Basia i Radek 03.05.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Oj widze że MGProjekt chyba zwariował, jak my kupowaliśmy projekt nie było takich dodatkowych kosztów ale jak widać czasy się zmieniają i moim zdaniem komus cos sie w głowie pomieszało. Ciekaw jestem co znajduje sie w takim pakiecie bo i tak wszystkie wymienione instalacje każdy robi pod siebie. Pakiet Energooszczedy to zadna promocja że jest za darmo i musza go dać do każdego projektu.Nie wiem również do czego przyda się wersja elekroniczna?? Mój Faworyt juz stoi i do tej pory wersja elektroniczna projektu nie była mi do niczego potrzebna więc po co im dopłacać kolejna kase.To moje zdanie na temat dodatkowych dopłat do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 03.05.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 W pełni zgadzam się z przedmówcą. Te pakiety, to próba dodatkowego wyciągnięcia kasy od klienta. A instalacje rzeczywiście każdy i tak robi po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar.ap 17.05.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 To SUPER !!! Ruszyliście z budową czy startujecie od wiosny? Bardzo się cieszymy , że na warmii będą piękne domy.... SERDECZNIE WAS POZDRAWIAMY Witam także kupiłem faworyta i chcę go wybudować w Gutkowie.Czy możesz mi napisać gdzie dokładniej budujecie swojego Faworyta abym mógł przynajmniej z daleka popatrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar.ap 17.05.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Hej, My budujemy w olsztynie Witam także kupiłem faworyta i chcę go wybudować w Gutkowie.Czy możesz mi napisać gdzie dokładniej budujecie swojego Faworyta abym mógł przynajmniej z daleka popatrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Krzyś 17.05.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warmianka 18.05.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Cześć , nasz stoi też w Gutkowie, a nawet dwa (sąsiad jakieś 150 m dalej) przy ulicy żurawiej popatrzeć zawsze można - jesteśmy już na finiszu. Ps. Wyszło bardzo drogo, jak to w naszym mieście.Witam także kupiłem faworyta i chcę go wybudować w Gutkowie.Czy możesz mi napisać gdzie dokładniej budujecie swojego Faworyta abym mógł przynajmniej z daleka popatrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosna11 25.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Budowa ruszyła. Mam pytanie z czego budujecie, chodzi mi o rodzaj cegły i jej grubość oraz ile dajecie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jole 28.05.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Budowa ruszyła. Mam pytanie z czego budujecie, chodzi mi o rodzaj ceg ły i jej grubość oraz ile dajecie ocieplenia. Porotherm 25 Wienerberger a ścianki działowe 15, ocieplenie zewnątrz steropian 15. Poddasze wata w krokwie 15 a na to jeszcze 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenia-z 13.06.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 błąd w projekcie? Czy dekarze skopali sprawę, a może budowlańcy... - pomóżcie w wykuszu kuchennym między górną krawędzią wykuszu a obróbkami dachowymi brakuje mi jakieś 5cm, nie wiem co z tym zrobić. Chłopaki ocieplili i wyżej styropianem nie podejdą, a podbitka nie zakryje tej dziury... Nie wiem co robić. Przyszli inni dekarze i proponują mi daszek nad jadalnią za dodatkowe 1000zł...Wyć mi się chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarafal 20.06.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Tenia-z to nie jest niczyj błąd- tak jest w projekcie. U nas murarze po ociepleniu tego kawałka nad wykuszem zamurowali tą część do samego dachu, ale było to wykonane w momencie, gdy była położona tylko więźba dachowa (nie wiem na jakim Ty jesteś etapie). Widziałam takie rozwiązanie u innych faworytowiczów, dlatego od razu kazałam tak zrobić. Nie potrafię tutaj wstawiać zdjęć, ale mogę podesłać na @. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarJan 20.06.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 monika&rafal jesteśmy na etapie fundamentów, niestety nie widzieliśmy Faworyta na żywo, przeglądając zdjęcia nie zauważyłam niczego takiego.Jeżeli to nie problem prosimy o zdjęcie jak zostało to zrobione u Was ([email protected])Dzięki Pozdrawiamy:)Kasia i Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarafal 21.06.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 zdjęcia zostały wysłane na maila mam nadzieję, że pomogłam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2 24.06.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 (edytowane) 50 000 za wszystko ulozenie dachu z dachowki orynnowanie wstawienie 3 okien dachowych.......... ekipe mam zajefajna wlasnie koncza budowe faworyta wiec bylam ogladalam sobie wszysko bardzo dokladnie no super super sa:) Witam : ) My jesteśmy na etapie wyboru projektu.Bardzo chcielibyśmy zobatrzyć zdjęcia waszeko domku .Prosimy o wysłanie na maila zdjęć. ([email protected]) Pozdrawiamy Edytowane 24 Czerwca 2011 przez adam2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 03.07.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 błąd w projekcie? Czy dekarze skopali sprawę, a może budowlańcy... - pomóżcie w wykuszu kuchennym między górną krawędzią wykuszu a obróbkami dachowymi brakuje mi jakieś 5cm, nie wiem co z tym zrobić. Chłopaki ocieplili i wyżej styropianem nie podejdą, a podbitka nie zakryje tej dziury... Nie wiem co robić. Przyszli inni dekarze i proponują mi daszek nad jadalnią za dodatkowe 1000zł... Wyć mi się chce... A u nas jest już dach i zaczynaja ocieplać budynek. Ociepleniowiec nie widzi problemu z wykuszem, ma to ocieplić, podmurować i ma nie być rzadnej luki! Może to wynika z tego że podprzybitka ma być u nas tynkowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 03.07.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Mam pytanko do osób, które mają za sobą etap ogrzewania. czy montowaliście kaloryfer w korytarzu na górze? a jesli nie - to jak to się sprawdza w praktyce i czy nie ma zbyt dużych różnic w temperaturze pomieszczeń na podaszu? Podpinam się pod pytanie. A ci co mają kaloryfer - to w którym miejscu jest on umiejscowiony i czy nie przeszkadza on w ciągu komunikacyjnym?. Bo mam wrażenie że zamontowany miedzy sypialniami albo pomiedzy sypialnia a łazienką, może przeszkadzać. Chodzi mi tu głównie o dzieci, które na bank bedą sie o niego obijać. Ja rozważam umieścić wąski kaloryfer ozdobny za drzwiami od łazienki, obok barieki. Ci co maja kaloryfery niech sie wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 03.07.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Prosze jeszcze o podpowiedz tych co już ocieplili budynek, jak zaizolować dobrze balkon na górze? Nie mam jeszcze wylewek w środku domu, a już ocieplają budynek na zewnątrz i balkon musi być już zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 10.07.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam Miałem niedawno ten sam problem. Ocieplam Focusa ale układ balkonu jest taki sam w Faworycie z tego co się orientuję.Na internecie znalzłem rozwiązania na bazie SUPERFLEX Dietermana gdzie z folią, styropianem... podano koszt 700 zł za m2.W takim układzie uczyniło by to kwotę 6-7 tysięcy.Ja zrobiłem to w ekonomiczny sposób być może kiedyś bedę tego żałował. 1. Oczyszczoną płytę balkonu posmarowałem środkiem do izolacji fundamentów Dysperbentem 3 razy wcześniej gruntują ją roztworem 1:1 z wodą.2. Na tak zaizolowaną powierzchnię położyłem resztki papy, kładąc ją do czoła na spadzie, z zakładem 7 cm w stronę domu.3. Na pape położyłem styropian twardy "podłoga" 5 cm4. Na styropian jako zbrojenie poszła siatka górnicza5. Całość została zaszalowana i zalana szlichtą 5 cm betonu na bazie cementu Lafarge 42,5.6. Przed glazurą można to jeszcze według mnie posmarować tym Superflexem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 10.07.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam Miałem niedawno ten sam problem. Ocieplam Focusa ale układ balkonu jest taki sam w Faworycie z tego co się orientuję. Na internecie znalzłem rozwiązania na bazie SUPERFLEX Dietermana gdzie z folią, styropianem... podano koszt 700 zł za m2. W takim układzie uczyniło by to kwotę 6-7 tysięcy... . Dzięki za info, podpowiem moim majstrom. I pytanko, jak monotowałes, bądź będziesz montował barierkę? od czoła balkonu, czy do podłogi balkonu? Boję sie przerwania izolacji montując ją w podłodze, a montując od czoła chyba bedzie to dziwnie wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarafal 14.07.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam! Proszę o info od osób, które posiadają drzwi do kotłowni z wejściem od garażu (tak jak w projekcie).Dzisiaj był u nas pan do pomiaru bramy garażowej i poinformował nas, że w momencie zamontowania prowadnicy do bramy, drzwi do kotłowni będą się otwierały jedynie w 70%. Otworzenie bramy dalej będzie uniemożliwiała rama bramy... Nie urządza nas to za bardzo, a montowanie drzwi otwieranych do kotłowni, tym bardziej... Jak to jest u Was zrobione?? Ile wynosi wysokość drzwi do kotłowni, tak aby się "zmieściły"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 14.07.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam! Proszę o info od osób, które posiadają drzwi do kotłowni z wejściem od garażu (tak jak w projekcie).... dzrzwi miały by przeszkadzać? Jeszcze nie mam drzwi, bramę za to już mam, ale nie widze żeby drzwi o coś zachaczały! Chyba że garaż macie niżej niż budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts