Tenia-z 26.10.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 o ile waro podnies dom o jednego pustaka..??? ADM my mieliśmy taki zamiar, ale pokoje są tak duże, że zrezygnowaliśmy z pomysłu podnoszenia ścianki kolankowej i martwienia się czy ktoś czegoś po drodze nie nawali tym bardziej, że pralnię (która w projekcie łączy się z łazienką - żart - taka malutka) przenieśliśmy do pokoju nad "garażem"i jeśli się uda to tym samym powiększymy pokoich chłopców kosztem kawałka łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bishni1973 26.10.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 To nie jest dachówka ceramiczna tylko blachodachówka. Ruuki, ale koloru nie pamiętam. Dachu nie deskowałem. Budujemy zaraz za Radomiem kierunek Zwoleń., a Ty?. W naszych okolicach to już 3 faworyt, chyba że są jeszcze jakieś nie odkryte. Kurcze chyba w tym roku nie damy rady zrobić ani tarasu ani schodów zewnętrznych, bo pogoda raczej nie będzie sprzyjająca. Zmiany jakie mamy to: zrezygnowaliśmy z okien dachowych, mamy tylko nad garażem. Wejście do kuchni od strony hollu zostało zamurowane, poszerzyliśmy wejście do kuchni od strony jadalni, no i chyba panowie będa musieli rozwalic spiżarkę, bo jednak jej nie chcę. Na górze nad garazem bedzie pralnia a reszta będzie pełniła funkcje strychu. Łazienka bedzie duża. Sypialnia od frontu domu z garderobą. bishni1973 masz dachówkę prawda? deskowałeś dach, czy tylko folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bishni1973 26.10.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Okna są z Plast-Systemu kolor złoty dąb, Brama Novoferm też złoty dąb, drzwi ze Stol-Pawu (nie pamiętam jaki to kolor ale jak im powiesz że do złotego dębu to będą wiedzieć). Wzór drzwi wymyślony przez nas (mają jeden podobny ale z czterema płycinami i poczwórnym przeszkleniem w naświetlach). bishni1973 możesz mi napisać skad brałeś okna, drzwi i bramę i jaki to jest kolorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bishni1973 26.10.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Też się śmiałem z tematu suszarni nad garażem:) I jeszcze te drzwi niby przejściowe z łazienki:) Chyba dla Hobbitów:) my mieliśmy taki zamiar, ale pokoje są tak duże, że zrezygnowaliśmy z pomysłu podnoszenia ścianki kolankowej i martwienia się czy ktoś czegoś po drodze nie nawali tym bardziej, że pralnię (która w projekcie łączy się z łazienką - żart - taka malutka) przenieśliśmy do pokoju nad "garażem"i jeśli się uda to tym samym powiększymy pokoich chłopców kosztem kawałka łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 26.10.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 podpowiem Ci jeśli coś jeśli chcesz zrobić to jak najlepiej to naucz sie planów niemal na pamięć u mnie ostatnio sie okazało że na rzutach poddasza drzwi balkonowe są 80/210 (na surowo) i tak sobie myślałam i spać przez to nie mogłam, bo jakby doszły futryny i tynki to drzwi będą 70-tki? jakoś kiszkowate jak na taką bryłę domu. Tak więc zaczęłam wiercić dziurę w brzucvhu mojemu wykonawcy i okazało się, że jak zaczęli lać nadproża w lukarnach to na projekcie lukarn drzwi miały już wielkość 89/210. no tak już lepiej. może się to zmieniło, ale uważaj na błędy w projekcie. troszkę ich tam jest Dzieki! U mnie drzwi sa na balkon 1800/2470 . Generalnie plan domu nie jest doskonaly...jak mozna martwic sie w domu,ktory ma prawie 200m2 o powiekszenie lazienki?( czytaj: mikrolazienki ,hahah) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raaff 28.10.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Mam pytanie do tych co już wybudowali i mają okna. Czy możecie napisać ile Was kosztowały okna do całego domu (bez dachowych) i jakiej firmy macie? Czy jesteście zadowoleni? Mam okna Urzędowski, dąb, kolor D9, trzy szyby, listwa przeciw skraplaniu. Koszt ok. 28.000 zł (bez okien w garażu i dachowych). Razem z drzwiami (front+tył) wyszło 38.000 zł. Ceny z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenia-z 29.10.2010 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 (edytowane) Też się śmiałem z tematu suszarni nad garażem:) I jeszcze te drzwi niby przejściowe z łazienki:) Chyba dla Hobbitów:) u nas żeby było śmieszniej nie ma w projekcie pralni nad garażem, tylko za ścianką w górnej łazience. I w ogóle nie ma przejścia z łazienki do pomieszczenia nad garażem. O ile sie nie mylę, to wielkość pralni bez skosów to jakieś niecałe 2m kw. A powiedzcie mi, co zrobiliście z tynkami w środku? bo ja cały czas zapieram się przed gładzią szpachlową na tynkach. Jedynie na poddaszu, bo tam to już konieczność - niestety nie robiliśmy lanego poddasza. Czy jest jakiś taki tynk, który już nie wymaga kładzenia gładzi, bo frustruje mnie myśl o tym pyle, szlifowaniu, docieraniu i tych nieszczęsnych wgłębieniach przy byle jakim oświetleniu... Edytowane 29 Października 2010 przez Tenia-z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenia-z 29.10.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Poniżej wklejam nieporadny obrazek ilustrujący w jaki sposób chciałbym zwiększyć wysokość drzwi do garażu pod schodami. Planuję: - odchudzić podest i górne schody, jeśli się da - podest będzie o kilka cm wyżej - obniżyć poziom podłogi tuż za pokoikiem - wysokość drzwi zwiększy się o kilka - kilkanaście cm - dodać 1 schodek do schodów biegnących od parteru do spocznika, przez co podest będzie wyżej - dodać po 1 cm do wysokości każdego schodka - przez co podest jeszcze się podniesie o 12-13 cm http://images50.fotosik.pl/2/fa6e88ccd1a16f06.jpg Licząc "pi razy oko", "wyszło mi" (moja matematyczka przewraca się na emeryturze), że odległość m-dzy podestem a podłogą zwiększy się ze 184 do ok 222 cm. Mam tylko wątpliwość: trzeba będzie przesunąć pierwszy schodek w kierunku kuchni (na rys w prawo). Mam pytanie do forumowiczów, którzy już mieszkają w swoim domu - czy pierwszy schodek nie będzie za bardzo "właził" na pierwszy plan? Czy nie będzie zawadzał? . DrBrat bardzo bardzo dzięki za te schody!!!!!!!!! wyszły super. Ponieważ my zrobiliśmy przejście do garażu nie z łazienki (pierwotnie kotłowni) tylko z hollu musieliśm,y podnieść podest i też chcieliśmy zmniejszyć ilość schodków do pomieszczenia nad garażem Zastosowaliśmy się do Twojego "nieporadnego" rysunku, oprócz tego obnizyliśmy strop w garażu i wyszło super!!!!!!!!!!!! 13 schodków na podest. 5 na poddasze i trzy nad garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bishni1973 29.10.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 U mnie cała góra jest zrobiona w płytach klejonych do ścian. Na dole mam tynki i gładzie. Syf jest rzeczywiście niemiłosierny, ale mam to już za sobą. Niektórzy robią tynki z ostatnią szlichtą z piasku kwarcowego, który później zaciera się na mokro i podobno robi się gładki, ale efektu nie widziałem więc nie wypowiem się w kwestii tego jak to wygląda. u nas żeby było śmieszniej nie ma w projekcie pralni nad garażem, tylko za ścianką w górnej łazience. I w ogóle nie ma przejścia z łazienki do pomieszczenia nad garażem. O ile sie nie mylę, to wielkość pralni bez skosów to jakieś niecałe 2m kw. A powiedzcie mi, co zrobiliście z tynkami w środku? bo ja cały czas zapieram się przed gładzią szpachlową na tynkach. Jedynie na poddaszu, bo tam to już konieczność - niestety nie robiliśmy lanego poddasza. Czy jest jakiś taki tynk, który już nie wymaga kładzenia gładzi, bo frustruje mnie myśl o tym pyle, szlifowaniu, docieraniu i tych nieszczęsnych wgłębieniach przy byle jakim oświetleniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Grzes 30.10.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam serdecznie. Nauczyłam się wklejać zdjęcia i oto nasza maleństwo Faworyt po przeróbkach.Za trzy tygodnie może już będą okna wmontowane i położymy dachówkę.Radość niesamowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Grzes 30.10.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 I jeszcze jedne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Grzes 30.10.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 I to już narazie ostatnie za kilka dni zrobię nowe może już nasza ekipa budowlana wyleje schody do domu i taras zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 01.11.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Zapraszam do siebie do olsztyna. Mam też namiar na dobrę ekipę z mazowieckiego . Czesc Warmianka, my jesteśmy z Elbląga - od 4 miesiecy na 90% bylismy zdecydowani na projekt Edyta z MG, i nawet ostatnio pojechalismy 400 km w jedną stronę zeby go zobaczyc. Okazal sie ogromny co sklonilo nas do dalszych poszukiwan (szczegolnie ze wymagal wiele zmian i biura projektowe marudzily) . Tak trafilismy na Faworyta II (wersja B z powiekszonym podcieniem) ale troche mamy watpliwosci czy nie bedzie za maly. Czy moglibysmy zobaczyc Twoja budowe ? Pozdrawiam Tylerr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 01.11.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Dzięki - napisałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bishni1973 03.11.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 No muszę się pochwalić. Odpaliłem kotłownię A jak ciepło od razu w domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawweł 03.11.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Tak wygląda superfaworyt z podniesioną scianką kolankowa o 50cm. Można zamontowac duże normalne okna i jest wiecej miejsca, a uroku i tak nie stracil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenia-z 04.11.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Komplet okien (cały dom bez otworów garażowych-tam wmurowałem luksfery) kosztował ok. 28.000 zł. Drzwi (2 szt.-wejście oraz tył/ogród) 7.500 zł. Rolety są tylko i wyłącznie na dole (gabinet, 2xokno w salonie, wyjście na taras, 3x wykusz, kuchnia, kotłownia = 9 szt.), są to rolety uruchamiane radiowo (pilot, każda roleta na innym kanale), wykonane w kolorze stolarki okiennej - koszt: 8.000 zł (po mocnych rabatach, zresztą tak jak w przypadku okien i drzwi). Brama garażowa Hormann 5.800 zł. Ceny z montażem. a możesz podpowiedzieć jakim cudem tak tanio za drewniane okna? bo ja juz mam pierwszą wycenę z Vidoku (okna PCV) i bez drzwi wejściowych, rolet anty... wyszło ok.21500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADM FAWORYT II 04.11.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 no no wyglada ok moglbys wiecej fotek pokazc przodu i tylu??? na forum lub na maila plissss.... [email protected] to o dwa pustaki podniosles calos domu tak??? prosze podaj wiecej detali dzieki ADM GDZIE BUDUJESZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia85 04.11.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 DO MATO! Cześć mieszkam niedaleko Krasnego i chciałabym obejrzeć twój dom jeśli można. Prosiłabym tylko o numer telefonu do Ciebie - na: [email protected] .Bardzo zależy mi na czasie. Asia85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenia-z 05.11.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 powiedzcie proszę, co zrobiliście z instalacją odgromową, bo albo przeoczyłam albo nie pisaliście nic o niej a dwa, wiem że temat okien wałkowany był wiele razy, ale zapytam jako że przez te kilka lat istnienia tematu mogło się wiele zmienićCo zrobiliście z łukami w lukarnach? ja jestem na etapie zamawiania okien i wszyscy kręcą nosem na wysokość drzwi balkonowych, że bez oddzielenia górnym fiksem się nie da, a jak się da, to napewno bez gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts