lunia2010 06.03.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Kasia_i_Marcin Wszyscy się chwalą.... Chętnie zobaczyłabym Wasze zdjęcia,ale nie mogę ich otworzyć. Może spróbujecie w inny sposób je pokazać? Dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonasMOK 06.03.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Kasiu jedno zdjęcie dałaś - daj więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Marcin 06.03.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Nie mamy narazie lepszych zdjęć gdyż kończyliśmy w zimie. Ale obiecuje że jak tylko pogoda dopisze to kilka wkleje. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d4a0b367caa57a8.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0c9235dace731ee.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5fce9f11b48cde65.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6adc4571521d222.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.03.2010 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Kasiu, weź z właściwości ten drugi adres, z jpg na końcu, wtedy zdjęcie się wklei, o tak: http://images46.fotosik.pl/267/9d4a0b367caa57a8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackpoint 07.03.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam serdecznie wszystkich "Fawortów". Niedługo rozpoczynam budowę Faworyta II w Lublinie i w związku z tym mam gorącą prośbę czy byłby ktoś tak uprzejmy i pozwolił podpatrzeć jak wygląda ten dom w rzeczywistości. Bo projekt to tylko papier. A czytając to forum można dowiedzieć się o wielu różnych opcjach i rozwiązaniach problemów. W takiej sytuacji wiedza osób, którzy mają to już za sobą jes BEZCENNA! Dlatego jeszcze raz proszę o kontakt posiadaczy faworyta, którzy pozwolą go obejrzeć - najlepiej z woj. lubelskiego lub ościennych. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki 5 09.03.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 No to jest przywilej budowy w małych miastach Gratuluję utrzymania kosztów na takim poziomie. Mam pytanie jakie stropy zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fran3k 09.03.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Strop mamy Filigran. Powiem że jest to bardzo fajna sprawa dlatego że :Teriva grubość stropu ok 25cmFiligran grubość stropu 16cm i nad garażem 14cm i wszystkie podciągi które wystają na środku pokojów są zamienione na nadciągi ( czyli podciąg schowany w stropie).Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota0610 15.03.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Jackpoint, my mieszkamy ok 150 km od Lublina, więc, jak nie jest to zbyt daleko dla Ciebie, to zapraszamy. Jesteśmy na etapie wykańczania budynku, jeszcze parę tygodni i się wprowadzamy . Mimo, ze nie raz zaczepiał nas ktoś w celu obejrzenia domku, tylko raz mieliśmy taką"wizję lokalną". Zdaje się, że na naszych terenach nie powstaje zbyt wiele Faworytów.A wskazówek możemy dać rzeczywiście wiele. Mój mąż mówi, że gdyby jeszcze raz mógł budować dom, wiele rzeczy zrobiłby zupełnie inaczej. Cóż, uczył się na własnych błędach. Ale teraz już prawie finał i po róznych przeróbkach i poprawkach jest nieźle.Różnymi rozwiązaniami wprawialiśmy w zdumienie wykonawców.Jak już będzie finał, to wkleję zdjęcia i pokażę, co tak zadziwiało tych wszystkich panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackpoint 15.03.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dzięki Dorota za odzew. Za daleko nie jest, więc pewnie się wybierzemy skoro jesteście tak mili i gościnni. Jak będzie jakaś chwila - myslę że już po świętach to odezwę się w tej sprawie na prv., ok? Pozdrawiam i życzę szybkiego zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonasMOK 15.03.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dorotko ale jesteś tajemnicza to czekamy na zdjęcia . Jednak pomimo krótkiego okresu ukończenia przez Was domku czy mozesz powiedzieć tak ogólnie co zmieniliście będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 15.03.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Jackpoint, my mieszkamy ok 150 km od Lublina, więc, jak nie jest to zbyt daleko dla Ciebie, to zapraszamy. Jesteśmy na etapie wykańczania budynku, jeszcze parę tygodni i się wprowadzamy . Mimo, ze nie raz zaczepiał nas ktoś w celu obejrzenia domku, tylko raz mieliśmy taką"wizję lokalną". Zdaje się, że na naszych terenach nie powstaje zbyt wiele Faworytów.A wskazówek możemy dać rzeczywiście wiele. Mój mąż mówi, że gdyby jeszcze raz mógł budować dom, wiele rzeczy zrobiłby zupełnie inaczej. Cóż, uczył się na własnych błędach. Ale teraz już prawie finał i po róznych przeróbkach i poprawkach jest nieźle.Różnymi rozwiązaniami wprawialiśmy w zdumienie wykonawców.Jak już będzie finał, to wkleję zdjęcia i pokażę, co tak zadziwiało tych wszystkich panów Dorotko, jak kuchnia , robi się ? strasznie jestem ciekawa. powiedz co za zmiany to może jeszcze zdążymy ściągnąć i zastosować u siebie bo może być za póżno............. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anuka30 16.03.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam wszystkich. Mam pytanko czy koś buduje lub zbudował Faworyta II D w okolicach Płocka? Bo w sumie już z mężem wybraliśmy ten projekt jednak chcielibyśmy zobaczyć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrinka 17.03.