Badar 21.09.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam Wielkośc dachu w Faworycie z podwójnym garażem wynosi ok. 320 m. kw.Wyjątkowo zgodnie z projektem.Oczywiście zmiana wysokości ścianki kolankowej a co za tym idzie zmiana proporcji dachu i całego domu to sprawa dośc ryzykowna.Kwestią podstawową jest pytanie czy poprawa funkcjonalności rekompensuje zmiane wizualną?Najważniejsze jest aby sie podobało właścicielom.W końcu nie wszystkim musi sie podobać to samo.Sam nie odważyłem się na zmiany wysokości ścian kolankowych z obawy o negatywne zmiany proporcji. Obok mojej budowy są dwa domy z takimi zmianami (oczywiście inne projekty niz Faworyt) i oba wyglądają nieszczególnie.Skosy w Faworycie sa bardziej uciązliwe niż wygląda na projekcie, ale nie jest aż tak źle. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.09.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Badar Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.09.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Skosy w Faworycie sa bardziej uciązliwe niż wygląda na projekcie, ale nie jest aż tak źle. Dlatego nie którzy podoszą ściankę kolankową ze względu na te nieszczęsne skosy aby pomieszczenia były bardziej funkcjonalne,w końcu nikt za jakiś czas nie będzie zwracał uwagi na dach a te cholerne skosy będą męczyć niestety całe życie,znam osoby które wybudowały dom bez podniesienia i twierdzą że gdyby budowały się jeszcze raz to napewno by pondniosły a nie stawialiby dom dla oka sąsiada.Podsumowując, każdy niech robi sobie tak jak mu się podoba i niech nie krytykuje innych bo akurat jemu to się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.09.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dlatego nie którzy podoszą ściankę kolankową ze względu na te nieszczęsne skosy aby pomieszczenia były bardziej funkcjonalne,w końcu nikt za jakiś czas nie będzie zwracał uwagi na dach a te cholerne skosy będą męczyć niestety całe życie,znam osoby które wybudowały dom bez podniesienia i twierdzą że gdyby budowały się jeszcze raz to napewno by pondniosły a nie stawialiby dom dla oka sąsiada.Podsumowując, każdy niech robi sobie tak jak mu się podoba i niech nie krytykuje innych bo akurat jemu to się nie podoba a Ty i tak musisz mieć ostatnie zdanie i nie zrozumiałaś zupełnie moich intencji JA NIKOGO NIE KRYTYKUJĘ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzalja 22.09.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam was dziubolki ja nie mam zielonego pojecie o kolankach itd Podoba mi sie ten projekt i napewno bedziemy taki chcieli kupic, czy wiecie moze kto buduje sie w lubuskim lub zachodnio pomorskim? bardzo bym chciala obejzec domek i podjac decyzje czy bedziemy podnosic to slyne KOLANKO czy nie Pozdrawiam was wszystkich :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Muminka 22.09.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam was dziubolki ja nie mam zielonego pojecie o kolankach itd Podoba mi sie ten projekt i napewno bedziemy taki chcieli kupic, czy wiecie moze kto buduje sie w lubuskim lub zachodnio pomorskim? bardzo bym chciala obejzec domek i podjac decyzje czy bedziemy podnosic to slyne KOLANKO czy nie Pozdrawiam was wszystkich :* Cześć Zuzalja jestesmy z zachodnio-pomorskiego (Szczecin), bedziemy budowali w Krępsku, niedaleko Goleniowa, ale niestety na obejrzenie "słynnych" kolanek Ciebie nie zaproszę, bo u nas jeszcze chaszczory rosną a papiery w toku . Ale gdy ruszymy z kopyta (jak bank pozwoli) to przyjeżdzaj na oględziny. Jednakże uprzedzam, że ścianek kolankowych nie podnosimy. A to z trzech powodów: 1. koszty (i tak sie boimy, że ten dom nas zje), 2. nie wolno nam przekroczyć 7,5 m wysokości budynku i po trzecie - nie możemy zmienić kąta nachylenia dachu. Tak więc bedzie jak w projekcie. I wcale mnie to nie martwi. Będzie dobrze, bo jestem szczęśliwa, że w ogóle będzie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 24.09.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witam,Kolejny etap dachu zakończony (deski i papa) teraz dachówka tarasy i na ten rok koniec. A przy okazji dachówki myślimy o Roben plus miedziana. Macie może jakieś doświadczenia z tą dachówką?pozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 24.09.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Skosy w Faworycie sa bardziej uciązliwe niż wygląda na projekcie, ale nie jest aż tak źle. Dlatego nie którzy podoszą ściankę kolankową ze względu na te nieszczęsne skosy aby pomieszczenia były bardziej funkcjonalne,w końcu nikt za jakiś czas nie będzie zwracał uwagi na dach a te cholerne skosy będą męczyć niestety całe życie,znam osoby które wybudowały dom bez podniesienia i twierdzą że gdyby budowały się jeszcze raz to napewno by pondniosły a nie stawialiby dom dla oka sąsiada.Podsumowując, każdy niech robi sobie tak jak mu się podoba i niech nie krytykuje innych bo akurat jemu to się nie podoba Moim zdaniem dom stawia się przede wszystkim dla swoich oczu i jak napisałem należy wypośrodkować pomiędzy stodołą z dachem jak za mała czapka albo skosami na poddaszu z minimalną ścianką kolankową. Każdy może wybrać co się jemu podoba łacznie z obiema skrajnościami. Równie dobrze dom o wyglądzie stodoły może męczyć. Natomiast czat Muratora między innymi ten na którym wszyscy piszemy ma na celu wymianę informacji, pokazanie swojego punktu widzenia i podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami z innymi użytkownikami. Dlatego też tu piszę i czytam co pisza inni. Szanuję zdania innych użytkowników i jesli mogę cos podpowiedzieć i pomóc - robię to. Jesli ktos to odbiera jako osobistą krytykę - trudno, nie taka jest moja intencja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 26.09.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Marcwawa, O ile pustaków Ty podnosisz ściankę kolankową jeden czy też dwa pustaki. Czy mogę prosić kogoś z Was o sprawdzony wykaz więźby dachowej na faworyta z podwójnym garażem (bez wolego oka) (adres mailowy [email protected]) Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_P 26.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Damro Chciałem zapytaj jak tam sprawa twojego dachu?, ruszyło coś do przodu?nie ukruwam że jesteśmy bardzo zainteresowani ogladnięciem Faworyta na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 26.09.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Anwas U mnie tam gdzie w projekcie jest 56cm to ponad 80 a gdzie 75 to okolo 100 Co do wykazu to u mnie moge powiedziec ze sie zgadzalo z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.09.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Damro Chciałem zapytaj jak tam sprawa twojego dachu?, ruszyło coś do przodu? nie ukruwam że jesteśmy bardzo zainteresowani ogladnięciem Faworyta na żywo W końcu po 3 miesiącach zastoju na budowie zaczynają w poniedziałek,będzie ich 4 to myślę że szybko im pójdzie,no i modlę się o pogodę ,a ty gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_P 27.09.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 okolice Jawora, jestesmy na etapie papierkologii, dzialke juz mamy, chcielismy zaczac w tym roku, ale chyba nie damy chyba rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 27.09.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Marcwawa jeszcze jedno pytanie o ile cm wydłużasz okap ? Kątów dachu nie zmieniałeś ? Czekam z niecierpliwością na zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 28.09.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 anwas Powiem szczerze co do zmiany katow nachylenia dachu to chyba nie bylo to zmieniane na tyle co mi wiadomo to samo jest chyba z okapem zostal jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 29.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 U nas w związku z podniesieniem ścianki kolankowej nad garażem wyciągnęliśmy dach w okapach o 0,5m-ale nad balkonem mógłby byc dłuższy http://images12.fotosik.pl/113/b7746cacca43d036m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 30.09.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Anwas Dodałem nowe fotki możesz sobie zobaczyć. Zapraszam do obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 01.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Zgodnie z obietnicą zamieściłem kilka zdjęć wnętrz po pracach gipso-kartonowych i malowaniu.Zrobiło się jasno i można dokładnie planować rozmieszczenie kafli.Teraz dokończenie montażu grzejników, dzisiaj zamontowano licznik gazowy i można będzie podłączać kocioł. Za kilka dni montaż balustrady na balkonie a potem ocieplenie i tynki zewnętrzne - prawdopodobnie Weber Terranova.Wtedy dom zacznie wyglądać jak dom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 03.10.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Fajne zdjęcia (takie biaaałe ), ale nie wiem za bardzo co z tą łazienką? Zdaje się miało nie być ścianki, ale chyba jednak jest. Jeśli dobrze widzę to powiedz, czy to pomieszczenie za łazienką jednak nadaje się do użytku, mimo dużego skosu? Z tego co widzę, to nawet pomieszczenie nad garażem (gdzie jest najmniejsza ścianka kolankowa) jest bardzo okazałe. Bardzo mnie to cieszy, ale nie wiem czy tak rzeczywiście wygląda, czy tylko na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 04.10.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Marcwawa, obejrzałam szybko wczoraj ,podoba mi się . Chętnie zobaczyłabym na żywo te nowe skosy. Pytanie do Wszystkich : długo czekaliście na więźbę ? Czy macie namiary na sprawdzone tartaki pod Warszawą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts