Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hueh, nasz wyglada dokladnie tak samo, tylko juz papa jest i daszek nad wejsciem, balismy sie troche jak to bedzie wygladac ale na szczescie wyglada niezle :)

a co powiecie na pomieszczenie jakie powstalo po podniesieniu scianki nad garazem :) my pozostawilismy jedno cale, na imprezki sala w sam raz :)

pozdrawiamy

Rozumiem ,że też budujecie Faworyta z podwójnym garazem :D

To kiedy pierwsza imprezka w sali balowej??? :lol:

Ja co jade na budowę to mam nowe wizje ale chyba też zostanie duża sala.

czy robicie spiżarkę w kuchni?

Spiżarka u mnie będzie napewno :D

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hueh, nasz wyglada dokladnie tak samo, tylko juz papa jest i daszek nad wejsciem, balismy sie troche jak to bedzie wygladac ale na szczescie wyglada niezle :)

a co powiecie na pomieszczenie jakie powstalo po podniesieniu scianki nad garazem :) my pozostawilismy jedno cale, na imprezki sala w sam raz :)

pozdrawiamy

Rozumiem ,że też budujecie Faworyta z podwójnym garazem :D

To kiedy pierwsza imprezka w sali balowej??? :lol:

Ja co jade na budowę to mam nowe wizje ale chyba też zostanie duża sala.

czy robicie spiżarkę w kuchni?

robimy robimy spizarke

imprezka na razie bedzie w ogrodku :)

pozdr

Mam pytanie do pm2000 - jaki rozmiar mają u Ciebie okna w wykuszu?

Chodzi mi o to zdjęcie

Mówiąc szczerze chcielibyśmy ściągnąć Twój pomysł na wyższe okna i wymurowanie słupków pomiędzy nimi. Chcielibyśmy też wiedzieć jak rozwiązałeś problem rolet w wykuszu.

Witam,

okna maja wymiary - 180 x 102 i 180 x 60; rolety to tzw. system integro.

pozdrawiam, pm2000

Serdeczne dzięki za błyskawiczną odpowiedz pm2000 - na 99% zdecydujemy się na Twoje rozwiązanie wykuszu (mamy nadzieję, że tantiemy nie będą za wysokie :D ).

Czy ktoś z Was zastanawiał się nad zmianą półkolistych drzwi balkonowych i okien z tyłu domu - na piętrze na prostokątne? Obawiam się że zepsułoby to cały efekt, poza tym mam wątpliwości czy prostokątne okno obok drzwi zmieści się pod skosem dachu. Moja ładniejsza połówka upiera się na siatki przeciwkomarowe w oknach, a z tego co wiem żadna firma nie produkuje siatek półkolistych. Chyba że się mylę - dajcie znać.

Witam,

My jesteśmy właśnie na etapie fundamentów i musimy rozplanować kuchnie i łazienkę bo będą nam robić wodę i kanalizacje.Jeżeli ktoś z was ma zdjęcia z rozmieszczeniem urządzeń w kuchni i łazience to bardzo proszę o udostępnienie bo zupełnie nie mam pomysłu jak to ma wyglądać.

Pozdrawiam

K :wink: AROLINA

Gość Gosc_gość
Witam,

My jesteśmy właśnie na etapie fundamentów i musimy rozplanować kuchnie i łazienkę bo będą nam robić wodę i kanalizacje.Jeżeli ktoś z was ma zdjęcia z rozmieszczeniem urządzeń w kuchni i łazience to bardzo proszę o udostępnienie bo zupełnie nie mam pomysłu jak to ma wyglądać.

Pozdrawiam

K :wink: AROLINA

Proponuję zajrzeć tu:

http://www.muratordom.pl/kuchnie/projektowanie,5745.htm

Jest tam szereg krótkich i treściwych artykułów jak rozplanować kuchnię.

Witam,

A jakie zmiany wprowadziliście? My przymierzamy się z budową na czerwiec. Pozdrawiam i życze szybkiej i bezproblemowej budowy

Beata

Przede wszystkim zrobilismy sciankę na wysokosci 2/3 komina i mamy małe pomieszczenie na pralkę/suszarkę i środki czystosci.

Po lewej stronie od wejścia do łazienki (ściana z drzwiami wejściowymi) wisi grzejnik drabinkowy,na lewej ścianie mam wc,bidet i w rogu wannę. Z koleji po prawej od wejścia jest toaletka z umywalką,lustrem itd.

Pod skosem miejsce na szafki/półki.

Taką aranżację wymusił skos,ale jest ok,nie narzekam,wręcz przeciwnie-w miarę jak przybywa płytek na ścianach podoba mi sie coraz bardziej :D

Witaj Moniko,

widzę ,że praca u Was bardzo posunięta do przodu! U nas dach konczą i następnym etapem będą ściany działowe.Mam do Ciebie prośbę .Czy robiłaś spiżarnię w kuchni? jeżeli tak to czy mogłabyś umieścic w swoim dzienniku zdjęcie spiżarki i widok całej kuchni po stronie gdzie znajduje się spiżarnia?Cały czas się zastanawiam czy wogóle robić spiżarnię.Może masz zdjęcie jak wygląda korytarz na piętrze?

pozdrawiam

Witam

Teraz chyba już nadszedł czas na konkrety i od przyszłego roku albo może od jesieni jeśli finanse pozwolą i w pełni zostanie uzbrojony teren zapisze się do grona budujących Faworyta.

Na razie mogę się pochwalić działką i widokiem z niej.

Pozdrawiam wszystkich budujących, życzę wytrwałości i dziękuję za tak wspaniałe relacje.

Pozdrawiam

Bogdan

http://bogdan100.fotosik.pl/albumy/173622.html#e

Witaj,

te zdjęcia to z modelu czy z lotni :o :o :o :o

Działka przecudnej urody,po prostu idealna,co za widoki :o

Witaj Moniko,

widzę ,że praca u Was bardzo posunięta do przodu! U nas dach konczą i następnym etapem będą ściany działowe.Mam do Ciebie prośbę .Czy robiłaś spiżarnię w kuchni? jeżeli tak to czy mogłabyś umieścic w swoim dzienniku zdjęcie spiżarki i widok całej kuchni po stronie gdzie znajduje się spiżarnia?Cały czas się zastanawiam czy wogóle robić spiżarnię.Może masz zdjęcie jak wygląda korytarz na piętrze?

pozdrawiam

Witaj,

otóż spiżarki nie ma,przesunęłam sciany i mam ganek taki jak miał być,tylko w lustrzanym odbiciu i łazienkę na dole z okienkiem i miejscem na natrysk.

Mnie osobiscie bardziej potzrebna większa łazienka niż spizarka z oknem.

Zdjęcie korytarza wkleję,obiecuję 8)

Pozdrawiam cieplutko :D

• 2 weeks później...

Witam serdecznie,

We wtorek rozpoczeliśmy budowę Faworyta z podwójnym garażem odbicie lustrzane Kolejny Faworyt pod Poznaniem. Dzisiaj zostały zalane ławy. Może w wolnej chwili napisze dziennik lub wstawie fotki. Moniaol jak znajdziesz chwile to odpisz.

Pozdrawiam wszystkich budujących

Beata

Gość Gosc_gość
Witam serdecznie,

We wtorek rozpoczeliśmy budowę Faworyta z podwójnym garażem odbicie lustrzane :D Dzisiaj zostały zalane ławy. Może w wolnej chwili napisze dziennik lub wstawie fotki.

Beata

No moje Gratulacje :lol:

Szybko zakładaj dziennik i szczegółowo opisuj postępy budowy.

Gorąco będę Tobie kibicował :p

Zamierzam Cię odwiedzać czasem na budowie jeśli pozwolisz oczywiście 8)

Witam serdecznie,

We wtorek rozpoczeliśmy budowę Faworyta z podwójnym garażem odbicie lustrzane :D Dzisiaj zostały zalane ławy. Może w wolnej chwili napisze dziennik lub wstawie fotki.

Beata

Serdeczne gratulacje!!!! My zaczynamy za 2 tygodnie - liczymy na zdjęcia!!!

zastanawiam sie czy podniesc o jeden czy o dwa pustaki.

wolalbym o dwa, ale nie chcialby zeby dom stracil na wygladzie - widzialem jak jeden z forumowiczow podniosl o 4 - niestety faworyt po takim podniesieniu stracil troche swoj urok.

Czy waszym zdaniem podniesienie o dwa pustaki wplynie mocno na jego wyglad ?