bugmar 25.01.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Bugmar jak postepy na budowie? Jestem ciekawa jak tam wam idzie...Poddasze skonczone?Macie jakies fotki skonczonego poddasza? Poddasze ukończone zostało przed świętami. Następny etap to gładzie. Czekam na ekipę i na cudowne rozmnożenie "świnki skarbonki":rolleyes: A jak u Ciebie prace? na jakim etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 25.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Próba generalna przedstawienia mojego Faworyta Zadaszony taras, to coś czego żałuję że nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 26.01.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 U nas przestój.Narazie zbieram kosztorysy.))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina88 28.01.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 to i ja się pochwalę Naszym fawortem - wersja pomniejszona o 50 cm z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frodoo 06.02.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam, Czy oprócz Nas podjął się Ktoś budowy Faworyta III (bliźniak)?Proszę o kontakt w celu wymiany uwag i doświadczeń[email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frodoo 06.02.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam, Mam pytanie o szerokość schodów, bo na zamieszczonych zdjęciach wydaja się być trochę wąskie.To złudzenie czy faktycznie są takie wąskie?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Krzyś 13.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam, Mam pytanie o szerokość schodów, bo na zamieszczonych zdjęciach wydaja się być trochę wąskie. To złudzenie czy faktycznie są takie wąskie? Pozdrawiam! Witamy , schody mają 90 cm szerokości więc myśle , że wystarczające . Standardowo między 90cm a 100cm powinny zdać egzamin , my jeszcze się nie wprowadzamy z meblami , lecz w dzisiejszych czasach wszystko produkują w wygodnych paczkach więc powinno być ok . Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Marzec 13.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Czy ktoś mógłby podać zapotrzebowanie na ciepło na 1 m2 lub 1 m3 w Faworycie II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 13.02.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witamy , schody mają 90 cm szerokości więc myśle , że wystarczające . Standardowo między 90cm a 100cm powinny zdać egzamin , my jeszcze się nie wprowadzamy z meblami , lecz w dzisiejszych czasach wszystko produkują w wygodnych paczkach więc powinno być ok . Pozdrawiamy. U nas schody też maja 90cm, i nie są adekwatne do rozmiaru domu! Przy takim sporym domku, schody są za wąskie i źle to wygląda. Nie są może niewygodne, ale hool dużo traci na wyglądzie właśnie przez schody! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Krzyś 04.03.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Mam pytanie do "faworytowiczów po wykończeniówce" , jak radziliście sobie ze słupami w ściankach na poddaszu ? Czy stosowaliście siatkę rapitza i na to tynk , czy może obróbkę płytami karton gips ? Zdania są podzielone wśród fachowców a przecież najlepszą opinią jest użytkowanie (albo pęka albo nie) bo słupy będą pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 12.03.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Mam pytanie do "faworytowiczów po wykończeniówce" , jak radziliście sobie ze słupami w ściankach na poddaszu ? Czy stosowaliście siatkę rapitza i na to tynk , czy może obróbkę płytami karton gips ? Zdania są podzielone wśród fachowców a przecież najlepszą opinią jest użytkowanie (albo pęka albo nie) bo słupy będą pracować. Słupy będą pracowac i nie ma na to rady. Dlatego u mnie k-g. Jeden słup został zatynkowany na korytarzu, tynk położony latem, a już w listopadzie wyszły pęknięcia. Po fakcie dowiedziałam sie od jednego fachowca, że tych słupów można było uniknąć. Ale to musiałoby nastąpić na etapie stawiana ścianek działowych na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsidom 13.03.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 W moim faworycie całość konstrukcji dachu, zamiast na słupach wspiera się na ściankach działowych o grubości o ile dobrze pamiętam 18 cm. Oczywiście odpowiednio zostało zmodyfikowane zbrojenie stropu. Mieszkamy prawie 3 lata - zero pęknięć. Jeśli są słupy, to jedynym wg mnie rozwiązaniem to obudowanie płytami k-g, albo taka obróbka siatkami, aby siatka nie stykała się bezpośrednio ze słupami. Inaczej, różne materiały, różna rozszerzalność - będą pęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 14.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 W moim faworycie całość konstrukcji dachu, zamiast na słupach wspiera się na ściankach działowych o grubości o ile dobrze pamiętam 18 cm. Oczywiście odpowiednio zostało zmodyfikowane zbrojenie stropu. Mieszkamy prawie 3 lata - zero pęknięć. .. No właśnie o tym pisałam...więc to jest wykonalne? Szkoda, u mnie już po fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosna11 15.03.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 U nas na słupach jest siatka i tynk gipsowy. Pewnie pęknie. Mam pytanie do tych co już mają gotową elewacje zew ,ile Wam wyszło metrów (projekt z garażem dwustanowiskowym) i jaka była cena za metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Krzyś 15.03.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 U nas na słupach jest siatka i tynk gipsowy. Pewnie pęknie. Mam pytanie do tych co już mają gotową elewacje zew ,ile Wam wyszło metrów (projekt z garażem dwustanowiskowym) i jaka była cena za metr? Jeśli chodzi o elewacje zewn. to u nas wyliczyli 294 m ze słupami i sufitem w podcieni przy tarasie kasowali 40 zł /m styropian i siatka bez tynku . A ile wyszło u was tynków wewn. też z podwójnym garażem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosna11 16.03.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Tynków wew wyszło 734 m2.Czy te 40zł było z robocizną i materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Krzyś 16.03.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Tynków wew wyszło 734 m2.Czy te 40zł było z robocizną i materiałem? 40zł sama robocizna (przyklejenie styropianu , zatopienie siatki i dwukrotne zaciągnięcie masy , obróbka okien w tym łukowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 18.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ma ktos jakies zdjecia kuchni z Faworyta 2 ? Zastanawiam sie jak rozplanowac meble itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Grzes 22.03.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Moja kuchnia Faworyt wersja B ,bez garażu powiększone drzwi od strony jadalni.[ATTACH=CONFIG]107394[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]107396[/ATTACH]Stoję w nich robiąc zdjęcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 15.04.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Dzieki.Chodzilo mi o juz postawione meble w kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts