piotrek_i_kasia 13.03.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam, Mam prośbę o kontakt od osób, które wybudowały lub są w trakcie budowy Fawryta w okolicach Warszawy. Właśnie podjęliśmy z mężem decyzję o zakupie projektu Faworyt wersja B bez garażu w odbiciu lustrzanym. Chętnie odwiedzilibyśmy budowę w celu rozeznania się Patrzac na rzuty domek wydaje się idealny ale zobaczyć go na żywo to by było coś pozdrawiamy Piotrek i Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek7a 14.03.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich FAVORYTów b serdecznie. Bardzo poważnie przymierzam się do tego projektu i w związku z tym mam prośbę o przesłanie na adres [email protected] kosztorysu tego domu wg Waszych cen, najlepiej w miarę aktualnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_i_kasia 14.03.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich FAVORYTów b serdecznie. Bardzo poważnie przymierzam się do tego projektu i w związku z tym mam prośbę o przesłanie na adres [email protected] kosztorysu tego domu wg Waszych cen, najlepiej w miarę aktualnych Witam, My zdecydowaliśmy się na Fowiryta typ B bez garażu w odbiciu lustrznym. Będzie miał troszkę zmian a mianowicie dodane 3 okna dachowe oraz jeszcze jedno oknow gabinecie na dole. wczoraj odebraliśmy wstępną wycenę od firmy budowlanej. Powinniśmy się zmieścić w 350 tys (stan pod klucz). Pod warunkiem, że budowę zaczniemy w tym roku. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek7a 14.03.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 No to mój będzie droższy, bo planujemy FAV w wersji z dwoma garażami. Ale 350tys. to brzmi dla mnie sensownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 14.03.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 WitamKoszty budowy zależą głównie od tego z czego i gdzie budujecie.Mozna oceniać stan surowy jako koszty w miarę stałe, później mozna wydać bardzo różne pieniądze.Oceniam koszty wybudowania Faworyta (2 garaże) w stanie surowym otwartym na 180-200 tys. zł (porotherm, dachówka ceramiczna, 7 okien dachowych, rynny marley)- tyle mnie to kosztowało, choc pewnie mozna było taniej.Całość budowy oceniałem na 450 tys, ale widząc co sie dzieje z cenami, zaczynam wątpić czy się uda zmieścić w tej kwocie.Oczywiście istotne są koncepcje ogrzewania (kotłownia, grzejniki - podłogówka, dodatkowe grzanie (solar, kominek), ocieplenie, okna, doprowadzenie mediów, instalacja elektryczo-alarmowo-komputerowo- telefoniczno-telewizyjna i inne, wreszcie sama wykończeniówka (podłogi, kafelki itp), nie licząc kuchni, łazienek a potem mebli i wyposażenia.Kosztorys najlepiej niech zrobi ktos profesjonalny, no chyba, że mg projekt poprawił swoje projekty na tyle, że zestawienia w nich zawarte odpowiadają prawdzie. Ale akurat w to bardzo poważnie wątpię. Pozdrawiam Jeszcze jedno - Faworyt nie jest idealny, nie kierujecie się ładnymi rysunkami mg projektu, tylko dokładnie oberzyjcie plany, bo moga was czekać dość zaskakujące i niezbyt miłe niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 14.03.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich FAVORYTów b serdecznie. Bardzo poważnie przymierzam się do tego projektu i w związku z tym mam prośbę o przesłanie na adres [email protected] kosztorysu tego domu wg Waszych cen, najlepiej w miarę aktualnych Witam, My zdecydowaliśmy się na Fowiryta typ B bez garażu w odbiciu lustrznym. Będzie miał troszkę zmian a mianowicie dodane 3 okna dachowe oraz jeszcze jedno oknow gabinecie na dole. wczoraj odebraliśmy wstępną wycenę od firmy budowlanej. Powinniśmy się zmieścić w 350 tys (stan pod klucz). Pod warunkiem, że budowę zaczniemy w tym roku. Pozdrawiam Kasia Ja mam już część materiałów kupionych w grudniu (ściany, strop, bloczki). Dziś kupiłem stal. Jak tak wszyskie materiały drożeją jak stal to te 350tys raczej będzie kwotą niewystarczjącą. Stal przez trzy tygodnie zdrożała prawie o 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek008 14.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 budowa ruszyła...[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitas 15.03.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Jeszcze jedno - Faworyt nie jest idealny, nie kierujecie się ładnymi rysunkami mg projektu, tylko dokładnie oberzyjcie plany, bo moga was czekać dość zaskakujące i niezbyt miłe niespodzianki. Poproszę więcej konkretów nie chciałbym wejść na minę, a jestem w przededniu kupna projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 15.03.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A ile stali kupowaliście wg projektu wychodzi 2,5 tony i tyle kupiliśmy ale to strasznie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 15.03.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A ile stali kupowaliście wg projektu wychodzi 2,5 tony i tyle kupiliśmy ale to strasznie dużo. My budujemy faworyta z podwojnym garazem.Teraz jestesmy juz na etapie więzby.Stali wyszlo razem 3,2 tony (6,12,16) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 16.03.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dziękuję bardzo nasz faworyt jest bez garażu czyli te 2,5 tony jest ok. Z jakiej grubości cegły budujecie my zdecydowaliśmy się na 30 porotherm czy do tego robicie szerszy fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 16.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A ile stali kupowaliście wg projektu wychodzi 2,5 tony i tyle kupiliśmy ale to strasznie dużo. My budujemy faworyta z podwojnym garazem.Teraz jestesmy juz na etapie więzby.Stali wyszlo razem 3,2 tony (6,12,16) A ja buduję z pojedyńczym garażem i stali kupiłam 2200 kg,ponieważ w projekcie jest mocno zawyżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 16.03.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dziękuję bardzo nasz faworyt jest bez garażu czyli te 2,5 tony jest ok. Z jakiej grubości cegły budujecie my zdecydowaliśmy się na 30 porotherm czy do tego robicie szerszy fundament? grubość cegły mamy 25 i fundamenty bez zmian w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 17.03.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 budowa ruszyła...[/img] Gratulacje -czekamy na opis pierwszych wrażeń i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek008 19.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 budowa ruszyła...[/img] Gratulacje -czekamy na opis pierwszych wrażeń i zdjęcia dzieki. Na razie jest dziura w ziemi a w niej 32m3 betonu (nie robiłem podbetonki dlatego tyle weszło). Raczej nic ciekawego. Po prostu dziura Wstawie jakieś zdjecia jak wyjdę na powierzchnie. A tak a'propos jaką robiliscie izolację poziomą ławy fundamentowej- papa+lepik czy folia fundamentowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 21.03.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 I rozpoczeło się. Wczoraj ekipa weszła na budowę. http://dziobi.fotosik.pl/albumy/126355.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 21.03.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 dzieki. Na razie jest dziura w ziemi a w niej 32m3 betonu (nie robiłem podbetonki dlatego tyle weszło). Raczej nic ciekawego. Po prostu dziura Wstawie jakieś zdjecia jak wyjdę na powierzchnie. A tak a'propos jaką robiliscie izolację poziomą ławy fundamentowej- papa+lepik czy folia fundamentowa? U nas folia fundamentowa. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 21.03.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 I rozpoczeło się. Wczoraj ekipa weszła na budowę. http://dziobi.fotosik.pl/albumy/126355.html No to zyczymy samych ciepłych dni na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 21.03.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 czy wszyscy zalewacie ławy fundamentowe w szalunkach potem bloczki, może ktoś z Was zalewa fundament bez szalunków i dopiero na powierzchni stawia bloczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 21.03.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 czy wszyscy zalewacie ławy fundamentowe w szalunkach potem bloczki, może ktoś z Was zalewa fundament bez szalunków i dopiero na powierzchni stawia bloczki ? Ja mam fundament bez oszalowania,a na ławie są bloczki fundamentowe ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts