monikarafal 14.07.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Hmmm... jest tak, jak w projekcie- z domu do garażu jest jeden stopień, ale garaż i kotłownia są na jednym poziomie. Drzwi od kotłowni mają wysokość 205cm, a brama garażowa 215. U nas jeszcze nie ma ani drzwi, ani bramy, ale nie ma też nas na miejscu, także nie wiem dokładnie... Owy pan stwierdził, że podczas otwierania drzwi, w pewnym momencie napotkają one na swojej drodze prowadnicę. bugmarJeśli nie byłby to problem, to czy mogłabym prosić o zdjęcie tego "miejsca styku"? Tak, żeby było widać tę prowadnicę i otwór na drzwi?? Baaardzo Cie proszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 15.07.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Hmmm... jest tak, jak w projekcie- z domu do garażu jest jeden stopień, ale garaż i kotłownia są na jednym poziomie. Drzwi od kotłowni mają wysokość 205cm, a brama garażowa 215. U nas jeszcze nie ma ani drzwi, ani bramy, ale nie ma też nas na miejscu, także nie wiem dokładnie... Owy pan stwierdził, że podczas otwierania drzwi, w pewnym momencie napotkają one na swojej drodze prowadnicę. bugmarJeśli nie byłby to problem, to czy mogłabym prosić o zdjęcie tego "miejsca styku"? Tak, żeby było widać tę prowadnicę i otwór na drzwi?? Baaardzo Cie proszę!! Ok postaram się dziś zrobić zdjęcie i zamieścić wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 15.07.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Hmmm... jest tak, jak w projekcie- z domu do garażu jest jeden stopień, ale garaż i kotłownia są na jednym poziomie. Drzwi od kotłowni mają wysokość 205cm, a brama garażowa 215. U nas jeszcze nie ma ani drzwi, ani bramy, ale nie ma też nas na miejscu, także nie wiem dokładnie... Owy pan stwierdził, że podczas otwierania drzwi, w pewnym momencie napotkają one na swojej drodze prowadnicę. bugmarJeśli nie byłby to problem, to czy mogłabym prosić o zdjęcie tego "miejsca styku"? Tak, żeby było widać tę prowadnicę i otwór na drzwi?? Baaardzo Cie proszę!! Sorrki ale rzeczywiście będzie problem z tymi drzwiami, dopiero dziś to sprawdziłam. Drzwi musiałyby być ok. 5-7cm obniżone. U nas będa jednak otwierane do kotłowni, na stronę okna.Nawet włączniki światła mam tak umiejscowione. Ale wydaje mi się że to jest nawet lepsze rozwiązanie, bo drzwi otwierane na garaż, to ciągłe obijanie samochodów zwłaszcza przez dzieciaki! Tak to wygląda https://picasaweb.google.com/lh/photo/RtiqHrTTnRv8RRdIYxWBVw?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotwoj 15.07.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam, pisze zza granicy i mam pytanie, czy ktos wybudowal ten dom metoda domow gotowych z firma Polski Dom 2000. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 15.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Dzięki za info, podpowiem moim majstrom. I pytanko, jak monotowałes, bądź będziesz montował barierkę? od czoła balkonu, czy do podłogi balkonu? Boję sie przerwania izolacji montując ją w podłodze, a montując od czoła chyba bedzie to dziwnie wyglądało? Barierki jeszcze nie montowałem, ale planuje przewiercić otwory w podłodze balkonu. O 10 cm więcej został zalany strop od ściany więc powinienem bezinwazyjnie to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarafal 15.07.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 bugmar dziękuję za odpowiedź i zdjęcie!! Odnośnie jeszcze drzwi otwieranych do wewnątrz kotłowni- to czy nie jest to wbrew warunkom przeciwpożarowym?? Nie ma żadnych przeciwwskazań odnośnie kierunku otwierania drzwi?? Nie znam się, ale "gdzieś coś takiego kiedyś" słyszałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonasMOK 19.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 cześć witam wszystkich dawno mnie tu nie było Budujemy dom pod Wrocławiem jesteśmy na etapie wykończeniówki. Właśnie ostatnio był Pan i brał pomiary z drzwi. Faktycznie tak jest, że zgodnie z przepisami drzwi muszą otwierać się tak jak w łazience na zewnątrz. Mamy już bramę i drzwi muszą być poprostu trochę mniejsze ale jest to kwestia paru centymetrów - przy końcówce budowy jest tak, że ma się już trochę dosyć i wiele decyzji po prostu się podejmuje i leci się dalej. Czy ktoś zobaczy , że drzwi macie trochę mniejsze - wątpię. Odnośnie balkonu - my go nie mamy . Pokoje nad balkonem są przedłużone i jest tylko a raczej będzie barierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarafal 20.07.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ano właśnie... wiedziałam, że w którymś kościele dzwoni, tylko nie wiedziałam, w którym... dzięki! Zmniejszymy otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosna11 22.07.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Czy ktoś może pokazać zdjęcia umeblowanej kuchni? Szukam sprawdzonych rozwiązań co gdzie umieścić.Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margosia1 24.07.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam Rozpoczynamy budowę Faworyta II i mamy do Was prośbę ,jeżeli jest ktoś z okolic Wrocławia i mógł nam pokazać od środka. Proszę o kontakt na e-mail[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 31.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 cześć witam wszystkich dawno mnie tu nie było Budujemy dom pod Wrocławiem jesteśmy na etapie wykończeniówki. Właśnie ostatnio był Pan i brał pomiary z drzwi. Faktycznie tak jest, że zgodnie z przepisami drzwi muszą otwierać się tak jak w łazience na zewnątrz. Mamy już bramę i drzwi muszą być poprostu trochę mniejsze ale jest to kwestia paru centymetrów - przy końcówce budowy jest tak, że ma się już trochę dosyć i wiele decyzji po prostu się podejmuje i leci się dalej. Czy ktoś zobaczy , że drzwi macie trochę mniejsze - wątpię. Odnośnie balkonu - my go nie mamy . Pokoje nad balkonem są przedłużone i jest tylko a raczej będzie barierka. Faktycznie dobre rozwiązanie z tymi drzwiami. Dzięki za podpowiedź. Jak to macie przedłużone pokoje? A jeśli to nie problem, to możesz zamieścić zdjęcie jak to wygląda z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarafal 03.08.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ja też bym chętnie podglądnęła, jak to wygląda! Ale coś zamarło to forum faworyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 03.08.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 My juz kladziemy dachowke na Faworycie 2 .Byl lekki klopot ze zgraniem dachu,sa 2 katy-45 st i 38 st.Dali rade.Ida jak burza.Mam nadzieje,ze jakosc bedzie jak ich tempo:)Zamowilismy okna do domu.I powoli wchodza kabelki do domu.Za miesiac( mam nadzieje!) tynki i szlichta.I koniec na ten rok.Wsadzilabym zdjecia,ale nie umiem;) Jak ktos chcialby go obejrzec to wysle na priva.Pozdrawiam wszystkich Faworytowiczow:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 04.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 My juz kladziemy dachowke na Faworycie 2 .Byl lekki klopot ze zgraniem dachu,sa 2 katy-45 st i 38 st.Dali rade.Ida jak burza.Mam nadzieje,ze jakosc bedzie jak ich tempo:)Zamowilismy okna do domu.I powoli wchodza kabelki do domu.Za miesiac( mam nadzieje!) tynki i szlichta.I koniec na ten rok.Wsadzilabym zdjecia,ale nie umiem;) Jak ktos chcialby go obejrzec to wysle na priva.Pozdrawiam wszystkich Faworytowiczow:))) Nie chcę marwić, ale u mnie też szli jak burza, a teraz poprawki będą robione ale przez inną ekipę Tych nie chcę oglądać Coć nie tak z lukarnami jest woda ścieka po papie i moczy płyty kg z których jest zrobiona podbitka Mam nadzieję że trafiła Ci się lepsza ekipa niż moja Jeśli chcesz umieścić zdjęcia to musisz mieć konto np. na google, picasa A u mnie dom tak się prezentuje: https://lh4.googleusercontent.com/-bQxFJ5nU9WU/Ti2eVXwdJKI/AAAAAAAAADs/2YNH6ziIrWA/s640/P1050263.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 04.08.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 My juz kladziemy dachowke na Faworycie 2 .Byl lekki klopot ze zgraniem dachu,sa 2 katy-45 st i 38 st.Dali rade.Ida jak burza.Mam nadzieje,ze jakosc bedzie jak ich tempo:)Zamowilismy okna do domu.I powoli wchodza kabelki do domu.Za miesiac( mam nadzieje!) tynki i szlichta.I koniec na ten rok.Wsadzilabym zdjecia,ale nie umiem;) Jak ktos chcialby go obejrzec to wysle na priva.Pozdrawiam wszystkich Faworytowiczow:))) Możesz przesłac zdjęcia na priv [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 04.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 No,wasz domek to juz widac,ze domek:)U nas dach bedzie za ok 1,5-2 tygodnie.Elewacja w nastepnym roku.Okna za 2 miesiace+drzwi garazowe.Jak skoncza dach to wysle kilka fotek.Aha,i mam nadzieje,ze dach bedzie dobrze zrobiony.Juz nie mam sily do poprawek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarafal 05.08.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 U mnie ekipa dekarzy była z prawdziwego zdarzenia! Jestem bardzo z nich zadowolona... jednak murarze to totalna porażka :/ Nie umieli czytać z projektu, ściankę kolankową nad garażem zrobili na jeden pustak + wieniec... Murowali, jak im pasowało... Trzeba patrzeć wszystkim na ręce!! bugmar Fajnie prezentuje się Twój Faworycik!!! U nas też czarny dach, jednak cała stolarka będzie biała, także efekt będzie trochę inny... Nad takim rozwiązaniem, jak u Ciebie też się zastanawiałam, bo bardzo mi się podoba, jednak bałam się że się nie wybiję z ciemnego koloru (czarny dach, brązowa stolarka), ale widzę że super Ci to wyszło! Zdjęć również nie umiem wklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarafal 05.08.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Odnośnie jeszcze stolarki okiennej, to cena za 4 okna łukowe na poddaszu, to bagatela taka sama kwota, jak za 11 okien z parteru... Trochę mnie to powaliło, ale zmienienie ich na okna standardowe- kwadratowe, jak dla mnie nie wchodzi w grę, a wręcz uważam to za profanację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2 05.08.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 CZESC BARDZO FAJNIE WYGLADA TEN FAWORYTMY SIE ZASTANAWIAMY NAD TYM PROJEKTEM BARDZO CHCIELIBYSMY ZOBACZYC GO NA ZYWO JESTESMY NA POGRANICZU SWIETOKRZYSKIEGO I MALOPOLSKIEGO PROSZE O KONTAKT [email protected] BYLIBYSMY WDZIECZNI JAK BY KTOS ZAPROSIL DO OBEJRZENIA WNETRZA TEGO DOMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 05.08.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Odnośnie jeszcze stolarki okiennej, to cena za 4 okna łukowe na poddaszu, to bagatela taka sama kwota, jak za 11 okien z parteru... Trochę mnie to powaliło, ale zmienienie ich na okna standardowe- kwadratowe, jak dla mnie nie wchodzi w grę, a wręcz uważam to za profanację Ten domek nie należy do najtańszych, ale uważam że całym jego urokiem są właśnie te okna. I niestety trzeba płacic i płakać. Dachówkę mamy ciemny brąz, ale różnie kolor wychodzi w zależności od pogody. Jeśli wreszcie uporają się z elewacją to zmieszczę więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts