz to zdradź ile was wynióśł cały dach (z orynnowaniem itd). Jeśli możesz to podaj proszę wymiary okna balkonowego łukowego tego nad salonem. Pozdrawiam i życzę postępów podczas wykańczania domku. Dachówke mamy z firmy Winerberger - Koramic - kolor czerwona angoba, orynnowanie - PCV Marley. Co do ceny to moge Ci napisać na prv, z tym że dach nas wyszedł dosyć drogo ponieważ rózwnież musieliśmy pokryć osobny budynek (garaż), a poza tym dach kryty był w czasie zimy więc i cena wyższa. Jeśli nadal Interesuje Cię cena wyśllij wiadomość na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Marcin 01.09.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Szukamy inspiracji do wykończenia wnętrza naszego domu. Niestety idzie Nam to marnie. Bylibyśmy wdzięczni za każdą fotkę wnętrza, która pomogłaby nam umeblować fajnie domek. Prosimy o przesłanie fotek na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 04.09.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 hello ktos pytal o solary - zdaja egzamin dosc dobrze woda ciepla co prawda my mamy taka pompke ktora ja lekko schladza ale i tak nie mozna narzekac co do ceny ja nie pamietam wiem ze istniala - nie wiem czy jest dalej - mozliwosc dofinansowania i zwrotu czesci kosztow poniesionych na zakup solarow w przypadku ceny maksymalnej bylo to ok 3000zl kazda gmina rozpatruje takie podania raz w roku - ale nie wiem czy to dalej dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 04.09.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 aha iwonka - nie moge znalezc opakowan po panelach wiec nie podpowiem ci jaka tobyla firma - jakas z austrii.. na w tyle pamietam:)czy nadal mam ci podac nr do stolarza?jesli tak to podaj maila wysle sorry ze z takim opoznieniem odpisuje:)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warmianka 05.09.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam wszystkich obecnych Od trzech lat tu zaglądam i z miłą chęcią podzielę się informacjami na temat mojego Faworyta . Obecnie zostały wylane posadzki a było ich w sumie 290m , a robocizna 12zł + dodatkowe 2zł tam gdzie rozkładali Panowie styropian, Jeśli chodzi o tynki to wyszło nam 700 m bez ściany łączącej garaż z domem, bez sufitów w domu i garażu. Ps. Jak nauczę się załączać zdjęcia to coś pokaże - nasze zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonasMOK 11.09.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 cześć kochanie dzięki , że pamiętałaś podaję meila i zapodaj zdjęcia ze swojego ślicznego domku niech napatrzę się na podłogę i zresztą na wszystko [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UMUla 13.09.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam wszystkichOd dłuższego czasu wybieramy z mężem projekt naszego przyszłego domu i nie możemy się zdecydować. Faworyt wydaje nam się bardzo ciekawy. Czy moglibyśmy odwiedzić czyjąś budowę w okolicach Warszawy lub w niedalekiej odległości od niej? Będziemy bardzo wdzięczni mój adres e-mail to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warmianka 14.09.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam, Tak jak obiecałam załączam zdjęcia naszych zmian w wykuszniku (od środka jest duży i szeroki parapet) oraz zmiana polożenia sypialni i garderoby oraz wstawienie dużych okien. Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawweł 24.09.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 polecam wszystkim, pozwolilo mi to na zmiane okien na wieksze i tansze bo nie łukowe, zmienila sie nieco kontrukcja daszku bo dach pozostał taki sam, garaż i dom podnioslem o tyle samo, tutaj wrto zauwazyc ze kominy nalezy wtedy o ok. 35cm przesunac do srodka bo robi sie problem jak u mnie, tylko ze ja mam piec gazowy i moglem polaczyc dwa przewody kominowe w jeden a gazowy zamienic z wentylacyjnym, Co do solarów uważam że to przestarzałe ja bedę montował zbiornik wodny z pompą ciepła powietrzną - cena ok.7000, wygodniej a i tak trzeba kupic zbiornik 200-300l, podobno wydajnosc ta sama i mniej czuła na zachmurzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warmianka 26.09.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 polecam wszystkim, pozwolilo mi to na zmiane okien na wieksze i tansze bo nie łukowe, zmienila sie nieco kontrukcja daszku bo dach pozostał taki sam, garaż i dom podnioslem o tyle samo, tutaj wrto zauwazyc ze kominy nalezy wtedy o ok. 35cm przesunac do srodka bo robi sie problem jak u mnie, tylko ze ja mam piec gazowy i moglem polaczyc dwa przewody kominowe w jeden a gazowy zamienic z wentylacyjnym, Co do solarów uważam że to przestarzałe ja bedę montował zbiornik wodny z pompą ciepła powietrzną - cena ok.7000, wygodniej a i tak trzeba kupic zbiornik 200-300l, podobno wydajnosc ta sama i mniej czuła na zachmurzenie My też razem z mężem doszliśmy do wniosku ze solary są zbyt mało połacalne (zbyt krótki sezon) i zdecydowaliśmy dię na pompę ciepła powietrzną Viessmana 0-160, mającą zbiornik 200 l, a wode podgrzewa przez cały rok, bez względu czy jest słońce czy nie. koszt pompy razem z piecem jednofunkcyjnym z zamkniętą komorą spalania to ok. 14000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenia-z 27.09.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam wszystkich Od dłuższego czasu wybieramy z mężem projekt naszego przyszłego domu i nie możemy się zdecydować. Faworyt wydaje nam się bardzo ciekawy. Czy moglibyśmy odwiedzić czyjąś budowę w okolicach Warszawy lub w niedalekiej odległości od niej? Będziemy bardzo wdzięczni mój adres e-mail to [email protected] hej, my mieszkamy niedaleko, tylko zależy z której strony ale narazie możemy Cię oprowadzić po parterze jeszcze na chwilę przed wylaniem stropu, jak dobrze pójdzie to za miesiąc już stan surowy otwarty z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenia-z 28.09.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 polecam wszystkim, pozwolilo mi to na zmiane okien na wieksze i tansze bo nie łukowe, zmienila sie nieco kontrukcja daszku bo dach pozostał taki sam, garaż i dom podnioslem o tyle samo, tutaj wrto zauwazyc ze kominy nalezy wtedy o ok. 35cm przesunac do srodka bo robi sie problem jak u mnie, tylko ze ja mam piec gazowy i moglem polaczyc dwa przewody kominowe w jeden a gazowy zamienic z wentylacyjnym, Co do solarów uważam że to przestarzałe ja bedę montował zbiornik wodny z pompą ciepła powietrzną - cena ok.7000, wygodniej a i tak trzeba kupic zbiornik 200-300l, podobno wydajnosc ta sama i mniej czuła na zachmurzenie skąd Ty masz taką niską cenę pompy???a czy taką pompę można też podłączyć do pieca na ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warmianka 28.09.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam czy może ktoś pamięta ile wychodzi wełny mineralnej do ocieplenia dachu w faworycie o standardowym rozmiarze i podwójnym garażem? Planuje dać 15 cm między krokwie i 10 cm na drugą warstwę.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawweł 29.09.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) skąd Ty masz taką niską cenę pompy???a czy taką pompę można też podłączyć do pieca na ekogroszek? Podobna cene znajdziesz na allegro, ja kupilem piec viessmana vitodens 300 i te pompe Vitocal 160-A, ceny byly nieco nizsze bo trafilem na promocje, no i zaleza od sklepu Ponadto wszedłem w rekuperator ok.14tyś + gruntowy wymiennik ciepła do tego 12tys + robocizna 7tys tu podkreslam ze typowe pompy do ogrzewania domu to koszt ok. 50-70tys i przy dostepnym gazie ziemnym nigdy sie nie zwrócą Edytowane 29 Września 2010 przez Pawweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts