pan Janek 27.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam.Czy ktoś buduje faworyta w Toruniu lub okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_dorota 29.01.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 nie ale torunianka buduje pod warszawa )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_dorota 29.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 z tymi rozmiarami powierzchni mieszkalnej to musi byc jakies niezle przeklamani. Ogladalismy dom znajomych, ktory ma miec 148 m2 i wygladal prawie jak o polowe mniejszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 29.01.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Jesli chodzi o powierzchnię tynkowania-czyli sciany wyszło ok.700m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 29.01.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 jaloska a jak wygląda ten projekt z 2-u spadowym dachem.Możesz przesłać zdjęcie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ket 30.01.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie ! My zakupiliśmy z pracwoni MGprojekt projekt bliźniaka "dom na medal". Jest to faworyt pzerobiony na bliźniaka. W tej chwili załatwiamy wszystkie formalności do pozwolenia na budowę i mam ogromną nadzieję, że uda nam się zacząć budowę koło kwietnia / maja. Będziemy budować w Lesznowoli. Mam w związku z tym ogromną prośbę, czy ktoś z was byłby tak miły i mógłby nas zaprosić na swoją budowę z faworytem gdzieś w okolicach ??? Byłoby fajnie obejrzeć domek i porozmawiać o trudach budowy Pełni optymizmu Pozdrawiamy Ket & Gant'z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 30.01.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witaj Moniko! Pytan do Ciebie mialabym wiele ale tak na gorco czy mozesz mi napisac jaka wysokosc maja okna balkonowe.Z projektu nasyego wychodzi,ze 2,70.Czy zamawialiscie taki wymiar.pozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 31.01.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Kasiu, Okna balkonowe chyba wszyscy zminiejszali bo inaczej stykają się one z sufitem. Monika pisała chyba o wysokości swoich okien w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 01.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam Właśnie dzisiaj zakończono poprawkę łuków w oknach. Zostały nieco obniżone i zmieniono promień. Jutro wstawię zdjęcia. Za miesiąc ruszamy dalej: elektryk, hydraulik i tynki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 02.02.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Mam pytanie do wszystkich budujących Faworyta: Czy skosy na poddaszu sa uciazliwe dla wysokich osob i jak sobie poradziliscie? Czy ktos podnosil scianke kolanowa badz zmienial kat nachylenia dachu? pozdrowionka Myśmy robili projekt indywidualny na podstawie Faworyta i zmienialiśmy zarówno wysokość ścianki kolankowej, jak i nachylenie dachu. Podniesienie ścianki kolankowej na poziom 95cm z każdej strony o zmiana kątów nachylenia dachu spowodowały, że dom przestał wyglądać tak ładnie jak w oryginalnym projekcie. A skosy przy oryginalnych wysokościach ściankim kolankowej z całą pewnością są uciążliwe. Na moje oko to wygląda tak, że wszystkie sprzęty i meble mogą stać tylko w pewnej odległości od ściany. czyli metraż po podłodze wielii, ale użytkowo bardzo słabo. Proponuję zrobić sobie test uciążliwości skosów tak jak myśmy to wykonali - w domu taśmą malarską przy użyciu miarki i kątomierza zaznaczyliśmy sobie na ścianie jak wygląda skos i ścianka kolankowa. Pamiętaj, że powierzchnię użytkową MGProjekt liczy już od wysokości 1.8m. Dopiero jak się zobaczy fizycznie gdzie jest to 1,8 i jak to faktycznie wysoko, to można wyrobić sobie zdanie na temat tych skosów. Dlateg właśnie ostatecznie zdecydowaliśmy się jednak na dach dwuspadowy - dwa skosy mniej. My prawdopodobnie bedziemy zmuszeni zmienić dach(wytyczne planu) więc jeśli to mozliwe chetnie zobaczyłabym jak wyglada ten dom z dachem dwuspadowym. Poprosze o zdjęcia na [email protected] bede bardzo wdzieczna pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 05.02.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Jeżeli można to proszę wszystkich budujących faworyta o podanie zmian w budowie,czyli obniżenie łuków u góry itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 05.02.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Zastanawiamy się cały czas nad faworytem. I nie możemy podjąć decyzji. Czy ktoś buduje faworyta w okolicach Krakowa? Bardzo chcielibysmy go obejrzeć na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 06.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Podbijam temat okien, poniżej wymiary u sowy (cyt. z dziennika) Czy pozostali inwestorzy mogliby porównać te wymiary ze swoimi. Co do okien to zerknęłam w zamównienie i oto co tam mam: okna w łazience i sypialni mają wysokośc 1470mm dłuższego boku i 800 w krótszym boku,szerokośc 1770mm. Balkonowe górne mają 2375 wysokości na 880 szerokosci,okienko obok ma 950 wysokości w krótszym boku i 1000szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 07.02.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam.Aneta możesz mi podać wymiary okien na dole . Nie mam jeszcze projektu,ale jestem ciekawy czy są to standartowe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 07.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Badar możesz po kolei podać zmiany jakie należy w projekcie zmienić,ułatwi to nowo budującym,poprawki u architekta.A może by tak założyć nowy temat np.(poprawki przy budowie Faworyta).Ci co wybudowali pomogli by nam zaoszczędzic trochę czasu...... czyli np.pomniejszyć łuki dlatego,że........zmniejszyć wysokość drzwi tarasowych dlatego,że ..........POzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 07.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Oj ja bym również była bardzo wdzięczna za taką listę uwag. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 07.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Panie Janku mój projekt powienien dotrzeć do mnie za jakieś 5 dni ale na ile umiem czytać projekt umieszczony na stronie mgprojekt wymiary okien :3 okna 120x1502 okna 150x150180 x 235wykusz 2 okna 80x150 boki, środek 150x150 (tego jestem najmniej pewna i jest to oczywiście jedno okno podzielone słupkamigaraż 3 okna 120x80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 07.02.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki Aneta,zaraz sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 07.02.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Co to za oznaczenia przy oknach np.hp 88 itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 07.02.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Może wysokość parapetu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts