Aniss 06.01.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Więc jeszcze raz przytoczę ten cytat, bo nie wiem co jest mi zarzucane, że niby zmieniam posty ??? Witam, ja mam dach ofoliowwany,więc i pogląd na wygląd pomieszczeń również niejaki posiadam. Nie wydają mi się zbyt małe,wręcz przeciwnie wg. mnie sa przyjemnie przestronne ,mam troszkę podniesioną ścianke kolankową i skosy nie bedą uciążliwe. W górnej łazience nie zrobimy ścianki w miejscu projektowanym tylko pół scianki dla otoczenia wanny a resztę jako zamykane półki na środki czystości. Wejście wody do domu mam w garażu i stąd rozprowadzenie na kotłownię (u mnie za garażem) i dom. Wejście kanalizacji przez kotłownię projektową,wejście prądu przez garaż. Pomieszczenie nad garażem planuję przedzielic na jedno niewielkie przeznaczone na suszarnię i drugie jako pokój hobby. Pozdrawiam cieplutko I nie trzeba się do mnie zwracać "Pani",bo to jest forum, a ja jestem młoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 06.01.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Przykro mi,nie wiem czemu ma słuzyc ta dyskusja Zapraszam na osobisty oglad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 06.01.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Ale dlaczego przed chwilą zmieniony został poprzedni post (nawet 2 razy)? Sprytnie, teraz to na pewno nikt się nie połapie o co chodziło, tylko, że ja wychodzę na idiotkę dzięki takiemu manewrowi. Ok! Niech tak zostanie.Niektórzy tylko tak umieją wyjść z twarzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 06.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 A o co chodzi???Bo ja juz nie łapie celu Twoich pytań.Wyraziłam swoja opinie o skosach,post zmieniłam by pokazac jasniej swoją intencję.Pokazałam Ci zdjęcie miejsca "krytycznego" wg. mnie dla wanny.Zaprosiłam do obejrzenia Faworyta u mnie,też Cie to nie satysfakcjonuje,trudno.Żegnam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.01.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 A co tu tak gorąco się zrobiło?SOWA ma rację,widziałam tą łazienkę na oczy i rzeczywiscie jest nieustawna,powierzchnia tej łazienki jest bardzo duża tylko nieustawna tzn przez te skosy i niskiej ściance praktycznie 2 ściany są nieustawne,nic tam nie można postawić,ani wanny ani umywalki,bidetu czy kibelka nie mówiąc o prysznicu,będą te scianki nie wykorzystane,chyba że ma być ta łazienka dla karłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 06.01.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Najlepiej odwrócić kota ogonem i udawać, że się nie wie o co chodzi. To nie ja się pierwsza uniosłam, a gdybyś postu nie zmieniła, to by wiele wszystkim wyjaśniło o co poszło, ale zrobiłaś to celowo. Do Damro - to nie chodzi o łazienkę. I również żegnam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 08.01.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 witam, moja ekipa bawi się jeszcze dachówką, więc nie ma się czym chwalić. Mam nadzieję, że jakość będzie ok. Dogaduję w tej chwili architekta wnętrz i chcę zamówić okna, drzwi, bramę i rolety. Tu pytania o okna (drewno): Czy wszyscy bierzecie ze szprosami?Czy bierzecie okna ze stałym słupkiem w środku?Czy okno w lukarnie to jedno skrzydło czy też dwa? (nie precyzowałem tego w zapytaniu i mam w ofertach oba warianty) pozdrawiam, pm2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 10.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 witam, Tu pytania o okna (drewno): Czy wszyscy bierzecie ze szprosami? Czy bierzecie okna ze stałym słupkiem w środku? Czy okno w lukarnie to jedno skrzydło czy też dwa? (nie precyzowałem tego w zapytaniu i mam w ofertach oba warianty) pozdrawiam, pm2000 Witam, my mamy plastiki,bez szprosów (bo nie chce widoku zza krat bez stałego słupka,,w lukarnie po dwa skrzydła. Pozdrawiam cieplutko i czekamy na zdjęcia Sowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 11.01.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów Niedawno dołączyliśmy do grona Faworytów. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu i wiele formalności jeszcze przed nami. Mieszkamy pod Poznaniem i tam też rozpoczniemy budowe (mam nadzieje na wiosne) naszego Faworyta. Mam pytanie czy stoi już Faworyt w okolicy Poznania? Byłabym bardzo wdzięczna za możliwość obejrzenia tego domu na żywo i wymianie doświadczeń z budowy. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 11.01.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów Niedawno dołączyliśmy do grona Faworytów. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu i wiele formalności jeszcze przed nami. Mieszkamy pod Poznaniem i tam też rozpoczniemy budowe (mam nadzieje na wiosne) naszego Faworyta. Mam pytanie czy stoi już Faworyt w okolicy Poznania? Byłabym bardzo wdzięczna za możliwość obejrzenia tego domu na żywo i wymianie doświadczeń z budowy. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pibarek 16.01.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witamy,Mamy do forumowiczów pytanie w sprawie projketu MG Faworyt. Wspólnie z mężem robimy przymiarkę do kupna tego projektu i budowy domu. Czy ktoś z Was buduje (teren Dolnego Śląska) dom wg tego projektu i mógłby pozwolić obejrzeć go na "żywo"gdyż na forum pojawia się wiele zarówno pozytywnych jak i negatywnych opinii o tym projekcie.pozdrawiamyMagdalena i Piotr Barcikowscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamisz 17.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam , Zamierzam kupić projekt Faworyt. Fajnie by było zobaczyć jak wygląda on w realu. Czy mógłbym podjechac do Nadarzyna i zobaczyć? Przegladając Forum znalazłem Faworyta - dom, który i my zaczynamy budować. Miejsce budowy Nadarzyn k/Warszawy. Wersja z podwójnym garażem - czy ktoś równiez kupił taką wersję? Faworyta nabylismy juz w zeszłym roku więc mamy trochę przemyśleń, których efektem jak sądzę jest poprawka w konstrukcji stropu. Pozdrawiam wszystkich budujących Faworyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 18.01.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam, Chciałam serdecznie podziękować Badarowi oraz Pani Ani i jej mężowi za możliwość obejrzenia Faworyta w trakcie budowy.Dziękujemy za poświęcenie wolnego czasu, za wszystkie wyjaśnienia i przemyślenia z etapu budowy faworyta oraz za cierpliwość w wysłuchiwaniu naszych pytań. Już w niedługim czasie zostaniemy kolejnymi FAWORYTOWICZAMI i na pewno skorzystamy z Państwa doświadczeń. Pozdrawiamy Aneta i Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 18.01.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam Zmienilismy pare rzeczy ale w zasadzie sa to zmainy "kosmetyczne" - np. w salonie okna zamienilismy na jedno bardzo duże tj. 3,7x2.5, tak samo w wykuszu wys. 2,5. Podobają nam sie przeszklenia i efekt jest super. dodałam też okno w kuchni bo chcę mieć widok z niej też na ogród. Taras zrobiłam prostokatny a nie okragły i powiekszyłam go do ponad 20 m w stronę wykuszu ( od tej strony mam ogród). Uważam że taras powinien być duży. Pozdrawiam cieplutko. Anna W. Aniu, mam nadzieję, że tu nadal zaglądasz. Zaintrygowało mnie strasznie to duże okno w salonie, tez mi sie takie marzy i waham się czy je robić, czy nie. Czy do tak dużego okna da się bez problemu założyć roletę antywłamaniową? Czy mogłabyś podesłać na pw albo umiescić tutaj na forum zdjęcie tyłu domu z tym dużym oknem? Byłabym Ci bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 18.01.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mogę odpowiedzieć za Panią Anię tyle :wygląda imponująco ! P.S. Czy ktoś z budowniczych faworyta rozglądał się za roletami, żaluzjami do okien na poddaszu. Powiem szczerze, że ja dzisiaj zadzwoniłam i napisałam do bardzo wielu firm i jak narazie niestety wszyscy odpisują że do okien łukowych w grę wchodzą tylko żaluzje pionowe, które średnio mi się podobają ( do tego pioruńsko drogie szyny). Ciekawa jestem czy robiliście już jakieś konkretne rozpoznanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 18.01.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czy ktoś z budowniczych faworyta rozglądał się za roletami, żaluzjami do okien na poddaszu. Powiem szczerze, że ja dzisiaj zadzwoniłam i napisałam do bardzo wielu firm i jak narazie niestety wszyscy odpisują że do okien łukowych w grę wchodzą tylko żaluzje pionowe, które średnio mi się podobają ( do tego pioruńsko drogie szyny). Ciekawa jestem czy robiliście już jakieś konkretne rozpoznanie ? Kiedyś szukałam,ale bezskutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 18.01.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 tzn. że w grę wchodzą tylko zasłony ? może komuś udało się zlokalizować jakąś firmę, która ma jakiś patent na te okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 18.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Aneta, wyjęłaś mi z ust pytanie na temat rolet na piętrze. Ja się zastanawiałam czy w ogóle sie robi rolety na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 18.01.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam faworytowiczów. Ja słyszałam o poznańskiej firmie Żalutex, u której mozna zamówić okna łukowe i rolety do nich. Ale niewiele jest firm, które podejmuja sie montażu takich żaluzji Jest jakiś problem z warstwą ocieplenia sciany. Pozdrawiam budowniczych. Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 18.01.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a od wewnątrz zupełnie nic nie planujecie ? latem będzie gorąco a i z łazienki ciężko będzie skorzystać bez skrępowania mój domek będzie miał sąsiadów z każdej (aczkolwiek przez ulicę) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts