Bety_T 18.09.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam wyrażeniem mojej opini, ale po to jest chyba to forum, aby wymieniać swoje spostrzeżenia i poglądy. Wkońcu każdy może mieć własne (inne) zdanie. ps. wnętrza na pewno będą ładne Pozdrawiam.Ania. Witam Oczywiście, że mnie nie uraziłaś. Ile ludzi tyle zdań a dzięki Forum cały czas uczymy się i dowiadujemy nowych spostrzeżeń i bardzo się cieszę że to Forum istnieje, pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 18.09.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 A propo rozmowy na temat zmian .To nawet dom który byś sama projektowała podczas budowy napewno byś wprowadziła zmiany bo to co jest na papierze to nie to samo co widzisz w realu.Każdy ma wyobrażnie zupełnie inną albo jej nie ma wogóle.I stąd właśnie te zmiany. I to że ktoś cos takiego napisał to chyba nie ma wogóle wyobrażni pisząc takie głupoty. Jak pomieszczenie ma być funkcjonalne jak ścianka kolankowa ma 30 cm bez posadzek i tynków dołużcie tynki i posadzki to wyjdzie 27cm i co tam wstawisz ? Chyba spanie dla psa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 18.09.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Dworax Dogadałaś sie z majstrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 18.09.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 A propo rozmowy na temat zmian .To nawet dom który byś sama projektowała podczas budowy napewno byś wprowadziła zmiany bo to co jest na papierze to nie to samo co widzisz w realu.Każdy ma wyobrażnie zupełnie inną albo jej nie ma wogóle.I stąd właśnie te zmiany. I to że ktoś cos takiego napisał to chyba nie ma wogóle wyobrażni pisząc takie głupoty. Jak pomieszczenie ma być funkcjonalne jak ścianka kolankowa ma 30 cm bez posadzek i tynków dołużcie tynki i posadzki to wyjdzie 27cm i co tam wstawisz ? Chyba spanie dla psa . Całkowicie się z Tobą zgadzam,jeśli dach zostanie odpowiednio zrobiony to nie będzie tego widać gołym okiem a architekt głównie kieruje się wyglądem zewnętrznym a nie funkcjonalnością w środku,każdy kto przegląda projekty domów to najpierw ogląda go z zewnątrz i jeśli mu wpadnie w oko to dopiero później zagląda do środka na rzuty.Ja osobiście nie widziałam domu z dachem wielopołaciowy który byłby funkconalny na górze.Bardziej przyczepiłabym się do domu który ma garaż 2 stanowiskowy,taki domek dopiero zmienia bryłę domu,to już zupełnie inny dom,nasz wykonawca nam odradził taki domek i nie żałuję teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dworax 18.09.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Dworax Dogadałaś sie z majstrami? Witaj Wysłałam Ci wiadomość na priv. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 18.09.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Jakoś dziwnie czuję się.... zaatakowana przez Was A propo rozmowy na temat zmian .To nawet dom który byś sama projektowała podczas budowy napewno byś wprowadziła zmiany bo to co jest na papierze to nie to samo co widzisz w realu.Każdy ma wyobrażnie zupełnie inną albo jej nie ma wogóle.I stąd właśnie te zmiany. I to że ktoś cos takiego napisał to chyba nie ma wogóle wyobrażni pisząc takie głupoty. Jak pomieszczenie ma być funkcjonalne jak ścianka kolankowa ma 30 cm bez posadzek i tynków dołużcie tynki i posadzki to wyjdzie 27cm i co tam wstawisz ? Chyba spanie dla psa . ~ ale ja nie mam nic przeciwko zmianom, sama kilka wprowadziłam, ale tylko wewnątrz ~z tą głupotą to przesadziłeś, może to co Ty piszesz jest dla kogoś głupotą ~ścianka kolankowa w naszym projekcie nie ma 30 cm tak ja napisałeś (nie myślę o strychu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 18.09.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Całkowicie się z Tobą zgadzam,jeśli dach zostanie odpowiednio zrobiony to nie będzie tego widać gołym okiem a architekt głównie kieruje się wyglądem zewnętrznym a nie funkcjonalnością w środku,każdy kto przegląda projekty domów to najpierw ogląda go z zewnątrz i jeśli mu wpadnie w oko to dopiero później zagląda do środka na rzuty.Ja osobiście nie widziałam domu z dachem wielopołaciowy który byłby funkconalny na górze.Bardziej przyczepiłabym się do domu który ma garaż 2 stanowiskowy,taki domek dopiero zmienia bryłę domu,to już zupełnie inny dom,nasz wykonawca nam odradził taki domek i nie żałuję teraz. ~jesteś pewna, że nie będzie widać zmiany? przecież już widać różnicę! ~jesteś architektem, żeby wiedzieć czym się on kieruje? ~a z tym garażem, to wogóle wypaliłaś, bzdura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Całkowicie się z Tobą zgadzam,jeśli dach zostanie odpowiednio zrobiony to nie będzie tego widać gołym okiem a architekt głównie kieruje się wyglądem zewnętrznym a nie funkcjonalnością w środku,każdy kto przegląda projekty domów to najpierw ogląda go z zewnątrz i jeśli mu wpadnie w oko to dopiero później zagląda do środka na rzuty.Ja osobiście nie widziałam domu z dachem wielopołaciowy który byłby funkconalny na górze.Bardziej przyczepiłabym się do domu który ma garaż 2 stanowiskowy,taki domek dopiero zmienia bryłę domu,to już zupełnie inny dom,nasz wykonawca nam odradził taki domek i nie żałuję teraz. ~jesteś pewna, że nie będzie widać zmiany? przecież już widać różnicę! ~jesteś architektem, żeby wiedzieć czym się on kieruje? ~a z tym garażem, to wogóle wypaliłaś, bzdura! A skąd możesz widzieć jak nie widziałaś u mnie?To po co się wypowiadasz?Każdy robi jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.09.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Spójrz na Faworyta z pojedyńczym i z podwójnym garażem,jeśli nie widzisz znaczącej różnicy to sorry to już Twój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 19.09.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Ja powiem tylko tyle. Wielu naszych znajomych zbudowało już swoje domy i prawie wszyscy podnosili ścianki kolankowe. Jeśli chodzi o podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak nawet mgprojekt nie miał zastrzeżeń (wysokość ścianki kolankowej w tym projekcie jest naprawdę niska). Myślę że ta różnica zatrze się jeszcze kiedy elewacja budynku będzie skończona. A przy okazji mam pytanie czy podana w projekcie wysokość drzwi wew. w świetle muru nie jest za niska (przyp. 205). Czy standardowo nie powinno być 210 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 19.09.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Aniss Porozmawiaj z ludzmi którzy pobudowali już dom w swoim życiu i każdy ci będzie doradzał żeby podwyższyć sciankę kolankową o conajmniej jeden pustak lub cegłe.moi wszyscy znajomi jak budowali to podwyższali a ci co tego nie zrobili to bardzo tego żałują a póżniej to już jest za póżno na zmiany tego typu bo w środku budynku to możesz przerabiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 19.09.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dworax Wiem odebrałem wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 19.09.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Aniss Ja przytoczyłem ile ma ścianka kolankowa w pokuju nad garażem .A nawet jeśli chodzi o ściankę w łazience na górze gdzie bez posadzek wynosi 56 cm to odopwiedz mi co tam wstawisz dodając do tego jeszcze wysokośc posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 20.09.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Bardzo proszę o spokój! Fora są właśnie po to aby wypowiadać swoje zdanie - każdy ma do tego prawo, byle kulturalnie! A i kłócić się można My zdecydowaliśmy się podnieść ściankę - właśnie powstaje więźba dachowa - po wypuszczeniu dachu troszkę więcej niż w projekcie różnica jest widoczna, ale niewielka. Myślę że ostateczny efekt okaże się dopiero po zrobieniu elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.09.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 A skąd możesz widzieć jak nie widziałaś u mnie?To po co się wypowiadasz?Każdy robi jak uważa. ~ale widzę u innych, którzy podnieśli ściankę ~wypowiadam się, bo każdy ma do tego prawo, ale może lepiej założyć towarzystwo wzajemniej adoracji i wszyscy będziemy sobie słodzić jakie piękne mamy domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.09.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Spójrz na Faworyta z pojedyńczym i z podwójnym garażem,jeśli nie widzisz znaczącej różnicy to sorry to już Twój problem nie mam z tym problemu, wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.09.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 ...żeby podwyższyć sciankę kolankową o conajmniej jeden pustak lub cegłe o cegłę pewnie nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.09.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Aniss Ja przytoczyłem ile ma ścianka kolankowa w pokuju nad garażem .A nawet jeśli chodzi o ściankę w łazience na górze gdzie bez posadzek wynosi 56 cm to odopwiedz mi co tam wstawisz dodając do tego jeszcze wysokośc posadzki. ~u mnie nad garażem będzie strych, nie pokój ~ja nie będę miała posadzki, ponieważ mam strop z ytonga i bezpośrednio na nim kładzie się kafelki, panele itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.09.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Bardzo proszę o spokój! Fora są właśnie po to aby wypowiadać swoje zdanie - każdy ma do tego prawo, byle kulturalnie! A i kłócić się można absolutnie się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.09.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Lepiej przestańmy wałkować ten temat i jeśli nie zalazłam wszystkim za skórę, to podajcie proszę, ile faktycznie metrów kw. ma dach z podwójnym garażem. Dość duża wydaje mi się różnica, względem domu z pojedyńczym garażem, który ma ok.250mkw., a u mnie wg projektu to aż 320m. Czy wykonawcy liczyli was za robociznę od metra? ps. przepraszam, że w aż tyle miejsca zajęły moje posty, ale nie potrafię odpisać kilku osobom w jednej odpowiedzi Pozdrawiam.Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts