Dziobi 03.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam.Mam już piękne fundamenty.To będzie chyba pierwszy Foworyt w większości zbudowany z elementów kerazmzytowych systemu Optiroc.http://images20.fotosik.pl/190/46e4e20202aca921m.jpghttp://images21.fotosik.pl/137/39d1a0d963ab2083m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 03.04.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 zapraszam http://pmazurek.fotosik.pl/albumy/162765.html Cacko Twój Faworyt,jeśli można to co to za okna,w jakim kolorze i ile dałeś za nie? Pozdrawiam Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 03.04.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Faworytów! Nareszcie po tygodniach śledzenia dzienników innych forumowiczów zaczynamy tworzyć własny dziennik! W tym roku rozpoczynamy pod Rzeszowem budowę naszego Faworyta w wersji o metr mniejszej. Mamy nadzieję, że z Waszą pomocą uda nam się uniknąć problemów (wiem wiem.... ale pomarzyć zawsze można). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 04.04.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 zapraszam http://pmazurek.fotosik.pl/albumy/162765.html No nie! Taki fajny Faworyt wybudowałes sobie po cichutku! Widzę że prostokątne tarasy coraz popularniejsze Super domek-GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 04.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 zapraszam http://pmazurek.fotosik.pl/albumy/162765.html Kolejny bardzo fajny faworyt. Okna ze szprosami konstrukcyjnymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 04.04.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Fawotytów. Mam pytanie czy ktoś budował z siporexu? My zastanawiamy się nad tym materiałem. W projekcie jest porotherm ale są różne opinie o ceramice więc sama nie wiem. Jak dobrze pójdzie to może zaczniemy za dwa miesiące. Czy stoją lub buduja się Faworyty w okolicy Poznania? Pozdrawiam Beata My zaczynamy i będziemy budować z siporexu A na jakim etapie jesteście? Czy można zostawić na zime nieocieplone ściany? Bo słyszałam, że siporex mocno chłonie wilgoć. My mamy plan w tym roku stan sutowy otwarty z dachem i nie wiem jak to przez zime wytrzyma. Mareriał mamy juz zamówiony. A z ciekowości ile płaciliście za siporex? Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 04.04.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Przez kilka ostatnich dni robiliśmy wyceny dachówki i innych elementów na dach naszego Faworyta - i tu wielka prośba - powiedzcie czy te ceny są akceptowalne (przypominam ze budujemy Faworyta o metr węższego i z pojedynczym garażem):W PSB za dachówkę L 15 Renesansową, czerwona anggoba z folią dachową: 23.664,89 zł, za komplet plastikowych rynien GAMRAT 3.255,08 zł.U mniejszego dostawcy pod Rzeszowem (specjalizacja wyłącznie dachy) porównywalnie za dachówkę, a za rynny BRYZA 2.350,00 zł.Co ciekawe ten mniejszy dostawca twierdzi, że dachówka L 15 jest słaba i polecał nam dachówkę CREATON Terra Harmonica - ponoć jest lepsza bo robiona w Niemczech. I jeszcze jedna rzecz, która mnie przeraża - za wszystkie taśmy, klamry, spinki, blachę aluminiową do obróbki i inne niezbędne dodatki wyliczyli mi... prawie 8.400,00 złotych!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 04.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 zapraszam http://pmazurek.fotosik.pl/albumy/162765.html Piękny ten Twój domek, a tym bardziej jestem zachwycona ponieważ jest pierwszy taki biały . My budujemy też z ytonga, dlatego mam ogromną prośbę, czy mógłbyś zdradzić ile wyniósł Cię stan surowy i jaki to bloczek, bo u nas ma być 40 (ściana jednowarstwowa) i czy strop też z ytonga. My zaczynamy w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_dorota 04.04.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 zapraszam http://pmazurek.fotosik.pl/albumy/162765.html witam czy podnosiles gore? bo wyglada mi jakby dolozono jeden badz 2 pustaki dzienks pozdr d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 05.04.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Owocowy napisał: pm2000 napisał: Witam, nie sądzicie, że w garderobie może być "duszno"? Ja chyba zrobię dodatkowy kominek na dach. U mnie w tej chwilii finiszuja elektrycy, we wtorek okna i rolety, pod koniec przyszłego tygodnia tynki wewnętrzne (obiecuję wtedy jakieś zdjęcia). Kilka osób pytało o mozliwość zobaczenia domu na żywo, niektórzy nawet zobaczyli, ale generalnie "zwiedzanie" będzie możliwe za jakieś 2-3 tygodnie. Dom jest teraz "otwarty", a ja kompletnie nie mam czasu pozdrawiam Życzę jak najszybszego ukończenia budowy. Widziałem Twój domek w realu, oczywiście tylko z zewnątrz. Jest naprawdę super. Jestem na etapie załatwienia formalności związanych z zakupem działki, ale chcę razem z żonką budować Faworyta i dlatego pozwoliłem sobie podglądnąć go . Mam nadziję, że będziemy mogli skorzystać z Twoich rad i sugestii w trakcie budowy. Oczywiście nie ukrywam, że jeśli to będzie możliwe, to chętnie obejrrzymy go od srodka. Jeśli można wiedzieć to gdzie będziesz budował? DAMRO. Bedę budował w Siechnicach, a dokładnie w Prawocinie. Jednak do rozpoczecia budowy jeszcze trochę czasu. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 06.04.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 - okna są z meranti, ale w kolorze nawiązującym do 'złotego dębu' (kolor bramy garażowej); płaciłem za nie około 26 kpln (rolety osobno)- szprosy są naklejane,- buduję z ytonga 24 cm + 12 styropian, strop teriva- nie podnosiłem ścianki kolankowej pozdrawiam pm2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertosanios 10.04.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Mam dużą prośbę.Nie mam jeszcze kierownika budowy a potrzebuję danych do zamówienia materiału. Głównie chodzi mi o metraż ścian zew.i wew./gr.24, 12 ,8/ a także ilość bloczków fundamentowych.Jak się ma rzeczywistość do zestawienia z projektu. Całą resztę mam nadzieję że przeliczy mi kierownik a na ten materiał muszę "zapisać się " w kolejce. Buduję FAWORYTA z podwójnym garażem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 10.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Mam dużą prośbę.Nie mam jeszcze kierownika budowy a potrzebuję danych do zamówienia materiału. Głównie chodzi mi o metraż ścian zew.i wew./gr.24, 12 ,8/ a także ilość bloczków fundamentowych.Jak się ma rzeczywistość do zestawienia z projektu. Całą resztę mam nadzieję że przeliczy mi kierownik a na ten materiał muszę "zapisać się " w kolejce. Buduję FAWORYTA z podwójnym garażem. Pozdrawiam W moim kosztorysie dołączonym do projektu dane odnośnie powierzchni ścian zgadzały się i można było brać te dane do wyliczeń. Ale tylko ściany. Bo już ilość stali jest podana mniejsza i bo nie uwzględnia wszystkich pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertosanios 11.04.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Mam dużą prośbę.Nie mam jeszcze kierownika budowy a potrzebuję danych do zamówienia materiału. Głównie chodzi mi o metraż ścian zew.i wew./gr.24, 12 ,8/ a także ilość bloczków fundamentowych.Jak się ma rzeczywistość do zestawienia z projektu. Całą resztę mam nadzieję że przeliczy mi kierownik a na ten materiał muszę "zapisać się " w kolejce. Buduję FAWORYTA z podwójnym garażem. Pozdrawiam W moim kosztorysie dołączonym do projektu dane odnośnie powierzchni ścian zgadzały się i można było brać te dane do wyliczeń. Ale tylko ściany. Bo już ilość stali jest podana mniejsza i bo nie uwzględnia wszystkich pozycji. Głównie chodzi mi o to że w otrzymanym projekcie ścian jest 155,87 m a w zestawieniu internetowym 178,4 więc nie wiem którą ilość brać pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 11.04.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Mam ten sam problem (tyle że u mnie podane w szt.). Na razie kupiłam tyle ile w projekcie ale mam wrażenie że to za mało. Mój kierownik też jeszcze tego nie weryfikował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 11.04.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Mam dużą prośbę.Nie mam jeszcze kierownika budowy a potrzebuję danych do zamówienia materiału. Głównie chodzi mi o metraż ścian zew.i wew./gr.24, 12 ,8/ a także ilość bloczków fundamentowych.Jak się ma rzeczywistość do zestawienia z projektu. Całą resztę mam nadzieję że przeliczy mi kierownik a na ten materiał muszę "zapisać się " w kolejce. Buduję FAWORYTA z podwójnym garażem. Pozdrawiam W moim kosztorysie dołączonym do projektu dane odnośnie powierzchni ścian zgadzały się i można było brać te dane do wyliczeń. Ale tylko ściany. Bo już ilość stali jest podana mniejsza i bo nie uwzględnia wszystkich pozycji. Głównie chodzi mi o to że w otrzymanym projekcie ścian jest 155,87 m a w zestawieniu internetowym 178,4 więc nie wiem którą ilość brać pod uwagę. W kosztorysie na stronie internetowej jest błąd. Do powierzchni ścian jest doliczony wieniec. Dlatego wychodzi więcej. Jak kupowałem projekt to Pan z pracowni to potwierdził. Inna kwestią jest to, że ilość obliczono bez zapasu. A zawsze będzie jakiś odpad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 15.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Właśnie mam postawić ścianę w garderobie na parterze, pod schodami (z grubsza tak jak w projekcie) i mam wątpliwosci jak ją postawić na wysokości przestrzeni miedzy schodami, na wysokści tzw. duszy. W zwiazku z tym, że ściana z drzwiami jest przesunięta do przdu to jej płaszczyzna musi przecinać schody zarówno dolnego i górnego biegu. Jak sobie z tym poradziliscie lub macie zamiar poradzić? pozdrawiam, pm2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 16.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Właśnie mam postawić ścianę w garderobie na parterze, pod schodami (z grubsza tak jak w projekcie) i mam wątpliwosci jak ją postawić na wysokości przestrzeni miedzy schodami, na wysokści tzw. duszy. W zwiazku z tym, że ściana z drzwiami jest przesunięta do przdu to jej płaszczyzna musi przecinać schody zarówno dolnego i górnego biegu. Jak sobie z tym poradziliscie lub macie zamiar poradzić? pozdrawiam, pm2000 My zrezygnowaliśmy z garderoby pod schodami. Chcemy to w inny sposób zagospodarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 16.04.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 czy wszyscy zalewacie ławy fundamentowe w szalunkach potem bloczki, może ktoś z Was zalewa fundament bez szalunków i dopiero na powierzchni stawia bloczki ? Ja zalewałam bez szalunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 16.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 U nas też ława bez szalunków,ściana z bloczków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts