anwas 07.02.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 chociaż chyba nie ... bo na górze jest też hp 108 przy oknach balkonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 07.02.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jestem ciekawy co z drzwiami u góry nad garażem ktoś napisał,że dla krasnali,ale z projektu wychodzi,że wymiary są 80x205.Czy jakiś błąd w projekcie,czy jakiś majster spartolił sprawę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 07.02.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 raczej się nie da poniżej link do zdjęcia z albumu Badara http://badar.fotosik.pl/albumy/48861.html#e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 07.02.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jadę do pani architekt zobaczę co ona powie na temat projektu ....Narazie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 07.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Panie Janku mój projekt powienien dotrzeć do mnie za jakieś 5 dni ale na ile umiem czytać projekt umieszczony na stronie mgprojekt wymiary okien : 3 okna 120x150 2 okna 150x150 180 x 235 wykusz 2 okna 80x150 boki, środek 150x150 (tego jestem najmniej pewna i jest to oczywiście jedno okno podzielone słupkami garaż 3 okna 120x80 Witajcie, w projekcie sa 3 okna 1200*1500 , 2 okna 1500*1500 okna od tarasu 1800*2300 wykusz 2 okna 600*2100 i 1 okno 1500*2100.W garazu nie pamietam ,bo zrezygnowaliśmy z nich.Na parterze okna ,które mają 1200*1500 zamieniamy na 1500*1500 czyli wszystkie takie same.Robimy duże nie dzielone tafle w kolorze orzech. pozdrowionka Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 07.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Własnie wróciłem od pani architekt.powiedziała że chyba ktoś młody robił ten projekt błąd parteru......brak słupa który podtrzymuje strop (ktoś już kiedyś pisał o tym) dość drogi w budowie,bardzo drogie okna byłem się pytać w Toruniu w paru miejscach 2xdroższe niż normalne standardowe zbyt duże okno jak na łazienkę.Ja chciałem przenieść schody do cholu z przodu kosztem zmniejszenia kuchni nie wiem mi powiedziała że trzeba dużo przerabiać strop.Acha powiedziała jeszcze że ten projekt classic wersja standardowa jest z podpiwniczeniem.Czy to prawda?.Czekam na szybką odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 07.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Pewnie ilu architektów tyle opinii ... Mój architekt (starszy Pan, prowadzi również nadzory dużych obiektów budowlanych) powiedział, ze projekt jest ładny a jeśli chodzi o wylistowane przez forumowiczów błędy są zwyczajnie do korekty. Poza tym powiedział, że wszystkie gotowce mają mniejsze lub większe błędy bo są robione powiedzmy "taśmowo". Mojemu najbardziej w projekcie nie podobają się schody (za wąskie) i chce je jakoś poszerzyć, ale do tego potrzebuje projekt szczegółowy. Zobaczymy czy coś wymyśli Słup w salonie jest już w projekcie (niestety nie ma go cały czas w wersji umieszczonej na www mgprojekt). Jeśli chodzi o okna z poddasza to są rzeczywiście drogie jak każde okno nietypowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 07.02.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Panie Janku mój projekt powienien dotrzeć do mnie za jakieś 5 dni ale na ile umiem czytać projekt umieszczony na stronie mgprojekt wymiary okien : 3 okna 120x150 2 okna 150x150 180 x 235 wykusz 2 okna 80x150 boki, środek 150x150 (tego jestem najmniej pewna i jest to oczywiście jedno okno podzielone słupkami garaż 3 okna 120x80 Witajcie, w projekcie sa 3 okna 1200*1500 , 2 okna 1500*1500 okna od tarasu 1800*2300 wykusz 2 okna 600*2100 i 1 okno 1500*2100.W garazu nie pamietam ,bo zrezygnowaliśmy z nich.Na parterze okna ,które mają 1200*1500 zamieniamy na 1500*1500 czyli wszystkie takie same.Robimy duże nie dzielone tafle w kolorze orzech. pozdrowionka Kasia My też zamieniamy okna 120 na 150 zależy mi na poszerzeniu zwłaszcza tych od frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 08.02.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jak już pisałam kiedyś my wybraliśmy wersję bez garażu, której sprzedaż aktualnie jest wstrzymana. Zaniepokojona dzwoniłam wczoraj do mgprojekt i wyjaśniono mi, że wstrzymano sprzedaż bo robią „kosmetykę” czyli poprawiają min. właśnie górne okna bo klienci narzekają, że są zbyt wysoko i drogie w wykonaniu i jeszcze jakieś inne poprawki robią.Zastanawia mnie tylko dlaczego w takim razie wersję B wstrzymano a innych nie.Jeżeli zmiany zostaną wprowadzone zanim my rozpoczniemy budowę kwiecień/maj to oczywiście architekt powiedział, że nie będzie problemu abyśmy otrzymali dokumentację po zmianach. Mam nadzieję, że zdążą zanim my rozpoczniemy budowę. Mam pytanie czy ktoś z was planuje robić wentylację mechaniczną z rekuperatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 08.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Iza, mój architekt powiedział, że rozwiązanie wentylacji w kuchni i wc jest nie najlepsze i że trzeba będzie zrobić wentylacje mechaniczną ale czy rekuperatorem to nie mam pojęcia (nawet nie wiem co to jest ale dzisiaj poczytam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 08.02.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam a czy ten domek ma jakieś podpiwniczenie,bo pod schodami są jakieś drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 08.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Z tego co ja wiem to pod schodami jest małe pomieszczenie - schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek008 08.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 jako obeznany z projektem podpowiadam, że okna na parterze od frontu są 1500x1500. jesli nie bedziesz zmieniał położenia sciany nośnej pomiedzy WC a kotłownią to nie wsadzisz większego bo to w kotłowni wychodzi jedną krawędzia przy samej scianie. Można oczywiście "rozsunąć" dolne okna ale wtedy elewacja straci harmonijny wygląd. Ja osobiście przesuwam scianę pomiędzy WC a kotłownią bo zamiast kotłowni będę miał pokój Dom nie jest podpiwniczony. Pod spocznikiem schodów projektant przewidział schowek dla niegrzecznych dzieci ale zainstalowanie w tym miejscu drzwi jest co najmniej kiepskim pomysłem. Schody wg mnie faktycznie są troche za wąskie (90 cm) a poszerzenie ich raczej trudno wykonalne, natomiast spocznik jest na tyle duży, że można się minąć PS: przy okazji dziękuję Sowie za poświęcenie czasu i możliwośc obejrzenia Faworyta w realu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 08.02.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 wg projektu okna od frontu mają 120 x150 (patrzę teraz i czytam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 08.02.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jestem ciekawy co z drzwiami u góry nad garażem ktoś napisał,że dla krasnali,ale z projektu wychodzi,że wymiary są 80x205.Czy jakiś błąd w projekcie,czy jakiś majster spartolił sprawę....... Są to drzwi z pomieszczenia za górną łazienką do pomieszczenia nad garażem, ma je zaprojektowany tylko Faworyt z podwójnym garażem, ale tylko ten z pojedyńczą bramą. Drzwi te są faktycznie niewysokie (1,2 m), pełnią funkcję gospodarczą (typu "przełaz") jako ewentualne rozwiązanie indywidualne. Odnośnie okien to u mnie w projekcie frontowe też mają 120x150, a nie jak pisze jarek008 150x150, ale zauważyłam, że każda wersja różni się nie wiadomo czemu odrobinę od drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 08.02.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to teraz rozumiem. Podoba mi się jeszcze projekt muratora M05b niewielki wariant 2.Napiszcie co o tym projekcie sądzicie.Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kk27 14.02.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam wszystkich,Czy ktoś buduje Faworyta na południu Polski?My budujemy na podkarpaciu,zaczynamy na wiosnę (kwiecień).Mamy teraz dylemat z jakiego materiału budować,ale skłaniamy się w kierunku Ytonga.Myślicie że to dobre rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 14.02.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mam prośbę o podanie informacji jaki wymiar mają teraz okna na górze po obniżeniu łuków? Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 16.02.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam, Inwestorzy, czy możecie się podzielić tegorocznymi cenami robocizny Waszych domków. Ja jestem po spotkaniu z wykonawcą i nie wiem co mam sądzić o poniższej ofercie (fworyt - garaż podwójny) Za stan surowy : fundamenty, strop , ściany - po negocjacjach 50.000 pln brutto i nic mniej + mają swojego podwykonowacę dachu (robocizna: więźba, deskowanie, papa, pokrycie dachówką, obróbki blacharskie 85 pln za m2) Co sądzicie o tej cenie. Wykonawca sprawdzony ale cena wydaje się za wysoka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 17.02.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam, Inwestorzy, czy możecie się podzielić tegorocznymi cenami robocizny Waszych domków. Ja jestem po spotkaniu z wykonawcą i nie wiem co mam sądzić o poniższej ofercie (fworyt - garaż podwójny) Za stan surowy : fundamenty, strop , ściany - po negocjacjach 50.000 pln brutto i nic mniej + mają swojego podwykonowacę dachu (robocizna: więźba, deskowanie, papa, pokrycie dachówką, obróbki blacharskie 85 pln za m2) Co sądzicie o tej cenie. Wykonawca sprawdzony ale cena wydaje się za wysoka . Rzeczywiście ceny od ubiegłego roku diametralnie sie zmieniły. Znajomemu nasza ekipa zaproponowała cenę za wybudowanie podobnego do Faworyta domu wyższą i 1/3 od naszej Mimo to cena wydaje mi się wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts