szymek2424 23.06.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witaj Kristofuros, widzę, że zinteresowałeś się Faworytem. A z Maji już zrezygnowałeś?. Nam też Faworyt się bardzo podobał, własciwie to mi ale mój mąż stwierdził, że trochę za mały. Pozdrawiam Hej, tu mnie znaleźliście Ech takie tam moje dylematy, w przyszłym tygodniu będę rozmawiał z moim architektem co będzie mi prowadził kompleksową obsługę inwestycji to się okaże co będę budował. Liczę się nawet z tym, że będę robił projekt indywidualny. Jednego jestem pewien, że chcę mieć taki salon, jadalnie i kuchnie ze spiżarnią jaka jest w Maji 2 i w Faworycie. Co do reszty to może być róźnie, zobaczymy co wymyśli mój architekt. We wtorek podpisuję nareszcie akt notarialny na działkę po 10 miesiącach czekania - nareszcie i co wyszlo? faworyt czy beniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.06.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witaj Kristofuros, widzę, że zinteresowałeś się Faworytem. A z Maji już zrezygnowałeś?. Nam też Faworyt się bardzo podobał, własciwie to mi ale mój mąż stwierdził, że trochę za mały. Pozdrawiam Hej, tu mnie znaleźliście Ech takie tam moje dylematy, w przyszłym tygodniu będę rozmawiał z moim architektem co będzie mi prowadził kompleksową obsługę inwestycji to się okaże co będę budował. Liczę się nawet z tym, że będę robił projekt indywidualny. Jednego jestem pewien, że chcę mieć taki salon, jadalnie i kuchnie ze spiżarnią jaka jest w Maji 2 i w Faworycie. Co do reszty to może być róźnie, zobaczymy co wymyśli mój architekt. We wtorek podpisuję nareszcie akt notarialny na działkę po 10 miesiącach czekania - nareszcie i co wyszlo? faworyt czy beniu?? Będzie Faworyt 2 z elewacją frontową i ogrodową w stylu Benedykta 2, (Chodzi o balkon i lukarne od frontu i balkon, lukarne oraz okna w salonie) gadałem już w tej kwestii z Panem Michałem Gąsiorowskim z MG Projekt i nie widzi przeszkód, żeby wprowadzić zmiany o których myślę i dadzą na te zmiany zgodę Mój architekt na razie się nie wypowiada, czy można czy nie można, ale popiera moje przemyślenia. Tak czy siak na razie stoje w miejscu, bo czekam na Warunki Zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek2424 24.06.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witaj Kristofuros, widzę, że zinteresowałeś się Faworytem. A z Maji już zrezygnowałeś?. Nam też Faworyt się bardzo podobał, własciwie to mi ale mój mąż stwierdził, że trochę za mały. Pozdrawiam Hej, tu mnie znaleźliście Ech takie tam moje dylematy, w przyszłym tygodniu będę rozmawiał z moim architektem co będzie mi prowadził kompleksową obsługę inwestycji to się okaże co będę budował. Liczę się nawet z tym, że będę robił projekt indywidualny. Jednego jestem pewien, że chcę mieć taki salon, jadalnie i kuchnie ze spiżarnią jaka jest w Maji 2 i w Faworycie. Co do reszty to może być róźnie, zobaczymy co wymyśli mój architekt. We wtorek podpisuję nareszcie akt notarialny na działkę po 10 miesiącach czekania - nareszcie i co wyszlo? faworyt czy beniu?? Będzie Faworyt 2 z elewacją frontową i ogrodową w stylu Benedykta 2, (Chodzi o balkon i lukarne od frontu i balkon, lukarne oraz okna w salonie) gadałem już w tej kwestii z Panem Michałem Gąsiorowskim z MG Projekt i nie widzi przeszkód, żeby wprowadzić zmiany o których myślę i dadzą na te zmiany zgodę Mój architekt na razie się nie wypowiada, czy można czy nie można, ale popiera moje przemyślenia. Tak czy siak na razie stoje w miejscu, bo czekam na Warunki Zabudowy. no ladnie ladnie widze ze mamy taki sam gust my juz prawie na 100% jestesmy przekonani do faworyta2. balkonu od frontu raczej nie bedziemy robic bo na naszej dzialce bylby niepraktyczny choc podoba mi sie takie rozwiazanie. zmiany jakie chcemy wprowadzic w faworycie na dzien dzisiejszy to okno z elewacji ogrodowej takie jak w beniu2 taras tez taki jak w beniu2 no i podcien tez przydalby sie wiekszy. planujemy zaczac na wiosne jak sie uda oczywiscie. w maju bylismy na urlopie w polsce i zakupilismy juz sobie odpowiednia ilosc porotonu na sciany nosne i poskladalem wnioski o przylacza. kolejny urlop przewidziany na przelom pazdziernika i listopada wtedy planuje zalatwic ekipe, towar na fundamenty i na scianki dzialowe.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.06.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Mi balkon od frontu bardzo pasuje, bo jakieś 30m od mojej działki są 3 prywatne korty tenisowe, miło będzie posiedzieć na balkonie czasem i popatrzeć jak grają, oczywiście wtedy kiedy ja nie będę grał Mnie pewno też czeka start dopiero na wiosne 2008, ale jakby stał się cud w tych naszych betonowych instytucjach to chciałbym chociaż fundamenty (stan "0") w tym roku, albo moze stan surowy ech ale się rozmarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.06.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Dziękuje za zainteresowanie budową. Obecnie jesteśmy na etapie murowania z bloczków. A o to obiecane zdjęcia. Próbowałam stworzyć dziennik ale coś mi nie wychodzi. Pozdrawiam Beata Witam Mam nadzieje, że z tym dziennikiem uda Ci się uporać, bo jestem bardzo ciekaw postępów na budowie No i nie zaniedbuj dokumentacji foto pod tym adresem, bo dodałem do ulubionych Brakuje mi fotki ławy fundamentowej w części garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.g. 25.06.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam,Czy ktoś buduje lub już pobudował 'Faworyta" w okolicach Warszawy, a zwłaszcza od północnej strony Warszawy? I.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 25.06.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam, Czy ktoś buduje lub już pobudował 'Faworyta" w okolicach Warszawy, a zwłaszcza od północnej strony Warszawy? I.G. Z tego co ja się orientuje to przynajmniej z pięć się buduje. Coś się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.06.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dziobi juz się chciałem upomnieć o nowe fotki, zaglądam do Twojej galeryjki i proszę - ładna więźba się robi i małe pytanie: podnośiłeś ściankę kolankową ?? bo po samych zdjęciach jeszcze nie potrafię poznać - jeszcze nie jestem taki fachura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.g. 26.06.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Dziobi,Czy można zobaczyć twojego FAWORYTA? Mieszkam niedaleko. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.g. 26.06.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Pytanie do "mariuszmazur",czy zdecydowałeś się na podwyższenie poddasza?I.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszmazur 26.06.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Zdecydowalem sie na podniesienie poddasza o jeden pustak. Architekt wlasnie nanosi zmiany w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 26.06.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Dziobi juz się chciałem upomnieć o nowe fotki, zaglądam do Twojej galeryjki i proszę - ładna więźba się robi i małe pytanie: podnośiłeś ściankę kolankową ?? bo po samych zdjęciach jeszcze nie potrafię poznać - jeszcze nie jestem taki fachura Ścianki zostaly takie jak są w projekcie. Jutro kończą więźbę i wchodzą murarze dokończyć ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 26.06.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Dziobi, Czy można zobaczyć twojego FAWORYTA? Mieszkam niedaleko. Pozdrawiam, Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.g. 27.06.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 DO "KASIA24" Kasiu,czy masz nowe zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 27.06.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 DO "KASIA24" Kasiu, czy masz nowe zdjęcia? Witam, odczytałam pocztę i dziękuję za miłe słowa.Do końca tego tygodnia postaram się zrobic więcej zdjęc.Na chwilę obecną mamy zakończony dach i niestety czekamy już od dwóch miesięcy na okna.W przyszłym tygodniu powinni zacząc stawiać scianki działowe. Czy zrobić zdjęcia jakiś konkretnych pomieszczeń,rozkładu ,których nie fotografowałam dotychczas?Mogę spełnic zyczenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.g. 28.06.2007 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 DO "KASIA24" Kasiu, czy masz nowe zdjęcia? Witam, odczytałam pocztę i dziękuję za miłe słowa.Do końca tego tygodnia postaram się zrobic więcej zdjęc.Na chwilę obecną mamy zakończony dach i niestety czekamy już od dwóch miesięcy na okna.W przyszłym tygodniu powinni zacząc stawiać scianki działowe. Czy zrobić zdjęcia jakiś konkretnych pomieszczeń,rozkładu ,których nie fotografowałam dotychczas?Mogę spełnic zyczenie pozdrawiam Witam Cię Kasiu, Najbardziej zależy mi na zdjęciach pokazujacych dom z zewnątrz. Czy podwyższajac poddasze nie myślalaś o wydłużeniu dachu? Serdecznie pozdrawiam, I.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.g. 28.06.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Prośba do "dawid_dorota"Czy moglibyście przeslać mi kilka zdjęć Waszego domu oraz czy możecie zdradzić gdzie pobudowany jest wasz FAWORYT? Czy można go zobaczyć? I.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K-A-L-A 28.06.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Chciałam wtrącić słówko, gdyż śledzę ten wątek od dawna i wydaje mi się, że sowa(monikaka) pisała kiedyś, że podnosiła ściankę kolankową (widać to zresztą gołym okiem), więc może nie sugerować się wyglądem jej pomieszczeń, gdyż można nie wybudować tego co by się chciało. MałgosiuG, może jednak podnieś ściankę skoro mąż jest wysoki, bo u sowy to on mieszkać nie będzie tylko w waszym domku, gdzie z pewnością nabije sobie niejednego guza.A swoją drogą nieładnie tak wprowadzać ludzi w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia24 28.06.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 DO "KASIA24" Kasiu, czy masz nowe zdjęcia? Witam, odczytałam pocztę i dziękuję za miłe słowa.Do końca tego tygodnia postaram się zrobic więcej zdjęc.Na chwilę obecną mamy zakończony dach i niestety czekamy już od dwóch miesięcy na okna.W przyszłym tygodniu powinni zacząc stawiać scianki działowe. Czy zrobić zdjęcia jakiś konkretnych pomieszczeń,rozkładu ,których nie fotografowałam dotychczas?Mogę spełnic zyczenie pozdrawiam Witam Cię Kasiu, Najbardziej zależy mi na zdjęciach pokazujacych dom z zewnątrz. Czy podwyższajac poddasze nie myślalaś o wydłużeniu dachu? Serdecznie pozdrawiam, I.G. zrobię więcej zdjęc z zewnątrz domu. Jest duża szansa ,że w przyszłym tygodniu (najpóźniej za dwa)będą wstawiane okna.Mozna pomyśleć o wydłużeniu dachu ale gdy scianka kolankowa była wybudowana na wysokoś wg projektu mielismy już zamówioną wieżbę i dach więc wiązało się to ze sporymi chyba zmianami.jJak zobaczyłam ten duży skos wg projektu to zdecydowaliśmy ,ze podnosimy o te 3 cegły.Teraz pokoje , łazienka sa bardzo ustawne ,przestrzenne i widne.Małgosia pisała ,że osoba wzrostu 190cm swobodnie moze chodzić po pokojch na poddaszu ale wg mnie to mało realne .Bynajmniej nie pod skosami. Jeżeli masz budowę na etapie ,że możesz kombinować to chyba warto potrudzić się z architektem.My sami musielismy juz decydowac. Z tego co pamiętam to ktoś podnosił ściankę i wydłuzał dach. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 28.06.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Chciałam wtrącić słówko, gdyż śledzę ten wątek od dawna i wydaje mi się, że sowa(monikaka) pisała kiedyś, że podnosiła ściankę kolankową (widać to zresztą gołym okiem), więc może nie sugerować się wyglądem jej pomieszczeń, gdyż można nie wybudować tego co by się chciało. MałgosiuG, może jednak podnieś ściankę skoro mąż jest wysoki, bo u sowy to on mieszkać nie będzie tylko w waszym domku, gdzie z pewnością nabije sobie niejednego guza. A swoją drogą nieładnie tak wprowadzać ludzi w błąd. Jeśli czytasz ten wątek to czytaj dokładnie,sowa nie podnosiła ścianki kolankowej,jedynie nad garażem ,bryły domu nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts