Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

IwaP zapodaj jakies fotki sowjego faworyta bo widze jest fajnie wykonczony

------------------

Ale co konkretnie Cie interesuje, bo zdjec mam tysiace, lecz niektore publikuje tylko na zyczenie. Nie prowadze zadnego dziennika czy bloga.

Witam wszystkich inwestorów :lol:

bardzo chetnie ujrzałabym fotki sypialni na poddaszu, szukam inspiracji jak można je urządzić i czy są ustawne......Niedługo ostro ruszamy z budową i do wykańczania jeszcze sporo czasu ale milo będzie popatrzeć :D .

A czy ktoś wybrał wersję H Faworyta.

http://images45.fotosik.pl/214/a777932110640843med.jpg

My ja wybralismy tylko garaż też mamy dwustanowiskowy, i w pokojach u dzieciaków likwidujemy garderoby.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

IwaP zapodaj jakies fotki sowjego faworyta bo widze jest fajnie wykonczony

------------------

Ale co konkretnie Cie interesuje, bo zdjec mam tysiace, lecz niektore publikuje tylko na zyczenie. Nie prowadze zadnego dziennika czy bloga.

Witam wszystkich inwestorów :lol:

bardzo chetnie ujrzałabym fotki sypialni na poddaszu, szukam inspiracji jak można je urządzić i czy są ustawne......Niedługo ostro ruszamy z budową i do wykańczania jeszcze sporo czasu ale milo będzie popatrzeć :D .

A czy ktoś wybrał wersję H Faworyta.

http://images45.fotosik.pl/214/a777932110640843med.jpg

My ja wybralismy tylko garaż też mamy dwustanowiskowy, i w pokojach u dzieciaków likwidujemy garderoby.

----------------------------------------------------

ja mam Faworyt - wersja D (Faworyt II) http://www.mgprojekt.com.pl/domki/faworyt/d/index.php , ze zmianami.

A jakie zmiany wprowadziłaś?? Pamiętaj o fotkach o , ktorych pisalam :D Pozdrawiam.

------------

Juz gdzies pisalam na tym forum...

Zmian nie ma wiele. Czesc pomieszczenia nad garazem wykorzystalam na obszerna garderobe. Do garderoby wchodzi sie z sypialni znajdujacej sie vis a vis lazienki. Zlikwidowalam wejsce ze spocznika. Miedzy dwoma pokojami znajdujacymi sie na koncu korytarza, na gorze, zrobilam wspolna garderobe. Z niej wchodzi sie na dosc spory strych. Okna balkonowe sa z dwoch czesci do ziemi - wyzej zamiescilam zdjecie.

Na dole zrezygnowalam z 2. drzwi do kuchni, otwor pomiedzy kuchnia a pokojem jest duzo wieksza niz w projekcie. Okno wykuszu jest prawie do ziemi.

Kominek usadowolam z brzegu nie w rogu - tez chyba dodalam zdjecie na forum.

Instalacja wodna - gora i dol ogrzewane w podlodze, solary, kominek z plaszczem wodnym. Instalacja jest tak pomyslana, ze jak kominek ogrzewa wode w podlogowce i wylacza piec gazowy, to nadmiar ciepla wykorzystywany jest dla cieplej wody.

A jakie zmiany wprowadziłaś?? Pamiętaj o fotkach o , ktorych pisalam :D Pozdrawiam.

------------

Juz gdzies pisalam na tym forum...

Zmian nie ma wiele. Czesc pomieszczenia nad garazem wykorzystalam na obszerna garderobe. Do garderoby wchodzi sie z sypialni znajdujacej sie vis a vis lazienki. Zlikwidowalam wejsce ze spocznika. Miedzy dwoma pokojami znajdujacymi sie na koncu korytarza, na gorze, zrobilam wspolna garderobe. Z niej wchodzi sie na dosc spory strych. Okna balkonowe sa z dwoch czesci do ziemi - wyzej zamiescilam zdjecie.

Na dole zrezygnowalam z 2. drzwi do kuchni, otwor pomiedzy kuchnia a pokojem jest duzo wieksza niz w projekcie. Okno wykuszu jest prawie do ziemi.

Kominek usadowolam z brzegu nie w rogu - tez chyba dodalam zdjecie na forum.

Instalacja wodna - gora i dol ogrzewane w podlodze, solary, kominek z plaszczem wodnym. Instalacja jest tak pomyslana, ze jak kominek ogrzewa wode w podlogowce i wylacza piec gazowy, to nadmiar ciepla wykorzystywany jest dla cieplej wody.

Ludzie ale wpadłam

Wyobraźcie sobie, że byłam dzisiaj ogladać domek, który miałam wybrany ale... tak jeszcze przy kawusi ogladam sobie mrucząc coś pod nosem i trach wpadłam jak śliwka w kompot. Chcę faworyta chyba wersja F bo wymiary działki mojej to 26 x 40,5 albo 25 x 40,50 ale to mała różnica. Albo jakiegoś innego coby się zmieścił ale jestem zakochana .... . Pieknie wygladają domki już zbudowane uśmiałam się strasznie czytając dziennik Tomka i Magdy co za super komentarze usmiałam się okrutnie - szkoda, że tak daleko mieszkacie bo bardzo bym chciała Was poznać. Mam ogromą prośbę - bardzo proszę kogoś o pokazanie faworita obojętnie jakiego na żywo jestem z Wrocławia a wiem, że marcinwroc jest również może z Dzierżoniowa się odezwie przychylny forumowicz i będę mogła stwierdzić, że to jest ten ideał mój domek.

Bardzo proszę również o orientacyjny koszt budowy taki stan z instalacjami , zamkniety bo tak naprawdę nie wiem czy nie porywamy się z motyką na księżyc tak naprawdę obojetnie jaki stan mnie interesuje ale jakaś wycena, która pozwoli mi uchwycić koszt -/ chce przkonać mężusia ale muszę mieć argumenty / a taki śliczny ten domek . Jeżeli ktoś będzie uprzejmy mnie zaprosić na wizytę podaję tel. 665 243 845 Iwona bardzo dziękuję

ps do połowy stycznia muszę wybrać projekt ratujcie

Ludzie ale wpadłam

Bardzo proszę również o orientacyjny koszt budowy taki stan z instalacjami , zamkniety bo tak naprawdę nie wiem czy nie porywamy się z motyką na księżyc tak naprawdę obojetnie jaki stan mnie interesuje ale jakaś wycena, która pozwoli mi uchwycić koszt -/

Moim zdaniem mniej niż 3tys zl/m2 użytkowej nie ma co liczyć w 2010r.

175m2 x 3 = 525tys zl.

Dach to tak 67-100tys (folia, ceramika z oknami).

Jednym słowem domek ani tani ani prosty w budowie ;-)

Ktoś z szanownych Forumowiczów ma inne warianty cenowe?

Ludzie ale wpadłam

Wyobraźcie sobie, że byłam dzisiaj ogladać domek, który miałam wybrany ale... tak jeszcze przy kawusi ogladam sobie mrucząc coś pod nosem i trach wpadłam jak śliwka w kompot. Chcę faworyta chyba wersja F bo wymiary działki mojej to 26 x 40,5 albo 25 x 40,50 ale to mała różnica. Albo jakiegoś innego coby się zmieścił ale jestem zakochana .... . Pieknie wygladają domki już zbudowane uśmiałam się strasznie czytając dziennik Tomka i Magdy co za super komentarze usmiałam się okrutnie - szkoda, że tak daleko mieszkacie bo bardzo bym chciała Was poznać. Mam ogromą prośbę - bardzo proszę kogoś o pokazanie faworita obojętnie jakiego na żywo jestem z Wrocławia a wiem, że marcinwroc jest również może z Dzierżoniowa się odezwie przychylny forumowicz i będę mogła stwierdzić, że to jest ten ideał mój domek.

Bardzo proszę również o orientacyjny koszt budowy taki stan z instalacjami , zamkniety bo tak naprawdę nie wiem czy nie porywamy się z motyką na księżyc tak naprawdę obojetnie jaki stan mnie interesuje ale jakaś wycena, która pozwoli mi uchwycić koszt -/ chce przkonać mężusia ale muszę mieć argumenty / a taki śliczny ten domek . Jeżeli ktoś będzie uprzejmy mnie zaprosić na wizytę podaję tel. 665 243 845 Iwona bardzo dziękuję

ps do połowy stycznia muszę wybrać projekt ratujcie

------------------------

Za 600 tys. pln mozna zbudowac ten dom w wysokim standardzide z ogrzewaniem podlogowym na dwoch kondygnacjach, solarami, kominkiem z plaszczem wodnym.

Dodatkowo ok. 120 tys. pln wydalam na prace zwiazane z terenem, tj, niwelacja, rosliny, bruki, ogrodzenie, drewutnia z dachowka oraz altana z dachowka.

Trochę przerwy miałam bo chciałam poczytać sobie dalszy etap forum.

Marcinku wystraszyłeś mnie okrutnie wyceną jednak nie poddaję się myślę, że wiele osób nie ma takich pieniążków i podejmuje się budowy domku . Słyszałam już opinie, że to raz na zawsze ....i co ja teraz mam zrobić jak ja chcę ten i już ?. czy warto powiedzcie sami jesteście zadowoleni czy teraz jakby ktoś położył przed wami stertę pieniędzy którą wydaliście na budowę domu to byście budowali ten sam czy byście wybudowali coś małego prostegi i pojechali na super wakacje już nie powiem za ile i na ile. Może to głupiutkie pytanie ale wydaje mi się, że chyba nie żałujecie? Prawda Marcinku piszesz, że są forumowicze którzy wybudowali domek za znacznie mniejsze pieniążki 400,00-450,00 czy to może być tak, że stan surowy zamknięty zrobili w miarę solidnie- ceramika, dachówka również a natomiast tanim kosztem zobili środeczek chodzi mi o dobór kafli wanny itp.? schodki skromniejsze. A jeszcze wymyśliłam tak może wykończyć dół a góry nie. Widziałam w Twojej wycenie / okrutny koszt domku i bardzo solidny zarazem , że masz piwnice? tak widzisz to już u mnie mniej - ale się okłamuję hihi. Dobra też do biednych nie należę jeżeli patrzę się na taki dach i rozważam jego budowę - bo głownie o dach chodzi masakra. Błagam ludzie odezwijcie się pokażcie mi domek który już stnieje sąsiedzi nawet o 2 godziny drogi od Wrocławia zaproście mnie:) Iwonka

Trochę przerwy miałam bo chciałam poczytać sobie dalszy etap forum.

Marcinku wystraszyłeś mnie okrutnie wyceną jednak nie poddaję się myślę, że wiele osób nie ma takich pieniążków i podejmuje się budowy domku . Słyszałam już opinie, że to raz na zawsze ....i co ja teraz mam zrobić jak ja chcę ten i już ?. czy warto powiedzcie sami jesteście zadowoleni czy teraz jakby ktoś położył przed wami stertę pieniędzy którą wydaliście na budowę domu to byście budowali ten sam czy byście wybudowali coś małego prostegi i pojechali na super wakacje już nie powiem za ile i na ile. Może to głupiutkie pytanie ale wydaje mi się, że chyba nie żałujecie? Prawda Marcinku piszesz, że są forumowicze którzy wybudowali domek za znacznie mniejsze pieniążki 400,00-450,00 czy to może być tak, że stan surowy zamknięty zrobili w miarę solidnie- ceramika, dachówka również a natomiast tanim kosztem zobili środeczek chodzi mi o dobór kafli wanny itp.? schodki skromniejsze. A jeszcze wymyśliłam tak może wykończyć dół a góry nie. Widziałam w Twojej wycenie / okrutny koszt domku i bardzo solidny zarazem , że masz piwnice? tak widzisz to już u mnie mniej - ale się okłamuję hihi. Dobra też do biednych nie należę jeżeli patrzę się na taki dach i rozważam jego budowę - bo głownie o dach chodzi masakra. Błagam ludzie odezwijcie się pokażcie mi domek który już stnieje sąsiedzi nawet o 2 godziny drogi od Wrocławia zaproście mnie:) Iwonka

W sobotę 09.01 ok 12 mamy już umówione ogladanie z Faworytami z Częstochowy więc jeśli Gliwice nie są dla Was za daleko to zapraszam. Stan w jakim znajduje się nasz Faworyt widać na zamieszczonych zdjęciach.

Pozdrawiam

Basiu i Radku bardzo dziękuję za zaproszenie bedziemy w kontakcie. Bez urazy ale może będzie ktoś chętny do pokazania domku we Wrocławiu nie to, ze grymaszę ale te bebe warunki drogowe ale nie mówię , że nie - zobaczymy w piatek i dam znać czy mogę na priv ewentualne namiary to wstawię do nawigacji - w piatek dam znać na forum chyba, że podacie nr tel. na priv to przez forum nie bedę musiała tak oficjalnie. Baaaaaardzo dziekuję

Proszę o informacje ile wełny mineralnej wyszło wam do ociepłenia dachu. jaką grubość stosowaliście 15cz czy 18 cm (krokwia ma 18 ale niektórzy wykonawcy twierdzą że lepiej zostawić kilka centymetów wolnej przestrzeni pomięcy wełną a falią wiatrową, a w takim przypadku wypadałoby zastosować 15cm). Tak czy inaczej potrzebuję informacji ile wełnu wyszło do ocieplenia. Dodtakowo ile wełny 5cm wyszło pomiędzy profilami. Chciałbym to wzystko zamówić w przyszłym tygodniu a obawiam się że w projekcie jak zwykle dane sie nie zgadzają. Czekan na pilną informacje

ps - odnosnie tego domu

- jest w miare funkcjonalny -ale dach jest trudny i skomplikowany na pewno dwuspadowy jest lepszy lub inny czterospadowy lecz prostszy

- skosy sa jednak lekko uciążliwe (nie aż tak bardzo jednak)

- no i te okna łukowe - juz bym sie na takie nie zdecydowala

- no i jest duzy - koszty rosna jednak przy wykonczeniu

ja tez mialam na niego faze dlugo ale teraz juz bym wybrala parterowke prosta i mniejsza

no a koszt 600 000 mysle ewent 550 w nizszym standardzie

pozdr

ps - odnosnie tego domu

- jest w miare funkcjonalny -ale dach jest trudny i skomplikowany na pewno dwuspadowy jest lepszy lub inny czterospadowy lecz prostszy

- skosy sa jednak lekko uciążliwe (nie aż tak bardzo jednak)

- no i te okna łukowe - juz bym sie na takie nie zdecydowala

- no i jest duzy - koszty rosna jednak przy wykonczeniu

ja tez mialam na niego faze dlugo ale teraz juz bym wybrala parterowke prosta i mniejsza

no a koszt 600 000 mysle ewent 550 w nizszym standardzie

pozdr

A może jakieś fotki?? Pozdrawiam :D

Witajcie

1-Napiszcie prosze jak macie rozwiązane okna łukowe tzn czy są rozwierno-uchylne czy tylko rozwierne.

2-Dzwi wejsciowe czy ktos posiada dzwi wejsciowe z PCV a jak nie to co polecacie i jakie firmy podajcie.

My mamy zamówione okna łukowe rozwierno-uchyle w chwili obecnej są właśnie w produkcji planowany montaż koniec lutego. Jeśli chodzi o drzwi wejsciowe to będą drewniane zamówienie i wybór dopiero po wykonaniu instalacji i ostatnich wylewek