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Powiedzcie proszę jak prawidłowo obudować kominek. Ile muszę zachować odległości od wkładu do obudowy z k-g. Chcielibyśmy aby całość nie zajęła za dużo miejsca ale są też wymogi i właśnie nie wiemy jakie... będę wdzięczna za pomoc a w podziękowaniu załączę zdjęcia z realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonasMOK 17.03.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 wiecie co chyba nic i nikt nie przebije tego co teraz napiszę.Sąsiad, który chce sprzedać działkę po przekatnej sprzedaje ją z pozwoleniem na budowę zgadnijcie jakiego domku FAWORYTA czyli dwa domki na jednej ulicy ba na 30 m ulicy. Dziasiaj przyjechaliśmy na działkę bo prąd już mamy a pozwolenia na budowę jeszcze nie ale tak sobie chcieliśmy zobaczyć naszą piękną popielata skrzynkę wsiadamy do samochodu patrzymy sobie w lewo na głównej ulicy a tam co widzimy FAWORYT!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czy mam się cieszyć ale chyba taaaak -mogę się pocieszyć, że mam sąsiadów co mają dobry gust hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota0610 18.03.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Hihi, widzę, że wzbudziłam zaciekawienie, ale ja się po prostu nieprecyzyjnie wyraziłam. Nie chodziło mi o jakieś tam dziwaczne zmiany w rozmieszczeniu pomieszczeń, czy niecodzienne rowiązania konstrukcyjne. Może dla Was nie jest to dziwne, ale stolarz, u którego zamówilismy drzwi wewnetrzne nie mógł się nadziwić, że chcemy białe i bez żadnych szybek. Jak to piękne drewniane drzwi malować na biało? Jeszcze nigdy tego nie roibił i miał problem z dobraniem odpowiedniej farby, która by te drzwi dokładnie pokryła. Napocił sie biedaczek i napomknął przy okazji, że za mało od nas zarządał za te drzwi.cóż... Pan, który maluje u nas ściany długo myslał, że robię sobie z niego jaja mówiąc, że korytarz na dole i na górze ma być czerwony...dopiero niedawno do niego dotarło, że mówię jak najbardziej poważnie .Jak mówię mu o kolorze ścian w sypialni, przewraca tylko oczami i juz nic nie mówi Listwy podłogowowe robilismy na zamówienie, bo ciężko u nas takie wysokie dostać(15 cm), leżą sobie i czekają na pomalowanie, oczywiście na iało . Pan, który układał kafelki w dolnej łazience mało nie dostał depresji, tak przygnębiał go ciemnozielony kolor, pocieszam go, że gdy pomaluje ściany, zroi mu sie od razu lepiej. I akiego to rodzaju rzeczy dziwią wykonawców. Często słyszymy, że nikt lub prawie nikt nie prosi o rozwiazania, takie, jak my(kominek, barierka na schodach i takie tam różne inne) Jackpiont zapraszamy! Agnieszka, kuchnia będzie gotowa na koniec marca, jak ja juz ustawimy wkleję na forum kuchni angielskich, sama jestem ciekawa efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomey 21.03.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam wszystkich amatorów Faworyta! Jesteśmy ze Strzegomia (Dolny Śląsk) i jeśli ktoś z okolicy kto buduje lub wybudował Faworyta byłby tak uprzejmy i pozwolił go obejrzeć to bylibyśmy bardzo wdzięczni Mamy kupiony projekt Faworyt 2 z mgprojekt i tak,.. tak powoli się przymierzamy Miło by było obejrzeć domek "na żywo". Pozdrawiam Asia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatagg 23.03.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A ja mam pytanie do tych co już użytkują Faworyta. Czy schody na górę są wystarczająco szerokie? W projekcie mają 90 cm. Jak sobie radziliście z wnoszeniem czegoś większego, np mebli, wanny itp? Nasz murarz od razu jak tylko zobaczył projekt zwrócił na to uwagę. Zastanawiamy się nad poszerzeniem klatki schodowej, tylko czy to konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery-w6 24.03.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 mam pytanie do tych, którzy murowali kominy lub jeden komin z cegły i pamietaja ile jej poszlo na taki komin cegły tak mniej wiecej, bo nie wiem ile zamowic zeby nie placic za 2 dowozy jakby zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWalbrzych 29.03.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam, chcielibyśmy dołączyć do grona fanów Favoryta. Wybraliśmy z żoną także ten projekt i przed zakupem chętnie zobaczylibyśmy jak wygląda "na żywo". Czy jest ktoś z okolic Wałbrzycha kto buduje lub już wybudował ten dom i pozwoli na krótkie obejrzenie? Pozdrawiam Artur e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 30.03.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 A ja mam pytanie do tych co już użytkują Faworyta. Czy schody na górę są wystarczająco szerokie? W projekcie mają 90 cm. Jak sobie radziliście z wnoszeniem czegoś większego, np mebli, wanny itp? Nasz murarz od razu jak tylko zobaczył projekt zwrócił na to uwagę. Zastanawiamy się nad poszerzeniem klatki schodowej, tylko czy to konieczne? Schody rzeczywiscie nie sa za szerokie, jednak poszerzenie klatki schodowej jest zbyteczne. Po moich schodach wnioslam materac na stelazu drewnianym 200x200. Nie sadze bys wnosil cos wiekszego;) Wszystko zalezy od tego jak zostana zamontowane porecze. U mnie dolna jest zewnetrzna, a gorna mocowana w trepie. http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-03/e4d7b024.jpg http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-03/79c4c8fd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts