maga22 20.09.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 witam!nie dostawałam powiadomienia o odpowiedziach i myślałam, że tutaj się nic nie dzieje. a tu takie wieści!!!bardzo się z Wami cieszę, że prace idą do przodu. u mnie już zdecydowane, że będzie to FAWORYT z dwoma garażami. nie wiemy tylko jeszcze gdzie i z czego.pozdrawiam i życzę powodzenia. sowa czy moglibyśmy się do Was na oglądanie wprosić jak będziecie troszkę dalej z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 20.09.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 sowa czy moglibyśmy się do Was na oglądanie wprosić jak będziecie troszkę dalej z budową? Jasne-zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 20.09.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam Słup powstał w naszych planach jeszcze wcześniej niż architekt go wymyslił. Sygnalizowałem o tym na forum dość dawno. Przekazałem moje wątpliwości do mgprojekt i w momencie zakończenia fundamentów okazało się, że słup jest zalecany. Istnieje równiez wersja bez słupa. Generalnie chodzi o to żeby z holu nie było widać całości salonu. Stąd nasz pomysł primo: wzmocnić strop, secundo: zasłonić część salonu słupem do którego zamontujmy półki. Nie będzie to jednolita ściana.Chyba nie wygląda to źle. Zrobie kilka zdjęć i wrzucę na album podany na forum to będzie można sobie to obejrzeć.W tym tygodniu kończymy ściany działowe i kominy. Juz praktyczne wszystko widać. W przyszłym tygodniu deskowanie i papowanie.Tylko przestrzegam, ostrożnie z tym projektem bo tak jak jest napisane powyżej jest wyjątkowo spartolony konstrukcyjnie, wyjatkowo niedbały i nic sie w nim nie zgadza, więc trzeba mieć dobrych fachowców lub głęboką kieszeń i zdrowe nerwy a najlepiej wszystkie te rzeczy naraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maga22 21.09.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 sowa dziękuję. jak możesz, to przyślij mi swoje namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 22.09.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam,moi budowlańcy nie mogą wyjść z ziemi,tyle mają zakrętów do wykonania.Na szczęście pogoda łaskawa i nie ma przerw. Dzisiaj zamówiłam wyceny dachu z blachodachówki Plannja Regola i dachówki ceramicznej roben i Koramic.Blachodachówka z pełnym osprzętem i rynnami wyniosłaby 23tys+8tys robocizna,wycena dachówek bedzie w tygodniu, ale już widzę że różnica będzie spora.Co u Was drodzy Faworyci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo 22.09.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 witam! ja tez bedę budować Faworyta, to juz prawie pewne Z uwagą czytam wszystkie wasze posty, i dziekuje za nie:D Chciałabym zobaczyć Faworyta na "żywo" jesli to możliwe. Będę budować w okolicach Jeleniej Góry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo 22.09.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 zapomniałam dodać że bedzie to Faworyt z podwójnym garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 22.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 A ja jestem podlamana jak czytam o błędach w projekcie... Jutro pokazuję fworyta architektowi - ciekawa jestem jego opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 23.09.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Witam, widze że u Piotra na budowie nie wylewano podłogi przed murowaniem ścian, u Badara wylewana najpierw płytę, potem robiono ściany. Ja mam dylemat-co z tą kolejnością-słyszałam głosy że powinno się zostawic wylewanie na później żeby piach osiadł, spokojnie porobić przyłącza wod-kan itd. Jak to powinno być,czy to obojętne? Nie robiliśmy tez jeszcze zbrojenia pod schodki jadne i drugie, bo czekamy na ustalenie poziomu gruntu po podsypaniu. Czy dobrze robimy??? Pozdrawiam Sowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.09.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 witam-ja budując drugi dom bym zrobiła tak:zagescić podłoże bardzo dokładnie i zostawic,zająć sie murowaniem parteru,łacznie ze sciankami działowymi a kiedy po wylanym stropie bedzie przerwa to w jej czasie rozprowadzic na spokojnie kanalize ,jeszcze raz ubic i zrobic podłogi.nie wiem czy dobrze kombinuje ,chociaz u nas jest podłoga przed scianami i jest jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek008 23.09.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 dziekuje Badar-owi za poswiecenie czasu w sobotnie popołudnie i udostepnienie placu boju (przepraszam budowy). Obejrzenie Faworyta "na żywo" daje zupełnie nowe wyobrażenie o projekcie. Warto dla zdobycia takiego doswiadczenia przejechać nawet 600 km (Krakow-Nadarzyn-Kraków) W poniedziałek jestem umowiony na spotkanie z architektem i podejmę ostateczną decyzję czy zaczynamy z Faworytem. Pozdrawiam wszystkich którzy juz zaczęli i tych co dopiero maja zamiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 24.09.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Witam Dodałem trochę świeżych zdjęć do albumu: http://badar.fotosik.pl/albumy/48861.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maga22 24.09.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 badar bardzo fajnie, że mając całą budowę na głowie chcesz nam pomagać wklejając zdjęcia. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 24.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 A ja kurde nic nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maga22 25.09.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 damro wejdź na link, który umieścił badar i tam wszystko zobaczysz. super! powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.09.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ooo!Już widzę,pięknie się nasz domek prezentuje aż miło popatrzeć jak już są ściany.A powiedzcie czy ktoś z was planuje obniżany salon?Bo ja się głęboko zastanawiam nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek008 25.09.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 jeśli zdecydujemy sie na Faworyta salon i jadalnię będziemy obniżać.jg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maga22 25.09.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 jak to obniżany salon? ja się jeszcze nie znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.09.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 jak to obniżany salon? ja się jeszcze nie znam . Zobacz tutaj http: Trzecie zdjęcie,nam się podoba Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.09.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 jeśli zdecydujemy sie na Faworyta salon i jadalnię będziemy obniżać. jg My również planowaliśmy tak jak piszesz salon i jadalnie ,ale nie daje nam spokoju myśl,że różnica poziomu pomiędzy kuchnią a jadalnią będzie uciążliwa na codzień Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts