Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie wszystkich "Fawortów".

Niedługo rozpoczynam budowę Faworyta II w Lublinie i w związku z tym mam gorącą prośbę czy byłby ktoś tak uprzejmy i pozwolił podpatrzeć jak wygląda ten dom w rzeczywistości. Bo projekt to tylko papier. A czytając to forum można dowiedzieć się o wielu różnych opcjach i rozwiązaniach problemów. W takiej sytuacji wiedza osób, którzy mają to już za sobą jes BEZCENNA!

Dlatego jeszcze raz proszę o kontakt posiadaczy faworyta, którzy pozwolą go obejrzeć - najlepiej z woj. lubelskiego lub ościennych.

Z góry dziękuję :)

Strop mamy Filigran. Powiem że jest to bardzo fajna sprawa dlatego że :

Teriva grubość stropu ok 25cm

Filigran grubość stropu 16cm i nad garażem 14cm i wszystkie podciągi które wystają na środku pokojów są zamienione na nadciągi ( czyli podciąg schowany w stropie).

Pozdro.

Jackpoint, my mieszkamy ok 150 km od Lublina, więc, jak nie jest to zbyt daleko dla Ciebie, to zapraszamy. Jesteśmy na etapie wykańczania budynku, jeszcze parę tygodni i się wprowadzamy :lol: . Mimo, ze nie raz zaczepiał nas ktoś w celu obejrzenia domku, tylko raz mieliśmy taką"wizję lokalną". Zdaje się, że na naszych terenach nie powstaje zbyt wiele Faworytów.A wskazówek możemy dać rzeczywiście wiele. Mój mąż mówi, że gdyby jeszcze raz mógł budować dom, wiele rzeczy zrobiłby zupełnie inaczej. Cóż, uczył się na własnych błędach. Ale teraz już prawie finał i po róznych przeróbkach i poprawkach jest nieźle.Różnymi rozwiązaniami wprawialiśmy w zdumienie wykonawców.Jak już będzie finał, to wkleję zdjęcia i pokażę, co tak zadziwiało tych wszystkich panów :lol:

Dzięki Dorota za odzew. Za daleko nie jest, więc pewnie się wybierzemy skoro jesteście tak mili i gościnni. Jak będzie jakaś chwila - myslę że już po świętach to odezwę się w tej sprawie na prv., ok?

Pozdrawiam i życzę szybkiego zamieszkania :)

Jackpoint, my mieszkamy ok 150 km od Lublina, więc, jak nie jest to zbyt daleko dla Ciebie, to zapraszamy. Jesteśmy na etapie wykańczania budynku, jeszcze parę tygodni i się wprowadzamy :lol: . Mimo, ze nie raz zaczepiał nas ktoś w celu obejrzenia domku, tylko raz mieliśmy taką"wizję lokalną". Zdaje się, że na naszych terenach nie powstaje zbyt wiele Faworytów.A wskazówek możemy dać rzeczywiście wiele. Mój mąż mówi, że gdyby jeszcze raz mógł budować dom, wiele rzeczy zrobiłby zupełnie inaczej. Cóż, uczył się na własnych błędach. Ale teraz już prawie finał i po róznych przeróbkach i poprawkach jest nieźle.Różnymi rozwiązaniami wprawialiśmy w zdumienie wykonawców.Jak już będzie finał, to wkleję zdjęcia i pokażę, co tak zadziwiało tych wszystkich panów :lol:

Dorotko, jak kuchnia , robi się ?

strasznie jestem ciekawa.

powiedz co za zmiany to może jeszcze zdążymy ściągnąć i zastosować u siebie bo może być za póżno.............

pozdrawiam.

Powiedzcie proszę jak prawidłowo obudować kominek.

Ile muszę zachować odległości od wkładu do obudowy z k-g.

Chcielibyśmy aby całość nie zajęła za dużo miejsca ale są też wymogi i właśnie nie wiemy jakie...

będę wdzięczna za pomoc a w podziękowaniu załączę zdjęcia z realizacji :)

wiecie co chyba nic i nikt nie przebije tego co teraz napiszę.

Sąsiad, który chce sprzedać działkę po przekatnej sprzedaje ją z pozwoleniem na budowę zgadnijcie jakiego domku FAWORYTA czyli dwa domki na jednej ulicy ba na 30 m ulicy. Dziasiaj przyjechaliśmy na działkę bo prąd już mamy a pozwolenia na budowę jeszcze nie ale tak sobie chcieliśmy zobaczyć naszą piękną popielata skrzynkę wsiadamy do samochodu patrzymy sobie w lewo na głównej ulicy a tam co widzimy FAWORYT!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czy mam się cieszyć ale chyba taaaak -mogę się pocieszyć, że mam sąsiadów co mają dobry gust hihi

Hihi, widzę, że wzbudziłam zaciekawienie, ale ja się po prostu nieprecyzyjnie wyraziłam. Nie chodziło mi o jakieś tam dziwaczne zmiany w rozmieszczeniu pomieszczeń, czy niecodzienne rowiązania konstrukcyjne. Może dla Was nie jest to dziwne, ale stolarz, u którego zamówilismy drzwi wewnetrzne nie mógł się nadziwić, że chcemy białe i bez żadnych szybek. Jak to piękne drewniane drzwi malować na biało? Jeszcze nigdy tego nie roibił i miał problem z dobraniem odpowiedniej farby, która by te drzwi dokładnie pokryła. Napocił sie biedaczek i napomknął przy okazji, że za mało od nas zarządał za te drzwi.cóż...

Pan, który maluje u nas ściany długo myslał, że robię sobie z niego jaja mówiąc, że korytarz na dole i na górze ma być czerwony...dopiero niedawno do niego dotarło, że mówię jak najbardziej poważnie :D .Jak mówię mu o kolorze ścian w sypialni, przewraca tylko oczami i juz nic nie mówi :D Listwy podłogowowe robilismy na zamówienie, bo ciężko u nas takie wysokie dostać(15 cm), leżą sobie i czekają na pomalowanie, oczywiście na iało :wink: . Pan, który układał kafelki w dolnej łazience mało nie dostał depresji, tak przygnębiał go ciemnozielony kolor, pocieszam go, że gdy pomaluje ściany, zroi mu sie od razu lepiej. I akiego to rodzaju rzeczy dziwią wykonawców. Często słyszymy, że nikt lub prawie nikt nie prosi o rozwiazania, takie, jak my(kominek, barierka na schodach i takie tam różne inne)

Jackpiont zapraszamy!

Agnieszka, kuchnia będzie gotowa na koniec marca, jak ja juz ustawimy wkleję na forum kuchni angielskich, sama jestem ciekawa efektów :roll:

Witam wszystkich amatorów Faworyta!

Jesteśmy ze Strzegomia (Dolny Śląsk) i jeśli ktoś z okolicy kto buduje lub wybudował

Faworyta byłby tak uprzejmy i pozwolił go obejrzeć to bylibyśmy bardzo wdzięczni :)

Mamy kupiony projekt Faworyt 2 z mgprojekt i tak,.. tak powoli się przymierzamy :D

Miło by było obejrzeć domek "na żywo".

Pozdrawiam

Asia i Tomek

A ja mam pytanie do tych co już użytkują Faworyta. Czy schody na górę są wystarczająco szerokie? W projekcie mają 90 cm. Jak sobie radziliście z wnoszeniem czegoś większego, np mebli, wanny itp? Nasz murarz od razu jak tylko zobaczył projekt zwrócił na to uwagę. Zastanawiamy się nad poszerzeniem klatki schodowej, tylko czy to konieczne?

Witam,

chcielibyśmy dołączyć do grona fanów Favoryta.

Wybraliśmy z żoną także ten projekt i przed zakupem chętnie zobaczylibyśmy jak wygląda "na żywo".

Czy jest ktoś z okolic Wałbrzycha kto buduje lub już wybudował ten dom i pozwoli na krótkie obejrzenie?

Pozdrawiam

Artur

e-mail: [email protected]

A ja mam pytanie do tych co już użytkują Faworyta. Czy schody na górę są wystarczająco szerokie? W projekcie mają 90 cm. Jak sobie radziliście z wnoszeniem czegoś większego, np mebli, wanny itp? Nasz murarz od razu jak tylko zobaczył projekt zwrócił na to uwagę. Zastanawiamy się nad poszerzeniem klatki schodowej, tylko czy to konieczne?

Schody rzeczywiscie nie sa za szerokie, jednak poszerzenie klatki schodowej jest zbyteczne. Po moich schodach wnioslam materac na stelazu drewnianym 200x200. Nie sadze bys wnosil cos wiekszego;)

Wszystko zalezy od tego jak zostana zamontowane porecze. U mnie dolna jest zewnetrzna, a gorna mocowana w trepie.

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-03/e4d7b024.jpg

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-03/79c4c8fd.jpg