bugmar 05.08.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Jeśli Radom nie jest dla Was za daleko to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 05.08.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Tak z ciekawości zapytam - ile wyszło u Was metrów tynku i wylewki? Jestem właśnie po tynkach i u nas wyszlo 820m. Faworyt II z podwojnym garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2 05.08.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Dziekule bardzo za zaproszenie chetnie bysmy przyjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 05.08.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Nam tez wyszlo kolo 800 metrow tynku.Ale zupelnie nie wiem ile mam przygotowac kasy za ocieplenie poddasza.Moze ktos uchyli rąbka tajemnicy...albo chociaz ile metrow wam obliczyli do ocieplenia?To prawda co do okien,cena jest znaczna,ale nie zamienilabym tych okien...Tak jak i tych szerokich drzwi:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 06.08.2011 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Nam tez wyszlo kolo 800 metrow tynku.Ale zupelnie nie wiem ile mam przygotowac kasy za ocieplenie poddasza.Moze ktos uchyli rąbka tajemnicy...albo chociaz ile metrow wam obliczyli do ocieplenia?To prawda co do okien,cena jest znaczna,ale nie zamienilabym tych okien...Tak jak i tych szerokich drzwi:)) Poddasze dopiero będzie po wylewkach,ale już wełne mamy zapłaconą wyszlo ok.8tyś. Jeżeli dobrze pamietam to wełna URSA-PURE 10cm-188m a 14cm-274m. Tak wyliczyli z hurtowni wraz z czlowiekiem od ociepleń. Może i mniej by wyszło metrów, ale my chcieliśmy "polecieć" wełną do szczytu dachu. Wiem że nie wszyscy tak robią i nie ocieplaja stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwusiaD 12.08.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam po raz pierwszy, przymierzamy sie do kupna projektu Faworyt czy ktoś buduje może taki domek w podlaskim? Bylabym bardzo wdzięczna za możliwość obejrzenia bo po przeczytaniu prawie całego wątku na forum mam trochę wątpliwości, a domek bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Krzyś 14.08.2011 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 ile wyszedł u was komplet okien z łukowymi oczywiście bez dachowych i brama do podwójnego garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika89 14.08.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 u mnie komplet okien łukowych wyszedł coś ponad 11tys zł z firmy Vetrex 3 szybowe, 6-komorowe. Natomiast brama garażowa firmy Hormann z napędem- 6900zl, ale zamawiana była w czerwcu przy kursie euro 3.80zl, a nie przy dzisiejszym 4.10zl gdyż brama ściągana z Niemiec, także uwarunkowana kursem euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 19.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Mam pytanie do tych co w Faworycie 2 podnosili scianke kolankowa o 1 cegielke.Czy u was okno ( nie to dachowe, normalne) w lazience i obok w sypialni obnizaliscie w stosunku do nowego projektu? Jestesmy wprawdzie przed wylewkami,czyli dojdzie jeszcze z 12 cm),ale nie nalezac do tych najwyzszych mam wrazenie,ze sporo to ja z tego okna nie zobacze...do klamki siegne oczywiscie ,ale wygladac to przez te 2 okna to chyba nie dam rady....Kurcze,mam nadzieje,ze nie popelnilismy jakiegos bledu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomj78 28.08.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Faworytowiczów i nie tylko Mam pytanie i zarazem prośbę- czy ktoś buduje Faworyta w okolicach Zamościa, lub w województwie lubelskim czy podkarpackim i czy byłby skłonny podzielić się spostrzeżeniami i dokonaniami w kwestii budowy, krótko mówiąc czy mógłby pokazać nam swój dom- bylibyśmy bardzo wdzięczni. Mój kontakt e-mailowy [email protected]. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mycha9 31.08.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 witam my również budujemy Faworyta, jestesmy na etapie wieńca i z niecierpliwością czekamy na dach pozdrawiam wszystkich Faworytowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bishni1973 31.08.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam:) Oj dawno się nie odzywałem. Bugmar sorki za tą ciszę Ja już mieszkam od miesiącaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!:):). Na razie nie mam netu w domu ale jak już mi założą to się odezwę. Na razie materace i na dole mebelki ogrodowe ale już inaczej się żyje. Pozdrawiam Faworytowiczów:) D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XPIECIA 11.09.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Witam. Jestem tu "nowy", buduję Faworyta (położyłem dach) i chcę się podzielić moimi uwagami. U mnie i nie tylko, po położeniu dachówki rozeszły się lukarny a dokładnie dolne beli na których oparty jest ten dach nad oknami łukowymi (z boku okien łukowych z przodu i z tyłu domu) Moim zdaniem niewątpliwie jest to błąd projektowy a nie złe wykonanie. Wystarczyło dołożyć z boku murków poziome szpilki lub dodatkowe belki podpierające lukarny oparte na ścianach szczytowych nad oknami łukowymi ale tego nie ma w projekcie. Sprawdziłem w okolicy u tych co budują "Faworyta" i mieli podobne problemy lecz tam dokładali dodatkowe jętki wystające z przodu domu nad oknami co szpeci trochę wygląd. Proszę o wiadomości czy ktoś miał też taki problem i jak go rozwiązał. Ja chętnie odpiszę jak ja to rozwiązałem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 12.09.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Ooo to gratulacje.My jestesmy na etapie rurek i mam nadzieje,ze tynki za miesiac.Moze wczesniej.Wyslijscie kilka fotek albo tu albo na priva jak wykonczyliscie w srodku.Min lazienke na gorze i kuchnie:) Kurcze,kiedy my sie wprowadzimy,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 12.09.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Prosba byla do Bishini1973:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika89 12.09.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 ja też się podpisuję pod tą prośbą dawno już nie było zdjęć wykończonych faworytów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 16.09.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam:) Oj dawno się nie odzywałem. Bugmar sorki za tą ciszę Ja już mieszkam od miesiącaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!:):). Na razie nie mam netu w domu ale jak już mi założą to się odezwę. Na razie materace i na dole mebelki ogrodowe ale już inaczej się żyje. Pozdrawiam Faworytowiczów:) D Ooo!!! fajnie gratuluję. Nie ważne że materac i spartańskie warunki, ważne ze na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 16.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam. Jestem tu "nowy", buduję Faworyta (położyłem dach) i chcę się podzielić moimi uwagami. U mnie i nie tylko, po położeniu dachówki rozeszły się lukarny a dokładnie dolne beli na których oparty jest ten dach nad oknami łukowymi (z boku okien łukowych z przodu i z tyłu domu) Moim zdaniem niewątpliwie jest to błąd projektowy a nie złe wykonanie. Wystarczyło dołożyć z boku murków poziome szpilki lub dodatkowe belki podpierające lukarny oparte na ścianach szczytowych nad oknami łukowymi ale tego nie ma w projekcie. Sprawdziłem w okolicy u tych co budują "Faworyta" i mieli podobne problemy lecz tam dokładali dodatkowe jętki wystające z przodu domu nad oknami co szpeci trochę wygląd. Proszę o wiadomości czy ktoś miał też taki problem i jak go rozwiązał. Ja chętnie odpiszę jak ja to rozwiązałem. Pozdrawiam. :o zdziwiłeś mie tym. Moi fachowcy żadnego problemu nie zgłaszali i żadnych dodatkowych jętek nie mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bishni1973 20.09.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Ooo to gratulacje.My jestesmy na etapie rurek i mam nadzieje,ze tynki za miesiac.Moze wczesniej.Wyslijscie kilka fotek albo tu albo na priva jak wykonczyliscie w srodku.Min lazienke na gorze i kuchnie:) Kurcze,kiedy my sie wprowadzimy,,,,, Porobię jakieś zdjęcia jak już wrócę z urlopu. Czas na Egipt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 21.09.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Niebawem zaczynamy zabawę z poddaszem i tak z ciekawości zapytam- jak zrobić ścianę gdzie są dwie różne wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts