Badar 30.05.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Konkretnie w Nadarzynie więc niemal po sąsiedzku. Szkoda, że w 2007 bo moglibysmy trochę podglądać swoje budowy. Co do podniesienia ścian kolankowych to się zastanawiam. Zależy to też od wysokości terenu. Widziałem dom Agnieszka również z MG Projektu z podniesiona ściana kolankową i wyglądał troche dziwnie. Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 30.05.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 WitamA my bedziemy budowac Eko tez z Mg Projekt. Ciekawa jestem jak z dokladnoscia projektow. Slyszalam, ze roznie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 30.05.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A ja przeglądam dziesiątki, ba, setki projektów i nadal "Faworyt" jest moim faworytem - inne projekty wciąż wypadają przy nim blado. Mam pytanie do osob budujących Faworyta w wersji clasic - czy możecie podać na ile szacujecie koszty jego budowy? Chyba to trudne pytanie, bo pewnie co region to inne ceny robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert1 30.05.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Często przejeżdżam przez Nadarzyn i chętnie obejrzałbym domek w stanie surowym.Prywatnie zajmuję się nadzorami budowlanymi (kierownik budowy, inspektor nadzoru) więc może w ramach wymiany doświadczeń mógłbym się kiedyś wprosić na 5 minut.Jak można by prosić o jakieś foto z realizacji na mojego e-maila to byłbym wdzięczny. pozdrowienia i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 31.05.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 My dziś odbieramy pozwolenie na budowę ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 31.05.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Nie ma problemów z wyslaniem zdjęć ani z ew. wizytą na budowie.Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem bo długo szukałem kierownika budowy. Chociaz własciwie sprawa jeszcze jest otwarta w tej kwestii. Budowe planuję rozpocząć w połowie czerwca. Może jeszcze sie dogadamy. Jesli tak prosze o sygnał na priva. Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-Gdynia 31.05.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam i dzielę się nasza radością. Po dwuletniej walce z urzędem wczoraj odebraliśmy pozwolenie na budowę. Walka była długa, bo działka rolna bez planu zagospodarowania. Ale chyba juz mieli mnie dosyć. A warto było walczyć bo teraz jest budowlana i będzie z wszystkimi mediami (prąd, woda, kanaliza i gaz). Ale jak widać lepiej widzą to wszystko urzędnicy wyższej instancji (Samorządowe Kolegium Odwoławcze ). Tak więc pozostaje teraz tylko wybudować Faworyta. Pozdrawiam Piotr P.S. W sprawie naszego "wproszenia się" na budowę to dziękuję bardzo i chętnie poproszę o jakies namiary. Jeśli termin naszego przyjazdu będzie już bliżej określony to spróbowałbym się umówić na wizytę. Mój e-mail [email protected] . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aruchna 01.06.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam wszystkich FAWORYTÓWMy również przymierzamy się do faworyta po oglądnięciu jakiegos 1000 projektów tylko ten jeden odpowiada naszym wymaganiom (2 garaże, pomieszczenie gospodarcze za nim itp.) Projekt lustrzany z dwoma garażami. Jak dobrze pójdzie to ruszymy na wiosne 2007. W jakiej technologii zamierzacie budować(Ytong, ceremika itp) i jakie ogrzewanie wybieracie. ja myślę o domu dość ciepłym (prawie pasywnym) ogrzewaniu podłogowym wodnym na dole (salon, jadalnia kuchnia hol) góra kaloryfery. kominek z dystrybucją powietdza i wentylacja mechaniczna z rekuperatorem. może ktoś ma podobne pomysły chętnie wymiwnię się poglądami przed i na etapie realizacji...Zmiany w projekcie niewielki (chyba zlikwidujemy wykusz w jadalni - nie lubimy takich rzezczy) oczywiście połaciówki na dachu i bardziej otwarta kuchnia. No narazie tyle pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 01.06.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 witam,my będziemy budowac z ceramiki, co do ogrzewania to na dole (kuchnia, salon, jadalnia, hol, przedsionek, łazienka) i w łazience na górze będzie ogrzewanie podłogowe wodne, na górze w sypialniach - grzejniki, kominek z rozpowadzeniem ciepła. Co do zmian to będą bardzo małe:1. Nie będzie schowka-garderoby pod schodami.2. Garderoba na górze będzie jedna duża połączona.3. Okna połaciowe.4. Górna łazienka połączona z pomieszczeniem gosp.Reszta wyjdzie pewnie na bieżąco.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aruchna 01.06.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam ponownie,tez zastanawiam sie nad ceramiką. Ogrzewanie podłogowe prawie całego dołu (hol, salon, jadalnia , kuchnia i kibelek to blisko 80 m2 albo nawet wiecej (drogo wyjdzie). No ale trudno moze się kiedyś zwróci. Garderoby zostawiam jak i pomieszczenia gospodarcze (nigdy nie za mało schowkow na rózne graty). Czy ktos wyceniał stolarkę okienną do tego projektu, szczególnie te okienka w ładne skosiki:), pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert1 02.06.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Witaj "Badar"!Wysłałem na priva swój telefon i nie dostałem żadnej odpowiedzi.Sprawa nadzoru jeszcze aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert1 02.06.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 A jeśli o stropie mowa, to jak jest rozwiazana konstrukcyjnie część stropu w salonie? Chodzi mi o największą rozpietość ok. 7m.Bedę wdzięczny za opis, jak by była możliwość zamieszczenia zdjęcia rysunku to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 05.06.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam,a czy ktoś zamierza podnieść ściankę kolankową?Bo wydaje się trochę za niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 25.06.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam,zastanawialismy się nad podniesieniem ściany, ale nasz przewodnik po urzedach, pozwoleniach i wszelkich zakrętasach budowlanych odradził nam taka zmianę. Podobno dom straciłby swój oryginalny wygląd, wiec raczej sie nie zdecydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 25.06.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Czy jakis Faworyt juz sie buduję? My nadal brniemy przez papierki, ale stale do przodu. Chetnie zobaczyłabym zdjęcia z budowy Faworyta, sama zacznę zdawać relacje jak tylko ruszymy z budową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 26.06.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 cześć, my jestesmy na razie na etapie fundamentów, więc nie ma co oglądać pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badar 26.06.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Również zaczynamy kopanie. Czy jakieś zmiany na tym etapie? Czy wszystko zgodne z projektem?? Czy kosztorys na tym etapie (głównie ilości materiałów) okazał sie prawdziwy??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 26.06.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 A u nas był zastój z dokumentami strasznie długo trwała adaptacja projektu na mapki nie wiem dlaczego. Dziś biegnę złożyć dokumenty do urzędu. Murarz z którym wstępnie się umawiałam nam się wycofał i nie mogę znaleźć teraz ekipy. Dziś może jutro będę miała odpowiedź od innego czy się podejmie a jak nie to przynajmniej wycenę na robociznę mi poda.Ciekawa jestem jak u was kształtuje się cena za stan surowy otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DecemberKa 27.06.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam! Od roku czasu dobieramy projekty. Start budowy zaplanowaliśmy na przyszłą wiosnę więc mamy jeszcze moment czasu, a Faworyt to 3 nasz projekt i myślę że już zostanie. Jest niemalże idealny. Nasz problem to wejście od południa (ale to osobna historia) Zmiana, którą przede wszystkim planuje wiąże się z kotłownią - będzie piec na węgiel w związku z czym przyda się pomieszczenie "wyłapujące" ewentualny dym (najlepszym czasem się zdarza fatalnie rozpalić dymiąc). Myślę o wykorzystaniu w tym celu pomieszczenia pod schodami : wejście z garażu do domu było by również w pomieszczeniu pod schodami naprzeciw wejścia na hol, a obok wejście do kotłowni. Dzięki temu wejście do kotłowni które jest na oryginalnym projekcie było by zbędne i tą przestrzeń można wykorzystać na powiększenie dolnej łazienki. W takim przypadku cała długość schodów na poddasze znajduje się przy ścianie, a wejście do łazienki naprzeciwko wejścia do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 27.06.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam, u nas będzie kocioł na eko-groszek, a kotłownia przewidziana jest w pomieszczeniu przy garażu. Natomiast w miejscu spiżarni będzie szafa otwierana od przedpokoju, bo troche nam brakowało miejsca na powieszenie odzieży wirzchniej. W jakiej technologii planujecie budować dom? W ogóle z czego budujecie/planujecie budować swoje Faworyty? Fundamenty isciany tak jak w projekcie czy modyfikujecie? Pozdrawiam MonikaKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts