Kasia_Grzes 20.02.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 kruszyneczka777.U nas są sufity na całym dole tynkowane i pociągnięte póżniej gładzią , mamy podwieszane sufity w dwóch miejscach ze względu na halogenowe oświetlenie.Nasi znajomi mają też duży salon z jadalnią i fachowcy doradzili im regipsy, a po 8 miesiącach wszystkie łączenia i krawędzie popękały.Nowe domy szybko się buduje ale pracują dobre koło 10 lat i nie ma możliwości ,żeby coś gdzieś nie popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mviolsh 10.05.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Witam, Proszę o opinie:Planuję zlecić budowę od A do Z Faworyta 2Jedna firma się zglosiła a konkretnie http://marpat.pl/kontakt.htmZna ktoś? Jakieś opinie?? Na forum ich nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 11.06.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Czy ktoś mógłby się podzielić info na temat elewacji? Jaki tynk?Kolor?Może jakies zdjecie?Pozdrawiam Faworytki i Faworytow:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia85 22.12.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam wszystkich!Potrzebuje jakiegoś pomysłu na ścianę w przedpokoju, czy macie może na niej jakieś zdjęcia, tapety, półki, kamień itp.Chodzi mi o tą długą ścianę naprzeciw drzwi wejściowych. Podzielcie się swoimi pomysłami. Może ma ktoś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Grzes 18.01.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Asia85 witam Ja mam tynk strukturalny w kolorze kości słoniowej pomalowany brokatem i planuję właśnie całą ścianę zawiesić zdjęciami całej mojej rodziny Mam ciemne drzwi i takie same chcę kupić ramki do zdjęć, a na podłodze stoi już beniaminek i ta zieleń w tym wszystkim niesamowicie współgra. Niestety na zdjęciach nie widać za wiele ,dlatego nawet nie wklejam. Albo wejdż w google na zdjęcia przedpokoi ,może tam znajdziesz jakieś inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiGrzegorz 04.05.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 ooo Witaj Dorotko, a my pod Białymstkiem sie budujemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiGrzegorz 05.05.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam serdecznie Małgorzata i Krzyszt Mieszkamy od listopada 2012r. no i my właśnie zrobiliśmy balkon i jesteśmy bardzo zadowoleni.Oprócz tego na klatce schodowej zamontowaliśmy okno ( 60/ 140 )zrobiło się o niebo jaśniej.Mamy dom podpiwniczony w całości , znajduje się tam kotłownia,pralnia z suszarnią,dwa małe pomieszczenia ,w jednym stoi zamrażalka i półki ze spożywką.w drugiej przybory do ogrodu. w największej części mamy w planie ( może w tym roku ) zrobić siłownię. Na parterze zrobiliśmy łazienkę i obok w-c.Postaram się zaraz wkleić zdjęcia Kasiu i Krzysztofie czy łazienkę macię taks samą metrowo jak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Supergęś 20.10.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Halo,halo...Dawno tu nie zaglądałam...i chyba forum wymarło śmiercią naturalną.....bum minął na Faworyta!-Szkoda.Nam budowa strasznie długo się ciągnie.......dopiero szpachlarze weszli i zauważyłam problem-może ktoś z Was mi pomoże jak go rozwiązać....???Chodzi mi o karnisze w górnych sypialniach....jak u siebie rozwiązaliście ten 'problem'---nie wyobrażam sobie pokoiku bez firaneczek i zasłonki! Pozdrawiam i do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolanoreki 13.12.2015 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów. Z Żonką pod koniec sierpnia dołączyliśmy do sympatyków Faworyta 2 w wersji lustrzanej. Zakupiliśmy dom w stanie surowym otwartym. [ATTACH=CONFIG]340589[/ATTACH] Jak dotąd udało nam się wykonać: 1) ocieplenie elewacji - 20cm styropian grafitowy Termoorganiki - Termonium Plus Fasada 2) elektryka 3) okna 4) Dachówka cementowa Euronit 5) Tynki wewnętrzne Wprowadzone zmiany: Przenieśliśmy kotłownię do pomieszczenia gospodarczego za garażem + wybudowanie systemowego nowego komina. Poszerzone okna w kuchni i gabinecie do 1500x1500 Dodatkowe okno 600x1500 w łazience na parterze Usunięcie spiżarki kosztem szafy wnękowej w wiatrołapie Łazienka na parterze poszerzona o szafę wnękową w wiatrołapie - ściana przesunięta do środka, przez co mamy o wiele większą łazieneczkę z prysznicem Ściana kolanowa podwyższona o 2 cegły ok 50cm Przeróbka zadaszenia nad wejściem do podobnego z projektu - poprzedni wykonawcy nie potrafili sobie z tym tematem poradzić i wykonali taką "altanke" jak na fotce wyżej. W zeszłą środe wpadła do nas ekipa tynkarzy z Zakopanego:). Chłopaki przez tydzień zrobili wszystkie tynki wapienno-cementowe z końcowa warstwą gładzi z piasku kwarcowego. Jestem pełen podziwu za szybkość i jakość roboty. Wyszło ok 670m2 Ceny - 30zł/m2 z materiałem na gotowo. Czy to dobra cena????? Obecny wygląd: [ATTACH=CONFIG]340590[/ATTACH] Mam pytanie do Forumowiczów - mianowicie - jak wykonaliście ocieplenie stropu wystającego balkonu? Poprzedni wykonawca wylał na balkonie taki sam poziom stropu - czyli 25cm, a w projekcie jest 15cm stropu + później 10cm pianki poliuretanowej + 2 warstwy papy termozgrzewalnej + szlichta + płytki. Po rozmowie z autorem projektu dowiedziałem się, że sam styropian na balkon i pod sufitem w salonie pomiędzy ścianą, a belka tzw. podciągiem nie spełnia wymogów termicznych i trzeba zastosować tam płytę poliuretanową (od góry i od dołu). Czy należy teraz ściąć ten nadmiar betonu na balkonie o 10cm, aby później po ociepleniu balkonu mieć poziom z wnętrza domu????? Z góry dziękuję za pomoc w tej kwestii. Pozdrawiam Mariusz Edytowane 14 Grudnia 2015 przez kolanoreki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gramar8685 19.03.2016 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witam , my również budujemy faworyta!! na dzień dzisiejszy czekamy na dach który myślę że do lata będzie gotowy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts