Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, Bety_T przepraszam bardzo, ale brakuje nam ostatnio czasu na wszystko, w wolnej chwili postaram się coś napisać, pozdrawiam

Monika

Witam,

Doskonale Cię rozumiem z tym brakiem czasu ja jeszcze nie buduje a już mam braki czasowe. A na jakim etapie budowy teraz jesteś? Kiedy się wprowadzacie?

Pozdrawiam

Beata

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja zamieniłem na parterze gabinet z pomieszcz gosp. Pokoj po pomieszcz gosp powiększyłem przy tym o 1,2m (bedzie miał powierzchnie ok 12m2). Na dole będzie tylko WC (szer pomieszcz 130 cm). Dzięki tej zamianie bedę miał tylko jeden komin (dwie ławy- jedna od pieca gazowego, drugi od kominka).

pzdr

Gość Gosc_gość

Dzięki za odpowiedzi:

malgosiaG, jarek008

Znaczy, że się da to przerobić w ramach adaptacji :)

A powiedzcie mi, czy da się zmienić te elewacje frontową i ogrodową, żeby była taka jak w Benedykcie 2 tej samej pracowni ??

Czy ktoś robił takie lub podobne zmiany elewacji i dostał na to zgodę z pracowni ??

Gość Gosc_gość

Wszystko da się tylko po co szpecić?

No już nie przesadzaj, że zrobienie elewacji w stylu Benedykta 2 oszpeci bryłe budynku.

Po prostu nie podoba mi się elewacja frontowa Faworyta (sama lukarna i podparty daszek kolumnami) i zastosowane okna łukowe, oraz elewacja ogrodowa jest zbyt mało ciekawa dla mnie.

Ja bym chciał iść w kierunku podobieństwa Benedykta 2, nawet się zastanawiam jak tą elewacje i tą klasyczną bryłę jeszcze bardziej unowocześnić.

Wyrażam w tym momencie swój gust, a to że Tobie się nie podoba to już Twój problem, a nie mój.

Dom, który chcę pobudować mi się ma podobać, a nie jakiemuś internaucie. Buduje go dla siebie nie dla Ciebie.

Wszystko da się tylko po co szpecić?

No już nie przesadzaj, że zrobienie elewacji w stylu Benedykta 2 oszpeci bryłe budynku.

Po prostu nie podoba mi się elewacja frontowa Faworyta (sama lukarna i podparty daszek kolumnami) i zastosowane okna łukowe, oraz elewacja ogrodowa jest zbyt mało ciekawa dla mnie.

Ja bym chciał iść w kierunku podobieństwa Benedykta 2, nawet się zastanawiam jak tą elewacje i tą klasyczną bryłę jeszcze bardziej unowocześnić.

Wyrażam w tym momencie swój gust, a to że Tobie się nie podoba to już Twój problem, a nie mój.

Dom, który chcę pobudować mi się ma podobać, a nie jakiemuś internaucie. Buduje go dla siebie nie dla Ciebie.

A czemu zaraz się unosisz :lol: Tutaj takiej odpowiedzi nie uzyskasz ponieważ tu wszystkim podoba się taka elewacja,taki dom wybrali i niczego zmieniać nie chcą,musisz to pytanie zadać gdzie indziej np na stronie budujących Benedykta :D

o gustach się podobno nie dyskutuje ale pozwole wtrącić swoje słowo. Mnie osobiście bardziej podabała się elewacja Benedykta ale był za duży i miał rozkład pomieszczeń który zupełnie mi nie odpowiadał. Jestem na etapie budowy i jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100% ale raczej zrezygnujemy z kolumn na froncie. Wieksze będą także okna w salonie. Taka stylizacja Faworyta na Benedykta :)

Gość Gosc_gość
o gustach się podobno nie dyskutuje ale pozwole wtrącić swoje słowo. Mnie osobiście bardziej podabała się elewacja Benedykta ale był za duży i miał rozkład pomieszczeń który zupełnie mi nie odpowiadał. Jestem na etapie budowy i jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100% ale raczej zrezygnujemy z kolumn na froncie. Wieksze będą także okna w salonie. Taka stylizacja Faworyta na Benedykta :)

No i widzisz Damro , nie jestem jedyny, któremu się podoba elewacja Benedykta 2 i myśli zrobić podobną w Faworycie :lol:

Można wybierać Faworyta 2, ale nie koniecznie trzeba się w nim ślepo zakochać i robić tak jak w projekcie.

Gość Gosc_gość

A czemu zaraz się unosisz :lol: Tutaj takiej odpowiedzi nie uzyskasz ponieważ tu wszystkim podoba się taka elewacja,taki dom wybrali i niczego zmieniać nie chcą,musisz to pytanie zadać gdzie indziej np na stronie budujących Benedykta :D

No właśnie z cytatu powyżej wynika zupełnie co innego, nie trzymasz się wersji Damro

Ale mniejsza z tym już się nie czepiam 8)

Jakby ktoś zmieniał elewacje Faworyta na taką bez kolumn to chętnie bym zobaczył zdjęcia jak to to wygląda.

Witam,

jutro mają nam przywieżć dachówkę , okna zamówione .Teraz musimy rozejrzeć się za bramą garażową i drzwi wejściowe zamówić. No i klinkier który od dwóch dni chodzi mi po głowie!!!Nie przypuszczałam nawet ,że to może być takim problemem-o wybór oczywiście :lol:

Chyba ostatecznie padnie na cieniowane brązy ,bo dachówka jest brązowa.

Z jakiej firmy będziecie zamawiać bramę garażową?

http://kasia11.fotosik.pl/albumy/160730.html

pozdrowionka

Witam,

jutro mają nam przywieżć dachówkę , okna zamówione .Teraz musimy rozejrzeć się za bramą garażową i drzwi wejściowe zamówić. No i klinkier który od dwóch dni chodzi mi po głowie!!!Nie przypuszczałam nawet ,że to może być takim problemem-o wybór oczywiście

pozdrowionka

kasia

Witam,

jutro mają nam przywieżć dachówkę , okna zamówione .Teraz musimy rozejrzeć się za bramą garażową i drzwi wejściowe zamówić. No i klinkier który od dwóch dni chodzi mi po głowie!!!Nie przypuszczałam nawet ,że to może być takim problemem-o wybór oczywiście

pozdrowionka

kasia

Dziekujemy bardzo za zdjęcia. :)

A czy możesz napisać jakie problemy pojawiły się w związku z podniesieniem ścianki kolankowej?

pozdrawiam

gosia

Witam,

pozdrowionka

kasia

Cześć Kasiu

Bardzo fajnie prezentują się pomieszczenia po podniesieniu ścianki-widać dużą różnicę ja również chcę podnieść ale chyba o dwa pustaki i wydłużyć okap dachu a okna w wykuszu też chce takie duże.

Odnośnie bramy garażowej będę zamawiać firmy Krispol.

Dachówkę zamówiliśmy firmy Nelskamp mleczna czekolada.

Pozdrawiam gorąco

Witam,

pozdrowionka

kasia

Dziekujemy bardzo za zdjęcia. :)

A czy możesz napisać jakie problemy pojawiły się w związku z podniesieniem ścianki kolankowej?

pozdrawiam

gosia

Nie było problemów z podniesieniem scianki .Należało ją tylko odpowiednio wzmocnić ale nasza ekipa poradziła sobie z tym bezproblemowo.Koszt tego jest niewielki a przynajmniej można stać wyprostowanym przy skosie. Na pewno front domu po takiej decyzji nie będzie zgodny z projektem ale zależało nam bardziej na funkcjonalnych wnętrzach.Dzięki temu wannę spokojnie można umieścić pod skosami :)

pozdrawiam

Witam,

pozdrowionka

kasia

Cześć Kasiu

Bardzo fajnie prezentują się pomieszczenia po podniesieniu ścianki-widać dużą różnicę ja również chcę podnieść ale chyba o dwa pustaki i wydłużyć okap dachu a okna w wykuszu też chce takie duże.

Odnośnie bramy garażowej będę zamawiać firmy Krispol.

Dachówkę zamówiliśmy firmy Nelskamp mleczna czekolada.

Pozdrawiam gorąco

Krispol też mam na uwadze ,bo mają bramy w kolorze orzech a taką barwę wybraliśmy na okna. Podobno Wiśniowski ma ruszyć ze sprzedażą tego koloru ale nie wiadomo kiedy.

A jak planujecie zagospodarować ,,garderobę " pod schodami i garderobę na piętrze?Robicie wejscia do garderoby z pokoi czy jedno wejście z holu?

pozdrawiam

Na górze wejście do garderoby będą osobno z każdego pokoju tak aby każdy miał swoją,na dole planujemy podwójne drzwi i tam będzie nasz taki wiatrołap,tam będziemy się ubierać i rozbierać i kapciuszki zostawiać :lol: ,ponieważ to będzie przejście do garażu,dzięki temu w wiatrołapie przy wejściu będzie czysto i tylko dla gości :D

hueh, nasz wyglada dokladnie tak samo, tylko juz papa jest i daszek nad wejsciem, balismy sie troche jak to bedzie wygladac ale na szczescie wyglada niezle :)

a co powiecie na pomieszczenie jakie powstalo po podniesieniu scianki nad garazem :) my pozostawilismy jedno cale, na imprezki sala w sam raz :)

pozdrawiamy

hueh, nasz wyglada dokladnie tak samo, tylko juz papa jest i daszek nad wejsciem, balismy sie troche jak to bedzie wygladac ale na szczescie wyglada niezle :)

a co powiecie na pomieszczenie jakie powstalo po podniesieniu scianki nad garazem :) my pozostawilismy jedno cale, na imprezki sala w sam raz :)

pozdrawiamy

Rozumiem ,że też budujecie Faworyta z podwójnym garazem :D

To kiedy pierwsza imprezka w sali balowej??? :lol:

Ja co jade na budowę to mam nowe wizje ale chyba też zostanie duża sala.

czy robicie spiżarkę w kuchni?