Damro 21.02.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Yess ,zwracam honor-reprezentacja południa nie mała, ale daleko ode mnie,dobrze że chociaż w Krakowie będzie Faworyt A w okolicy Krakowa będa dwa Faworyty. Pozdrawiam Roberta który zaczyna budowę równiez na wiosnę niedaleko mnie. A w okolicach Wrocławia będą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Marcin 23.02.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam, jesteśmy nowymi użytkownikami forum.Zamierzamy budowę Faworyta. śledzimy dzienniki budowy i naprawdę fajny domek z tego Faworyta.Mamy ogromną prośbę:Czy moglibyśmy kogoś odwiedzić i zobaczyć w środku jak wyglądają pomieszczenia?Bardzo duży uśmiech do ludzi z mazowieckiego i lubelskiego. PozdrawiamyAneta&Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinzalublin 24.02.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 witam czy ktoś już postawił ten dom do końca??? tzn wszytko ale bez mebli ??? interesuje mnie jaki jest średni koszt domu z otynkowaniem i wykończeniem wnętrz. czy kwota około 300000 wystarczy??? wybieram się we wtorek do banku w sprawie kredytu i zastanawiam się jaki może być koszt!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 24.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 witam czy ktoś już postawił ten dom do końca??? tzn wszytko ale bez mebli ??? interesuje mnie jaki jest średni koszt domu z otynkowaniem i wykończeniem wnętrz. czy kwota około 300000 wystarczy??? wybieram się we wtorek do banku w sprawie kredytu i zastanawiam się jaki może być koszt!! pozdrawiam To zależy w jakim regionie budujesz bo ceny materiałów oraz koszt robocizny są bardzo zróżnicowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinzalublin 24.02.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 witam czy ktoś już postawił ten dom do końca??? tzn wszytko ale bez mebli ??? interesuje mnie jaki jest średni koszt domu z otynkowaniem i wykończeniem wnętrz. czy kwota około 300000 wystarczy??? wybieram się we wtorek do banku w sprawie kredytu i zastanawiam się jaki może być koszt!! pozdrawiam To zależy w jakim regionie budujesz bo ceny materiałów oraz koszt robocizny są bardzo zróżnicowane. jestem z lublina wiec mysle że koszty materiałów i robocizny w naszym rejonie są mniejsze niż na zachodzie polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 26.02.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ceny materiałów i robocizny tak bardzo różnią się od ubiegłorocznych że trudno pokusic się o opinię czy 300 tys.wystarczy. Rzekłabym że raczej nie starczy,ale to moja subiektywna opinia. Mnie nie starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 26.02.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Moim zdaniem nie ma żadnych szans żeby wystarczyło 300 tys.Nawet licząc najtańsze materiały i kilka uproszczeń w projekcie.W średniej klasie materiałów myślę, że jest szansa zamknąć sie w 400 tys, ale chyba realnie należy liczyć 450 tys. Ceny materiałów i roboty nieuchronnie idą do góry i ten trend się utrzyma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 27.02.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Fakt, niestety Też myślę, że 400.000 to pewna kwota, może więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 02.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Kochani, czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć ile szt porothermu 25 potrzeba faktycznie na faworyta z podwójnym garażem. wg załączonego kosztorysu ok.1800 szt. , wg pliku ze strony www ok. 2300 szt. Która wersja jest bliższa prawdy. Już kupiłam 1800 nie wiem czy to nie za mało. dopiero gdzieś w następnym tyg. będę rozmawiała z kierownikiem budowy wtedy poproszę o o dokładne sprawdzenie wszystkich materiałów, ale z cegłą jest problem więc nie czekam do tego spotkania. Mam układ ze składem że nadwyżkę zawsze mogę oddać. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 02.03.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Na stronie błędnie są podane powierzchnie ścian. Uwzględniono tam także wieniec.W sprzedanym mi projekcie jest to już poprawione i wyliczenia są poprawne.Zresztą zostało to zweryfikowane przez dostawcę materiału. Jeśli masz możliwość to lepiej, aby to ktoś jeszcze raz przeliczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertosanios 02.03.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam serdecznie budujących - mam prośbę - potrzebuję stworzyć kosztorys dla banku a niektórzy z WAS mają to za sobą więc prosiłbym o przesłanie . Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 09.03.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Czy ktoś z Was ma już pomysł na elewacje faworyta ? Wykonujecie zgodnie z pomysłem mgprojekt czy macie może własną koncepcję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 09.03.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 My chcemy zrobić według własnego pomysłu. Pierwsze podejście architekta nie do końca nas zadawala. Kombinujemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 09.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Czy ktoś z Was ma już pomysł na elewacje faworyta ? Wykonujecie zgodnie z pomysłem mgprojekt czy macie może własną koncepcję ? Witam, temat elewacji mamy odłozony na poźniej ale fakt ,ze trzeba o tym też pomyśleć.Ty Anetko będziesz zmieniać coś w elewacji? Nasze prace są już daleko posunięte.Mieliśmy zacząć na wiosnę ale dzięki łagodnej zimie na wiosnę zakończymystan surowy zamknięty. Wybraliśmy dachówkę Roben -brąz i właśnie się okazało ,że może być lekki poślizg ,bo produkcja nie wyrabia się z ilością w tym kolorze. Ceny materiałow budowlanych oszalały ale dobrze ,że mieliśmy podpisaną umowę z wykonawcą w zeszłym roku.Ekipę mamy super!Praca wre bez zastrzeżeń jak na razie. Na jaką wysokość planujecie okna balkonowe u góry? Za niecałe 2 tygodnie mają przywieźć więżbę. Mamy oferty na okna z 4 firm ,jutro jedziemy jeszcze do jednej i chyba ostatniej.Różnice są w cenach więc warto szukać pozdrowionka p.s na bieżąco robimy zdjęcia ale nie wiem jak je tu dołączyć.Może znajdzie się osoba ,która podpowie jak to uczynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 09.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Nie mam pojęcia co zrobić z elewacją. Pewny jest kolor dachu (ceglasty). Okna wstępnie białe ze szprosami. Kolor elewacji móglby być podobny do tego z projektu, "ramki" wokół okien podobają mi się białe ale co wtedy z cokołem. Może klinkier, choć nie wiem czy to pasuje. No i problem z drzwiami - jeśli stolarka okienna biała to i drzwi frontowe i garażowe powinny być białe a tego już nie jestem taka pewna Jedym słowem mało przejrzysta wizja, chyba poproszę o poradę architekta chyba że wcześniej uda mi się coś podejrzeć na Waszych budowach. Zaczynam dopiero w sierpniu Ze zdjęciami nie pomogę to już pytanie do doświadczonych. Co do wysokości okien balkonowych to pytanie pojawiało się już kilkakrotnie, ale nikt nie odpisuje. Też chętnie zanotowałbym te wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitas 11.03.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam wszystkich forumowiczów. Zaczynam swoją drogę przez mękę. Kupiłem już działkę, mam wszystkie warunki, jestem na etapie szukania projektu. W zasadzie jestem już prawie zdecydowany na projekt Faworyt ze "stajni" mgprojekt. Czy ktoś może wybudował lub buduje niedaleko Koszalina i byłby uprzejmy wpuścić intruza na budowę? Zawsze to lepiej raz zobaczyć niż sto razy przeczytać. Pozdrawiam wszystkich faworytowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 11.03.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Widzieliście nowe projekty z MG jestem zauroczona RUBINEM http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 11.03.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Widzieliście nowe projekty z MG jestem zauroczona RUBINEM http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo 12.03.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam, szukam Faworyta, chciałabym zobaczyc go w realu - dolnośląskie, kto mi pomoże? Damro, pm2000 pisałam do was na priv,ale nic, cisza chyba nie doszło odezwijcie sie, prosze Pozdrawiam Jola moje gg 2055390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 12.03.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 wracając do tematu elewacji to my będziemy szukać coś w ciepłych beżach.Okana , bramę i dzrzwi robimy w kolorze orzech.dachówka jak wcześniej pisałam brąz.Jutro mają dostarczyć już więzbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts