Damro 15.06.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ja podniosłam o 2 pustaki ale dach wydłużam o 0,5m i będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 15.06.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 zastanawiam sie czy podniesc o jeden czy o dwa pustaki. wolalbym o dwa, ale nie chcialby zeby dom stracil na wygladzie - widzialem jak jeden z forumowiczow podniosl o 4 - niestety faworyt po takim podniesieniu stracil troche swoj urok. Czy waszym zdaniem podniesienie o dwa pustaki wplynie mocno na jego wyglad ? Też myslelismy o podniesieniu ścianki kolankowej,ale architekt przeprojektowujący dzieło MG Projekt odradził nam tą zmianę,własnie ze wzgl. na niekorzystny wpływ na wygląd bryły budynku. Dlatego nie zdecydowalismy się,i nie żałuję-teraz zwiedzający potencjalni budowniczowie Faworyta sami sie przekonują że nie jest to zmiana potrzebna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszmazur 16.06.2007 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 a jak z ustawnoscia, mebli, wanny, pralki, lozek i podobnych rzeczy na poddaszu - nie przeszkadza to ze scianka kolankowa jest niska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.mielec 16.06.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 witam czy jest ktoś kto buduje na podkarpaciu faworyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 16.06.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 a jak z ustawnoscia, mebli, wanny, pralki, lozek i podobnych rzeczy na poddaszu - nie przeszkadza to ze scianka kolankowa jest niska ? Wanne ustawiłam tam gdzie skosu nie ma,ale tu akurat żadne podniesienie scianki by nic nie dało,jestesmy wysocy. Mebli ustawiłam na razie kilka,ale pod skosami spokojnie wszystko się miesci. Łóżko w sypialni będzie miało największy skos nad głową,ale tu akurat na baczność stawała nie bedę,dla mnie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 16.06.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 zastanawiam sie czy podniesc o jeden czy o dwa pustaki. wolalbym o dwa, ale nie chcialby zeby dom stracil na wygladzie - widzialem jak jeden z forumowiczow podniosl o 4 - niestety faworyt po takim podniesieniu stracil troche swoj urok. Czy waszym zdaniem podniesienie o dwa pustaki wplynie mocno na jego wyglad ? Witam, wg mnie wszystko zależy od tego czy chcesz mieć wygodne funkcjonalne pomieszczenia na podaszu czy troszkę stracić od frontu urok faworyta. Dla nas ważniejsze było to pierwsze i podnieśliśmy sciankę odważnie. Wynikiem tego daszek nad wejsciem nie łaczy się z dachem ale na podaszu można stać na baczność pod skosem a są wsród nas i wysocy . Z urządzeniem w tym momencie nie ma żadnych problemów.Dla nas to własnie było istotne ale wiadomo wszystko kwestia gustu i decyzja na pewno nie jest łatwa. Byłam na budowie jak ścianka była na wysokości zgodnej z projektem i mnie to nie usatysfakcjonowało dlatego podjeliśmy decyzję o podniesieniu ścianki o 3 cegły. Nie żałuję!Wanna w tym momenicie moze być ustawiona pod skosem i bezpośrednio pod pałaciowym oknem więc widok na niebo będzie podczas kąpieli , biurko narożne moze stać pod skosem na nim komp etc. Równiez zrezygnowaliśmy z pralni w górnej łazience( o tyle większa łazienka) i z gabinetu na dole powiękaszając w tym momencie salon http://kasia11.fotosik.pl/albumy/160730.html pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 17.06.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Po tych zmianach jakie zastosowałam i tych zastosowanych przez Ciebie te dwa Faworyty to krancowo inne domki To mi sie własnie tak podoba w budowaniu-że mozna przystosować projekt gotowy do potrzeb indywidualnych i w ten sposób mając ten sam projekt ma sie zupełnie inne domki Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 17.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 witam czy jest ktoś kto buduje na podkarpaciu faworyta? Witaj Doroto - my zaczynamy 2 lipca zaraz pod Rzeszowem - za kilka tygodni kiedy się już coś zacznie konkretnie dziać zapraszamy serdecznie! Na jakim Ty jesteś etapie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 18.06.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Kasia24 a co położyliście na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiaG 18.06.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 zastanawiam sie czy podniesc o jeden czy o dwa pustaki. wolalbym o dwa, ale nie chcialby zeby dom stracil na wygladzie - widzialem jak jeden z forumowiczow podniosl o 4 - niestety faworyt po takim podniesieniu stracil troche swoj urok. Czy waszym zdaniem podniesienie o dwa pustaki wplynie mocno na jego wyglad ? Też myslelismy o podniesieniu ścianki kolankowej,ale architekt przeprojektowujący dzieło MG Projekt odradził nam tą zmianę,własnie ze wzgl. na niekorzystny wpływ na wygląd bryły budynku. Dlatego nie zdecydowalismy się,i nie żałuję-teraz zwiedzający potencjalni budowniczowie Faworyta sami sie przekonują że nie jest to zmiana potrzebna. Pozdrawiam [/quot Oglądaliśmy z mężem Sowie Gniazdko i jednomyślnie stwierdziliśmy, że nie ma potrzeby podnoszenia ścianki kolankowej. Pokoje są przestronne, a skosy na pewno nie będą uciążliwe (mąż ma ponad 190 cm wzrostu i spacerując po Sowich pokojach wcale nie musiał się schylać ani uważać aby nie nabić sobie guza). A tak na marginesie to JESZCZE RAZ STOKROTNE DZIĘKI DLA PRZEMIŁEJ MONIKI I JEJ RODZINY ZA SERDECZNE PRZYJĘCIE W SWOIM FAWORYCIE! A do Wszystkich zainteresowanych budową Faworyta: zdjęcia oddają dość dużo, ale do Faworyta "na żywo" nie ma nawet co porównywać!! Dom w rzeczywistości jest CUDNY, wizyta u Moniki przekonała nas w 100% że właśnie o Faworycie marzymy i Faworyta budować będziemy!!! - inna sprawa, że "Sowi Faworyt" w ich bardzo gustownym wykonaniu jest jeszcze bardziej urokliwy... serdecznie pozdrawiam malgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 18.06.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Kasia24 a co położyliście na dach? ceramiczna Roben kolor braz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 19.06.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Pytanie do Badara: - widzialem twojego Faworyta , czy podnosiles scianke kolankowa na poddaszu ? Ja podniosłam A można zobaczyć jakąś fotkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 19.06.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Oglądaliśmy z mężem Sowie Gniazdko i jednomyślnie stwierdziliśmy, że nie ma potrzeby podnoszenia ścianki kolankowej. Pokoje są przestronne, a skosy na pewno nie będą uciążliwe (mąż ma ponad 190 cm wzrostu i spacerując po Sowich pokojach wcale nie musiał się schylać ani uważać aby nie nabić sobie guza). A tak na marginesie to JESZCZE RAZ STOKROTNE DZIĘKI DLA PRZEMIŁEJ MONIKI I JEJ RODZINY ZA SERDECZNE PRZYJĘCIE W SWOIM FAWORYCIE! A do Wszystkich zainteresowanych budową Faworyta: zdjęcia oddają dość dużo, ale do Faworyta "na żywo" nie ma nawet co porównywać!! Dom w rzeczywistości jest CUDNY, wizyta u Moniki przekonała nas w 100% że właśnie o Faworycie marzymy i Faworyta budować będziemy!!! - inna sprawa, że "Sowi Faworyt" w ich bardzo gustownym wykonaniu jest jeszcze bardziej urokliwy... serdecznie pozdrawiam malgosia Bardzo,bardzo,bardzo nam miło-dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.mielec 19.06.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 witam czy jest ktoś kto buduje na podkarpaciu faworyta? Witaj Doroto - my zaczynamy 2 lipca zaraz pod Rzeszowem - za kilka tygodni kiedy się już coś zacznie konkretnie dziać zapraszamy serdecznie! Na jakim Ty jesteś etapie budowy? witam my jesteśmy jeszcze zupełnie zieloni dopiero dwa tyg temu odebraliśmy akt własności naszej działki od notariusza i w tej chwili załatwiamy pozwolenia przeróżne. myślimy zacząć wiosną 2008 najbardziej dzieciaki nie mogą sie doczekać... wiadome teraz 44 m a potem swoje pokoiki beda miec. dzieki wielkie za zaproszenie oczywiście skorzystamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 19.06.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Kasia24 dach wygląda super. Dzięki za info. My zdecydowaliśmy się na grafit Euronitu. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 19.06.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Kasia24 dach wygląda super. Dzięki za info. My zdecydowaliśmy się na grafit Euronitu. Pozdrawiam Iza Dziękuję Iza. Grafit zapewne też będzie okazale wyglądał.Jakie okna do tego wybraliscie? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 20.06.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Najprawdopodobniej będzie złoty dąb ładnie z grafitem się prezentuje tylko nie mogą być zbyt ciemne.Ja chciałam bardzo dach ceglany, ale pojeździliśmy pooglądaliśmy dachy i stanęło na graficie, mąż chciał do grafitu białe okna no i znowu pojeździliśmy i tym razem ja go przekonałam na złoty dąb. Pozdrawiam IzaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 20.06.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dziękuje za zainteresowanie budową. Obecnie jesteśmy na etapie murowania z bloczków. A o to obiecane zdjęcia. Próbowałam stworzyć dziennik ale coś mi nie wychodzi.Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 21.06.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam wszystkich "Faworyciaków"!Przeniosłam sie do was, bo niestety poprzedni projekt "tytan z domusa" nie przeszedł nam w planie zagospodarowania-ze względu na dach, musi byc kalenica i dlatego po długich poszukiwaniach trafiłam na projekt faworyt, no więc znowu wyszukiwanie tematu budowy tego domku i śledzenie Waszych uwag. Czytam was już dosyć długo, chyba od czasu zapadniecia decyzji o zakupie tego projektu-nie zupełnie faworyta ale kuzyna dom na medal-pół bliżniaka, dlatego ten bo jest o 2 m węzszy od faworyta, a poza tym wszelkie zmiany w dachu, elewacji itp dokonałam u architekta na wzór faworyta, niestety najgorsze było to ze musieliśmy przeprojektować dach bo kąt nachylenia nie był taki jak w faworycie no i dach nad garażem nie był "ścięty", no ale już wszystko na dobrej drodze, wszystkie papierki zgromadzone, woda na działeczce, prąd tez juz świeci, teraz tylko składamy o pozwolenie na budowe i ruszamy. Wczoraj pan wyrównał nam działeczkę (11,5a), wiec musi troszkę się uleżeć i za 2 miesiące-mam nadzieję wbijemy szpadelek. Jutro pstrykne zdjecia bo jadę zobaczyć jak to wygląda, więc coś wkleję! A tak poza tym, to wszystkie wybudowane i budujące sie domki po prostu cudowne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.06.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Paręset metrów od naszej budowy, sąsiad stawia piękny dom. Dziś murarze robili kominy. A że mamy wspólne ekipy do budowania i do dachu, poszliśmy z mężem zobaczyć jak postępują prace. Ponieważ dom jest coraz ładniejszy i wygląda na funkcjonalny, zapytaliśmy jaki to projekt. I co? Faworyt 2 właśnie Dokładnie taki: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/faworyt2/images/m-faworyt.jpg Jedyna rzecz, która mi się w nim nie podoba, to bardzo wąski balkon na poddaszu, ale to zawsze można zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts