Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DAMRO

Czy ty stosujesz wyporę w pokoju nad garażem? Tzw.belkę kalenicy.Bo mam wielki dylemat czy to robić czy nie bo już kilka wersji słyszałem na ten temat .

Badar u kórego kiedyś byłem w domu nie robił tego mój kierownik budowy mówi że musi być i majster na poczatku mówił że to jest zbędne a teraz mówi że przemyśał i musi być.

POZDRAWIAM

Rozmawiałem z potencjalnym wykonawcą. Wstęnie zaproponował 85 000PLZ za robocizne do stanu surowego z dachem (dachówki, kominy, rynny, gonty - wszystko bez okien):

- wykopy

- fundamenty

- mury

- więźba

- dach

Czy to dobra cena?

To trochę poszybowali.

Proponuję jeszcze szukać i targować się.

Powodzenia

mp95

To ci cene powiedzieli skąd oni te ceny brali chyba z kosmosu.

Ja za stan surowy otwarty z kominami,tarasami,schodami więżbą,i deskowanie dachu z papą zgodziłem 29tyś. :p

Znajomy firmę wynajoł i za postawienie wzieli 37 tyś tyle że bez dachu i więżby

A kiedy to było? I czy obejmuje również wszystkie kwestie od wykopów po dach? W mojej ofercie dach oznacza wszystko do końca - włączając dachówkę, rynny, gonty - słowem wszystko w domu bez okien i drzwi.

Pozdr,

MP95

Mam prośbę jeśli już ktoś ma za sobą tynki i wylewki to niech podzieli się wrażeniami z jakiego materiału ma je wykonane mam na myśli tynki i ile mniejwiecej jest metrów.

Pozdrawiam

ja mam tynki gipsowe.

Bez kotłowni, garażu i części sufitów (kuchnia, łazienka na dole) wyszkło mi 490m2. Na wylewki jeszcze czekam.

Mam ogromną prośbę, czy moglibyście (w trybie pilnym :lol: ) podać wysokości swoich okien w lukarnach na poddaszu? Jutro będą u nas robić łuki i o ósmej rano muszę być na budowie z podjętą decyzją. Szukałam we wcześniejszych postach, ale znalazłam wymiary tylko jakie podała Sowa. Z tego co wyczytałam, to nikt nie robi tych okien zgodnie z projektem,bo chyba są za wysokie :roll: .