Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Wychodzi na to, że będziemy mieli tych samych projektantów. Chcemy wprowadzić trochę zmian , myślimy o likwidacji wykuszu i podcienia. Ciągle czekamy na mapki z UM w Rybniku -już prawie 2 miesiace.

Nam na szczęście udało się załatwić papierologię bardzo szybko (jako powiatowi rybnickiemu), ale słyszeliśmy, że w UM trzeba na wszystko bardzo długo czekać. Życzymy wytrwałości w czekaniu :)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj. my zamontowaismy Austroflamm http://www.austroflamm.eu/kominkowe/ ,model Wkłady kominkowe SCALA EXCLUSIVE 75. daje duzo ciepła a moze nawet za duzo. z monazem 7700zł.

Bardzo fajne kominki i cena całkiem już rozsądna Pytanie tylko na ile kW macie policzony kominek i czy ogrzewacie nim cały dom i wystarcza w zimie ( czy to kominek z płaszczem wodnym) czy tylko sam salon z jadalnia ?

Mam prośbe do Jole o zdjęcia elewacji od strony gdzie był wykusz i jak to wydląda w środku.Jakie wymiary ma Wasza działka? Dziękuje.

Witam.

Działka szer. 24,80 m . Zdjęcia wstawię za dwa dni. Jutro prace rozpoczyna elektryk, wstępnie robociznę + materiały wyliczył ok. 12 tys. W czwartek rozpoczyna także hydraulik, robociznę + materiały ( wszędzie podłogówka na razie bez pieca) wyliczył ok. 29 tys., to "około" mnie zawsze przeraża bo najczęściej wychodzi więcej.

Pozdrawiam:)

Witamy wszystkich FAWORYTOWCÓW!!!

My swój domek postawiliśmy w województwie łódzkim - po dużych zmianach orginalnego FAWORYTA II z dwustanowiskowym garażem. Stan na dzień dzisiejszy surowy otwarty z dachem odeskowanym i opapowanym - czeka na ceramikę , którą teraz zamawiamy. I teraz do was pytanko odnośnie wyboru kolorów i jakości ceramiki czy tez blachodachówki. Podajcie swoje wybory - foto mile widziane na prv :) Pozdrawiamy Aga i Robert

Witam po długiej nieobecności.

My właśnie skończyliśmy nasz dach trochę to trwało ale najważniejsze że już nie pada nam do środka.

Pokryliśmy dach dachówką karpiówką ceramiczną w kolorze miedziana angoba w łuskę.

Teraz może poszaleć elektryk ,mamy małe opóżnienia w pracach.Hydraulik miał wejść w styczniu ale będzie dopiero w marcu i tak z wszystkim.

Bardzo dziękuje za zdjęcia . Mam w planach podobne zmiany ale mąż koniecznie chce zostawić podcień. Stąd moje pytanie czy po Waszych zmianach zostało tam trochę miejsca pod dachem (ile m2)? Pozdrawiamy.

Jak widać niewiele, zresztą nie mamy tarasu bo w planach mamy za domem zbudować dużą drewnianą altanę. W domu gdzie obecnie mieszkamy mamy taras i wyjście na niego z salonu, i stojący na tarasie kominek przy paleniu grila daje dużo dymu który wpada prosto do domu. Nie zależało nam na podcieniu bo zabiera dużo światła, obecnie bez wykuszu jadalnianego też jest fajnie nawet lepiej bo zmieści się duży stół.:) Pozdrawiam

Edytowane przez Jole

formalnie na 15 kw, (tyle max. mogą mieć kominki w austrii) a w rzeczywistści znacznie więcej - jak dla mnie grzeje nawet za mocno. Najlepiej pogadać z osobą która nimi handluje. Nie chcieliśmy płaszcza wodnego.

pozdrawiam

Bardzo fajne kominki i cena całkiem już rozsądna Pytanie tylko na ile kW macie policzony kominek i czy ogrzewacie nim cały dom i wystarcza w zimie ( czy to kominek z płaszczem wodnym) czy tylko sam salon z jadalnia ?

Witam wszystkich dawno mnie tu nie było ale dach już jest i w tym tygodniu okna montuja jak się da. Dla zainteresowanych stan surowy zamkniety bez drzwi i bramy jeden garaż 245.000,00 zl

pozdrawiam i do dzieła wiosna już zaraz będzie huraaaaaa

Witam

Rzeczywiście jakoś dużo Was wyszło - u nas stan surowy z blachodachówką i oknami wyniósł 145 000 zł.

dzieki wielkie :) my zaczynamy w sierpniu w okolivach lublina :) ekipe juz mamy :) 50 000 za stan surowy z dachem

zdecydowalismy sie na 3 okna dachowe i dachowke i bedziemy budowac z pustakow 24cm a potem 15 styropian

MAMY NADZIEJE WYROBIC SIE W 200 000 Z DACHEM I OKNAMI DACHOWYMI BRAMA GARAZOWA :) I ZTEGO CO PISZECIE TO SIE RACZEJ UDA HURA

formalnie na 15 kw, (tyle max. mogą mieć kominki w austrii) a w rzeczywistści znacznie więcej - jak dla mnie grzeje nawet za mocno. Najlepiej pogadać z osobą która nimi handluje. Nie chcieliśmy płaszcza wodnego.

pozdrawiam

Warmianka Dzięki bardzo

to dla mnie ważne bo ciągle mam wątpliwości czy kominkiem ogrzeję tak dużą otwartą przestrzeń.

My też nie chcemy kominka z płaszczem a każdy producent kominków mówi że jego jest najlepszy, najbardziej ekonomiczny i w ogóle naj naj... dlatego wole też zdać się na opinię osób które już mieszkają w Faworycie :)