123Grzechu 11.02.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam serdecznie Własnie finalizujemy zakup projektu Faworyta. Czy możemy skorzytsąc z pomocy osób w okolicach Wrocławia? Z góry dziekujemy za kontakt. ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 12.02.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 hej my jestesmy spod wrocka okolice dzierzoniowa budowa zaczyna sie w polowie marca wiec jakby jakies pytania to moj mail- [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 12.02.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Coraz więcej nas z Wrocka,chyba trzeba założyć nową grupę wrocławską budująca Faworyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 13.02.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 witamtez jestem szczesliwym poisadaczem projektu Faworyt II odbocie lustrzane, jestem w trakcie budowy. budowe zaczelismy dokladnie 1.10,07 ogolnie pogoda nam dopisala do konca grudnia mielismy postawone juz wszystkie sciany. Gdyby nie bylo opoznienia w dostawie drewna na dach to i moze nie byloby zadnej przerwy. na poczatek kilka fotek z zewnatrz domu, niebawem beda nowe fotyhttp://zyldek.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ka-Ja 13.02.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam wszystkich " Faworytów".Śledzę to forum już od jakiegoś czasu i przeczytałam chyba wszystkie posty od samego początku.Gratuluję Sowie, Piotrowi z Gdyni i Badarowi oraz wielkie dzięki za bardzo cenne uwagi.Widzę że obecnie forum opanował Wrocław, ale ja mam gorącą prośbę do faworytów z okolic Warszawy.Czy by była możliwość zobaczyć Faworyta w realu? Najbardziej nas interesuje poddasze, tyle zdań już byłona temat czy podnosić ścianę kolankową czy nie.Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu Faworyt z podwójnym garażem, lustrzane odbicie, mamy już pozwolenie na budowę iw marcu "mamy zamiar" rozpocząć budowę. Proszę o posty na ([email protected]).Pozdrawiam Karola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 13.02.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 No właśnie Damro, czy pozwolisz sie w koncu wprosic do siebie na budowe zeby mozna bylo obejrzec co niecojuz wyraziles/las zgode ale nie ma namiarow na Ciebie wiec podaj jakies - z gory dzeki oczywiscie dopasujemy sie jesli chodzi o termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 13.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 a niektorzy - wlasnie zalozyciele tego forum o Faworycie to mieli szczescie - udalo im sie domy wybudowac jeszcze przed boomem budowlanym i troche taniej to ich wynioslo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 13.02.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 No właśnie Damro, czy pozwolisz sie w koncu wprosic do siebie na budowe zeby mozna bylo obejrzec co nieco juz wyraziles/las zgode ale nie ma namiarow na Ciebie wiec podaj jakies - z gory dzeki oczywiscie dopasujemy sie jesli chodzi o termin Tynki robią u mnie oraz posadzki,Pm2000 już mieszka,też z Wrocka,pogadaj z nim może się zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP95 16.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Coraz więcej nas z Wrocka,chyba trzeba założyć nową grupę wrocławską budująca Faworyta oj tak, oj tak... U nas robota ruszyła. Fundamenty zalane, ścianki fundamentowe pną się w górę, materiał na ściany jest (a tak nawiasem ile Wam wyszło materiału na ściany?). Obecnie będziemy zasypywać piaskiem i lać poziom zero. I oby temperatury były na +++ Czy ma ktoś jakąś ważną radę na etap zero (coś co może zaskoczyć, nie zgadza się z projektem, itp.). Którędy wchodzi Wam woda i gdzie macie liczniki (ja wprowadzam to wszystko do kotłowni/pralni koło garażu). MP95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 18.02.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Czy ma ktoś jakąś ważną radę na etap zero (coś co może zaskoczyć, nie zgadza się z projektem, itp.). Którędy wchodzi Wam woda i gdzie macie liczniki (ja wprowadzam to wszystko do kotłowni/pralni koło garażu). U nas woda wchodzi do garażu, a liczniki są na ścianie garażu, zaraz za drzwiami do kotłowni - szczerze mówiąc teraz chyba zrobiłbym je w kotłowni - bliżej stacji uzdatniania wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 19.02.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Coraz więcej nas z Wrocka,chyba trzeba założyć nową grupę wrocławską budująca Faworyta oj tak, oj tak... U nas robota ruszyła. Fundamenty zalane, ścianki fundamentowe pną się w górę, materiał na ściany jest (a tak nawiasem ile Wam wyszło materiału na ściany?). Obecnie będziemy zasypywać piaskiem i lać poziom zero. I oby temperatury były na +++ Czy ma ktoś jakąś ważną radę na etap zero (coś co może zaskoczyć, nie zgadza się z projektem, itp.). Którędy wchodzi Wam woda i gdzie macie liczniki (ja wprowadzam to wszystko do kotłowni/pralni koło garażu). MP95 Uwaga na : - komin w kotłowni (frontowy) , wchodzi w krokiew - różnice w wysokości wylewek na poddaszu ( na 2 przekrojach różne , chyba że już to mg projekt poprawił) - kosztorys już nie mówię o kosztach ale ilości ( np. stal) Ja mam wprowadzenie wody w kotłowni za garażem. Pozdrawiam i życzę cierpliwości, dobrej ekipy i góry pieniędzy Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.02.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 To prawda,mi dużo stali zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 19.02.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A u mnie ciągle brakowało ale fakt, my budowaliśmy bunkier zgodnie z projektem bo mamy kiepski grunt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 19.02.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Mam do cholery stali "szóstki" (oczywiście została z projektu...) - jeśli ktoś reflektuje to zapraszam (taka malusieńka reklamunia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 19.02.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Mam pytanie co do kolejności prac.Jeśli zdecydujemy się na okna drewniane to najpierw elektryka, hydraulika tynki, wylewki i na koniec okna drzwi ? czy odwrotnie ?Jeśli to prawidłowa kolejność to czy nie baliście się nieproszonych "gości" w domu.Rozumiem że z oknami pcv nikt z was nie miał takich dylematow i najpierw zakładał okna ? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 19.02.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 no ja słyszalam różne opinie na ten temat - jeśli najpierw okna i drzwi to trzeba je pozasłaniać foliami bo się ubrudzą jeśli okna potem to w otwory wstawić folię żeby nie było przeciągów w domu i dało się coś w środku robićzależy chyba gdzie jest plac budowy - jak daleko od zabudowań to chyba lepiej zamontować alarm i zamknąć dom jak gdzieś w miarę blisko się mieszka to można tylko zafoliować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 19.02.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 tzn zafoliować otwory w murach i chyba nie ważne czy plastiki czy drewniane bo każde potem będą ufajdane - sorry za wyrażenie a tak a propo ten dom to taka mina - dziś geodeta nam powiedział że ma 42 powierzchnie do wytyczenia - będzie wytyczał fundamenty i stwierdził ze takiego cuda to jeszcze nie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 19.02.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 a my prawie nie będziemy dawać tej cholernej stali - tylko na strop bo kierownik budowy stwierdził że to właśnie nie bunkier i nie ma się co ładować w koszty i tak nas pociągnie ten faworycik po kieszeni ,łeh,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 19.02.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 no ja słyszalam różne opinie na ten temat - jeśli najpierw okna i drzwi to trzeba je pozasłaniać foliami bo się ubrudzą jeśli okna potem to w otwory wstawić folię żeby nie było przeciągów w domu i dało się coś w środku robić zależy chyba gdzie jest plac budowy - jak daleko od zabudowań to chyba lepiej zamontować alarm i zamknąć dom jak gdzieś w miarę blisko się mieszka to można tylko zafoliować U nas właśnie tynkują - najpierw robiliśmy instalację elektryczną, później wodną i kanalizacyjną i główne podciągi i szafki do ogrzewania, po tynkach będą robić ogrzewanie grzejnikowe i podłogowe i zaraz po tym wylewki. Jeśli chodzi o okna to na 100% nie można wstawiać drewnianych przed tynkami bo się wypaczą! Tynki generują straszliwe ilości wilgoci - u nas dosłownie leje się po oknach (plastikowych) kiedy nie są rozszczelnione! A jeśli chodzi o brudzenie to faktycznie trzeba strasznie uważać - opaprali nam ślicznie zawiasy, a wyglądało że są perfekcyjnie osłonięte... A geodetą się nie przjmuj - zawsze tak gadają żeby podbić cenę Choć faktycznie Faworycik to trochę chińskie osiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek008 19.02.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 a u nas wreszcie skonczyły sie przeciągi. W zeszłym tygodniu zamontowali okna i powoli zaczyna przypomiać to coś w czym bedzie można zamieszkać.Poza tym "walczą" fachowcy od rurek (woda+kanalizacja) i elektryk. Ekipa od tynków jest już w pogotowiu... pozdrawiam budowniczych http://images34.fotosik.pl/150/f9b36425abe57d2dm.jpghttp://images30.fotosik.pl/162/abb2e8918137f69bm.jpghttp://images25.fotosik.pl/161/7633570fdfa3aa5em.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts